Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: A6 2,5td probleem kiirendusega. (Vastuseid: 57 | Vaatamisi: 11978)
paranormaalne
klubiliige

Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY

postitati 11.03.10 15:21 Tsiteeri

Kas puhastasid toru lahti ikka? ;)

__
Andres

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
freelander
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 facelift 3.0bitdi

postitati 11.03.10 20:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: paranormaalne
Kas puhastasid toru lahti ikka? ;)

__
Andres

Mingi normaalne nali, millest ma aru ei saa?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
paranormaalne
klubiliige

Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY

postitati 12.03.10 10:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: freelander

Võtsin ka soovitatud toru lahti ja sealt küll midagi läbi ei käinud, nii umbes oli. Auto kokku pandud ja esimeste sõitudega probleemi ei esinenud. Sõidan paar päeva ja vaatan mis toimub.

Selles postituses konstateerid fakti, et toru "ei käi läbi". Kuskil pole kirjutatud, kas puhastasid selle ära või mitte.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
freelander
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.10 18:11 Tsiteeri

Mina leian, et see on igati loogiline, et kui ta mul juba käes oli, siis puhastasin ta ilusti ära! :)

a90q20v
huviline

Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: zil157

postitati 12.03.10 18:29 Tsiteeri

Mina oleks küll tagasi pannud sest äkki peabki seest täis toru olema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
janari1987
huviline

Registreerunud 09.12.09
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.10 19:06 Tsiteeri

Mul oli ka hiljuti sarnane probleem audi a6 2,5tdi 110kw, mul kõrgetel käikudel ei jõudnud minna ja oli viga katalüüsmuunduris, see oli umbes. Lõikasin kati lahti ja tegin tühjaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
a90q20v
huviline

Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: zil157

postitati 12.03.10 19:20 Tsiteeri

Ülevaatuseni rahulik aga seal tekkib väike tõrge.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 13.03.10 11:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a90q20v
Ülevaatuseni rahulik aga seal tekkib väike tõrge.

Kui on muidu korras mootor, siis vahet ei ole kas katalüsaator on all või mitte. Olen ise mitmel diislil kati puhtaks teinud ja gaasid jäävad ikka normi piiresse. Ütleme nii, et natuke küll tõuseb, aga ei ulatu isegi sinna lubatud 3,0 piirimaile.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
freelander
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.10 11:11 Tsiteeri

Kuna probleem jätkus, sai täna arvuti külge pandud. Arvuti näitas viga süüte näol. Sai siis pumbanurk ilusti paika pandud ja masin käib palju paremini. Esialgu tundub et kõik korras. Aga eks aeg näitab seda!

kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.10 15:19 Tsiteeri

Selle R5 TDI mootori süütenurga pärast on siin foorumiski palju vaieldud aga kuhugi konkreetselt pole numbrite näol jõutud. Freelander kas oskad ja täpse numbri öelda ? Räägitakse, et see mootor tahab normist isegi varajasemat saada - kui varajast täpsemalt ?

Suht sama teema ka pumba pea asendiga.

freelander
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.10 16:55 Tsiteeri

Uuh.... ausalt ma ei oskagi öelda. Tean seda, et sai tehase omast hästi natukene erinev, just kulumist arvestates. Ja hetkel julgen öelda, et masin on palju erksam,käivitub paremini ja käib puhtamalt!
Nüüd ootan kõva külma, et varahommikul väike katse teha.

Uurisin. minu omal sai 3,4 ... kraadides on vist see?

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.10 17:40 Tsiteeri

Plunseri tõus mootori nullasendis on tehase andmetel 0,25mm, pannakse 0,35mm. Enda autol jäi vist isegi 0,38mm, käib ilusti, jõudu palju ja käivitusega ka probleeme ei ole. Usun, et see järgi katsetatud 0,35mm peab siis paika. Sellel autol vist kraadide järgi ei saagi süüdet panna, kui siis ainult arvutiga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
freelander
huviline

Registreerunud 06.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.03.10 17:46 Tsiteeri

Saigi pandud arvutiga. Nii palju, kui mina aru sain siis see number voib olla ka kaks korda suurem.. oleneb konkreetselt mootorist ja kulumisest.

Sõber ikka ütleb, et mu auto on katki kuna mitte üldse ei tahma :D

arvi
huviline

Registreerunud 13.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: D2 s8 97a. manual

postitati 14.04.10 19:15 Tsiteeri

Kas keegi oskab vihjata kust leiaks turbo ja jahuti vahelise ning jahuti ja sisselaske-
kollektori vahelise lõdviku mõõdud - sisemõõt ja pikkus(C4,AEL).

kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C4

postitati 15.04.10 06:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: freelander
Mina leian, et see on igati loogiline, et kui ta mul juba käes oli, siis puhastasin ta ilusti ära! :)

See toru on väga oluline WG juhtimise juures. Puhastamise juures tasuks tähele panna ka seda, et rookimist ei vaja ainult mitte toru, vaid ka poldid, millega ta kinni on. Poldi keermeosa külgedel on 3 auku, mis samamoodi kinni tahmavad ja veel niimoodi, et sa ei pruugigi teada saada nende aukude olemasolust. Mul vähemalt oli esimene kord nii, kui puhastasin. Samuti on poldi keermeosa seest õõnes ja ka sealt võib sajaga tahma leida. Kas N75 külge tuleva el. pistiku klemmid oled puhastanud? Võimalik, et need kord annavad ühendust ja kord mitte.

kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.10 06:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arvi
Kas keegi oskab vihjata kust leiaks turbo ja jahuti vahelise ning jahuti ja sisselaske-

Pole ju väga keeruline korraks põhjakate ära võtta ja mõõta üle. Vagcat-ist on kah äkki pisut abi, kuigi minu mäletamist mööda leidis sealt vaid pitsklambrite mõõdud...

kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.10 06:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kylaline90
Tsitaat:
Algselt postitas: arvi

Pole ju väga keeruline korraks põhjakate ära võtta ja mõõta üle. Vagcat-ist on kah äkki pisut abi, kuigi minu mäletamist mööda leidis sealt vaid pitsklambrite mõõdud...

Ei olegi vaja põhjaalla ronida, mõõtmised saab tehtud ka kapotialt, sest mõlemad cooleri otsad, turbo külma koja ja sisselaske kolde otsad on sama mõõduga. Ei mäleta enam täpselt kas oli 55 või 60mm (lõdviku siselabimõõt). Mõne minuti töö:).

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 19.06.10 18:48 Tsiteeri

Tõstaksin vana teema uuesti üles. Nimelt siin teemas oli kirjutatud sellest pisikesest turbo metalltorust, mis läheb wastegate'i külge. Jõudsin nüüd sinna maale, et kiskusin ka enda autol selle toru küljest ära. Nagu eelpool üks kommenteerija kirjutas, et keeras toru puruks, nii ka mina. Kõigepealt ei tulnud wastegate'i küljes olev stuts lahti, hakkas valest kohast keerama ja keeras toru katki. Vähe sellest, kui lõpuks õiget asja keerama sain, siis läks stuts ise ka katki.

Toru oli iseenesest täiesti kinni tahmanud. Puhastasin toru ära, tegin uue stutsi ja katkise toruosa asendasin kummivoolikuga. Seoses kogu asjaga tekkis aga paar küsimust. Kas selles torus on ülerõhk või vaakum?

Kas on reaalne, et kui nüüd toru puhas on, siis langeb kütusekulu ja kaob kiirendamisel tagant tulev jube tahmapilv? Kui keegi teine seda toru puhastanud on, siis mis muutused on peale puhastamist toimunud?

Kütusekulu kohta nii palju, et olen selle auto kohta ulmenumbreid kuulnud. Mõni mees räägib, et kütusekulu on raske üle 6l 100km kohta saada. Minul on mootor ja pump remonditud, kuid keskmine kütusekulu jääb vaatamata sellele kuskil 7,2 ja 7,4l vahele.

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 20.06.10 06:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471

Kütusekulu kohta nii palju, et olen selle auto kohta ulmenumbreid kuulnud. Mõni mees räägib, et kütusekulu on raske üle 6l 100km kohta saada. Minul on mootor ja pump remonditud, kuid keskmine kütusekulu jääb vaatamata sellele kuskil 7,2 ja 7,4l vahele.

Endal umbes sama kulu, linnas kohati rohkemgi. :)

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 20.06.10 11:26 Tsiteeri

Automaat või manuaal ?
Seda kirja panemata võitegi vaidlema jääda kütusekulude üle :D

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.06.10 11:44 Tsiteeri

Tegu ikka manuaaliga, 5 käiku. Oleks automaat, siis võiks sellise kuluga isegi rahul olla :) Manuaaliga raske 7 liitriga leppida. Tihtipeale on maanteesõitu isegi rohkem kui linna, ikka alla 7l ei saa.

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 21.06.10 18:56 Tsiteeri

Minul automaat.. :)

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.10 06:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Tõstaksin vana teema uuesti üles. Nimelt siin teemas oli kirjutatud sellest pisikesest turbo metalltorust, mis läheb wastegate'i külge. Jõudsin nüüd sinna maale, et kiskusin ka enda autol selle toru küljest ära. Nagu eelpool üks kommenteerija kirjutas, et keeras toru puruks, nii ka mina. Kõigepealt ei tulnud wastegate'i küljes olev stuts lahti, hakkas valest kohast keerama ja keeras toru katki. Vähe sellest, kui lõpuks õiget asja keerama sain, siis läks stuts ise ka katki.

Toru oli iseenesest täiesti kinni tahmanud. Puhastasin toru ära, tegin uue stutsi ja katkise toruosa asendasin kummivoolikuga. Seoses kogu asjaga tekkis aga paar küsimust. Kas selles torus on ülerõhk või vaakum?

Kas on reaalne, et kui nüüd toru puhas on, siis langeb kütusekulu ja kaob kiirendamisel tagant tulev jube tahmapilv? Kui keegi teine seda toru puhastanud on, siis mis muutused on peale puhastamist toimunud?

Kasutaksin nüüd juhust ja seletaksin lahti selle salapärase toru tööpõhimõtte:
Toru jookseb turbo rõhukojast WG alumisse kambrisse ning seal tekib sama suur rõhk, mida turbo puhub. Selle rõhu tulemusena avaneb WG klapp. Ehk õhusurve ületab WG vedru surve. Räägitud on ka cooleri küljes paiknevast peenikesest plastiktorust, mis jookseb siis N75 külge. Sealt juhitakse rõhku siis WG ülemisse kambrisse, mis aitab lisaks vedrule tasakaalustada alumise kambri poolt tulenevat rõhku, ehk siis kontrollida WG klapi avanemist/sulgemist. Kui metalltoru on umbes, siis jääbki WG suletuks ning tekib täielik ülerõhk- segu muutub lahjaks ja jõud kaob. Googeldades leiab ka pilte ja skeeme WG töötamisest. Mingit musta ta siis visata ei tohiks sumpsist kui pump korras on. Mäletan, et endal on 2 korda just peale ülevaatust selle toru ära ummistanud. Ju siis see järsk peenestamine mingisuguse tolmu liikvele lööb seal. Ainuke, millest ma aru ei saa on see, et kust tuleb see sodi, mis toru ära ummistab???
Toru kinnituspoldid suutsin ise kah eelmine kord puruks keerata, kuid täpselt analoogseid polte müüakse näiteks Hydroscand-is tartus või siis vahet pole, millises hüdro-/pneumoseadmete poes.
See kütusekulu on jah vist selline veider number R5 diisli puhul. Ise sõidan maanteed pidi 75% sõitudest ja 6.6 näitab kompu ja ka reaalne rehkendus. Ja otse loomulikult leidub ka neid, kes pedaal põhjas sõites üle 6 kütusekulu ei saa :D

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.10 21:37 Tsiteeri

Wastegate'i töötamise põhimõtte olen ma päris üksipulgi juba selgeks saanud, uurisin vahepeal põhjalikult asja. Peale toru puhastamist oli minul küll tunne, et tahma jäi vähemaks, mootor läks teravamaks ja mis kõige positiivsem, kütusekulu on vist samuti langenud :D Kunagi jäi ikka 7,2-7,4 vahele, alla 7,2 ei saanud kunagi. Peale toru puhastamist ei jõudnudki palju sõita kui pidin jälle tankima. Selle lühikese aja jooksul oli kütusekulu langenud juba rekordilise 7,0l peale. Nüüd olen pool paaki jälle tühjaks sõitnud ja tundub küll, et seier langeb tükk maad aeglasemalt. Varem sain paagitäiega ümmarguselt 1000km sõita, nüüd sihiks ikka seda 1100 või isegi 1200km. Parematel aegadel oligi selle sama auto rekord 1200km paagitäiega. Arvutused tulevad küllaltki täpsed, kuna lasen alati paagi nii kõrini täis, et enam torust alla ei vaju, seejärel sõidan tühjaks, panen paagi jälle samamoodi täis ja arvutan mitu kilomeetrit selle kütuse kogusega sõita sai :)

Igal juhul soovitan kõigil selle auto omanikel see toru üle kontrollida ;)

Muidu selle toru ummistumise koha pealt arvan mina seda, et see ei ole tahm, mis toru ummistab, vaid kinni kõrbenud õli. Kuna turbo juures on kõrged temperatuurid, see metallist toruke on küllaltki suure kuumuse käes ja iga turbo lööb natuke rõhupoolele õli, siis ei ole eriti vähetõenäoline, et õli ükskord sinna torusse kinni tagitab.

kella4
huviline

Registreerunud 10.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.06.10 07:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Muidu selle toru ummistumise koha pealt arvan mina seda, et see ei ole tahm, mis toru ummistab, vaid kinni kõrbenud õli. Kuna turbo juures on kõrged temperatuurid, see metallist toruke on küllaltki suure kuumuse käes ja iga turbo lööb natuke rõhupoolele õli, siis ei ole eriti vähetõenäoline, et õli ükskord sinna torusse kinni tagitab.

Aga äkki siis tegemist jama õliga ? Sest kas sellest või mingist teisest sarnasest teemast on meeles, et mõnel on see toru juba mitmendat korda kinni...

Teiseks, kui õli sinna torusse kinni jääb, olen kindel et samapeeneid kohti on ka mujal süsteemis, kus mootoriõli ringleb ja seega ka mujalt võib umbes olla ja õlitus puudulik.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.7% - SQL: 58.3%]