Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: 1,9tdi EI LÄHE SOOJAKS (Vastuseid: 30 | Vaatamisi: 8071)
argos
huviline

Registreerunud 31.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 2.5TDI 96'

postitati 18.12.09 17:13 Tsiteeri

Ühinen kergelt klubiga.

Samas ei saa aru sellisest probleemist nagu jokerAudi kirjutas, et läbib enne 90 kraadi saavutamist 45 km.

Linnas samas on tõesti jama, hommikul on jõle jahe ja soojaks ta kurjam ruttu ei lähe. Samas mul on 2.5TDI 85kw 96' ja maanteel ligikaudu 5km jookseb minu näidiku järgi 90 kraadi kanti ära ilusti.. Nüüd viimasel kahel päeval, kui on olnud sinna miinus 20 kanti, on olnud ta tsips alla 90, ehk isegi 80. Muidu soojeneb kenasti. Millest sellised erinevused? 1.9/2.5 erinevused on suured jah, aga ka 2.5tdi mehed on rääkinud, et väga pikka sõitu on vaja, et soojeneks.
Ja veel, et kas tõesti koha peal jahtub teil mootor maha? Mul pole küll vahet, kas ma sõidan või seisan. Mootor läheb samuti kenasti soojaks. Ka täiesti kohapeal käies läheb, ent aegamisi.

"never crash on understeer, it makes you look like an amateur.."
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 18.12.09 17:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: argos
Ühinen kergelt klubiga.

Samas ei saa aru sellisest probleemist nagu jokerAudi kirjutas, et läbib enne 90 kraadi saavutamist 45 km.

Linnas samas on tõesti jama, hommikul on jõle jahe ja soojaks ta kurjam ruttu ei lähe. Samas mul on 2.5TDI 85kw 96' ja maanteel ligikaudu 5km jookseb minu näidiku järgi 90 kraadi kanti ära ilusti.. Nüüd viimasel kahel päeval, kui on olnud sinna miinus 20 kanti, on olnud ta tsips alla 90, ehk isegi 80. Muidu soojeneb kenasti. Millest sellised erinevused? 1.9/2.5 erinevused on suured jah, aga ka 2.5tdi mehed on rääkinud, et väga pikka sõitu on vaja, et soojeneks.
Ja veel, et kas tõesti koha peal jahtub teil mootor maha? Mul pole küll vahet, kas ma sõidan või seisan. Mootor läheb samuti kenasti soojaks. Ka täiesti kohapeal käies läheb, ent aegamisi.

Täna siis -17 Auto käis kohapeal mingi 20 minti temp seier ellu ei ärganud, hakksin sõitma mööda maanteed ja mingi 7 km oli temp seieri jagu alla 90 mingi 88 ma arvan. Linnas langes temp 80 peale ja kohapel käiva mootoriga kukkus mingi 60 peale. Temperatuur oli kliimast 22 ja auto hea soe ei kurda küll salong on alati soe. Hommiku kasutan muidugi webastot et kergem käivitus oleks ja kiiremini klaasid soojaks saaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 18.12.09 22:25 Tsiteeri

Kokkuvõttes ütlen seda, nii palju kui mina olen aru saanud on siin palju erinevaid tegureid. Vanad R5 mootorid näiteks minu omal ei ole õli filtri juures seda "kopsikut" kust jahutusvedelik läbi jookseb ja selle tulemusena väike ring ka kiiremini soojaks ei lähe/läheb (103kw motodel ja 1,9 motodel see "kopsik" on ja soojenemine on palju-palju kiirem). Termostaat mõjutab ka suht palju, need millel väike ring saab lisasoojust õlikaudu võib tõesti olla termostaadi kangus nii ja naa, soojaks läheb kiiresti. Enda kogemustest võin öelda nii palju, et kui panna isegi 92 kraadine termostaat siis mingi teatud vahemaa läbimisel nagunii mootori eripära tõttu temperatuur ei lähe kõrgemaks, et saavutada see kõige "magusam", et salongi ka normaalset soojust saada. Samas pole vanale R5 mootorile liigkõrge temeratuur tervisele hea, pika plokikaane suhtes (sellest on eelnevalt siin juttu olnud). Selleks et kogu see kemüüdze mis seal silindrite vahel jookseb ja autosalongi soojust eraldab tahab külmal perioodil ikkagi mingit lisa tarbijat soojuse eralduse näol juurde saada. Kui keegi viitsib teha eraldi teemat koos kusagilt hangitud piltide ja süsteemidega siis on see väga teretulnud nähe teema alla DIY.
Mina tänan.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 02.02.10 18:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Samas pole vanale R5 mootorile liigkõrge temeratuur tervisele hea, pika plokikaane suhtes (sellest on eelnevalt siin juttu olnud). Selleks et kogu see kemüüdze mis seal silindrite vahel jookseb ja autosalongi soojust eraldab tahab külmal perioodil ikkagi mingit lisa tarbijat soojuse eralduse näol juurde saada. Kui keegi viitsib teha eraldi teemat koos kusagilt hangitud piltide ja süsteemidega siis on see väga teretulnud nähe teema alla DIY.
Mina tänan.

Mainisid,et sellest on eelnevalt juttu olnud. Aga Lugesin küll teemasi aga kus teemas on räägitud sellest, et R5-le ei ole soovitav 92 kraadine termostaat? Tänud ette vihje eest.
Oma R5 sai just pandud 92 termostaat ja huvitaks see teema väga.Kas kevadel peaks siiski ümber vahetama? Kas see 5kraadi võib tõesti nii suurt ohtu kujutada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 02.02.10 20:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Imres
Leidub kellegil pilti konkreetsest soendist või ideid kuidas ise valmistada!?

Siin pilt kust peaks seda soojendusküünlad(3tk) toruküljes nägema.
http://img189.imageshack.us/img189/898/avfh.th.jpg

Samas imelik torudevärk sellel kütusefiltirl peal, kas keegi sellist aretust on varem näinud? :o

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 03.02.10 18:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Samas pole vanale R5 mootorile liigkõrge temeratuur tervisele hea, pika plokikaane suhtes (sellest on eelnevalt siin juttu olnud). Selleks et kogu see kemüüdze mis seal silindrite vahel jookseb ja autosalongi soojust eraldab tahab külmal perioodil ikkagi mingit lisa tarbijat soojuse eralduse näol juurde saada. Kui keegi viitsib teha eraldi teemat koos kusagilt hangitud piltide ja süsteemidega siis on see väga teretulnud nähe teema alla DIY.
Mina tänan.

Mainisid,et sellest on eelnevalt juttu olnud. Aga Lugesin küll teemasi aga kus teemas on räägitud sellest, et R5-le ei ole soovitav 92 kraadine termostaat? Tänud ette vihje eest.
Oma R5 sai just pandud 92 termostaat ja huvitaks see teema väga.Kas kevadel peaks siiski ümber vahetama? Kas see 5kraadi võib tõesti nii suurt ohtu kujutada?

See liigkuuma teema on jäänud meelde aastaid- aastaid tagasi kui diisli hingeelu uurisin lähemalt, talvel sooja saamine oli ka probleem, kui bensuka pealt disla peale üle läksin. Hr. krss oli usin diisli hingeelust rääkija. Kindlasti ei olnud selle kohta eraldi teemat, tuli välja mingi teema käigus. Kui kogu diisli nurk läbi lugeda siis vast isegi leiab üles- kunagi ;). Kui enda traktoril termostaati vahetasin siis targad raamatud andsid ainult termostaadi 87 kraadi. Põhimõtteliselt peaks minema sama termostaat nagu R5 bensukale, aga täpselt neid omavahel mõõtnud pole, nii et 92 kraadine bensuka oma?

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 26.4% - SQL: 73.6%]