Lehekülgi: 1 2 3 4 |
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 02.09.10 16:26
|
|
|
Palun mõelge natsa, mida kirjutate. Kui keegi teist pole sellises alas sõitnud, siis ärge kommenteerige. Kaameraid tahtsid kah kõik, nüüd on nutt ja
hala, et teid ahistatakse. Enne ei mõelnud keegi onju.
Mida vähem on neid debiilseid reegleid ja nulltolerantsi rakendamist, seda parem. Inimene on mõtlev olend. Vähemalt ma ennast pean selliseks. Siiani
olen suutnud kuidagi olla, aga ma tunnen, et mingi kontingendi lolluste pärast tõmmatakse ka minu elu koomale. Ja varsti mulle see enam ei meeldi kohe
üldse mitte. Siis ma ütlen headaega kah Eestile.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 02.09.10 18:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Mida vähem on neid debiilseid reegleid ja nulltolerantsi rakendamist, seda parem. Inimene on mõtlev olend. Vähemalt ma ennast pean selliseks. Siiani
olen suutnud kuidagi olla, aga ma tunnen, et mingi kontingendi lolluste pärast tõmmatakse ka minu elu koomale. Ja varsti mulle see enam ei meeldi kohe
üldse mitte. Siis ma ütlen headaega kah Eestile. |
Probleem on selles, et arvatavasti enamus juhte peavad end nö. mõtlevaks olendiks. Iga inimene aga on erinev, kahjuks kõik inimesed ei suuda igas
situatsioonis ühel tasandil mõelda. Sellepärast ongi vaja rangelt piiritletud reegelid. Üks arvab, et inimest tappa ei tohi mitte mingil juhul (isegi
kui ta on ise palju inimesi tapnud). Teine arvab, et kui keegi on kasvõi 1 inimese tapnud, siis väärib ta ise ka surma. Kolmanda arvates võib tema
vastu agressiivselt käituva inimese tappa, juhul kui ta ei piina teda, vaid tapab nö. kiirelt ja valutult. Neljas arvab, et kui vastu tuleva inimese
nägu ei meeldi, siis võib tal pika noaga kõhus veidi soolikaid kokku rullida...
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
postitati 02.09.10 18:47
|
|
|
To 100: päris huvitavad võrdlused oled kirja pannud.
Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 02.09.10 19:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Simps
To 100: päris huvitavad võrdlused oled kirja pannud. |
Pigem mõtlevapaneva leveliga. Erinevalt arutlusest, kas lapselt võib kommi ära võtta. Ka liikluses on lihtne kedagi tappa. Olen läbi elanud juhuse,
kus oleks seda enda edevusest/ülbusest/hoolimatusest peaaegu teinud. Olen õnnelik, et mulle anti õppetund ilma kellegi elu hinnata. Sellest on 2a
möödas, kuid mul tuleb siiani külm higi seljale sellele mõeldes.
|
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
postitati 02.09.10 21:01
|
|
|
Minuarust peaks seadus olema paindlik. Olema sõltuvuses rikkumise iseärasusest, parandamatud tüübid, need kes teevad seda olude sunnil ja ülejäänud
kes seda kogemata teevad. Neid ühe puuga mõõta on väär ja kui seda tehakse on see vale. Olenemata kas karistajad sellest aru saavad või mitte.
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 02.09.10 22:08
|
|
|
Tõstsin sama teema ülesse juba 2008a alguses. Paraku muutus see
teema üsna kiiresti totaalseks offtopikuks
Praegu on käivitatud süsteem Heinola-Mikkeli vahel. Sõitsin korra ka läbi, tegin kiirushoidjat kasutades "loomkatseid". Ei hakka seda kõike siia
ümber kopeerima, kel huvi, loeb ise siit http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=138324
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 03.09.10 04:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: pierre
Minuarust peaks seadus olema paindlik. Olema sõltuvuses rikkumise iseärasusest, parandamatud tüübid, need kes teevad seda olude sunnil ja ülejäänud
kes seda kogemata teevad. Neid ühe puuga mõõta on väär ja kui seda tehakse on see vale. Olenemata kas karistajad sellest aru saavad või mitte.
|
Ongi paindlik. Kui ei ole nö. parandamatu (viimasel ajal rikkumisi pole olnud) ja võibolla teed seda "kogemata", siis saad tavaliselt väiksema
trahvi, kui juba eelnevalt karistused üleval, võid juba täie rauaga saada.
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 03.09.10 08:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: krss
Tõstsin sama teema ülesse juba 2008a alguses. Paraku muutus see
teema üsna kiiresti totaalseks offtopikuks
Praegu on käivitatud süsteem Heinola-Mikkeli vahel. Sõitsin korra ka läbi, tegin kiirushoidjat kasutades "loomkatseid". Ei hakka seda kõike siia
ümber kopeerima, kel huvi, loeb ise siit http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=138324 |
A24 foorumis ütled sa, et on juba käivitunud uute kaamerate võrgustik kuigi uudistes on kirjas, et alles uuel aastal võetakse kasutusele.
Aga üldiselt olen mina nende muudatustega rahul.
Minul ei ole vajadust kiirust ületada, sest lähen kodust aegsasti minema.
Ja turvavöö on mul peal enne kui autot käivitan.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6
|
postitati 03.09.10 09:05
|
|
|
Asi pole selles, et siinsed vastased ei oleks korraliku liiklemise poolt. Asi on selles, et taolised raamid ja laus-kontroll ahistab inimesi ja piirab
vabadust. Mitte vabadust kihutada ja sigatseda, aga vabadust elada, olla, otsustada ja mõelda. Aina rohkem ja rohkem asju on kontrolli all, inimestele
kirjutatakse aina rohkem ette, kuidas elada. Kes saab aru, see saab. Kes ei saa, siis mõelgu rohkem. Karistused peavad ikka olema proportsioonis.
Läheb 10 aastat veel ja tuleb seadus, et kui rehvirõhk on alla 2, siis load läinud. Saate pihta?
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 03.09.10 09:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
A24 foorumis ütled sa, et on juba käivitunud uute kaamerate võrgustik kuigi uudistes on kirjas, et alles uuel aastal võetakse
kasutusele. | Uuel aastal tahetakse käivitada kogu võrgustik, praegu on ainult katsetused Heinola-Mikkeli vahelisel lõigul. Samas mulle
jäi natuke arusaamatuks, kus täpsemalt ja kummal suunal, kuna seal hetkel nii palju teetöid käimas veel ja mõned "linnupuurid" olid tühjad. Sel
teemal on Soomes oluliselt rohkem uudiseid olnud kui praegu eestikeelsetest teemadest läbijooksnud lingid.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 09:28
|
|
|
Kõik areneb kiirenevas tempos. Ka AC foorumil oli algusaastatel oluliselt vähem kasutajaid, paljud neist tundsid üksteist nägu- ja nimepidi, polnud
vaja väga midagi regullida. Praeguseks on 13299 (20227 kui poleks kunagi kedagi kustutatud) ja et need kõik ära mahuks, on vaja kõik palju rohkem
reeglitesse suruda.
Aastaid tagasi ei olnud kiirendusvõistluseks eriti mingeid reegleid - maaomaniku luba olemas, andke ainult tuld! Nüüd on vaja kiirabi ja tuletõrjet,
eriti kiiretele autodele turvapuure ja tulekustutussüsteeme, põhja alt eemale juhitud heitgaasitorustikku, pealtvaatajate jaoks turvamehi jms.
Liikluses on autosid 10 aasta tagusega võrreldes palju rohkem, oht, et mõni neist ninapidi kokku satub, on palju suurem, kas peaks laskma õnnetuste
arvul proportsionaalselt kaasa minna või võiks midagi ette võtta?
Teisest küljest tõesti - inimesi on heaoluühiskonna tulemusel maa peal juba nii palju, et varsti pole neil kõigil enam midagi süüa. Mingi hetk võiks
kõik vabaks lasta, et toimuks iseregulatsioon. Tugevamad jäävad ellu, nõrgemad süüakse ära. See on ka variant.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 10:15
|
|
|
Ma arvan et reegleid on vaja ja äärmustesse ei saa langeda, aga nihikuga mõõtes ja näkku pannes tekib pigem see moment, et juurde kasvab neid
tegelasi, kes politseiniku kohta ment ja kukk ütlevad ja kuskil nurgataga suurest trotsist juba põhimõtteliselt ketsi lasevad. Laustrukkimisega ei
jõua kaugele. Tekib see efekt, nagu lastel, et nurga taga tehakse pätti, sest saab ja keegi ei vaata. Kultuuri ja teadlikkust tuleb tõsta pigem. Üks
variant näiteks on tõesti hoiatamine. Et inimesed saavad aru, et politseinikud pole mitte mendid ega kuked, vaid korrakaitsjad, kes +4 eest ei tee max
trahvi, vaid noomivad ja äärmisel juhul teevad väikse rahalise hoiatuse. Alati ei pea iga asja eest "Koit Pikaro moodi" jalaga näkku andma. Ma leian
küll, et turvavöö eest load ära on BS.
Lihtsalt huvitav seik. Venemaal oli hiljuti selline asi vist, et Medvedev olla teinud ettepaneku muuta miilitsa nimi ära politseiks, kuna palju on
seni korruptsiooni olnud jne. Probleem lahendatud?
Edit: Eks vastavalt ohtlikkusele/olulisusele võiks ka karistus olla. Näiteks suverehviga jäisel teel sõitjatele võiks küll laksu anda täiega (oht ka
teistele). Samas +10 eest siledal sirgel kuival suvisel teel ei peaks päris pead maha võtma ma leian. Mõistlik tuleb olla nii liiklejal kui
korrakaitsjal/seadusandjal.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 11:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tort
Ma arvan et reegleid on vaja ja äärmustesse ei saa langeda, aga nihikuga mõõtes ja näkku pannes tekib pigem see moment, et juurde kasvab neid
tegelasi, kes politseiniku kohta ment ja kukk ütlevad ja kuskil nurgataga suurest trotsist juba põhimõtteliselt ketsi lasevad. |
Need tegelased jäävad alati olema. Kasvõi juba arvestades, et noored (teismelised, varased 20.-dad) on alati radikaalsemad. Elukogemus lihvib nurgad
ümaramaks.
Ikkagi, rääkige, mis piires tolerants oleks kõikide jaoks võrdselt okei? Mina olen siin foorumis selle ülesannetes, kelle kohta võiks siis ment või
kukk öelda. Vaatamata sellele, et reeglid on loodud üpris suure tolerantsiga ja ka nende vastu eksinuid koheldakse võrdlemisi suure tolerantsiga, on
see, kes lõpuks litaka ära saab, ikkagi vihane, sest keegi teine võttis enda kätte otsustamise, kuidas tema elama peab! Igal juhul on see pauk ego
pihta.
Kultuuri ja teadlikkust tuleb tõsta pigem. Üks variant näiteks on tõesti hoiatamine. Et inimesed saavad aru, et politseinikud pole mitte mendid ega
kuked, vaid korrakaitsjad, kes +4 eest ei tee max trahvi, vaid noomivad ja äärmisel juhul teevad väikse rahalise hoiatuse. |
Mille peale kelgitakse sõprade ees, et häh, hea ment küll, õnnestus hoiatusega ära rääkida. Karistamatuse tunne süveneb.
Edu selliste tegelaste (tegelaskujude, mitte näitlejate) kultuuri ja teadlikkuse tõstmisel:
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 11:45
|
|
|
Jõmmid jõmmideks, neid on olnud, on praegu ja tuleb veel. Seadused ja trahvipraktika peaks siiski arvestama üldist elanikkonda, mitte mingeid
Statoilis sierrade kõrval passijaid. Need mehed ei kao kuhugi, vaid elavad oma hilisteismelise ja noor-rullnoka perioodi läbi ja küllap saavad
inimesteks. Tavakodanik ei pea sellepärast koinida saama, et mõned mehed ei suuda +10 piiridesse jääda. Ja kui ei suuda, küllap nad siis oma vitsad
saavad mingi aeg, ka praeguse trahvipraktika juures. Kui sa tolerantsist räägid, siis kiiruse mõttes kuni +10 võikski olla minumeelest ja justkui nii
olekski praegu. Kuni selleni siis kas mõnel juhul mittemidagi, teisel juhul hoiatus või lasteaia juures väike trahv kirja. Vastavalt olukorrale. Ja
kuidas keegi trahviga politseilt või noomitusega foorumi adminilt lepib, see on selle tegelase enda asi.
Vt. ka liikvel on noamõrvar - keelame kõik üle 7cm pikkused kööginoad üle riigi. Linnal vähe raha - kehtestada üleüldine liikumiskeeld peale kl 23, et
saaks tänavavalgustuselt kokku hoida. Tõkiskingad puudu - pea maha .
Edit: Hoiatuse kohta, et üks on niisama noomimine aga ka kirjalikud hoiatused on ju olemas. Kui mõni äss pärast laiab sõprade ees, et sai hoiatuse,
siis see on ju kirjas ja järgmine kord võetakse seda ilmselt arvesse ja kõrvade ludusse laskmine ei aita enam. Igal oinal oma mihklipäev.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 11:50
|
|
|
Kiirusepiirang ei ole soovituslik kiirus et +/-10, see on maksimaalne lubatud kiirus.
Soovituslikud on need neljakandilised märgid, kus sinisel taustal valged numbrid.
Tolerants +10, aga miks siis +11 karistada võiks saada? Kuigi tema ju ületas "tolerantsi ainult 1".
Ahjaa, tolerantsi ei ole, on seadmete lubatud eksimisviga(see on maksimaalne lubatud eksimisviga, mõni aparaat võib ju koguaeg tegelikult täpselt
õiget numbrit näidata), mis arvutatakse siis näidust maha kiirustaja kasuks, kuid kas aparaat alati eksib ühele poole? Aparaadi lubatud mõõteviga
100km/h on näiteks +/-5km/h, kuidas oleks, kui sinu kiirust hakatakse menetlema ka "tolerantsiga" sobivas suunas? Et 90 alas mõõdetakse sulle "sinu
+10" ja siis lisatakse tolerants +5, mis sa sellisest tehtest arvad?
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 11:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Kiirusepiirang ei ole soovituslik kiirus et +/-10, see on maksimaalne lubatud kiirus.
Soovituslikud on need neljakandilised märgid, kus sinisel taustal valged numbrid.
Tolerants +10, aga miks siis +11 karistada võiks saada? Kuigi tema ju ületas "tolerantsi ainult 1". |
Tolerants ei ole seaduses kirjas ju (va radari viga), see lähtub kainest meelest ja tavapraktikast. Milline see kuskil on, eks see sõltub kohast. Meil
oleks nagu +10 kanti ja mulle see sobib, ka teistele ilmselt. Eks iga sinikuue enda otsustada, kas trahvib või mitte. Kui trahvib, siis tal on selleks
õigus ja pole midagi õiendada. Aga kui sulle nii ei kõlba, siis tõsta kisa või pane mingi piiraja enda autole ja salaja ka teiste autodele. Mingi
inimlik eksimise võimalus võiks ju olla.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 12:00
|
|
|
Kas sa pead sõitma maksimaalse lubatud kiirusega? Ei pea. Ma ei leia ka selles valguses võttes ühtegi põhjendust, miks peaks mingisugune kaine mõistus
lubama sõita sul kiirenimi, kui märgil kirjas, kui tahad "eksimisruumi", sõida 85-ga, on ruumi 5km/h jagu mööda panna kogemata. Eks see +10 on
jäänud sellest, et selle eest ei saanud eriti palju trahvi teha ja keegi ei viitsinud oma aega selle peale raisata.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 12:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tarmo
Kas sa pead sõitma maksimaalse lubatud kiirusega? Ei pea. Ma ei leia ka selles valguses võttes ühtegi põhjendust, miks peaks mingisugune kaine mõistus
lubama sõita sul kiirenimi, kui märgil kirjas, kui tahad "eksimisruumi", sõida 85-ga, on ruumi 5km/h jagu mööda panna kogemata. Eks see +10 on
jäänud sellest, et selle eest ei saanud eriti palju trahvi teha ja keegi ei viitsinud oma aega selle peale raisata. |
Praktikas ta ju nii kujuneb enamasti, vähemalt maanteedel ja heades tingimustes. Linnas päevasel ajal on nagunii tükk tegu, et taolist ulmekiirust
nagu 50 kmh kätte saada. Ma arvan, et tänapäeva autod on küll piisavalt edasi arenenud mossedest ja sapakatest, teed nõnda palju paremad ja paremini
tähistatud, et taolised kiirusepiirangud on okei, aga heades tingimustes 85ga sõita on raiskamine ja liiklusvoolule jalgu jäämine. Ja taolised mehed,
kes teises reas 85ga veerevad, oleks minumeelest pigem need trahvikandidaadid ennem kui need eriti kriminaalsed kuni +10 mehed. Ah mis seal ikka. Mõni
läheb teiste juurde vargile kui uks lukus pole, teine ei lähe sest lukk on loomale. Minu seisukoht jääb siiski samaks. Asja tuleb mõistusega võtta.
Mis mustvalgelt kirjas, seda on võimalik mingile poole vähesel määral vastavalt olukorrale kallutada. Antud momendil on otsustajaks politseinik ja
mina olen liikluspolitsei tegevusega seni rahul, normaalseid inimesi ei koinita ja trahvi saavad need, kes peavad saama. Turvavöö eest load hoiule ja
muud taolised seadused on aga selgelt üle pingutatud.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 12:25
|
|
|
Küsimus on lihtsalt maksimummääras, maksimumi ei pea tegema.
|
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 03.09.10 12:30
|
|
|
... kiiruse mõttes kuni +10 võikski olla minumeelest ... |
Küsin siis veelkord - kui palju võiks varastamise tolerants olla. Ehk siis mitu velge või makki ma võiksin sinu autost pihta panna enne kui ma peaksin
trahvi maksma või trellide taha minema???
Sinu arvates +10, kellegi 18 aastase kolmandat päeva koorikuid omava "autojuhi" arvates aga võiks ju vabalt ka +50 olla. Mõni motorollerhiir aga
peab normaalseks, et mingeid piiranguid poleks. Kas siis tõde on seal "kusagil vahel"?
Reeglid on reeglid ja neist tuleb kinni pidada. See on muide kõikide hüvanguks. Ja see on sellepärast just nii, et kõik saaksid reeglitest üheselt
aru. Mitte nii, et "mina arvasin siin ristmikul olevat vasakukäe reegli ja sina hoopis paremakäe oma".
Ausõna, arvasin, et Audiclub.ee ringkond on oluliselt erinev persoonidest kes püüavad leida õigustust oma väiksematele ja suurematele rikkumistele.
Näib et olen sügavalt eksinud.
Proovin nüüd käed istumise all hoida ja OT enam juurde ei tekita.
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 03.09.10 12:33
|
|
|
OT: sama teema nagu "esivedu, tagavedu või nelikvedu", võidki vaidlust lugema jääda
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 12:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeuz
... kiiruse mõttes kuni +10 võikski olla minumeelest ... |
Küsin siis veelkord - kui palju võiks varastamise tolerants olla. Ehk siis mitu velge või makki ma võiksin sinu autost pihta panna enne kui ma peaksin
trahvi maksma või trellide taha minema???
Sinu arvates +10, kellegi 18 aastase kolmandat päeva koorikuid omava "autojuhi" arvates aga võiks ju vabalt ka +50 olla. Mõni motorollerhiir aga
peab normaalseks, et mingeid piiranguid poleks. Kas siis tõde on seal "kusagil vahel"?
Reeglid on reeglid ja neist tuleb kinni pidada. See on muide kõikide hüvanguks. Ja see on sellepärast just nii, et kõik saaksid reeglitest üheselt
aru. Mitte nii, et "mina arvasin siin ristmikul olevat vasakukäe reegli ja sina hoopis paremakäe oma".
Ausõna, arvasin, et Audiclub.ee ringkond on oluliselt erinev persoonidest kes püüavad leida õigustust oma väiksematele ja suurematele rikkumistele.
Näib et olen sügavalt eksinud.
Proovin nüüd käed istumise all hoida ja OT enam juurde ei tekita. |
Paned rappa täiega, hr. Amadeuz. Ma ei õigusta siin rikkumisi, vaid ma ütlen, et inimene pole loom. Seadusi on vastava asja kohta 1, mis peaks olema
see loogiline kesktee ja kõige harilikum, võimalikult suurt ringkonda rahuldav. Rohkem pole võimalik teha paraku (näiteks pimeda ilma, valge ilma,
libeda tee, kuiva tee, kaine pea, purjus pea seadus jne). Ka inimeste võimed on erinevad (pensionär mosse roolis vs Urmo Aava wrc auto roolis).
Tahestahtmata on mingisugused kaldumised, kas siis madalamale piirangust või tiba üle. Minu point ongi see, et olenevalt olukorrast, +4 eest trahvi
hakata tegema, kuna mingi suure kõhuga mees kuskil kabinetis sai mingi erakonna esimehelt käsu (näiteks) on BS.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 13:37
|
|
|
4 krooni võiks ju ka siis lubada vabalt varastada. Nii pisike summa, et protokollilehtki maksab rohkem. Ja väiksemaid varblasi võiks lubada lõbu
pärast tappa.
|
|
|
|
Tort
huviline
Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.09.10 13:54
|
|
|
Samad asjad eksole Kui nii, siis võiks ju meil kõigil load hoiul olla,
kuna ma olen veendunud, et mõnikord on KÕIGIL juhtunud, et suunda pole näidatud min. 3 sekundit ennem manöövrit. See on teoorias palju hullem lugu,
kui turvavööta sõit (mida ma ei õigusta sugugi, omal alati traks peal, aga olemuselt on turvavöö ettevaatusabinõu, suunatule mittenäitamine õigel
momendil võib aga reaalselt õnnetusi põhjustada ja kui juba traksi eest võiks load hoiule võtta...). Head jala käimist!
|
|
|
Amadeuz
huviline
Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)
|
postitati 03.09.10 14:22
|
|
|
... olemuselt on turvavöö ettevaatusabinõu, suunatule mittenäitamine õigel momendil võib aga reaalselt õnnetusi põhjustada ... |
Ku_at, korraks kergitasin taguotsa ja juba need näpud kribavad
Ilma turvavööta avarii tehes on sinu lappimise kulud nii röögatud, et sa ei taha seda numbrit teada. Suunaka näitamata jätmine on paha-paha, kuid
üldjuhul toob see kaasa ainult pleki mõlkimise mille pealegi maksab kinni kindlustus. Seega on ühiskonnale koormavaks hoopis turvavööta sõitja.
Lisaks kirjutasid ennist, et linnas on 50 liiga aeglane, kuna tänapäevased autod on turvalisemad kui mossed ja siksid. Aga jalakäijad? Kas ka nende
turvalisus on samavõrra tõusnud?
Härra Tort - ärge elage oma pisikeses mullis - vaadake tiba oma mätta otsas ringi. Maailm on suur ja lai ning teie arvamus ei pruugi olla kõikehõlmav
ning igat aspekti lugev.
Võib-olla selliste inimeste pärast ongi kiiruspiirangud nii madalad? Et kui kõik ikka peaksid reeglitest kinni, siis oleks piirkiirus nt 100 või isegi
hoopis enam.
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |
|