Lehekülgi: 1 2 |
meza26
huviline
Registreerunud 24.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.06.10 16:47
|
|
|
hmm,tänud selgituse eest,kahlustasin täna ise ka juba lambdat,aga samas mõtlen ikka,et äkki tühikäigumootor.eks peab uurima,kellel oleks originaal
lambdat anda kontrolliks.on mingeid soovitusi?
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.06.10 09:05
|
|
|
Minul läks auto peale plokikaane tihendi vahetust täitsa käest ära. Esialgu pöörded kõikusid kuna üks lühike, peenike vaakumvoolik oli katki.
Loputasin seda tühikäigumootorit aga sellest polnud kasu see töötas. Voolik sai vahetatudaga pöörded jäid üle tuhande ei kõikunud. Tuli välja süüde
vale, seda pani kaks meistrit 2korda paika aga süüded õigeks ei saanud. Panime sõbraga varasemaks ja pöörded langesid normi. Siis hakkas sõidu ajal
jõnksutama nagu rikis automaatkst teeb. Küünlad olid ilusad ja juhtmed paistsid ka korras olevad. Mäletasin et jagaja kaas oli natuke tahmane. Ostsin
uue kaane ja autot ei tunne enam äragi nagu enne. Kirja panin selleks, et oleks mõnele abi. 2,0 85 kw B3. Aku on tühjaks läinud kümneid kordi sellest
pole mingit kahju sündinud.
|
|
|
roy
huviline
Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.06.10 09:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: roy
Minul läks auto peale plokikaane tihendi vahetust täitsa käest ära. Esialgu pöörded kõikusid kuna üks lühike, peenike vaakumvoolik oli katki.
Loputasin seda tühikäigumootorit aga sellest polnud kasu see töötas. Voolik sai vahetatudaga pöörded jäid üle tuhande ei kõikunud. Tuli välja süüde
vale, seda pani kaks meistrit 2korda paika aga süüded õigeks ei saanud. Panime sõbraga varasemaks ja pöörded langesid normi. Siis hakkas sõidu ajal
jõnksutama nagu rikis automaatkst teeb. Küünlad olid ilusad ja juhtmed paistsid ka korras olevad. Mäletasin et jagaja kaas oli natuke tahmane. Ostsin
uue kaane ja autot ei tunne enam äragi nagu enne. Kirja panin selleks, et oleks mõnele abi. 2,0 85 kw B3. Aku on tühjaks läinud kümneid kordi sellest
pole mingit kahju sündinud. | Vabandust, b4.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 26.06.10 11:10
|
|
|
Siin eespool mainiti, et labda pinge peab pidevalt kiiresti muutuma? Mõõtsin lambda pinget pistiku pealt (pistikut lahti ei ühendanud, ehk siis
mõõtsin pistikust läbi jooksva juhtme ja kere vahel), oli u. 0,8 V, ei olnud vahet kas oli tühikäik või suuremad pöörded, mõne sajandiku ainult näit
kõikus, u. 0,77-0,82 V vms. Kui mootor mõne minuti seisis ja uuesti tööle panin, siis algul näitas pinget 0,69 V ja tasapisi tõusis kuni 0,8 V-ni. Kui
lambda pistiku lahti ühendasin, siis näiliselt ei muutunud midagi, pöörded kõikusid ikka samamoodi vahemikus u. 600-1400. Kui tühikäiguregulaatori
pistik lahti võtta, siis pöörded tõusid 1700-ni ning pistikul oli pinge 13,2 V. Et mida siis nüüd arvata? Kas lambda on vedru välja visanud?
|
|
|
meza26
huviline
Registreerunud 24.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.06.10 11:46
|
|
|
minul oli nii,et ühendasin tühikäigu mootori pistiku lahti ja mul ei muutunud üldse midgi.niiet,soovitaksin ka vaadata üle vaakumvoolikud ja kõik
kaitsmed.tühikäigumootori loputada millegagi või raputada.veel üks võimalus,et see must julla,mis pritsepea küljes,et ehk selles asi,lähen ise
töökotta uurima asja,ehk oskavad öelda,mina ei suuda midagi enam välja mõelda.
|
|
|
meza26
huviline
Registreerunud 24.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.07.10 08:01
|
|
|
Nonii,olen kõik variandid suht läbi proovinud ja ei saa aru,mis värk on.Kui rahulikult sõita,siis on pöörded enamvähem normis ja nii kui gaasi anda
või kiirendada,siis hakkavad pöörded jälle kõikuma ning bensu näidik lakkas töötamas.Ehk peab töökotta pöörduma siis?
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 01.08.10 15:13
|
|
|
Käivitades külmalt jäävad pöörded kohe 1200 peale pidama ja kõiguvad ise kuni 1500ni pool minutit ja siis jäävad ka tükiks ajaks 1000 peale pidama.
Sõites ja sooja mootoriga pole midagi täheldanud.
Tiheda aku maha käimaga ei saa ju midagi nt tühikäigumootor tukis minna. Ah jaa, aastaks 95 ja masinaks B5 2,6 v6.
Keegi ei taha, ei oska midagi vastata?
|
|
|
explode15
huviline
Registreerunud 02.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.6 1995
|
postitati 18.08.10 16:23
|
|
|
Quattru mul sama jama.
Täna hommikul panin auto käima ja hakkasid pöörded kõikuma..ei ole viga ka leidnud veel?
Kuigi eile sai aku tühjaks õhtul? panin laadima ja hommikul panin peale ja kpöörded kõikusid ?
Sooviks ka teada milles viga siis...
Autoks siis Audi a4 2.6 95a.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 18.08.10 16:36
|
|
|
VAG-COM aitab. Teatud kohtades basic settings ja sõit jätkub.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.08.10 16:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: explode15
Quattru mul sama jama.
Täna hommikul panin auto käima ja hakkasid pöörded kõikuma..ei ole viga ka leidnud veel?
Kuigi eile sai aku tühjaks õhtul? panin laadima ja hommikul panin peale ja kpöörded kõikusid ?
Sooviks ka teada milles viga siis...
Autoks siis Audi a4 2.6 95a. |
Ei ole. Ainus seletus et ju aku maha käimisega tahab kaabliga oma õigeid seadistusi uuesti paika sättimist saada. Koha pääl ise jalaga pöördeid
kõigutada ja kaob enamjaolt kohe ära. (vähemalt mul nii).
Tühikäigumootor või klapid ei saa ju ainult nii aku maha käimisega p. minna.
Edit: jõuti ette vastamisega.
|
|
|
explode15
huviline
Registreerunud 02.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.6 1995
|
postitati 18.08.10 18:43
|
|
|
quattru sa said endal korda selle w?
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.08.10 20:56
|
|
|
Ei ole saanud, mul pole küll mingit kaabeldamis võimalust. Samas maksma läheks ka arvatavasti selle väikse vea kohta suht palju.(?)
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 19.08.10 18:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
Ei ole saanud, mul pole küll mingit kaabeldamis võimalust. Samas maksma läheks ka arvatavasti selle väikse vea kohta suht palju.(?)
|
Räigelt kallis on see kaabeldamine jah.
Meil alla 500 euro ei lasta isegi uksest sisse. Kaablipanek on veel 500 euri.
|
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.08.10 19:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
|
Räigelt kallis on see kaabeldamine jah.
Meil alla 500 euro ei lasta isegi uksest sisse. Kaablipanek on veel 500 euri. |
Rahu rahu, ega mul pole seni vajadust olnud mingeid kaableid autodele külge ühendada ja mulle rääkis keegi või kuskilt jäi kõrvu, et päris 500 eur ei
lähe aga samas ühikus nii natuke vähem Eesti raha küll. rahaga praegu ka suhteliselt kitsas, väike viga ka.
|
|
|
raizxc
huviline
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.10.10 20:13
|
|
|
Tere! Oskab keegi täpsemalt seletada, kuidas A4 tühikäigumootorit puhastada? Mootoriks 1,8 ADR 92kW. Probleemiks auto väljasuremine, seda tavaliselt
foori taha jõudes ja käiku välja võttes. Pöörded kõiguvad 840-880 vahemikus. Käisin ka diagnostikas, kuid ühtegi viga ei olnud. Aitäh!
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.10 05:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raizxc
Tere! Oskab keegi täpsemalt seletada, kuidas A4 tühikäigumootorit puhastada? Mootoriks 1,8 ADR 92kW. Probleemiks auto väljasuremine, seda tavaliselt
foori taha jõudes ja käiku välja võttes. Pöörded kõiguvad 840-880 vahemikus. Käisin ka diagnostikas, kuid ühtegi viga ei olnud. Aitäh!
|
Kus Sa diagnostikas käisid ja mis aparaat külge pandi? Olen paar 1,8T korralikult tööle pannud, kui soovid, võib uurida asja.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
raizxc
huviline
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.10 06:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Tsitaat: | Algselt postitas: raizxc
|
Kus Sa diagnostikas käisid ja mis aparaat külge pandi? Olen paar 1,8T korralikult tööle pannud, kui soovid, võib uurida asja. |
Käisin Tartus DIA-s, kontrolliti ainult arvuti ja kaabliga. Muid üritusi seal ei toimunud. Tegelikult läksin sinna rohkem murega kütusekulu pärast
(linn 16 kandis ja mnt 11l/100km-le). Mida sa täpsemalt silmas pead, milles probleem olla võib?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.10 08:04
|
|
|
No Dia mehed peaks küll pädevad olema, aga nad teevad vast seda, mida tahad. Kui tahad veakoode lugeda, siis seda ka saad. Tegelt oleks vaja mõnda
asja seal lähemalt uurida ja väiksed basic settingud teha. Tõenäoliselt saab sellest abi.
|
|
|
|
raizxc
huviline
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.11.10 08:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
No Dia mehed peaks küll pädevad olema, aga nad teevad vast seda, mida tahad. Kui tahad veakoode lugeda, siis seda ka saad. Tegelt oleks vaja mõnda
asja seal lähemalt uurida ja väiksed basic settingud teha. Tõenäoliselt saab sellest abi. |
Ma ei läinud sinna sooviga veakoode lugeda. Rääkisin oma mure ära, et kütusekulu suur. Mul ei ole vahet, kas nad leiavad vea visuaalsel vaatlusel,
arvutiga või kohvipaksu pealt ennustades. Mina, kui klient, läksin sinna oma sõiduki probleemile lahendust leidma. Ausaltöeldes ma ei tea, kuidas ja
mis seadmetega saaks veel diagnostikas sõiduki tervist kontrollida, aga mõnda muud teenust mulle ka ei pakutud ega soovitatud. Praeguseks olen
niipalju uurinud, et seda väljasuremist võib tekitada tühikäigumootor (mis on must ja vajab puhastamist). Ja karterituulutuse voolik tuleks üle
vaadata, see võib kütusekulu tõsta. Kui arvad, et sinust võib mu sõiduki probleemide lahendamisel abi olla, siis palun anna endast märku
privaatteadetes.
|
|
|
pionerfreak
huviline
Registreerunud 17.10.13
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8TQ
|
postitati 21.06.15 21:20
|
|
|
Ei tahtnud ka uut teemat teha, panen oma mure siis siia kirja. Nimelt pöörded kõiguvad pidevalt 800-1200 enamjaolt selles kandis ja mis eriti marru
ajab on see et auto ei taha töölegi minna enam. Seda juhtub ka nii et kuidas kunagi ja kui juhtub siis ei saa 10 min jooksul ka tööle ja teine kord
läheb kolmanda korraga tööle, vahetatud on küünlad, õhulugeja, seguklapp enam ei oska edasi mõelda kas bensupump? Autoks audi a4 1.6 96 a.
|
|
|
sheri
huviline
Registreerunud 07.08.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 ABK, 1995
|
postitati 19.07.16 20:41
|
|
|
Ei hakka ka uut teemat tegema. Seega kirjeldan oma probleemi, ehk keegi kogenud audimees oskab vastata.
Nimelt kui autol hoida gaasi >2000 rpm, nt 2500, hoian gaasi paigal, siis pöörded langevad ~2300 ja seejärel ruttu tõusevad ~2600 peale. Ja
niimoodi jääbki tegema, mõne sekundilise vahega. Madalamate pööretega teeb ka nii, aga see langus/tõus pole nii märgatav.
Aitas see, kui lambda tagant ära võtta. Siis pöörded on stabiilsed nii, nagu ma gaasi hoian.
Olen kontrollinud VCDS-ga. 2 aastat tagasi näitas ainsaks veaks, et o2 sensor intermittent, kuid täna ühtegi viga ei näidanud.
Lambda on tühikäigul natuke aeglane, kuid >2000rpm peal liigub üsna väledalt 0,2 ja 0,7V vahel.
Auto sõidab üldiselt väga kenasti, va. et vahest harva harva kaob nagu jõud ära, teinekord külma mootoriga tahavad pöörded korraks nulli kukkuda.
Kas selline pöörete kõikumine, >2000rpm nagu eelpool kirjeldasin, võib olla tingitud vanast lambda andurist? Või kõigub ka uuega samamoodi?
Mis võiks olla siin probleemi lahendus?
Ma muidu sellega ei tegeleks, sest kõik toimib, aga see aasta esimest korda ei läbinud ülevaatusel CO testi. >2000 pöördega oli 0,38%. Mehed
kurdavad seal, et pöörded kõiguvad (nii on olnud juba paar aastat, kuid siis on piiridesse mahtunud).
EDIT:
Sain asja korda, kui vahetasin ära lambda anduri, bosch boschi vastu.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|