Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Vormsi (Vastuseid: 35 | Vaatamisi: 3460)
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 12.04.10 08:22

airbag kirjutas: Ja see, et ehitame neid Ida- Virumaale, pole ka kellegi jutt, tahad öelda, et Ontika, Kuremäe, Padaorg jpt kohad ei ole ilusad, neid kohti on veel ja veel, Alutaguse metsad, Peipsi äär jne. Otseselt on rikutud ainult Kiviõli, Püssi, Kohtla- Järve ümbrus.

-See on see koht, et ma ise seal käinud ei ole, aga kuulsin, et seal pidi kõik ära rikutud olema... See käib üldiselt üldse Ida-Virumaa kohta (käinud ei ole, kuulnud olen, aga kisa on selline, et tean kohast kõike!).
AGA, need tuulikud, mis on Ida- ja Lääne- Virumaa piiril, on üsna mürarikkad. Tõsi, poole tunniga vast ei hakka häirima, aga kui oled paar päeva jutti seda undamist jms kuulanud, siis on suht siiber ees küll. Mingi naljamees kunagi käis välja idee, et paneks Peipsi järve tuulikuid täis :D Aga Vormsile- why not? Hea tuuline piirkond. Või kõige lihtsam- paneme tuumajaama püsti ja asi mutt. Eesti oludes pole mingit vahet, kus sa elad, kui pauk käima peaks (või üldse Baltimaade oludes), vahemaad on liialt väikesed. Muidugi kisa on lahti kohe aktivistidel, et paha paha tuumajaam. Samas, tuumaenergia on soodsam, kui põlevkivienergia, lisaks, milleks osta tuumaenergiat soomlastelt vms sisse, kui saaks ka ise toota. Tort pani asja suht hästi paika.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.10 08:37

Olgem nüüd täpsed, ma ei öelnud Ida-Virumaa, vaid idavõlumaa. Mõeldud sai just seda piirkonda, mida ma ka mainisin, et loodus nagunii hukas. Olen mõned aastad sealkandis tööl olnud, niiet ei maksa ka targutada, et mida ma ka sellest kandist tean. Mis tuumajaama kohta käib, siis ma ei saa puukallistajate poleemikast üldse aru, Sosnovõi Borist pole midagi kuulnud? See on Narvast alla 100km ju. Mis vahet seal on, kas pauk käib Sosnovõis või mõnel Pakri saarel? Eestist ei jää nagunii midagi muud peale tuhaväljaku alles. Tuulikute kohapealt, see kasutegur on elektritarbimise kohapealt marginaalne, ärilises mõttes on muidugi hoopis teine jutt. Mingist keskkonnahoiust nende ventilaatorite puhul rääkida küll ei maksa. Minge vaadake näiteks Virtsu kandis seda "tuuleparki", mis seal alles on. Kohalikud elanikud on omadega taguotsas, kinnisvara väärtus 0. Vormsi pindala on alla 100km2, puukallistajad võiks uurida näiteks, et mitu kaitsealust taimeliiki seal kasvab. Mõne mätta võiks ju sellest risust puutumata jätta, a noh, mida linnavurle edgarigorskis sellest ikka taipab, tema tahab kaardiga maksta ja autoga treppi sõita.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 12.04.10 09:32

Kas tuulikud tähendaks seda, et terve saare taimestik hävib või? Mõnus üldistamine ja virin jälle. Minumeelest on see muu mula täielik pläust. Jaa jaa, elan lasnas, valin Edgarit, kui saaks siis kakiks kõigile ukseette või lifti ja laseks golfiväljakutel krossitsikliga ketsi ja süstiks lasteaias liivakasti äärel. See on ka teisejärguline, et eestlane on üks igavene viriseja, nagu vanamutt. Kõike tahaks, aga ise ei taha panustada midagi. Point selle Vormsi pargi juures on hoopis see, et kasutegur on väike. See on äriline ettevõtmine pigem, mitte mingi hüper-roheline maailmapäästmise missioon. Selles on konks imho. Mina ei tahaks just sellepärast seda sinna, mitte et need tuulikud keeravad elukeskkonna tuksi ja elada seal on võimatu.

Veelkord, mitmest tuulikust oli juttu?

Edit: Tuumajaam oleks tore minumeelest. Sealt vist saaks nii palju särtsu, et teistelegi müüa. Ja vahepeal oli jutt, et Baltimaad teevad koos ja äkki siis läheb rajatis kui selline Lätti või Leetu hoopis.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.10 09:36

Esialgu 18.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 12.04.10 10:04

Seda on päris palju. Ei tea kas sellel on tõepõhi all, et kui Hiiumaale surfiparadiisi juurde teha, siis nad püüavad tuule kinni? Ma oleks 200% selle vastu ennem, kui Vormsile, aga 18 on palju minumeelest. Seadused vist soodustavad ka seda, et EE peab ostma neilt alternatiivenergia tootjatelt toodetu ära.

erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 12.04.10 10:30

Millie on kogu teema seotus AUDI-ga ?
Miks seda teemat nii kaua elus hoitakse ?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 12.04.10 11:41

Tsitaat:
Algselt postitas: erki.t

Noh, see pole ainuke teema, mis siin foorumi alarubriigis Audiga ei seostu, samas iseenesest ju aktuaalne teema ja ka vastukaja täitsa olemas. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
nool
huviline

Registreerunud 12.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3.0 Quattro

postitati 12.04.10 18:56

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Aga mina elan Tallinnas. Halb õhk, müra, koeras*tt, narkomaanid, seinad kostavad läbi kodus, vargad, lapsed karjuvad hoovis jne. Pole seal Vormsil häda midagi. Ma ei taha öelda, et mõned tuulikud oleks sinna paras panna, sest Vormsil peab ka "halb" olema, aga see kisa on jah suht tüüpiline. Tahetakse tarbida riigi ja looduse hüvesid, aga kuskilt eemalt. Ma ei pea tuulikuid üldse halvaks. Kasutegur neil suur muidugi ei ole, aga minumeelest nad ei riku vaadet, kui nad eemal on ja ei häiri ka müraga. Vastupidi, kuidagi lahedad on. Annavad justkui futu-vürtsi loodusele, vana kohtub uuega. Olen ise ka nende all viibinud seoses Lääne-Eesti rattamatkaga ja pole häda kedagi. Aga jah, kõik on ju paha. Muide, ma ise poleks ka tuumajaama vastu, 1 jaam ja rahu majas. See ju tänapäeval nii high-tech värk. Aga ükskõik, kuhu mandrile see paigutada, kohe oleks jälle kisa lahti. Tahame küll õhtul telekat vaadata, aga jaama siia ei taha. Ma küll tahaks vast, infra areneb jne. Ja kui see jaam lendab, siis pole vahet, kas elad 1km kaugusel või 30km kaugusel.

Palju neid tuulikuid plaanis panna on/oli sinna Vormsile?
Umbes 20

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
waic
huviline

Registreerunud 16.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad 3.0 + A5 sportback 3.0

postitati 12.04.10 19:20

Tsitaat:
Algselt postitas: erki.t

Vastus lihtne, üks suurem kritiseerija-kustutaja peab seda teemat oluliseks enda jaoks ;)

Lisaks veel niipalju siis teemale sekka, et vaevalt Virtus kinnisvara hinnad iga tuuliku täispöördega langema hakkasid, see ikka väga meelevaldne oletus ja kardan,et faktilist tõestust sellele raske leida, pigem ikka üldised maaelu probleemid, mis algasid sealse kalatehase sulgemisega, siis koondas lähedal asuv metalliettevõte palju töötajaid,külmhoone, väiksemaid töökaotusi kindlasti juhtus pidevalt, suletud hulga poode jne jne, töökohti juurde ei tule ja koht lihtsalt käib tasapisi alla, hea,et on veel sadam mis rahvast ja raha sisse toob,muidu oleks kordades depressivsem see olukord seal, siit ka otsene mõju kinnisvarale, mis on kindlasti reaalsemini mõõdetav kui tuuliku pöörlemine :)

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.10 19:23

Heh, naljatilk, mul suhteliselt ükskõik, avaldan isiklikku arvamust. Teema on hetkel alles lihtsalt sellepärast, et keegi järgmine taibu uut analoogset teemat ei teeks. Tatistage siin palju jaksate. :)

Ja kui sul mulle midagi isiklikku öelda on, siis selleks on teised kontakteerumisvahendid.

RD
huviline

Registreerunud 09.12.06
Kasutaja on eemal

postitati 12.04.10 19:28

Tähtis ei ole niiväga isegi tuulikute arv, kui nende tootmisvõime. Kui me räägime 18st 3 megasest tuulikust (nagu on Aulepas, osad Rõustes ja Peterburi mnt ääres Viru-Nigulas), siis see on natuke utoopiline arv selle saare kohta... kui on aga väiksed nagu Sjustakas Ruhnul, siis ei ole üldse nii hull.

Kahjuks pean ma siiski ütlema, et päevast päeva elektritootmisega ja müümisega kokku puutudes näen, et sellised aktsioonid ei anna kunagi tulemust. Kui asjad jäävad tegemata, siis tänu tehnilistele võimetustele või mingile tõsisele looduskaitselisele takistusele (EL tasemel)... aga vähemalt lihtrahvas on rahul, et sai auru välja lasta ja oma seisukoha selgeks teha... 85% neist kraaksub aga ainult kraaksumise pärast...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.1% - SQL: 69.9%]