Lehekülgi: 1 2 |
catmar
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia 3
|
postitati 27.07.10 08:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: martin471
Tsitaat: | Algselt postitas: ermik
Ei tea kas mina nüüd loll või mis, kuid kas n75 ja see nn. vaakumregulaator samad asjad ei ole. Päris ahvi tunne tekib. |
Vot ei oska nüüd öelda, mida te siin täpselt silmas pidasite. N75 kohta võin nii palju öelda, et selle klapi puhul pole vaakumiga midagi pistmist.
N75 juhib turbo enda rõhku wastegate'i ülemisse kambrisse. Samuti tasub ära märkida et wastegate töötab ülerõhuga, mitte vaakumiga. Rääkisite siin
mingist vaakumi asjast, mis asub õhupuhasti korpuse küljes, N75 asub aga tulemüüril, pm siis kohe kõrgsurvepumpa käitava rihmaratta taga.
|
http://album.ee/node/23381721/50242035 Me rääkisime sellisest asjast.
|
|
|
ermik
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.10 12:28
|
|
|
Googeldades ja siinset otsingut kasutades on ikkagi ju see sama asi N75, ja see ei asu pumba rihmaratta taga. Ja tegemist on ikkagi ju vaakumi
juhtimisega, mis omakorda reguleerib siis wastegate või turbo geomeetria tööd
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005
|
postitati 27.07.10 15:32
|
|
|
Pildil näha olev asi meenutab küll N75 solenoidi, kuid sel juhul ei ole see selle audi oma. A6 C4-l on see üldse metallist korpusega ja asub kindlasti
mootori taga tulemüüril. Kui see vidin, millest siin varem räägiti, asub kuskil õhupuhasti küljes, siis see küll N75 olla ei saa. Hiljuti uurisin asja
väga põhjalikult ja ei julge kohe mitte nõustuda.
|
|
|
ermik
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.10 16:39
|
|
|
Siis räägime ikkagi ühest ja samast asjast, siin mainiti, et asub õhupuhastaja lähedal mitte selle küljes. Eri autodel asub ta jah erinevates kohtades
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.10 19:00
|
|
|
Siis räägime ikkagi ühest ja samast asjast, siin mainiti, et asub õhupuhastaja lähedal mitte selle küljes. Eri autodel asub ta jah erinevates kohtades
|
Nojah, mida iganes Asi läheb jube segaseks ära, aga see ei ole vist
eriti teema eesmärk. Täiesti võimalik, et ka minul ei ole õigus, pead igatahes ei anna. Aga kusjuures minu autol on samuti õhupuhasti küljes selline
vaakumil toimiv asjandus, kuhu läheb pistik külge.
Üldiselt on minu soovitus ikkagi selline, et kontrolli järgi see tulemüüri küljes asuv vidin, olgu siis ta nimi mis tahes. Ära tunned ta selle järgi,
et kolm toru/voolikut lähevad külge ja pistik on samuti küljes. Vidin, mida mina silmas pean, on siis metallist korpusega. Kui kohe ei leia, siis
jälita juhtpihusti juhet, selle pistik on täpselt selles samas reas, kus minu nimetatud asigi. Kui sul on salongis turbo rõhukell olemas, siis tõmba
solenoidil pistik küljest ja vaata mis kell nüüd näitab. Kui täpselt sama näitu, siis on ilmselge, et solenoid ei tööta korralikult. Lihtne, eks
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.3 , Coupe 2.1 typ 81, 3x 90 2.3, A4 1.8 TQ, 2x 90Q 2.3
|
postitati 28.07.10 18:50
|
|
|
|
Nojah, mida iganes Asi läheb jube segaseks ära, aga see ei ole vist
eriti teema eesmärk. Täiesti võimalik, et ka minul ei ole õigus, pead igatahes ei anna. Aga kusjuures minu autol on samuti õhupuhasti küljes selline
vaakumil toimiv asjandus, kuhu läheb pistik külge.
Üldiselt on minu soovitus ikkagi selline, et kontrolli järgi see tulemüüri küljes asuv vidin, olgu siis ta nimi mis tahes. Ära tunned ta selle järgi,
et kolm toru/voolikut lähevad külge ja pistik on samuti küljes. Vidin, mida mina silmas pean, on siis metallist korpusega. Kui kohe ei leia, siis
jälita juhtpihusti juhet, selle pistik on täpselt selles samas reas, kus minu nimetatud asigi. Kui sul on salongis turbo rõhukell olemas, siis tõmba
solenoidil pistik küljest ja vaata mis kell nüüd näitab. Kui täpselt sama näitu, siis on ilmselge, et solenoid ei tööta korralikult. Lihtne, eks |
Jh, lihtne nagu 123... Nii proovisin, ja kui pistik tagant võtta siis näitab rõhukell kuni 0.3 bar-i ja kui pistik tagasi panna siis kuni 0.6, tundub et solenoid toimib! Asi läheb juba väga põnevaks... Mis järgmiseks? On
veel ettepanekuid? Tahaks siiski omade jõududega asja 100% toimima saada, mitte inseneride juurde minna.
Life is too short to drive slow...
|
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.07.10 18:35
|
|
|
Igaks juhuks küsin veel üle, et kuidas seda maksimaalset rõhku saavutada proovid, ega ometi mitte kohapeal gaasitades? Kui kohapeal 0,6bari ruleb,
siis on täitsa okei, isegi väga hea. Maksimaalne rõhk tuleb minu meelest kõige kergemini kolmanda käigugakiirendades, kuskil 3000rpm-ini, võibolla ka
natuke üle. Iseenesest ma nüüd ei usu, et rõhku kohapeal gaasitades proovid, aga no igaks kümneks juhuks küsin
|
|
|
ermik
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.07.10 14:58
|
|
|
Autodata järgi kontrollitakse ka rõhku 3nda käiguga sõites ja vist oli 3000pööret
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.07.10 15:36
|
|
|
Minu auto margi järgi otsides näitas autodata mingit väga kahtlast kontrollimise viisi. Nimelt tuleks sõita neljanda käiguga nii et gaas on põhjas ja
et piduriga hoiad kiiruse täpselt 50km/h. Enda autol seda varianti katsetasin, kell ei näidanud põhimõtteliselt mitte midagi. Muidugi mainitud oli ka
seda, et mõõtmisi tuleb teostada mingi special tooliga. Kusjuures normaalne rõhuvahemik oli vist 1,86-1,92bari. Minul ei lähe kell üle 1,1bari
kuidagi, nii et võibolla see special tool mõõdab siis rõhku kuidagi teisiti.
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.07.10 17:48
|
|
|
Igaks juhuks küsin veel üle, et kuidas seda maksimaalset rõhku saavutada proovid, ega ometi mitte kohapeal gaasitades? Kui kohapeal 0,6bari ruleb,
siis on täitsa okei, isegi väga hea. Maksimaalne rõhk tuleb minu meelest kõige kergemini kolmanda käigugakiirendades, kuskil 3000rpm-ini, võibolla ka
natuke üle. Iseenesest ma nüüd ei usu, et rõhku kohapeal gaasitades proovid, aga no igaks kümneks juhuks küsin |
Proovin ikka maanteel ja põhjagaasiga 1-2-3-4 kuni 6 ja nii on.!!! Kusjuures kuni 4 käiguni erilisi erinevusi rõhus pole, 4 käiguga eriti peeneks ei
lase, kuna mingi 150-ga eriti kimada ei fänni, ma siiski rahulik dislaga... 4-ni kiirendan ja siis 4-6 jahutan.
|
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.07.10 15:04
|
|
|
Täna tegin siis originaalajuga pikema maanteesõidu. Katsetasin kiirendust erinevatel käikudel. Mingi hetk vilksatas turbo kell isegi 1,2 bari peale
Muidu väga üle 1,1 minna ei taha. Proovisin korra ka kiiremini sõita,
180km/h tuli minu 85kw AAT mootori kohta üllatavalt kiiresti. Oleks ka edasi läinud, aga lennuväli sai otsa, tavaliste teede peal ei tohi siiski
kihutada
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.09.10 15:15
|
|
|
No minul see rõhuteema hakkab juba lahendust saama, Tartu autoklubi drag seriese viimasel etapil käisin autoga rada kuivatamas ja siis sai julmalt
pähe elatud ja lõpuks tõusis rõhk isegi peaaegu 1 bar-ini. Tundub et wastegate tahab korralikku puhastust ja klapp uut sisse sooveldamist. Kuna mul
selleks aega on ei tea, aga tuleb päevakorda võtta.
|
|
|
|
paranormaalne
klubiliige
Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY
|
postitati 03.10.10 20:37
|
|
|
Kuskohast sa uue toru said?
Tsitaat: | Algselt postitas: Tõnts
No mina võin nüüd öelda et mina olen audile mineku täielikult tagasi saanud, täna panin uue wg juhtimis toru (too pisike mis umbes oli, oli täna jälle
kinni ) |
|
|
|
Petu
|
postitati 06.10.10 14:38
|
|
|
Probleem selline, et 6ndaga maanteel sõites möödasõiduks annad gaasi, siis kiirus tõuseb natuke aega ja käib väike jõnks ning arvestatavat kiirendust
enam ei toimu. Ka madalate käikudega pole erilist jõudu autol nagu peaks olema. Rahulikult sõita kannatab. Lisaks ülevaatus punktis tahmatestis ei
tulnud 5000 RPM ka ära, mis ülevaataja sõnul peaks ära tulema. Mul tuli midagi 4200 umbes. Ja siis suitses ka. Muidu masinal mootor käib koha peal
ilusti ja sujuvalt. Külmalt ajab sinist, aga soojalt enam nähtavalt ei aja, kuid sama lõhn on siiski üleval. Õlitase püsib ühe koha peal.
Vahetatud kütusefilter, puhastatud see turbo juures väike toruke.
Auto on arvatavasti Saksas seisnud kaks aastat ka.
Kas arvutiga saab kontrollida kas turbo töötab?
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.10.10 16:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Petu
Probleem selline, et 6ndaga maanteel sõites möödasõiduks annad gaasi, siis kiirus tõuseb natuke aega ja käib väike jõnks ning arvestatavat kiirendust
enam ei toimu. Ka madalate käikudega pole erilist jõudu autol nagu peaks olema. Rahulikult sõita kannatab. Lisaks ülevaatus punktis tahmatestis ei
tulnud 5000 RPM ka ära, mis ülevaataja sõnul peaks ära tulema. Mul tuli midagi 4200 umbes. Ja siis suitses ka. Muidu masinal mootor käib koha peal
ilusti ja sujuvalt. Külmalt ajab sinist, aga soojalt enam nähtavalt ei aja, kuid sama lõhn on siiski üleval. Õlitase püsib ühe koha peal.
Vahetatud kütusefilter, puhastatud see turbo juures väike toruke.
Auto on arvatavasti Saksas seisnud kaks aastat ka.
Kas arvutiga saab kontrollida kas turbo töötab? |
Ülevaatusel ei peagi sellel mootoril üle 5000rpm-i tulema, minu autost pigistati ka ainult 4700rpm välja. Võrdluseks võib tuua, et bemmi 2.5tds
jookseb ülevaatusel 5400rpm välja. Mootorid on lihtsalt erinevad
|
|
|
Tõnts
klubiliige
Registreerunud 19.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.10.10 09:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: paranormaalne
Kuskohast sa uue toru said?
Tsitaat: | Algselt postitas: Tõnts
No mina võin nüüd öelda et mina olen audile mineku täielikult tagasi saanud, täna panin uue wg juhtimis toru (too pisike mis umbes oli, oli täna jälle
kinni ) | |
Iseenesest ei saanudki sinna toru vaid voolik. Tartust Stikkest ostsin sobivad otsad ja vooliku mis pidi korralikku kuuma ka kannatama. Mudisin kokku
ja kylge.
|
|
|
|
Petu
|
postitati 08.11.10 13:27
|
|
|
Minul probleem jätkuvalt päevakorras. Täna panin käima, siis korralik sinine pilv üleval ikka. Vahest hullemini vahest ei ole pilve, aga peale seda
kui panin kütuselisandit - üks puhastav ja teine määrivate omadustega, siis vahepeal nagu on jõudu, aga enamasti pole. Ja nii kui jõud ära kaob on
sinine tagant väljas jälle, muidu kui jõudu on siis õhk tagant puhas. Kas probleem võib olla pihusti otstes kui ta niimoodi jukerdab? Või peaks midagi
muud veel kontrollima?
|
|
|
kella4
huviline
Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.11 14:05
|
|
|
Siin tundub, et on nii mõnelgi C4 2.5TDI-l küljes rõhukell. Kui täisgaasiga kiirendate kas siis 1 bar tuleb kohe kätte kui turbo taha tuleb ? Minul
hakkab koguma nats alla 2000 rpm ja 1 bar saavutab nats enne 3000rpm, samas kui hoida pöördeid 2500 peal siis punn põhja ja hoopis kiiremini sama rõhk
käes, korraks isegi rohkem. Just huvitab, miks tavasõidul rõhk nii aeglaselt tõuseb ?
Või peaks kah äkki suruõhuga WG klappi virgutama nagu tegi Petu ja sai oma masina käima normaalselt ?
Kes teab kuidas saab kontrollida seda vaakum regulaatorit õhulugeja kopsiku küljes ?
|
|
|
Starr
huviline
Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.01.11 15:10
|
|
|
Mu autol hakkas surisema või undama, kui seisma jätsin mootori ja mõnda aega eelnevalt olin sõitnud. Et ei pidanud vaid lasi läbi.
Tsitaat: | Algselt postitas: kella4
Kes teab kuidas saab kontrollida seda vaakum regulaatorit õhulugeja kopsiku küljes ? |
|
|
|
|
kella4
huviline
Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.01.11 15:41
|
|
|
Mul kah mingil ajal suvel jäi pirisema peale sõitu aga sai siis ise jälle korda. Huvitav kuidas saab selle korrasolekus veenduda ?
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.11 10:23
|
|
|
Kes teab kuidas saab kontrollida seda vaakum regulaatorit õhulugeja kopsiku küljes ? |
Kas õhupuhasti küljes olev solenoid mitte EGR-i ei juhi? Minu meelest on turbot juhtiv N75 solenoid hoopis mootori taga tulemüüril. Seal samas, kus on
süüte reguleerija, juhtpihusti, pööreteanduri jne pistikud. Olen neid voolikuid jälitanud ja ise sellise järelduseni jõudsin.
|
|
|
reisser
huviline
Registreerunud 09.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 ülelaetud masuudipress
|
postitati 25.01.11 18:37
|
|
|
Kas õhupuhasti küljes olev solenoid mitte EGR-i ei juhi? Minu meelest on turbot juhtiv N75 solenoid hoopis mootori taga tulemüüril. Seal samas, kus on
süüte reguleerija, juhtpihusti, pööreteanduri jne pistikud. Olen neid voolikuid jälitanud ja ise sellise järelduseni jõudsin. | See
on vaakumi jaoks, et tegeleda egr-ga. C4 kerel diislil toimub kogu turbo juhtimine rõhu abil.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |