Deprecated: Implicit conversion from float 255193.99999999997 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - Naastrehvide lubatud kasutusaeg lühenes
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Naastrehvide lubatud kasutusaeg lühenes (Vastuseid: 40 | Vaatamisi: 4350)
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 06.01.10 19:45

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmoKui võrrelda Eesti ja Soome teid, siis ühe kilomeetri hinnavahe oli vist äkki 4x (ei pretendeeri mingile tõele, kellel on täpsemalt meeles või kindlad andmed, võiks täpsustada). Hinnavahe ei tulnud mitte tööjõukulust ega sellest kui palju teetammi ehitama peab, vaid just kattematerjalist.

See avaldati isegi ühes ajalehes, vahe oli minu mäletamist mööda ainult kas neljandik või viiendik, seda jah kattematerjali arvelt (paekivikillu asemel graniidikild, bituumeni erinevusi selles artiklis ei lahatud). See oli ca kümmekond aastat tagasi. Näidisena ehitati Keila taha ka teelõik, mis tänaseni roobastevaba ja korralik.

Kuhu kaob asfalt?

http://img9.auto24.ee/auto24/forum/560/224/13130224.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 06.01.10 19:54

Tsitaat:
Algselt postitas: jokerAudi
... olevat kasutusel miskine elastne terasvõrk, mis pannakse erinevate kihtide vahele tammi ehitusel, mis ei lase asfalti katki minna, kui tamm paisub-kokku tõmbub.

Meil kasutatakse suurelt osalt plastikust armeerimisvörku.
Eelnev pinnatöötlus, armeerimisvörk, jämedama friktsiooniga killustik ja 2 kihti asfalti.

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11

Ehk siis olen kahe käega poolt naelade keelustamisele ja lamellide kasutamisele.

Ehk täpsustaksid!

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:01

See aasta saab 8 aastat pea igapäevast autorooli keeramist ja ei oska mina naela järgi igatsust tunda. Ühe talve vist sai mingid poolhädised naelrehvid alla keeratud.
Kuid ülejäänud talved olen lamelliga sõitnud ja pole siiani ükski "maakoha" tee peavalu valmistanud. See ikka rohkem inimeses kinni, sest kui mõistust kasutada, saaks ka suverehviga hakkama.
Mina igati poolt sellele keelule, sest mõni debiil ei suuda naelteta ka suvel sõita.:mad: Augustis jäi üks selline Rocca parklas silma.

EDIT: juks11 võttis juba sõnad suust. :)

EDIT2: krss, selline oli ka minu auto eelmisel suvel, kui sõitsin Põltsamaa-Viljandi vahelist maanteed, mis oli just korda renorveeritud. Sihtpunkti jõudes ei usukunud silmi, vaadates millised olid veljed ja auto külg. :o

Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4 avant B8 2.0 TDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:08

Tegelikult arvan mina kogu sellest jurast, et siiski vöiks inimesele jääda mingigi valiku vöimalus, et kuidas Tema ennast turvaliselt tunneb, olgu selleks lamell vöi naast.
Igasugune keelustamine ja peale surumine ajab vaikselt öökima juba.

Ennevanasti söideti aastaläbi mingite juustudega, mis siksil vöi mosul alla oli.
Kes soovis omale paremat läbivust soetas kas vastava masina vöi ajas eebliga veljele "notsu "rehvid.
Igasugune keelustamine ja peale surumine ajab vaikselt öökima juba.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
woody
huviline

Registreerunud 13.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: Vw B6 Passu, C6Q

postitati 06.01.10 20:08

Mis siin ikka enam täpsustada on: Transit kaalub ka rohkem, kui enamikul sõidukad. See tähendab, et rehv hakkab ka kiiremini tööle ja paremini. Sealt ka pidamine. Hakkab jälle ilmet võtma asi, et keegi hakkab oma tahet peale suruma.:mad:
Korraliku lammel kohapealt ma juba oma suu lahti tegin, aga kuna korraliku naela saab odavamalt kätte, kui lamelli, siis minu arvamus ei muutu.
Ja jutt sõidustiilist, ütleme, et ilma lolli mängimata ei ole ma ka suverehviga kraavis käinud lume peal sõites. Aga kas on mõtet olla nii loll ja sellega riskida.
Turvalisus ennekõike.

Ja juks11, igaüks räägib enda eest, eks ole. Olen ka mina käinud kohtades, millest võib- olla sina ainult unistad ja seda mitte maasturiga ega ka nelivedusega. Ikka oma truu abilise, poole veolisega. Siiani ei ole hätta jätnud.

Ei õhuta viha, aga ei saa lihtsalt aru sellest, et mis on osadel naastude vastu???

Nelivedu on parim :D
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:13

Naastude vastu on see, et kõik krutivad need alla nii, kui luba antud ja krutivad ära siis, kui luba lõppeb. Olgu seda lund ja jääd või olgu asfalt, peaasi et nael all. Aga arvestades eesti talvesid, siis pole mõtet seda asfalti naeltega freesida. Jätame selle talve kõrvale.

Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4 avant B8 2.0 TDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:15

Naelad kulutavad/lõhuvad meie niigi niruse asfaldi ära...

Ma näen seda igapäevaselt kuidas need vähesed autod mis meil käivad, (võrreldes Eestis oleva autode arvuga) naelrehvidega, lõhuvad hoovis olevat asfaldit ja tänavakivi ning toas sees olevat betoonpõrandat ja arvestades seda, et meie juures on liikumiskiirus minimaalne ja seega mass puudub siis võib vaid ette kujutada palju järsul kiirendusel, pidurdamisel ja keeramisel naelad teekatet lõhuvad.

Lisaks tekib sellest kulumisest ka sodi millest hiljem tekib tolm, millest omakorda moodustub sitakiht autodel jne

Ja kui veel arvestada mis talved meil eelmistel aastatel olnud on siis on naelrehvid täiesti mõttetud.

Minupärast keelustagu kasvõi homme naelrehvid ära.

Ise muidugi annaks aega ehk nii 3 aastat ja siis oleks keeld peal. 3 aastaga sõidetaks olemasolevad naelrehvid läbi ja keegi otseselt midagi ei kaota.

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 06.01.10 20:16

Tsitaat:
Algselt postitas: Harry_R
Naastude vastu on see, et kõik krutivad need alla nii, kui luba antud ja krutivad ära siis, kui luba lõppeb. Olgu seda lund ja jääd või olgu asfalt, peaasi et nael all. Aga arvestades eesti talvesid, siis pole mõtet seda asfalti naeltega freesida. Jätame selle talve kõrvale.

Minu meelest pigem krutitakse massiliselt alla siis kui libedaks läheb. Mina isiklikult vahetan võimalikult hilja alla ja võimalikult vara alt ära (kui lund EI ole muidugi)...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:21

Tsitaat:
Algselt postitas: woody
Mis siin ikka enam täpsustada on: Transit kaalub ka rohkem, kui enamikul sõidukad. See tähendab, et rehv hakkab ka kiiremini tööle ja paremini. Sealt ka pidamine. Hakkab jälle ilmet võtma asi, et keegi hakkab oma tahet peale suruma.:mad:
Korraliku lammel kohapealt ma juba oma suu lahti tegin, aga kuna korraliku naela saab odavamalt kätte, kui lamelli, siis minu arvamus ei muutu.
Ja jutt sõidustiilist, ütleme, et ilma lolli mängimata ei ole ma ka suverehviga kraavis käinud lume peal sõites. Aga kas on mõtet olla nii loll ja sellega riskida.
Turvalisus ennekõike.

Ja juks11, igaüks räägib enda eest, eks ole. Olen ka mina käinud kohtades, millest võib- olla sina ainult unistad ja seda mitte maasturiga ega ka nelivedusega. Ikka oma truu abilise, poole veolisega. Siiani ei ole hätta jätnud.

Ei õhuta viha, aga ei saa lihtsalt aru sellest, et mis on osadel naastude vastu???

Ma just toonitasin, et Transit on tagaveoline ning mul on kongis umbes 150kg raskust, seega kõik raskus jääb esisillale ja seega on sellisega veel eriti halb midagi läbida.

Lisaks sellele olid veel terve suve all need samad lamellid mis on nüüdseks suht kõvaks toimunud.

Ja teemaks ei ole see kes kuskil unes käib.

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:22

Tsitaat:
Algselt postitas: rat_013
Tsitaat:

Minu meelest pigem krutitakse massiliselt alla siis kui libedaks läheb. Mina isiklikult vahetan võimalikult hilja alla ja võimalikult vara alt ära (kui lund EI ole muidugi)...

Kusjuures sügisesel ülemineku perioodil olen ma just seda täheldanud, et näiteks ees sõidab mul suverehvidega auto, kõrvalreas naastudega. Lamellid tulevad siis kui on viimane aeg ehk vajadus talveratta järele.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:29

Mina olen naastud viimasel hetkel alla toppinud, st.tähtaeg ja vöimalikult ruttu ka suverehvide vastu vahetanud, tihti enne lubavat tähtaega.

Kui vaja söidan ka lamelliga.

Woody:Transiti üks omapära on veel see, et tolle peps on ikka suhtkoht kerge, niiet Juks on "köva "sell, kui stanget lume lükkamisel sahana kasutab 100 km/h kiirusel.
Niiet ära tule siin sellest massist midagi rääkima, kuna ei kaalu 2-te ega poolt tonni.

KalevK
huviline

Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: VW Touareg

postitati 06.01.10 20:30

Eestis toimib moto: "Teed tööd nii, et tööd oleks" :)
Miks teha hästi ja istuda aasta paar ilma tööta kui saab sitasti ja saame iga aasta teha.
Tegelikult me teame ju, et iga aasta remontides tuleb kallim kui korra teha kallilt ja korralikult. Praegu käib kõva Narva mnt tegemine Jõhvi ja Kohtla-Järve vahel. Oli kohe võrdlusmoment olemas juba aluskatte täites. Kui Soomes taoti kõvasti graniiti alla siis seal pandi paekivi mulla ja kruusaga segamini :D
Aga noh see on nagu auto hooldusega, mõni vahetab alumise õõtsa, teine kogu silla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 06.01.10 20:32

Tsitaat:
Tsitaat:

rat_013 ga nõus täitsa, et ei ole ka pannud niiväga tähele seda naastude allatoppimist kohe esimesel lubatud päeval. Enamik inimesi ikkagi viivitab nendega niipalju, kui vähegi julgeb. Ise samamoodi, et krutin alla võimalikult hilja ning alt ära siis, kui teeolud lubavad. Turvalisus siiski ennekõike.
Ei tasuks ära unustada ka, et Eesti on siiski põhjamaa, kus talv tuleb üldjuhul üsna ootamatult (nagu elu on näidanud) ning ka temperatuurid on talviti üsna miinuses (lumest praegu ei räägi). Kiilasjääl on siiski naastrehvil rohkem eeliseid, kui lamellil.
Veelkord rõhutan- kui liikled enamus ajast linnas või põhimaanteedel, ei ole tõesti naastu vaja, aga kui tuleb sõita ka kuskil Võrumaa metsade või Alutaguse karjääride vahelistel teedel, kuhu liivapuistur ei satu, siis eelkõige just kevadeti, lumesulamise aegu, ei ole lamellrehviga seal mitte midagi teha.
Eespool üks kõneleja märkis, et ei tasu terve Eesti kohta teha otsuseid, mis põhinevad pealinnas nähtul-kogetul.
Kuitsiga nõustun, las jääb rahvale valikuvabadus- igaüks tunneb end erinevates olukordades erinevalt. Niiet mina olen pigem keelustamise vastu. Hetkel kasutan mõlemal autol naastrehve, kuna liiklen väga palju kõrvalteedel ning kohtades, kus teehooldus on sama haruldane, kui pingiviin Läänemeres (ehk mõni eksib ära vahest), siis naastuga tunnen end seal lihtsalt turvalisemalt. Seda nii monomähkijaga, kui ka quattroga. Samas, kui elaksin püsivalt Tartus, siis kasutaksin kindlasti mõlemal autol lamellrehve. Linnas ei näe mõtet naastudel eriti. Muidugi on alati ka erandlikke olukordi (monomähkijaga startimine foori alt, musta jääga hommikul näiteks).
Ja ka ei näitaks ma näpuga naastrehvide kasutajate poole stiilis- sul on naastrehv, sa lõhud asfalti, be gone, satan!
:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:40

Tsitaat:
Algselt postitas: jokerAudi
Tsitaat:
Tsitaat:

rat_013 ga nõus täitsa, et ei ole ka pannud niiväga tähele seda naastude allatoppimist kohe esimesel lubatud päeval. Enamik inimesi ikkagi viivitab nendega niipalju, kui vähegi julgeb. Ise samamoodi, et krutin alla võimalikult hilja ning alt ära siis, kui teeolud lubavad. Turvalisus siiski ennekõike.
Ei tasuks ära unustada ka, et Eesti on siiski põhjamaa, kus talv tuleb üldjuhul üsna ootamatult (nagu elu on näidanud) ning ka temperatuurid on talviti üsna miinuses (lumest praegu ei räägi). Kiilasjääl on siiski naastrehvil rohkem eeliseid, kui lamellil.
Veelkord rõhutan- kui liikled enamus ajast linnas või põhimaanteedel, ei ole tõesti naastu vaja, aga kui tuleb sõita ka kuskil Võrumaa metsade või Alutaguse karjääride vahelistel teedel, kuhu liivapuistur ei satu, siis eelkõige just kevadeti, lumesulamise aegu, ei ole lamellrehviga seal mitte midagi teha.
Eespool üks kõneleja märkis, et ei tasu terve Eesti kohta teha otsuseid, mis põhinevad pealinnas nähtul-kogetul.
Kuitsiga nõustun, las jääb rahvale valikuvabadus- igaüks tunneb end erinevates olukordades erinevalt. Niiet mina olen pigem keelustamise vastu. Hetkel kasutan mõlemal autol naastrehve, kuna liiklen väga palju kõrvalteedel ning kohtades, kus teehooldus on sama haruldane, kui pingiviin Läänemeres (ehk mõni eksib ära vahest), siis naastuga tunnen end seal lihtsalt turvalisemalt. Seda nii monomähkijaga, kui ka quattroga. Samas, kui elaksin püsivalt Tartus, siis kasutaksin kindlasti mõlemal autol lamellrehve. Linnas ei näe mõtet naastudel eriti. Muidugi on alati ka erandlikke olukordi (monomähkijaga startimine foori alt, musta jääga hommikul näiteks).
Ja ka ei näitaks ma näpuga naastrehvide kasutajate poole stiilis- sul on naastrehv, sa lõhud asfalti, be gone, satan!
:P

No tahaks näha inimest, kes ainult Tallinnas sõitnud. Nagu ütlesin, olen ka Uugametsa tagumises metsanurgas sõitnud ja olen siiani elus, ka auto. :D Pigem teeb lamell inimesed ettevaatlikumaks, mis on hea, sest paljud naelamehed arvavad, et naelad sõidavad nende eest.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 06.01.10 20:45

See on BS jutt et lamelliga maal ei saa. Saab vabalt. Olen istunud ise ühel turboseatil kõrval, esivedusel, mis sõitis aruküla taga kuskil karupee täiesti läbi ja lõhki jääs teedel üsna normaalse kiirusega ja ei läinud see kuskile. See on mingi foobia et lamell ei pea jääl. Ei pea ehk jah nii hästi kui naast jääl aga ei ole mingit juttugi et normaalse lamelliga sõita ei saa. Kuna ise liigun enamasti vaid linnas, siis järgmiseks mõtlen lamellid osta. Miks inimesed ehk lamelli ei usalda, sest et siis ei saa mingit kivikõva Nankangi osta mille kohta arvatakse et kui naast sees, küll siis peab. Normaalne lamell oleks justkui veidi kallim, selline mulje on mulle jäänud.

Ja lõhub muidugi naast teid. Miks siis on suuremad ristmikud kevadeks täiesti sooniliseks sõidetud? Sellepärast et kõik annavad fooritagant minnes ketsi. Veidi ekstreemsem näide, tsiklile piigid alla ja andke lappi asfaldil, vaadake kus asfaldipuru lausa lendab. Mastaabivahe muidugi aga point jääb samaks.

Edit: pealegi on uuemad autod igasugu esp-sid ja muud sodi täis, mis nii viga veereda lamelliga. Hoia vaid pikivahet ja vali õige kiirus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 06.01.10 20:50

Teeme nüüd nii, et jätame selle ikka poliitikute otsustada ja lubada, meie vaidlemine ja sõiduoskustega kekkamine ei muuda seda asja. Ei ole meie targemad ega teeehitajad ega ka teadlased, rääkimata siis veel rehvitootjatest või kohalikust politseist. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 34.9% - SQL: 65.1%]