Lehekülgi: 1 2 3 |
uudi
huviline
Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ
|
postitati 23.05.10 06:36
|
|
|
Keevitavad ikka juurde. Aga kui ikka väga peetis siis läheb see päris kalliks. Uurisin ka ise seda, kuna ühel veljel ka servad näritud. Mõte kadus ära
kui leidsin tegija kellel keevitus maksab 80.- ruutsendimeeter. Kindlasti on ka parema hinnaga tegijaid.
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant
|
|
oleeev
huviline
Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2x audi S4tq,VW passat2,8 syncro
|
postitati 09.02.11 06:29
|
|
|
Sai tehtud jällegi.
|
|
|
jannomb
huviline
Registreerunud 21.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 3.7 d2, Audi A6 avant 4.2 V8
|
postitati 16.03.11 23:06
|
|
|
Kuna endal ka poleerimine plaanis, siis äkki keegi oskab jagada infot selle kohta, kus leiaks kaheosaliste velgede lahtivõtmiseks õige võtme/padruni?
|
|
|
h4rz
huviline
Registreerunud 11.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.11 06:52
|
|
|
Mis velgedega tegu? Enda omadele sobis 12-kant 10 võti. Õnnestus see leida Tartu Tööriistamarketist.
|
|
|
Maaryo
huviline
Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.8 TQ 20v, b8 tq
|
postitati 17.04.11 12:58
|
|
|
Sai kah see töö siis esimest korda ette võetud! Eriline respekt neile,kes viitsivad neid velgi käsitsi nühkida.Sai kah pisut käsitsi nühitud,kuid velg
läks ikka jubekähku autole alla.Telefoniga tehtud fotod,kuid jh,vahe on kindlasti märgata.
Enne poleerimist!
Peale poleerimist!
Head tegemist kõigile,reaalselt asi palju ilusma!
|
|
|
oleeev
huviline
Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2x audi S4tq,VW passat2,8 syncro
|
postitati 01.05.11 08:02
|
|
|
Sai siin veel ühed ääred poleeritud,mis olid ikka ühed hullemad mida teinud.Ussi augud olid seal s.ta all mega sügavad.Aga noh pildid räägivad enese
eest.
|
|
|
KristjanE
huviline
Registreerunud 17.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3Q
|
postitati 26.06.11 15:29
|
|
|
Mul enda autol all speedline veljed, kunagi keskelt mustaks värvitud ja talve velgedeks vist olnud, ääre on julmalt ära ussitand ja küsimus oleks
selles, et kas need veljed on ka kaheosalised, et poldid küljes, või on niisama ilupärast, korra ühte proovida keerates, siis pigem keerab üle, ennem
kui ta liikuma hakkab?
|
|
|
Mr.E
huviline
Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro
|
postitati 16.04.12 17:12
|
|
|
Sai ostetud siis veljed, mis on vaja veits töödelda, alguses oli plaan, et viin ühte firmasse, kus tehakse veljed nii ära, et saan kohe peale seda nad
värvimisse viia ( sirgeks, kriimud maha, liivaprits jne ). Kui läksind velgedel järgi, siis sain poolikult tehtud veljed. Olid küll sirgeks aetud ja
kriimud eemaldatud aga liivaprits tegemata. Nüüd tekkis selline mõtte ja küsiks nõu targetmalt, et kui velgedelt ise lakieemaldajaga lakk maha võtta,
natuke liivapaberiga töödelda ja siis värvi viia ( pulber värv). Kas selline asi oleks OK ?
Foorumist nagu aru saan, laki eemaldamiseks oleks hea - Wenfexi nimeline hape.
Hea ruudus = parim |
B5 Avant 1.8Tq - OMC2017 - 282km/h | 11.0@217km/h
|
|
|
|
Põta
huviline
Registreerunud 29.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: D3, B2 CQ, B1 80 73a.
|
postitati 16.04.12 17:21
|
|
|
Liivapritsiga tõmbab ikka päris karedaks. Parem ikka vana lakk maha ja liivapaberiga lihvima hakata. Endal lihtsam. Laki/värvi eemalduseks soovitan
ABRO toodangust spray paint removerit.
|
|
|
Mr.E
huviline
Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal
Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro
|
|
Põta
huviline
Registreerunud 29.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: D3, B2 CQ, B1 80 73a.
|
postitati 16.04.12 18:10
|
|
|
Tartust saab seda Sepa turul olevast autopoest ja Falleroonist. Sepas hind eur odavam
|
|
|
Xpander
huviline
Registreerunud 14.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 Avant 20vt
|
postitati 27.03.13 18:55
|
|
|
Sai kah "veidi" velgedega mässatud.
Alguses nägid välja sellised http://album.ee/node/27851529/50326231
http://album.ee/node/27851763/50326231
Tuhmunud, kriime täis, tugevad äärekivi kahjustused servades.
Wenfex lakieemaldit Decorast ma ei saanud, aga sain miskise Puremax nimelise värvi- ja lakieemaldi. Seda toodet ma ei soovita kellelegi, see ei
mõjunud absoluutselt. Lõpuks sai ostetud eelpool kiidetud Abro värvieemaldajat. See kraam mõjus väga kähku, põhimõtteliselt 2 minutiga võttis laki
täiesti lahti, kulus mul seda 4 velje peale 3 purki ja pehme traatharjaga nühkimist oli kõvasti. Võis olla ka tingitud sellest, et garaazis oli suht
jahe. Kõige hullem töö oligi see laki mahanühkimine, mida ma mõnest praost ja keerulisemast kohast täitsa maha ei saanudki.
Kasutasin 120-240-600-1000-2000 vesilihv liivapabereid, velje ääri nühkisin 60-se tavalise paberiga esialgu kuna seal olid ikka tõsised äärekivi
kahjustused, mida ma ei suutnudki välja lihvida. Nühkimist oli ikka päris kõvasti, ütleme nii, et kaugelt kannatab velge vaadata, lähedalt on kohe aru
saada, et pole just eriline kunstiteos. Muidugi kõvasti parem kui ennem, 5 palli süsteemis 4
Lõpptulemus http://album.ee/node/27851523/50326231
|
|
|
Auditehh
huviline
Registreerunud 20.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: Tid
|
postitati 30.03.13 19:19
|
|
|
Enda flat five veljed taastasin samamoodi poleerimisega. Laki eemaldamiseks kasutasin Solmaster MP. Poleeritud pinna hoidmiseks kasutan Autosol
aluminium polish pastat. Kui kuus korra veljed sellega üle käia siis säilib esialgne tulemus.
http://static2.nagi.ee/i/p/885/95/22148935e8be03_l.jpg/1
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 30.03.13 20:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Xpander
Sai kah "veidi" velgedega mässatud.
Kasutasin 120-240-600-1000-2000 vesilihv liivapabereid, velje ääri nühkisin 60-se tavalise paberiga esialgu kuna seal olid ikka tõsised äärekivi
kahjustused, mida ma ei suutnudki välja lihvida.
Lõpptulemus http://album.ee/node/27851523/50326231 |
Ma tegin sama sammuga või isegi rohkematega, aga krt ei saanud nii peegiliks asja. Tea kas lihvisin vähe? Samas oli minu poleer ka pmst lapi ja käega!
Ehk siis lõppviimistlus tuleks pehme kettaga teha - saaks parem?
Aga tulemus ju kena. Näituse autot ei tee, siis polegi ju hullu, kui lähedalt vaadata.
|
|
|
Xpander
huviline
Registreerunud 14.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 Avant 20vt
|
postitati 02.04.13 16:21
|
|
|
Ei oskagi öelda. Ma ise lihvisin 120-sega ikka väga kaua ja väga põhjalikult, terve velje lasin "haljaks", silmaga vaadates tundsus, et võib
vaikselt 240-600-1000 peale üle minna. 240-600-1000 läksid juba palju kiiremini. Lõpuks kui velg valmis sai, oli kohe silmaga näha, et asi on
ebaühtlane, 2 velge tegin 2 korda. Ega ta mul ka hästi ei saanud, kaugelt kannatab vaadata, lähedalt kohe kriimud näha, ebaühtlane jne, eriti
"kodarate" vahelt. Pasta koha pealt nii palju, et alguses sai relakaga lastud, millel tald küljes ja pärast pehme kaltsuga käsitsi üle tõmmatud.
Pastaga kavatsen veel mässata, võib-olla saab veidi asja paremaks. Kasutasin autoglym poleerimispastat. Targemad võiks avaldada arvamust kas tuleks
ära ka lakkida või piisab näiteks püsivahast? Tegemist suvevelgedega.
EDIT: Kasutaja Auditehh veljed tunduvad kordades paremini tehtud olevat, müts maha
|
|
|
Auditehh
huviline
Registreerunud 20.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: Tid
|
postitati 02.04.13 20:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Xpander
Ei oskagi öelda. Ma ise lihvisin 120-sega ikka väga kaua ja väga põhjalikult, terve velje lasin "haljaks", silmaga vaadates tundsus, et võib
vaikselt 240-600-1000 peale üle minna. 240-600-1000 läksid juba palju kiiremini. Lõpuks kui velg valmis sai, oli kohe silmaga näha, et asi on
ebaühtlane, 2 velge tegin 2 korda. Ega ta mul ka hästi ei saanud, kaugelt kannatab vaadata, lähedalt kohe kriimud näha, ebaühtlane jne, eriti
"kodarate" vahelt. Pasta koha pealt nii palju, et alguses sai relakaga lastud, millel tald küljes ja pärast pehme kaltsuga käsitsi üle tõmmatud.
Pastaga kavatsen veel mässata, võib-olla saab veidi asja paremaks. Kasutasin autoglym poleerimispastat. Targemad võiks avaldada arvamust kas tuleks
ära ka lakkida või piisab näiteks püsivahast? Tegemist suvevelgedega.
EDIT: Kasutaja Auditehh veljed tunduvad kordades paremini tehtud olevat, müts maha |
Ise uurisin ka lakkimise kohta ennem kui veljed poleeritud said aga soovitati mitte lakkida kui plaanis ainult suvel sõita.
Nii nagu juba eelmises postituses kirjutasin kasutan Autosol aluminium polish pastat, mis aitab läiget hoida. Pilt tehtud suve lõpus , veljed said
alla kevadel.
Oma veljed käisin juba peenema pasta ja kaltsukettaga uuesti üle , et pind uuesti siledaks saada. Arvatavasti kujuneb see tegevus iga aastaseks
rutiiniks nende velgede puhul.
Kit mida kasutain poleerimiseks on järgmine. http://static2.nagi.ee/i/p/886/37/22159369328bba_o.jpg
|
|
|
rantto
huviline
Registreerunud 04.01.12
Kasutaja on eemal
Auto: Kiired jalad
|
postitati 04.04.13 19:22
|
|
|
Tegin ka käe valgeks. Minu 7 punkti läheb hetkel siiski Venflex-le algul oli seis ikka väga nutune kuna purgil oleva toimeajaga ei toimunud midagi.
Siiski ei jätnud seda purki riiulile seisma, tegin kiire kõne müügimehele kes seda müüb ja sain häid vihjeid kuidas asi siiski tööle saada. Pühapäeva
õhtul tõmbasin kõik veljed mõnusalt eemaldiga üle, esmaspäeva hommikul kandsin veel juurde. Seda tegevust kordasin iga hommik. Vahepeal aga kannatus
katkes ja ikka läksin kaabitsaga kallale ja kriipisin kahjustamata pinda. Igal juhul täna hommikul(neljapäev) oli lakk ennast veljel rulli tõmmanud,
et lase või survepesuriga velg puhtaks. Mingid pisemad laki jäägid eemaldasin ühe poola värvi eemaldiga mille leidsin Vasara tänava värvipoest, Sepa
turul seda sellel hetkel polnud.
Seega minu soovitus tulevikuks: karesta laki pind liivapaberiga, kanna pidevalt Venflexi peale ja hauta kile all, läheb vähem head kraami raisku ja
midagi tegema ei pea, ainult oota.
Mõni pilt ka:
Poola värvi eemaldi, töötab kiirelt kuid käsitööd palju:
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.04.13 19:32
|
|
|
K-rautast sai paar aastat tagasi ostetud suvalist lakieemaldit. Sellega oli küll nii, et kui peale kandsid, siis 10 min pärast lükka puu pulgaga maha.
Pakendit ei tohtinud raputada. Reageeris ja kaas lendas pauguga pealt
maha. Maksis kas 8 või 12 juuri. Piisas nelja velje ääre tegemiseks. Panin seda ka päris palju peale. Aga ei pidanud ootama mitu päeva.
|
|
|
otto
huviline
Registreerunud 23.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 200 2.2 10V TQ Avant 1990, V8 D11 3.6 1988, 100 Sport 2.2TQ 1990
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.04.13 11:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: otto
Ega sa juhuslikult seda ei kasutanud?
[img]http://www.k-rauta.ee |
Eip! Kodulehelt ei leidnud. Ehk ei ole seal lihtsalt väljas. Aga hallikas metallist purk oli.
|
|
|
optima
huviline
Registreerunud 29.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 2,0 Avant
|
|
otto
huviline
Registreerunud 23.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 200 2.2 10V TQ Avant 1990, V8 D11 3.6 1988, 100 Sport 2.2TQ 1990
|
postitati 07.04.13 15:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kivitare
Tsitaat: | Algselt postitas: otto
Ega sa juhuslikult seda ei kasutanud?
[img]http://www.k-rauta.ee |
Eip! Kodulehelt ei leidnud. Ehk ei ole seal lihtsalt väljas. Aga hallikas metallist purk oli. | Olks, ma käisin täna ostsin selle enda
näidatud ja arvatavasti homme proovin ära ka kuis toimib.
Audi OOOO - Lord Of The Rings
|
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 14.04.13 16:02
|
|
|
Kuidas toimis siis?
|
|
|
|
Remo
huviline
Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Mercedes-Benz , BMW , Audi
|
postitati 06.02.14 10:37
|
|
|
Sai siis ka ühe veljejooksu värskendamine käsile võetud. Aega ja vaeva läks kole palju. See tänapäevane Wenfex ei aita ikka mitte kusagile, sellega
võib hambaid pesta. Võin julgelt väita, et see kraam oli viis aastat tagasi kolm korda efektiivsem. Siiski, lõpuks peale ma ei tea mitmendat korda,
hakkas vahend oma ülesannet täitma ja sai veljed puhtaks. Kulus siis purk Wenfexit, purk Brake Cleanerit, kaks hambaharja, pintsel, üks natukene
tõsisem hari ja hulgaliselt vett.
Järgmiste velgede tegemisel kasutan Wenfexi asemel OPS10 nimelist vahendit.
Got ARB and nitrous?
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |