Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 11 |
Vihane-Tihane
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado
|
postitati 18.05.10 08:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Tsitaat: | Algselt postitas: indro
A-klassi võistlejatel paluks julgemalt registreerida, kas kokku 4 stock autot ongi ainult klubis? See klass sai paljuski loodud
selleks, et stock S-de ja muude taoliste autode omanikud ei peaks modifitseeritud 2.2T autodega koos võistlema. Kui oli aeg klasside üle arutleda,
siis ei tulnud ju paremaid ideid klassijaotuse osas? |
Küsiks siis niipidi, et miks A-klassi võistlejaid nii vähe on? Praegu nimekirjas ainult neli. Neid tavavilega masinaid peaks ju päris palju olema. Kas
küsimus on reeglites või milles? |
Tuleb välja, et päris stock pille on tõesti vaid käputäis. Isegi pean demodifitseerima, et A klassis kaasa lüüa. Enamus ei viitsi seda vist teha.
Cooler on ju selline esimene vidin, mis välja vahetatakse.
Loodan siiski siiralt, et A klassis tuleb ikka osavõtjaid juurde.
BLOW-JOB is better then NO JOB
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 18.05.10 08:06
|
|
|
Mul tekkis küsimus, kas sisselaske kolle postide välja puurimine jätab selle kolle stock kolleks?
Ja kui palju autosid peab A klassis olema, et A klass säiliks?
|
|
|
|
Vihane-Tihane
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v avant ja 120 Prado
|
postitati 18.05.10 08:25
|
|
|
Ettepanek korraldajatele.
Tõsta 13,0 ning sellest aeglasemad ajad välja sõitnud ja B klassi reganud võistlejad üle A klassi.
Võit on küll oluline, kuid antud kontekstis olen konkurentsi üle märksa õnnelikum.
BLOW-JOB is better then NO JOB
|
|
|
|
Neno83
huviline
Registreerunud 19.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: S2 coupe 93 (ABY), coupe GT 84 (JS), 80 quattro 83 (KK), 80 quattro 84 (JS), A6 avant 2,5TDI quattro 96 (AEL)
|
postitati 18.05.10 08:38
|
|
|
Ka minu auto kulgeb hetkel olude sunnil originaal turboga (K24/7000), ka pihustid ja aju (chippimatta) on originaalid.
Aga kuna mul sisselaskekollektoriks wagneri kolle, suurem cooler ja RS2-e väljalaske kolle siis nende muudatustega ma A klassi ei kvalifitseeru.
Ja tõesti pole isu hakata ostma originaal kollektoreid ja neid peale hakata aretama.
ATV põhjakaitsmed ja lisaseadmed....www.ironbaltic.ee
|
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.05.10 08:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Eero
Mul tekkis küsimus, kas sisselaske kolle postide välja puurimine jätab selle kolle stock kolleks?
|
Ma usun, et seda võime ikka lubada, sekund kiiremaks see autot ei tee.
Tsitaat: |
Ja kui palju autosid peab A klassis olema, et A klass säiliks? |
Karikad on juba tellitud, nii et vahet ei ole palju seal osalejaid on.
|
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.05.10 08:59
|
|
|
Kui üldse kedagi B-klassist A-klassi tõsta, siis pigem need kaks TT-d.
Ühel on aftermarket cooler ja nats sisselaset moditud, teise modifikatsioone ma ei tea.
Selleks peavad muidugi teised A-klassi võistlejad nõusoleku andma ja eks ta tiba jama on ikkagi.
Mõned päevad enne võistlust ei ole õige aeg selliseid muudatusi teha...
Tsitaat: | Algselt postitas: Vihane-Tihane
Tõsta 13,0 ning sellest aeglasemad ajad välja sõitnud ja B klassi reganud võistlejad üle A klassi.
Võit on küll oluline, kuid antud kontekstis olen konkurentsi üle märksa õnnelikum. |
|
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 18.05.10 09:15
|
|
|
Kui üldse kedagi B-klassist A-klassi tõsta, siis pigem need kaks TT-d.
Ühel on aftermarket cooler ja nats sisselaset moditud, teise modifikatsioone ma ei tea.
Selleks peavad muidugi teised A-klassi võistlejad nõusoleku andma ja eks ta tiba jama on ikkagi.
Mõned päevad enne võistlust ei ole õige aeg selliseid muudatusi teha...
Tsitaat: | Algselt postitas: Vihane-Tihane
Võit on küll oluline, kuid antud kontekstis olen konkurentsi üle märksa õnnelikum. | |
Mul venna A4 samamoodi B klassis kuna ees on teine cooler. Muu originaal.
Üks TT juba on A klassis, teine B klass!
Lihtsalt infoks, et kui see TT A klassi tõstetakse siis peaks A4 ka A klassi pääsema...
Imre
|
|
|
indro
meeskond
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.05.10 09:29
|
|
|
Tegelikult ma pidasingi silmas seda 15.3 TT-d ja sinu venna 15.5 A4, see teine TT oli näpukas.
Tsitaat: | Algselt postitas: Imres
Mul venna A4 samamoodi B klassis kuna ees on teine cooler. Muu originaal.
Üks TT juba on A klassis, teine B klass!
Lihtsalt infoks, et kui see TT A klassi tõstetakse siis peaks A4 ka A klassi pääsema...
Imre |
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 29.05.10 18:46
|
|
|
Kas sügiseks on oodata A klassiga mingeid muudatusi ka?
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.05.10 18:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: andrec
Kas sügiseks on oodata A klassiga mingeid muudatusi ka? |
Kusjuures dragil paar inimest ütlesid, et "ise te ju tahtsite A-klassi selliseid reegleid". Ütlen veel kord neile, kes minu esimesel lehel olevat
postitust ei lugenud, et mina tahaksin ideaalis A klassilt nõuda ainult originaal turbot. Ülejäänud osas (nukad, kollektorid,
vahejahuti jne. Küll mitte veepritse) mina takistusi ei teeks. Kuid selline variant ei lähe käiku ennem, kui huvilisi selleks pole.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.05.10 19:07
|
|
|
Sellepärast küsisingi, et kas sügiseks on järsku suurem cooler, väljalaske kolle ja sisselaske kolle muutmine ka lubatud. Saaks ringitegemise peale
hakata mõtlema juba siis.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 30.05.10 04:46
|
|
|
Maku pakutud A-klass on minumeelest kõige õigem ja ka huvitavam.Pole üldsegi lihtne "stockist" neid lisa kw-sid välja meelitada,ilma turbo
"välimust" muutmata. Sisse- ja väljalaske modimine on omamoodi
teadus,nõuab teadmisi ja fantaasiat.See minu arust ongi just põnev Kui
väga seda "S" tähte närida,siis peaksid veljed ja rehvid ka täiesti "stock" olema.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 30.05.10 05:02
|
|
|
See A-klass sai selline tänu teadmisele, et stock esse on piisavalt ning nendel pole mingit huvi sõita koos modifitseeritud masinatega. Kuna tegemist
on üpris traditsioonilise autoklubiga, mitte leiutajate-inseneride-modifitseerijate-paksu rahakoti klubiga, saigi pigem neile vastu tuldud. Seda kõike
viimast saab teha Eesti Meistrivõistlustel, kuhu muidu stock essiga pole mõtet peale bracketi midagi minna sõitma. Aga vahest need essimehed tahaksid
ikkagi joonel olla.
Kindlasti istuvad korraldajad maha üpris varsti, et teha järeldusi ning kui on ilmselge vajadus muuta, siis muutmise taha asi nüüd küll ei jää. Kui
vaadata, mis igal aastal näiteks F1´s toimub reeglitega (ainult sellepärast, et sõit huvitavam oleks) siis meil on seis jumalast hea
|
|
|
|
digimarket
huviline
Registreerunud 16.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 Quattro, BMW 530d
|
postitati 30.05.10 06:13
|
|
|
Teisest küljest jälle, millegipärast arvan, et natuke näpitud stock esse on rohkemgi, kui 100% stocke. Ja kuna paljudel pole võimalust ja ehk ka
tahtmist autot aeglasemaks teha, siis oli osalejate arv ka väiksem kui võiks. Kui oleks lubatud näiteks effektiivsem cooler, suuremad pihustid, jne,
siis oleks osalejate arv suuremgi ma usun. Selge on ju see, et kui jääks originaal turbo reegel, siis mingeid ulme suuri coolereid, pihusteid, jne me
ju seal ei näeks.
Sellise varjandiga oleks just hea jälgida, mida keegi oma mõtetes ja tegudes korda saadab, et auto kiiremaks teha.
Hea näide mul oma tutvusringkonnas, kus küll kasutati K27 turbot, aga originaal pihusteid, nukkasid, alumist otsa ja stagi1 cippi ning sõitis 11,7
Selliseid ise mõtlejaid ja aretajaid on alati hea jälgida.
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 30.05.10 07:28
|
|
|
AC Drag seeria põhieesmärk on pakkuda AC liikmetele võimalust sisuliselt oma liikmemaksu finantseeringust proovida meistrivõistluste tasemel
ajavõtusüsteemi ja korraldusega kiirendusvõistlusel osalemist võimalikult paljude võimalikult võrdsete vastaste vastu. See tähendab, et klassijaotus
tuleb teha selliselt, et maksimaalsel hulgal kiirendushuvilistel klubiliikmetel oleks motivatsiooni tulla võistlema. Eeltoodust lähtuvalt ongi A klass
loodud nö "stock" autode klassina, mis meie hinnangul peaks tähendama tehasekonditsioonis (turbo)autot, ainsa modifikatsioonina softi upgrade,
millist teenust on pakkunud ka margiesindused.
Meie loogika nõudmaks stock coolerit, pihusteid ja kollektoreid on see, et kui näiteks ABY mootoriga autol on ette pandud suur cooler, paigaldatud
pööratud sisselaskekollektor, custom väljalaskekollektor, millele võivad lisanduda igasugu portimise, progeaju jms'ga seotud modifikatsioonid, siis
ei ole tegemist enam "stock" autoga. Pigem on see K24/7000 sellisel autol ebakohane, st loogiliselt võttes võiks sel autol olla selline turbo, mis
oleks suuteline ära kasutama tema muid modifikatsioone.
Tõsi ta on, et dragi kontekstis ei anna kollektorid lisajõudu juurde, kuid meie huvi on pakkuda nö "säästuklassi", kus saaksid sõita need, kes ei
ole olnud huvitatud auto arendamisse raha kulutamisest. Tahtsimegi selles osas olla jäigad, et ei tekiks Mosseliiga või veokaliiga sündroomi, kus
nappide muudatuste lubamisel läks asi ikka sinnamaani, et jõukamad tegelased investeerisid kümneid tuhandeid nende väheste muudatuste maksimaalseks
teostamiseks ja saavutasid teiste ees sellega ilmse konkurentsieelise.
Kui me nõuame A klassis ainult stock turbot, siis me võimaldaksime ikkagi väga suuremahulisi modifikatsioone, sest agaramad tegelased hakkavad
kindlasti kaasi portima, progeaju ja üüratuid coolereid kasutam jne (või siis keeravad juba neid modifikatsioone omavatele autodele AC Dragi ajaks
K24/7000 külge). See tõmbaks vee peale kogu säästuklassi ideoloogiale. Ehitamise huvilised võiksid siis juba ehitada niimoodi, et modifitseeritud
autode klassis ilma teha.
Kuna AC Drag 2010 Kevad näitas, et sellises mahus stock 20vT tehnikaga dragihuvilisi on vähe, siis on võimalik, et sügisdrag'iks tehakse selles osas
mingi muudatus. Selles osas kaasatakse kõigi võimaluste ulatuses arutellu ka elluviidavaid ideid pakkuvad klubiliikmed.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 30.05.10 07:46
|
|
|
Praegune töö versioon on selline ja vastavalt siin toimuvale arutelule võime seda korrigeerida.
Kaalutud sai ka 2.7 BiT S4-de paigutamist A-klassi aga minu arust pole see päris õige koht neile. Nagu korduvalt on tõestatud, siis
2.7BiT S4-l piisab chipist ja kattide minema viskamisest et 13.2 sõita. Seevastu C4 kerega S4 2.2T ei sõidaks ka ilma salongita
sellist aega.
A: Kuni 4172cm³ N/A bensiinimootorid ja kuni 2226cm³ turbomootorid (v.a K24/7200) ja kõik diiselmootorid
Lisanõuded: Auto peab olema tehasest selle mootoriga väljunud ja omama originaalturbot, -coolerit, -sisse- ja
-väljalaskekollektorit.
B: Üle 4172cm³ N/A bensiinimootorid, kuni 2226cm³ modifitseeritud turbomootorid ja üle 2226cm³ turbomootorid (Edit by Joel: võimalik
sõnastada ka "Kõik A klassi mittekuuluvad Audid, va spetsiaalautod")
OL: Spetsiaalautod ja muud marki autod. ET maksimaalselt 12.5 sek.
Arutelu uute klasside ja muutmist vajava üle on äärmiselt oodatud! |
Teretulnud asi on originaal auto klass.
Tekkis kohe küsimus?
Klass A C4 ja originaal väliselt minu auto sarnased, mõned mis sõidavad ~13,4 - 13,6 aega.
Nendel autodel on porditud plokikaan (muudetud põlemis kamber), porditud väljakolle ja originaal turbo mis on forseeritud (käian alati kõik numbrid
korpustel maha) ja hea chip mis laseb 2,0 bari pähe.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 07:47
|
|
|
Ei olnud ma Joeliga staffi alas nõus, ei ole ka nüüd. Seda küll, et me oleme mõnes mõttes teenusepakkujad klubilistele jne (sealjuures me ei teeni
tegelikult rahalise kasu saamise eesmärki), kuid kui ma mõtlen tavalise klubilise seisukohast, kellel on tavaline 3B/ABY, siis ma ilmselgelt ei jätaks
seda originaal väljalaske kollektorit ja vahejahutit. Ja ka sisselaske kollektori väljavahetemine teeb kogu kapotialuse oluliselt lihtsamaks. Alati ei
pea ostma Wagnerit, saab ka ise käepärastest vahenditest midagi ära tehtud. Kes aga ei mõista, miks ma need asjad ringi tahaksin vahetada, see ilmselt
sõidabki oma originaal vidinatega, sealjuures mitte märgates näiteks vana v. kolle pragusid ja rihmarattasse käinud vahejahuti boosti lekkeid (mida
olen rohkem kui ühel korral näinud), ja on rahul. Aga need väljatoodud põhjused on ainult osa väljavahetamise mõttest.
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 08:38
|
|
|
Kui Joeli jutu järgi võtta, siis võib ju motronicu softi lasta ka väga viimase piiri peale seadistada.
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 09:15
|
|
|
Loogiline on see,et see vend,kes kulgeb täiesti stok S-ga ei tulegi,ei tahagi võistelda.Tahab võistelda see,kellel pisike S-i "haigus" Nokitseb hobi korras õhtuti garages ja ei kuluta kümneid tuhandeid
tuunimisele Mina näiteks ei viitsiks näiteks originaal coolerit tagasi
monteerida. Võibolla on juba maha müüdud Selle täiesti stock klassiga te
osalejaid juurde ei meelita kahjuks.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 30.05.10 09:22
|
|
|
kellel on tavaline 3B/ABY, siis ma ilmselgelt ei jätaks seda originaal väljalaske kollektorit ja vahejahutit. Ja ka sisselaske kollektori
väljavahetemine teeb kogu kapotialuse oluliselt lihtsamaks.
|
Loogiline on see,et see vend,kes kulgeb täiesti stok S-ga ei tulegi,ei tahagi võistelda.Tahab võistelda see,kellel pisike S-i "haigus" Nokitseb hobi
korras õhtuti garages ja ei kuluta kümneid tuhandeid tuunimisele
|
No ma olin täiesti ehe näide, et ega ikka pole küll nii. Täiesti stock AAN oli b4 peal, mis siis ainult chipitud. Polnud mingit tahtmist ega soovi
väga edasi minna kuskile mootoriga (uskuge või mitte aga kui sa TEAD, mis mootorituunimine maksab siis igasugune optiline ja heli on naljamäng. Mingit
"säästumootorit" pole autospordis anyway olemas. Reaalsuses on IGA vend kulutanud tõsise kooliraha, et niiöelda sinna "säästumootorini" jõuda.)
Ja võistlema naljalt ei tulnud, kuna polnud mingit lootustki. Praegu aga A klassis oleks 13.6´ga suht koha eest kolmehulgas võistelnud.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 09:30
|
|
|
Toon lihtsa näite. Üks kodanik ostab endale 20 aastat vana 3B. Tuleb ette, et cooler tahab vahetamist. Pöördub siia foorumisse. Siin öeldakse, et ära
pane seda mõttetut originaal coolerit tagasi ja pigem vaata odavam ning efektiivsem lahendus mõne hiina cooleri näol. Mõeldud, tehtud. Ja nüüd tahab
seesama inimene tulla meie võistlusele. Teda ootab aga ees mis asi? RS4-ga võidu kihutamine. On ta motiveeritud? Vist mitte..
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 09:36
|
|
|
No andke siis võimalus neile kellel pole võimalust ehitada a`la 450hp mootorit,kuigi nad seda väga tahaksid Küllalt on ka neid,kes ei tahagi oma igapäeva liikurit nii üles puhuda.On teinud vaid väiksed muudatused
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 09:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
No ma olin täiesti ehe näide, et ega ikka pole küll nii. Täiesti stock AAN oli b4 peal, mis siis ainult chipitud. Polnud mingit tahtmist ega soovi
väga edasi minna kuskile mootoriga (uskuge või mitte aga kui sa TEAD, mis mootorituunimine maksab siis igasugune optiline ja heli on naljamäng. Mingit
"säästumootorit" pole autospordis anyway olemas. Reaalsuses on IGA vend kulutanud tõsise kooliraha, et niiöelda sinna "säästumootorini" jõuda.)
Ja võistlema naljalt ei tulnud, kuna polnud mingit lootustki. Praegu aga A klassis oleks 13.6´ga suht koha eest kolmehulgas võistelnud.
| Siim, miks sa sellel kerge rinka suunitlusega autol, mis saab järjest palju kuuma, ei tahtnud mõttetu originaal käki asemele panna
paremini toimivat hiina coolerit? Lisaks maadlesid sa minu teada korduvalt boosti leketega ja kas üheks probleemiks polnud mitte probleemne originaal
ühenduskoht?
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.05.10 09:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Toon lihtsa näite. Üks kodanik ostab endale 20 aastat vana 3B. Tuleb ette, et cooler tahab vahetamist. Pöördub siia foorumisse. Siin öeldakse, et ära
pane seda mõttetut originaal coolerit tagasi ja pigem vaata odavam ning efektiivsem lahendus mõne hiina cooleri näol. Mõeldud, tehtud. Ja nüüd tahab
seesama inimene tulla meie võistlusele. Teda ootab aga ees mis asi? RS4-ga võidu kihutamine. On ta motiveeritud? Vist mitte..
| Täpselt samad sõnad ka minu poolt
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 11 |