Lehekülgi: 1 2 3 |
mario_est
huviline
Registreerunud 25.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: a6 quattro 03a.
|
postitati 15.11.10 12:29
|
|
|
Tere. Mul on sama mure,pöörded kõrged aga edasi ei lähe,mäest alla sõites saab ehk 100km/h,käiku ei taha hästi vahetada.
Masin on 2003a. Quattro 2,5 TDi
|
|
|
juunior01
huviline
Registreerunud 17.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.10 16:19
|
|
|
Kirjutan oma mure ka siis siia teema alla.
Nimelt nüüd külmaga(hetkeseisuga Põhja-Soomes) on tekkinud probleem kiirendusega. Liikuma hakates 1.-2. käiguga poob ja jõud on peaegu olematu. Kui 2.
käiguga pöörded umbes 1700 peale jõuavad tuleb jõud ja kiirendus järsku tagasi. Sooja mootoriga seda probleemi pole. Meenub veel, et sügise poole
andis sama asi mõned korrad ka Eestis sõitma hakates tunda.
Otsisin foorumist ka, sarnaseid teemasid oli, aga kõik lõpplahenduseta.
Pihustitega midagi, et see jõud nii järsku tagasi tuleb? Nagu lööks puhtaks vms. Uurisin audihooldus.ee'st, aga nemad diislite pihusteid ei puhasta.
Samuti ei saanud konkreetset soovitust, kes üldse Eestis sellist teenust pakkuda võiks. Lugesin, et saadaval on igasugu kütuselisandeid, mis peaks
pihustid imeväel korda tegema. Endal igasugu lisanditesse ja muusse keemiasse eriti usku pole. Kui keegi on taolisele probleemile lahenduse leidnud,
kuulan huviga.
Mootor 2.5TDI 110kw.
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.10 14:52
|
|
|
jax jax
Asi on siis nii kaugel mul et võtsin klapikambri kaaned maha ja ohhh issand Nukkvõllil olid nukad enamasti ümargused vahetan nukad ära ja vaatan mis
saab ja kui ei saa midagi siis lükkan sillalt alla,,,,,,ilusti
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 19.11.10 12:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jax
Asi on siis nii kaugel mul et võtsin klapikambri kaaned maha ja ohhh issand Nukkvõllil olid nukad enamasti ümargused vahetan nukad ära ja vaatan mis
|
Mõistlik oleks vast kaaned maha võtta ja kalpid soveldada kui head tulemust tahad.
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005
|
postitati 19.11.10 16:12
|
|
|
|
Olen ise selle mootori ülemise osa remonti teostanud. Nukkade vahetusega see asi kohe kaugeltki ei piirdu. Sellel mootoril on palju tüüpvigu, alustan
siis kuskilt otsast:
-klapisääred kipuvad juhtpuksi sisse kinni jääma, seega tuleks vahetada kõik juhtpuksid ja võibolla ka suur osa klappe
-klapipesad kuluvad niiöelda "kaussi", pesad tuleb kõik üle lõigata
-kui pesad on lõigatud, siis lähevad nad sügavamale ja klapid ei sulgu enam, vaatamata sellele, et hüdrotõukur on täiesti kokku pressitud, klappe
tuleb lühendama hakata
-kuna nukad kuluvad ümmarguseks, siis hakkavad nookurid vahelt minema lendama, lähevad pooleks jne (peale hüdrotõukuri pinge ei hoia nookurit kinni
mitte miski)
-kui nookur on vahelt minema lennanud, siis on väga tõenäoline, et klapp on juhtpuksi kinni kiilunud
-kui nina on juba eest võetud, siis tuleb kindlasti välja, et enamus lamerihmarullikuid on viimase piirini kulunud ja pinguti loksub (rullikud on
vahetatavad, pingutile müüakse remontkomplekti)
-tihti lekib mootor hirmsasti õli (tüüpvigadeks on klapikambrikaante tihendid ja mõlema alumise karteripõhja tihendid, ülemise karteripõhja tihendi
vahetamine on jube töö)
Vigu, mis nukkasid vahetades veel välja tuleb, on palju. Kui hakkad nukkasid vahetama, siis B-varuosa nukkadega tuleb remondiarve kindlasti 40 000kr
ja üle selle (tavaliselt 40-60 000.-). Sellise auto puhul tundub mõttetu töö. Oleks mul selline auto, siis lammutaksin selle juppideks ja müüksin
varuosadena maha või müüksin terve täiega varuosadeks. Kuna nende hinnad on juba nii odavad, siis mootori remontimine oleks ainult peavalu. Kui mootor
korras, siis hakkavad ülejäänud asjad (käigukast, silladetailid jne) ikka kohe järgi andma.
See on see A6 C5 2.5TDI V6, kurb aga tõsi...
|
|
|
HawkHill
huviline
Registreerunud 29.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 23:06
|
|
|
No ei usu, et see probleem nüüd enamusel ikka nukkadest on. Kiirenduse kadumine toimub ju vahelduva eduga ja vähemalt minul on enamuse ajast kiirendus
ok. Ise olen nüüdseks vahetanud õhulugeja ja suvel on seda kiirenduse probleemi esinenud suhteliselt harva. Viimasel ajal kui probleem esineb, siis
väljendub see nii, et hakkan näiteks maanteel sõitma - surun korralikult gaasipedaali ja kiirus kasvab kuni kusagil 70-80km/h ning edasi võib gaasi
põhja vajutada kuni kickdownini ja ei toimu midagi. Kui aga kiirust edasi sujuvalt suurendada siis läheb lõpuks ka üle saja ja probleem kaob
täielikult vähemalt selleks sõiduks. Teises foorumis oli juttu mingist turbol olevast pulgast-klapist mida ma kahtlustan natuke aga pole siiani seda
leidnud ega sellest päris aru saanud millega tegu ja kust seda otsida. Kuuldavasti see peab liikuma kusagil 1cm ulatuses edasi tagasi ja seda suht
vabalt gaasipedaalile vajutades. Äkki keegi selgitab kus see täpselt paikneb ja kuidas seda asja kontrollida?
To martin471 - sellise remondiarve niikui nimetad saab ilmselt siis kui autot üldse mitte hooldada...
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 16:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: HawkHill
No ei usu, et see probleem nüüd enamusel ikka nukkadest on. Kiirenduse kadumine toimub ju vahelduva eduga ja vähemalt minul on enamuse ajast kiirendus
ok. Ise olen nüüdseks vahetanud õhulugeja ja suvel on seda kiirenduse probleemi esinenud suhteliselt harva. Viimasel ajal kui probleem esineb, siis
väljendub see nii, et hakkan näiteks maanteel sõitma - surun korralikult gaasipedaali ja kiirus kasvab kuni kusagil 70-80km/h ning edasi võib gaasi
põhja vajutada kuni kickdownini ja ei toimu midagi. Kui aga kiirust edasi sujuvalt suurendada siis läheb lõpuks ka üle saja ja probleem kaob
täielikult vähemalt selleks sõiduks. Teises foorumis oli juttu mingist turbol olevast pulgast-klapist mida ma kahtlustan natuke aga pole siiani seda
leidnud ega sellest päris aru saanud millega tegu ja kust seda otsida. Kuuldavasti see peab liikuma kusagil 1cm ulatuses edasi tagasi ja seda suht
vabalt gaasipedaalile vajutades. Äkki keegi selgitab kus see täpselt paikneb ja kuidas seda asja kontrollida?
To martin471 - sellise remondiarve niikui nimetad saab ilmseltsiis kui autot üldse mitte hooldada... |
Sellel audil kasutatakse juba muutuva geomeetriaga turbot ja turbo küljes on tõesti üks vaakumil toimiv vidin, mis liigutab turbo labasid. Kui
mootorikatte maha võtad, siis juba näed seda. Kui keegi salongist gaasi vajutab, siis usun, et peaks näha olema, kas hoob liigub või mitte. Kui ei,
siis ei tasu kohe turbot kahtlustama hakata vms, sest vaakumit juhib solenoidklapi abil aju.
Kui rääkida remondiarvest, siis korralikult hooldatud autol kipubki see 40k kanti tulema, hooldamata autol 60k. Kui isegi autot hooldad, siis ntks
klapipesade kaussi kulumist ja juhtpukside kulumist ei saa ikkagi takistada.
|
|
|
audikene
huviline
Registreerunud 05.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 18:43
|
|
|
Minu Audi A6 Quattro, 2,5 TDI-l 110kW 1999 on olnud kogu aeg (1,5 a) sama probleem. Passi järgi peaks olema lausa 133 kW (ju siis on moditud miskit),
kuid reaalselt on kiirendus väga vilets. Aeg-ajalt on jälle jõud tagasi, aga siis järgmine kord sõitu alustades pole jälle erksust minekus. Siis kui
uimane on, siis pöördeid ei lasegi üldse punasesse, näiteks 3 käiguga kiirendades jõuavad pöörded tasapisi 3900-ni, ja kiirus kuskil 95 km/h kanti ja
rohkem pöörded ega kiirus ei tõuse. Igatahes Passat 1,9 TDI on minu autost OLULISELT erksam. Diagnostika ei näita midagi, esindus kiidab, et hääl on
autol väga kaunis ja muu kõik tundub normaalne olevat.
Viimased kolm päeva on auto olnud aga eriline paugupill, kiirendus on väga hea ja lausa lust sõita, aga koos sellega on tekkinud paks must toss taha
ja külmalt käivitades pöörded kõiguvad perioodiliselt ja tahakas nagu välja surra. Ära vahetasin õhufiltri sellest polnd abi. Kütusekulu pole siiani
probleem olnud, keskmine kuskil 7,5-8 kanti, aga ei oska arvata, mis selle musta tossuga kütusekuluks tuleb.
|
|
|
HawkHill
huviline
Registreerunud 29.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 20:01
|
|
|
Sellel audil kasutatakse juba muutuva geomeetriaga turbot ja turbo küljes on tõesti üks vaakumil toimiv vidin, mis liigutab turbo labasid. Kui
mootorikatte maha võtad, siis juba näed seda. Kui keegi salongist gaasi vajutab, siis usun, et peaks näha olema, kas hoob liigub või mitte. Kui ei,
siis ei tasu kohe turbot kahtlustama hakata vms, sest vaakumit juhib solenoidklapi abil aju.
Tänud info eest martin471! Homme uurin, kas seal liigub midagi ja kui vabalt või mitte...
|
|
|
audikene
huviline
Registreerunud 05.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.10 08:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audikene
Minu Audi A6 Quattro, 2,5 TDI-l 110kW 1999 on olnud kogu aeg (1,5 a) sama probleem. Passi järgi peaks olema lausa 133 kW (ju siis on moditud miskit),
kuid reaalselt on kiirendus väga vilets. Aeg-ajalt on jälle jõud tagasi, aga siis järgmine kord sõitu alustades pole jälle erksust minekus. Siis kui
uimane on, siis pöördeid ei lasegi üldse punasesse, näiteks 3 käiguga kiirendades jõuavad pöörded tasapisi 3900-ni, ja kiirus kuskil 95 km/h kanti ja
rohkem pöörded ega kiirus ei tõuse. Igatahes Passat 1,9 TDI on minu autost OLULISELT erksam. Diagnostika ei näita midagi, esindus kiidab, et hääl on
autol väga kaunis ja muu kõik tundub normaalne olevat.
Viimased kolm päeva on auto olnud aga eriline paugupill, kiirendus on väga hea ja lausa lust sõita, aga koos sellega on tekkinud paks must toss taha
ja külmalt käivitades pöörded kõiguvad perioodiliselt ja tahakas nagu välja surra. Ära vahetasin õhufiltri sellest polnd abi. Kütusekulu pole siiani
probleem olnud, keskmine kuskil 7,5-8 kanti, aga ei oska arvata, mis selle musta tossuga kütusekuluks tuleb. |
Saan aru, et nukkade kulumisest ja turbosüsteemi lekkest, ei saa minu auto puhul võimsusekadu põhjustatud olla kuna nüüd koos musta tossuga on jõudu
iganes. Mis on kõige esimesed, mida kontrollida tasuks? Õhulugeja, ..., ? See ka veel, et miskipärast ei näita nüüd kui must toss taga on käivitamise
alguses eelsüüteküünalde märgutuld, käima läheb aga ilusti ka külmalt. Mis tähendus sellel olla võiks?
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.10 10:41
|
|
|
jax
no nii nüüd nukad vahetatud auto toimis idiaalselt 2 päeva kuni jälle jõud kadunud vahebeal on vahepeal ei ole viisin audi esindusse annan kohe
kindlasti teada,,turbomingid asjad olid ütles esinudus ja loomulikult oli enne auto minu kätte jõdmist ostetud mingid odavad nukad ja parempoolse
kaane all oli 14 nookurit kuigi peaks olema 12 Härrad on toimetanud kuskil põlveotsas???(Y)
|
|
|
Reints
huviline
Registreerunud 06.11.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
postitati 29.11.10 11:41
|
|
|
Päris kena
Sõida aga ära mölise !!!
|
|
|
|
martin471
huviline
Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.10 14:01
|
|
|
no nii nüüd nukad vahetatud auto toimis idiaalselt 2 päeva kuni jälle jõud kadunud vahebeal on vahepeal ei ole viisin audi esindusse annan kohe
kindlasti teada,,turbomingid asjad olid ütles esinudus ja loomulikult oli enne auto minu kätte jõdmist ostetud mingid odavad nukad ja parempoolse
kaane all oli 8 nookurit kuigi peaks olema kuus Härrad on toimetanud kuskil põlveotsas???(Y) |
Parempoolse kaane all peab olema hoopis 12 nookurit. Kui 8 järgi oli, siis see tähendab, et 4 oli vahelt ära lennanud, mis on täiesti tavaline ja
loogiline. Kuna auto on 6-silindriline, igas silindris 4 klappi, siis on kokku 24 klappi ja kolmel silindril ehk ühe kaane all 12 klappi ja 12
nookurit. Kõik on imelihtne
|
|
|
jax
huviline
Registreerunud 15.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.10 19:50
|
|
|
jax
no nii täna õhtul sain esindusest auto kätte kõik oli timmis tõmme ja värk oli ideaalne mingite turbovaakub klappide viga oli klapid olid kinni mis
on seal paremas nurgas kaks klappi,,ja nüüd sõitsin umbes 60km.....jaaaaaaaaaa siis antsin korralikult talda ja hakkas algul puterdama ja kui sõitsid
rahulikult hakkasid põrded kõikuma ja nii edasi tõrkuma,,,,,nooo niii kõva auto on see ikka täitsa pael ma ei tea mis nüüd ära läks või mis nüüd oli
jõud ja asjad jälle kadunud või äkki tegi midagi see külm või ei tea mis kohapeal gaasi anda pole midagi kõik nagu toimiks. Äkki keegi teab
(vaevalt) järgmine nädal sain esinduse aja jälle tagasi või noh kui keegi
teab võib midagi mainida siin jälle......
|
|
|
Reints
huviline
Registreerunud 06.11.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
Wandelle
huviline
Registreerunud 25.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3.0q 2005
|
postitati 25.11.11 21:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Reints
|
ei jää vist muud üle |
Kas on keegi sellele probleemile siiski lahenduse ka leidnud, tundub et selline mure päris paljudel isenditel, mul endal 2003 aasta 2.5tdi 132kw vw
passat, peaks ju olema uuendustega BAU mootor aga see viga kimbutab mind ka, ei taha kohe asju vahetama hakata!
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 26.11.11 08:04
|
|
|
Ei ole 100% BAU mootor!!! VIN koodi abil saad teada või siis mootori enda pealt otsid.
Tsitaat: | Algselt postitas: Wandelle
Kas on keegi sellele probleemile siiski lahenduse ka leidnud, tundub et selline mure päris paljudel isenditel, mul endal 2003 aasta 2.5tdi 132kw vw
passat, peaks ju olema uuendustega BAU mootor aga see viga kimbutab mind ka, ei taha kohe asju vahetama hakata! |
|
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
postitati 26.11.11 08:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
Ei ole 100% BAU mootor!!! VIN koodi abil saad teada või siis mootori enda pealt otsid. |
Alates 2003 aastast on VW kapoti all seda motot juba näha.
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 26.11.11 08:20
|
|
|
On näha jah, ma ei vaidlegi vastu aga 100% kindel võib olla alles siis kui on asja järgi uuritud. Sain nüüd aru, et mu eelmine postitus on ka teisiti
mõistetav.
Tsitaat: | Algselt postitas: ahartsi
Ei ole 100% BAU mootor!!! VIN koodi abil saad teada või siis mootori enda pealt otsid. |
|
|
|
|
|
Wandelle
huviline
Registreerunud 25.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.11.11 16:14
|
|
|
On näha jah, ma ei vaidlegi vastu aga 100% kindel võib olla alles siis kui on asja järgi uuritud. Sain nüüd aru, et mu eelmine postitus on ka teisiti
mõistetav.
Tsitaat: | Algselt postitas: ahartsi
| |
BAU mootoriga isend on ta kindlasti, sest esmane registreerimine on 20.11.2003 ja enne kui auto ostsin võtsin klapikambrikaane maha, nookurid on rulli
moodi, öeldi et uuema tüübi mootor juba, nukad tundusid nagu uued! Edasi läheb ka nagu loom, enamus ajast aga vahest foori alt kiirendades käib asi
paari sekundise viibimisega ja kui minema hakkab tekib kuidagi lahtine hääl mootorist, vahetasin ka selle solenoidklapi vms, alguses asi toimis
ilusti, kuid siiski vahest esineb seda uuesti! Ise kahtlustan ikkagi midagi seoses vaakumiga või turbo juhtimisega! Eks annan teada mis muutusi olen
avastanud ja märganud, ei saa ju nii olla et paljudel siuke probleem ja ei leiagi lahendust!
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 26.11.11 16:31
|
|
|
...mul endal 2003 aasta 2.5tdi 132kw vw passat, peaks ju olema uuendustega BAU mootor aga see viga kimbutab mind ka, ei taha kohe asju vahetama
hakata! |
Palun ära too siia foorumisse VW probleeme sisse. Jah, mootorid võivad osaliselt Audiga kattuda, kuid on selged erinevused, mis ajastul ja mis
konfiguratsioonis midagi kummagi peale pandi ja pole vaja seda putru ja kapsaid segi ajada. VW jaoks on olemas vwklubi.ee foorum, pöördu palun sinna!
AC ei ole VAG Club! Edaspidi kustutan siit puhtalt VW-teemalised postid. Kui Audi peale otsitakse VW pealt analoogmootorit või varuosi, on teine asi.
Mingit ümbersõnastamisega JOK-lahendust ei ole ka mõtet otsima hakata, sellised asjad kaovad siit kohe.
|
|
|
|
tfu
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 Avant 2.5TDI 2003, VW Vento 1.8 1994
|
postitati 26.11.11 18:32
|
|
|
Olen oma autol 2003.a. 2.5tdi 120kw tähele pannud sellist kiiksu, et ükskõik mis käiguga kiirendamisel ja just 120 peale jõudes tõmbab hetkeks hinge
kinni. Samas see on nagu nii korraks, aga alati tuntav. Millest see võib tulla?
|
|
|
Wandelle
huviline
Registreerunud 25.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.11 13:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
...mul endal 2003 aasta 2.5tdi 132kw vw passat, peaks ju olema uuendustega BAU mootor aga see viga kimbutab mind ka, ei taha kohe asju vahetama
hakata! |
Palun ära too siia foorumisse VW probleeme sisse. Jah, mootorid võivad osaliselt Audiga kattuda, kuid on selged erinevused, mis ajastul ja mis
konfiguratsioonis midagi kummagi peale pandi ja pole vaja seda putru ja kapsaid segi ajada. VW jaoks on olemas vwklubi.ee foorum, pöördu palun sinna!
AC ei ole VAG Club! Edaspidi kustutan siit puhtalt VW-teemalised postid. Kui Audi peale otsitakse VW pealt analoogmootorit või varuosi, on teine asi.
Mingit ümbersõnastamisega JOK-lahendust ei ole ka mõtet otsima hakata, sellised asjad kaovad siit kohe. |
Jutt käis ju siiski mootorist ja turbost, mis peaks mõlemal autol sama olema, ei olegi tulnud siia kellegi audit maha tegema või sisse trügima,
lihtsalt tundub et AC klubis rohkem juttu sarnasel teemal, sest audisid selliste mootoritega rohkem, inimesed on vahetanud oma õhukululugejatest,
turbodeni ja nukkadeni välja ja ikka sama probleem tagasi, ei ole ju mõtet minna remondikohta kui seal hakatakse auto järgi ennustama milles probleem!
Oleks siis ainult minul selline mure ei oleks siia postitanudki, aga tundub et päris paljud audi omanikud maadlevad samade sümptomitega, siis ei saa
seda ju väikseks probleemiks nimetada, otseselt autoga sõitmist see ei takista, kuna minugi auto on igapäevases kasutuses ja probleem ei ole koguaeg,
aga annab siiski tunda vahest!
|
|
|
WVP
huviline
Registreerunud 31.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.11 22:03
|
|
|
tegelikult on probleemi olemus juba teada AGA kuna siin on 1 moderaator, kellel on ainult 4 rõngast silme ees, siis ei saa ka seda saladust siin
avaldada.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 12.12.11 21:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: WVP
tegelikult on probleemi olemus juba teada AGA kuna siin on 1 moderaator, kellel on ainult 4 rõngast silme ees, siis ei saa ka seda saladust siin
avaldada. |
Olgu neid kasvöi 16, kuid lahenduse vöiksid porisemise asemel ikka kribada.
Kasvöi kaudselt vöib vea likvideerimise teada saamine teist aidata, olgu mootor sama vöi mitte.
Lihtsalt osatakse tähelepanu juhtida.
Mauri üle pole ka mötet liialt hurjustada, sest on tema jutus samuti iva.
Tore on loomulikult see, et sina vähemalt saad rahul olla, et masin taaskord suudab sind teenindada.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|