Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi A8 4,2Q - 1995 - Raceboy (Vastuseid: 43 | Vaatamisi: 13477)
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 05.12.10 14:37 Tsiteeri

1.9TDi asemel ma kaaluks ka R5 2.5TDI-d, kui sellelt on lisajõu saamine sama keeruline kui 1.9 pealt siis suurema töömahu tõttu peaks lõpptulemus ka parem olema. Ökonoomsuselt peaks vast mõlemad samasse auku olema.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
audihunt
huviline

Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi quattro

postitati 05.12.10 21:47 Tsiteeri

Veidi OT, aga S2forum.com is on üks D2 A8 millel mootoriks 20VT AAN. Ja see 520 hobuseline audi on korralik hunt lambanahas, kuna pühkis isegi ferraridel ringrajal sirgete peal eest ära. :D

Link ka selle auto kohta: A8 20VT 520HP

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: S8 '99, Porsched: 924 "GTP" 2,5T, '67 911 RSR, 78' 911, 2x 944 S2

postitati 06.12.10 05:11 Tsiteeri

520 hj pärast poleks mingit mõtet V8-st loobuda.

Audi V8 kaaned on päris hea voolavusega (vastupidiselt R5 kaanele) ja kui surveastet natuke allapoole lasta, saab sellest väga mõnusalt jõudu. Isegi stock surveastmega kannatab 0.7-0.8baariga kenasti sõita ja 500 hj on vabalt käes.

www.porsche-foorum.org
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
audihunt
huviline

Registreerunud 12.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi quattro

postitati 06.12.10 19:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raceboy
520 hj pärast poleks mingit mõtet V8-st loobuda.

Audi V8 kaaned on päris hea voolavusega (vastupidiselt R5 kaanele) ja kui surveastet natuke allapoole lasta, saab sellest väga mõnusalt jõudu. Isegi stock surveastmega kannatab 0.7-0.8baariga kenasti sõita ja 500 hj on vabalt käes.

Ma ei ole küll mingi audide V8 spets. ja ma ei surunud sulle oma arvamust peale aga tõin lihtsalt näite mis maailmas toimub seoses A8tega, mis pole stockid. Ma usun ,et vanast Elektroluxi külmkapist saab ka teha allveelaeva ja ilmselt ka ehitada Audi 4.2 mootorist - RS6´ega võrdväärse mootori, kuid seda juhul ilmselt kui raha nagu vuntsidega ja rätimütsidega Saudi-Araablastel. Sest miks muidu keegi Eestis veel S8-sast käredamat pilli pole ehitanud D2 kerel.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 07.12.10 08:24 Tsiteeri

Sellepärast ei ole ehitanud, et sellel ei oleks mitte mingit pointi peale ehitamisrõõmu. On korduvalt lahatud, et igapäevakestev 500 jõudu tuleb V8st lihtsamaltki kui 20vT'st, aga mida teha 500-hepase A8'ga? Võidu ju 5x2m laevaga ei sõida ja tänaval liiklemiseks on 300-360hp, mida pakuvad originaalmootorid enam kui küll. Automaat suuremat võimsust eriti ei talu ning neid inimesi, kes viitsiksid D2 keres käsitsi käike lapata võib ilmselt näppudel üles lugeda.

1,9 TDi A8 oleks ikka pisut ropp. Sellise võimsuse juures, mida Sa Peep mainisid käiks tal ulmeline tahmalont tagant välja. Pluss see hääl - ma üritasin Passaadiga aasta aega ennast veenda, et kütusesääst on olulisem kui kõrvamõrv, aga ei tulnud välja siiski. Selle kärina eest ei kaitse ka A8 mürasummutus :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 07.12.10 09:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Joel
Pluss see hääl - ma üritasin Passaadiga aasta aega ennast veenda, et kütusesääst on olulisem kui kõrvamõrv, aga ei tulnud välja siiski. Selle kärina eest ei kaitse ka A8 mürasummutus :)

See läheb küll kaunikesti teemakaugeks, aga kahel käel nõus! Minagi olen oma sõidukite häälitsemiskultuuri väga oluliseks pidanud, bensuka V8 on siiani suutnud parimast küljest ennast meelde söövitada.
Mängulustist võiks kahtlemata diislipiinamine põnev olla, aga igapäevaliikuriks sellist kooslust ikka ei ihaks.

ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 07.12.10 09:23 Tsiteeri

Hei! Ilus auto. Tahtsin niipalju öelda, et 5ne tiptronic tuli alates 96 aasta minu mälu järgi. Vähemalt minu 96' D2'l oli juba 5ne kast peale pandud

Tervitades,
ash

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.10 13:20 Tsiteeri

Nagus iit teemast juba kõlanud on, siis maitseid on erinevaid ja lähenemisi samuti, kuid V8't teise bensuka vastu vahetada ei näe ma küll mingit pointi. See, kuidas kuskil tehakse või ei tehta, see on tegijate asi. Enamikul juhtudel taandub asi nagu alati ühele: pole bolt-on juppe. Mulle, kui iseehitajale ja isetegijale pole see mingiks probleemiks.

Noh, 1.9TDI hääl on mõistagi vähem kõrvale meelepärane kui V8, aga ega see 2.5TDI, millega A8 tehasestki tuli, vaiksem küll pole, võibolla lihtsalt veidi pehmema tämbriga.

Diislile kohaselt tuleb tahmalont maksimaalkoormusel ikka tagant, aga oluliselt vähem, kui igasugu tuuningbokside jm juraga häälestamise tulemusena. Seda tänu progeajule, millega saab lisaks juhtida ka turborõhku. Pidevalt pole vaja max jõudu aga kui on, siis peab selle kasutusvõimalus olemas olema, koheselt.

See, kas 500+ hj on palju või vähe, taandub jällegi maitsele. Minu jaoks on 1,8tonnise auto juures ausaltöeldes ka 500 hj ideaalis vähevõitu ja manuaalkäigukasti vastu pole mul mitte midagi.

Aga niiehknaa on see hetkel kõik teoreetilist laadi mõttekäik, kuna enne kui eelpoolmainitud asju ei juhtu/juhtub, midagi toimuma ei hakka.

www.porsche-foorum.org
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 08.12.10 15:07 Tsiteeri

OT:
MSA 11 / 12-l on ka rõhujuhtimine täitsa olemas :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.11 08:11 Tsiteeri

Eelmisel nädalal kuulsin tagasillas sõidu ajal mingit imelikku klõksumist, tundus täpselt ratta kiiruse taktis käivat ja ei sõltunud ei tee eripäradest ega koormusest, ainult kiirusest.

Kiire kontroll tõstukil näitas, et rattad on kindlalt kinni ja poolteljed radiaalsuunas ei logise. Küll aga käis imelik jõnks veovõllist ja tagadiferentsiaalist läbi, kui paremat tagumist ratast keerata. Noh, egas midagi, lasin pooltelje poldid lahti ja kõik käis ilusti. Kurja juureks osutus veovõlli sisemine ots, millel polnud küll lõtku, aga samas ta ei liikunud võlli otsas ka absoluutselt.

Kõne romulasse andis infot, et neil on täiesti korralik 2002.a. autolt pärinev pooltelg olemas ja hind soodne, vaid 40 eurot. Selle raha eest ei viitsinud eraldi otsa küll vahetama hakata ja nii see pooltelg loosi läks. Kuna difri väljuva flantsi juurest oli veidi õlist teetolmu näha, siis ostsin Forsist ka igaks juhuks 7 euro eest simmerlingid. Veovõlli vahetus läks tõstukil umbes 30 minutit koos simmerlingi vahetusega ehk siis väga valutu kogemus. Teise poole simmerlingi vahetan siis, kui summutit originaaliks modifitseerima hakkan, ei viitsi enne lahti võtma hakata.

Aga summutist siis niipalju, et sain tuttava täpselt sama aasta (sama värvi ka nii väljast kui seest) D2-ga sõita ja mulle meeldib originaali ülivaikne hääl. Sellest hetkest teadsin, et ilmselt türklase pandud "sportpütt" peab minema.
Kui kellelgi korralikku summuti kattidest tahapoole jäävat osa pakkuda on, andku teada!
Tähelepanekutest kahe auto vahel. Kuigi mõlemad on sama mootori ja peaaegu äravahetamiseni samade lisadega, siis tuttava autol oli: a) piduripedaal pehmem, b) rool käis raskemalt, c) juhiuks käis raskemalt kinni (mitte palju, lisaks ust avades vajus ta allapoole= hinged väsinud) ja d)originaalvedrustus oli minu maitse jaoks siiski liiga pehme ja ujuv, vägisi tükkis pähe sõna "hoorahäll" :D

Ehk siis väga valgustav kogemus teise analoogse autoga sõitmisest, mis samas siiski nii erinev on. Järeldused enda auto kohta: coil-overeid kindlasti mitte originaalvedrustusega asendada (veidi kõrgemaks siiski tõstan, u. 20 mm), summuti tuleb kindlalt originaal.

Tellin millalgi sportkatalüsaatorid ka ära (alla peavad saama vähemalt enne juulikuist tehnoülevaatust), valituks osutuvad tõenäoliselt Magnaflow 200cell katid.

Ahjaa, sain korraliku esi- ja tagastange ka, mis lähevad külge lume kadudes. Koos värskelt värvitud stangedega lasen auto ka poleerida.
Naine pakkus välja, et vanad stanged võiks enam-vähem ära korrastada ja järgmiseks talveks alla panna. Algul tundus see mõte veidi naeruväärsena, aga hiljem järele mõeldes (naine on nii esi- kui tagastangele igasugu asju talvega teinud ja vahetus pole üldse keeruline), tundub see päris mõistlik mõte eriti selles valguses, millised kaks viimast talve olnud on.

www.porsche-foorum.org
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 11.03.11 08:30 Tsiteeri

Uuneda ehk teise posti pildilingid ka ära. Tundub, et porsche-foorum.ee domeen on kaduma läinud.

Edit: ok, kuna su allkirjas hakkas väike erinevus silma, siis muutsin ise lingid ka ära. Ilmselt pole sinagi kodumaisest domeenireformist just vaimustuses olnud...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.11 08:37 Tsiteeri

See oli väike arusaamatus jah, kuigi ma ise ei majanda Porsche foorumi saiti. Millalgi taastub ka .ee domeen, kuid hetkel aeg teadmata.

Tänud linkide korrigeerimise eest!

www.porsche-foorum.org
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.03.11 17:57 Tsiteeri

Nii, uus summuti sai alla ja hoopis teine tera. Hind, millega summuti sain, oli ka meeldiv üllatus (vaid 60 eurot).
Järgmisena plaan paigaldada kärukonks, kuna vaja millegagi võistlusautot vedada.

Kui lumi ära sulab, lähevad külge ka uus esi- ja tagastange, lisaks väike poleer ja võibki korralikust välimusest rõõmu tunda!

www.porsche-foorum.org
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 20.04.11 18:42 Tsiteeri

Täna sai auto omale uued stanged. Esimene on päris uus B-osa, mis on tegelikult ikka paras käkk, kuid väljast vaadates pole vigagi ja no mis seal salata, otsustavaks sai ennekõike soodne hind, millega seda pakuti (tuttav suutis oma D2 enne selle paigaldamist pooleks sõita) ja viimistlusvaev oli juba ära nähtud.

Tagastange on suht korralik originaal, millel oli allosas vaid üks u. 6-7 cm pikkune pragu parandada. Koos stangede vahetusega sai paigaldatud ka kärukonks. See viimane autole välimuse osas just plusspunkte ei anna, aga mul on vaja rajamasinat treilaga taga vedada ja pääsu sellest eriti polnud.

Esistange tuleb tegelikult veel korra maha võtta, et tuledepesurite augud sinna teha ja veel vaja tellida juhipoolne ja keskmine võre. Siit ka vihje: kui kellelgi on pakkuda, võtaks ära.

Paar telefoniga tehtud pilti ka. Plaan millalgi võrede ja pesurite asja lõpetamise järel ka korralikke pilte teha.

http://www.porsche-foorum.org/album/albums/userpics/10026/normal_A8_1.jpg

http://www.porsche-foorum.org/album/albums/userpics/10026/normal_A8_2.jpg

www.porsche-foorum.org
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 21.04.11 07:27 Tsiteeri

Vii laibad pagassist metsa ära, saad taguotsa kõrgemale. Kui coilidest kruttida ei viitsi. Sent-poolteist justkui võiks keerata. Ja 15mm spacerid ei teeks ka paha...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 21.04.11 07:56 Tsiteeri

Seal vahel olid mingid alumiiniumist spacerid, võtsin need ära eelmisel aastal kuna mingil põhjusel ei tsentreerinud nad korralikult ja tekitasid vibratsiooni. Istusid muidu küll rummule tsentrisse ja puha aga ei tea, miks nad ei toimetanud. Ei adanud ka rummude-flantside-velgede kontaktpindade puhastamine.

Pealegi, originaalis neid seal ei ole ja rattalaagrid elavad palju kauem kui õige offsetiga velgi kasutada (= ilma offseti muutvate flantsideta).

Krutin millalgi coilidest veidi kõrgemaks, aga eriti üle 20 mm ei tahaks.

www.porsche-foorum.org
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 21.04.11 17:12 Tsiteeri

Esimeselt pildilt paistis esimese hoobiga, et jäik lüli (kolmnurk) on ees. :D

Muidu kena nagu hõbedane D2 ikka, aga ET muudaks mina ka isegi 20 mm väiksemaks. See 48 on ikka masendavalt kole sellise madaldusega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.08.11 08:05 Tsiteeri

Pole tükk aega kirjutanud aga õnneks või kahjuks pole eriti põhjust ka olnud.

Auto on minu ja naise käes (naine sõidab 75%, mina 25% ajast) 23 000 kilomeetrit läbinud ja vahetama olen pidanud selle aja jooksul ühe tagumise veovõlli (lähemalt kirjutasin ühes postituses ülalpool) ja esimesed kettad, mis vibreerima hakkasid.
Esikettad ostsin tuttava avariiliselt A8-lt (täpselt sama väljalaskeaasta, sama värv ja peaaegu kõik samad lisad nagu minu masinal) paarikümne euro eest ja mure lahendatud.

Ostsin ka juhipoolse stangevõre (kundepoolne olemas) ja sain selle uue B-osana vaid 10 euro eest. Keskmise osas on ühe inimesega räägitud ja ilmselt lähiajal saab koos muude vidinatega ostetud.

Kokkuvõttes võib öelda, et auto on väga hästi vastu pidanud ja ei ütleks, et teda kallis pidada on kui just ise sodiks ei sõida vms. Kui räägitakse ulmelistest kütusekuludest 4.2l puhul, siis esimesena tasuks vaadata, et mootoris ühtki viga ei oleks (lambda sensorid eelkõige!) ja teiseks tuleks kindlasti sillastendis käia. Isegi siis kui sõites midagi ebatavalist tunda ei ole. Mul on 85% linnasõite ja 15% maantesõite ja arvuti näitab keskmiseks kuluks 11.9 l 100 km peale. Reaalne kulu umbes liitri võrra enam. Naine mõistagi ei vajuta eriti, aga ise ma surun parema jala sirgeks aeg-ajalt.
Rehvid on tehasemõõdus 225/55 R17 ja rõhud on alati paigas.

www.porsche-foorum.org
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.12.11 08:45 Tsiteeri

Värskendaks taas teemat. Õnneks mingeid koledaid asju juhtunud pole, kuid ülemised šarniirid hakkasid vahepeal häält tegema ja tuleks millalgi ära vahetada.
Novembris sai autoga päris pikk (~1400 km) Rootsi tripp tehtud, mis möödus vahejuhtumiteta. Praeguseks on odomeetrile tekkinud 227 000 km, kui auto ostsin, oli seal 195 000 km. Seda siis alates 2010. aasta aprilli algusest.

Varsti on taas ees õlivahetus, õliks läheb Motul 8100 10W40, mis eelmisel kahel vahetuselgi kasutuses olnud.

www.porsche-foorum.org
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 37.5% - SQL: 62.5%]