Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  5
Autor:
Pealkiri: Quattro vs fwd jagelemine (Vastuseid: 115 | Vaatamisi: 8036)
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 13.10.09 10:35
gekko vs frontie

Panen ka pildi enda autost, eelmine talv :)

http://mth.planet.ee/q/quattro_inside.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kcl
huviline

Registreerunud 07.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: S6

postitati 13.10.09 10:48
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: Eero
Panen ka pildi enda autost, eelmine talv :)

http://mth.planet.ee/q/quattro_inside.jpg

Parandan sind, et ikka minu autost eelmine talv:P
Hea küll, oli ta veel jah siis sinu oma:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 13.10.09 14:12
gekko vs frontie

Miks küll on nii, et fwd vennad ja q vennad enne talve tulekut üksteisel hambaid välja peksavad :D.
Lõhnab umbes sama järgi nagu "vodka bez pivo dengi na veter" :D, või siis selline kaklus peale esimest lumevaipa on AC foorumis igal aastal "must have" :D. Loe ja naera.

PS! Peaks äkki need teemad kuhugi kokku lajatama, saaks raamatu välja anda :D. Kui veel natuke ilustada, siis saaks samalaadse teose kokku nagu "joomahullu päevaraamat" või selle järjed :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 13.10.09 14:30
gekko vs frontie

Mind tegelikult häirib see, et kui quattrost juttu tuleb, siis 4wd mehed lähevad kohe enamasti puhevile ja muutuvad üleolevateks, justkui fwd audi polegi audi. Suurem m*nn on alati sellel, kes vait on ja nikumehed tulevad alati nurgast, olete kuulnud? Selge muidugi, et quattro läbivus on HOOPIS midagi muud kui fwd ja fun-factor on ka teisest klassist, selle vastu ei vaidlegi. Samas nagunii on quattro omanike hulgas palju selliseid, kellele joppas lihtsalt 4wd, sest see oli korralikum, kui mõni fwd isend ostumomendil ja nüüd raiuvad et kui õiged mehed nad on. Kes jällegi linnas elab, mitte kuskil põllupeal, siis Eesti talves on quattrost niipalju kasu (va paaril päeval aastas), et küttekulu on liitri võrra suurem. Seega, eks ole ka fwd-l oma eelised. Kellele mida vaja on, mis siin vaielda. Nagu mac vs. pc kisa. Mul on suurem kui sul!

Minul ka fwd ja mind ei näri see kuidagi, et quattro minust lumel 150% kiirem on. Jumal temaga. Küll aga pean mainima, et üllatusin üle-eelmine talv selle fwd läbivuse kohapealt. Ons asi raskes V6 ninas või korralikes Nokiani naastudes, aga ma olin tõesti hämmastunud, kui hästi see auto lumes endale teed tegi. Vaikselt libistades ei saanud paksus lumes tagahoovis eriti ratastki ringi, nagu tank. Kui nüüd quattro ka oleks, siis võiks lausa maal elada ju :). Kuigi jah, ma ise päälinna mehi ja pole mul kuskile põllupeale asja eriti suure tuisuga, mulle käib fwd väga hästi. Kui aga oleks 4wd, siis küllap käiksin ikkagi funimas paksu tuisuga, selge see.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 13.10.09 14:50
gekko vs frontie

Ma sõidan hetkel igapäevaselt linnas esiveolise diiselkuudiga ja krt, kuidas käib pinda see esirataste tühjakäimine, kui on vähegi märjem asfalt. Jõuallikaks on ometi vaid üks äbarik 85 kW itaalia paadimootor ja sõidustiil ei ole ka päris selline, et pöörded punasesse ja sidur laks üles. Ehk quattro põhipoint ei ole sugugi põlluralli ega klaasideni hangedes ukerdamine.

BTW, on veel selline ütlus, et kes on kord meest saanud, see enam naist ei taha. Et parem (meelerahu huvides) on ehk tõesti mitte proovida. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 13.10.09 15:01
gekko vs frontie

Moment dislal madalal käes ja rehv veidi pastel/plastmassist Nankang? Ma just mõtlesin, et ma niisama märjaga küll enda bensukal ratast tühja ei lase isegi hajameelsusest, kuigi ma pole pensionär. Kui tahta siis muidugi. Lumega on teine asi, aga suurem osa autosid on ju siiski 1 silla veoga. Eks nad jää talvel muidugi isegi linnas kinni, oskamatusest ja küll harva aga teinekord siiski ka paratamatusest, kuna hoovides on mõnikord lumevallid päris kõrgeks tuisanud. Eriti jube on rwd/lamell, taksomersude näitel. Muidu enda v6 fwd puhul olen näinud, et kui pisike hoog sees ja rahmima ei hakka, siis läheb nagu lepase reega. Aga eks kui sõita ei oska, siis ei aita miski (jumalaeest, ei viita siin kellelegi konkreetsele).

Edit: no see viimane väide :D. Ega mina näiteks väidagi, et quattro pole kordades maastikusuutlikum. Ma väidan seda, et tulenevalt minu elukohast ja muudest prioriteetidest, ei masenda mind see, et ma quattroga ei liigu (kuigi see oleks kahtlemata tore), kuna praktikas ma ei kannata mittemillegagi. Elaks ma maal või linnaääres, siis oleks teine asi. Ja kui 2 identset autot oleks kõrvuti, fwd ja 4wd, samas korras, küll ma siis ka selle quattro võtaks, kuna kütusekulu mind niikuinii väga ei koti. Kellel aga palju sõitu aastaläbi ja need teed on enamasti ilusti lahti, siis see kütusekulu point pole sugugi nii olematu.

jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 13.10.09 15:06
gekko vs frontie

Saab ka aeg ajalt quattro rooli keerata ja peab mainima, et talvel või üldse sellistes poolpidustes oludes on quattro parem, kui mistahes monomähkija :D olgu see siis esi- või tagaveoline, vahet suurt pole.
Aga mis puutub läbivusse, siis siinkohal pean nõustuma jaakk-ga. quattro on küll hea, isegi väga hea, aga pole ta ka miski imemasin- kui rattad maast lahti ja põhjapeal kinni on, on tast sama palju kasu, kui mistahes monomähkijast :)
Aga peace, quattromehed, ei taha miski tülinat vms üles kiskuda, lihtsalt ütlen paar sõna vahele :)
PS. järgmine talv kavatsen ka monomähkija jätta kus see ja teine ning quattro endale soetada... sai sõbra q-ga hammas verele esimese lumega aetud, aga praegu ei ole nagu auto vahetamine esimene prioriteet, kuna C4 teenib väga hästi ja ka muid investeeringuid ees ;)

Firehead
huviline

Registreerunud 08.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: S2 coupe

postitati 15.10.09 20:07
gekko vs frontie

Quattro = jääd kinni kaugemal :P

Dreams first, needs later
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 16.10.09 12:16
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: Firehead
Quattro = jääd kinni kaugemal :P

Mis on vahet kaheratta veolisel ja neljarattaveolisel - vastab armeenia raadio - neljarattaveolist tuleb kaevata kaugemalt ja sügavamalt.

klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 16.10.09 13:43
gekko vs frontie

Olen kuulnud, et mida parem 4 vedu, seda kaugemale tuleb traktoriga järgi minna :D

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 17.10.09 14:01
gekko vs frontie

Öäh. Esiveomehed, minge ära juba siit teemast! Teil pole absoluutselt mingit aimu, millest te räägite! Ärge süüdistage quattromehi mingi tüli ja vaenu ülestõmbamises, kui te ise siia asjatundmatute kommentaaridega torkima tulete! Pealkirjas on selge sõnaga "quattrorõõmud". Tehke endale uus teema "esiveorõõmud" ja ma luban, et ei lase quattromehi sinna ülbitsema. Siin teemas ei ole aga mõtet oma säästumehesappi välja elada ja väita, et 2 on tegelikult sama hea või isegi parem kui 4. Ärge tulge seda väitma, kui teil pole mõlemaga reaalset sõidukogemust!

Ardo
huviline

Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: B2sedaan C5avant

postitati 17.10.09 17:01
gekko vs frontie

Krt kus ma kadestan quattro omanikke, täna oli oma esiveolisega hoovipealgi liiklemisega raskusi:D.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 18.10.09 05:20
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Öäh. Esiveomehed, minge ära juba siit teemast! Teil pole absoluutselt mingit aimu, millest te räägite! Ärge süüdistage quattromehi mingi tüli ja vaenu ülestõmbamises, kui te ise siia asjatundmatute kommentaaridega torkima tulete! Pealkirjas on selge sõnaga "quattrorõõmud". Tehke endale uus teema "esiveorõõmud" ja ma luban, et ei lase quattromehi sinna ülbitsema. Siin teemas ei ole aga mõtet oma säästumehesappi välja elada ja väita, et 2 on tegelikult sama hea või isegi parem kui 4. Ärge tulge seda väitma, kui teil pole mõlemaga reaalset sõidukogemust!

:Dhttp://ufo.planet.ee/foorum/emirww.gifhttp://ufo.planet.ee/foorum/emyoyo2.gifhttp://ufo.planet.ee/foorum/hail.gif

Võimatu on eluaegsele esi/tagaveomehele selgeks teha, et quattro pole ainult fun ja selle eelised tulevadki välja JUST NIMELT linnaliikluses ja libedal ajal või üldse libedate teeoludega. Ma vean kihla, et kui anda mingiks paariks nädalaks Q kellegi pihku ja kui ta selle käitumisega ära harjub ja pärast ära ennast unustab oma auto roolis, käib lihtsalt üks suur pauk, kui keegi kuskilt küljepealt sisse uhab ja "eest ära ei saada".

Teemasse kah, olen saanud juba tunda see nädalake tagasi hommikul kell 4, et maanteel oli kerge kiilakas. Kuna asja ette juba võis arvata, siis ega see üllatusena ei tulnud, aga tundus juba täitsa vahva :P.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 09.12.09 20:43
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Homme õhtuks vast saab Tallinna kah lund, aga kas Q fenomen ongi selline, et terve aasta ootate seda ühte/kahte päeva...et siis mida teha? Paigalt startida tiba kiiremini, kui 2wd? Ma saaks veel aru tagaveolistest, et lahe driftida või nii :)

...ei mõelnud küll nüüd fleimi käima tõmmata :P

Ilusat sooja talve siis ka see kord!

Asi pole ainult lumes ega paigalt startimises; mina küll ei ole kunagi sekundeid lugenud. Seda rõõmu quattrost võib tunda aasta läbi. Kui esiveomehed mõtlevad, kas ma saan sellest liivasest kohast metsa all läbi, siis quattro omanikel ei tule üldse mõtetki pähe, usu mind. Kui sõidad aasta läbi ainult linnas asfaldil, siis osta või üherattaveoline, mupärast. Kui juba keerad asfaldilt maha, siis on vahe tunda kohe. Olen aastaid quattroga sõitnud ja nüüd vahel sõidan ka esiveolisega - uskumatu, kui lehmana jääl võib ennast tunda.

Ühinen kellegi eespool kõnelejaga, et mitte-quattro omanikud, ärge hakake sellises stiilis siin jama ajama, et mis fenomen jne. Kahjuks ei saa sellest fenomenist aru, kui ei ole quattroga sõitnud pikemalt ja sellega harjunud. Aru saad siis, kui hakkad uuesti sõitma pooleveolisega.

h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 10.12.09 06:58
gekko vs frontie

Rebisid kirve põhjast üles? Paraku siin teemas mul ei lubatud midagi öelda. Hoolitse, et su torsen ja tagasild korras oleksid ning siis tee uus teema, kuhu märgi eraldi ära, et 2wd võib kah sõna võtta!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.09 07:37
gekko vs frontie

Mul päris palju sõitu linnast väljas ja ka sellistes kohtades, kus mingit katet peal ei ole, aga seni pole sellist situatsiooni veel õnneks tulnud, kus quattro oleks midagi aidanud. Pigem oleks kõrgust juurde vaja ja seega aitaks maastur. Eks ilmselt see on suuremas osas tänu sellele, et 100-l mootor nii ees asub ja seega esisilla pidamine ikka tõesti väga hea on. Mingi "tavalise" uuemat tüüpi esiveolisega oleks vast jah hätta jäänud. :) Aga kui arvestada seda kui harva tegelikult mõlema silla vedu VAJA läheb ja millist hinda selle eest tuleb juurde maksta (kallim auto hind, kallim sillaremont ja reguleerimine, suurem kütusekulu), siis otse loomulikult see "ei tasu" ära. Kui tõesti 4-ratta vedu tihti vaja on, siis ilmselt sõidetakse sellistes tingimustes kus tavalise sõiduauto kõrgusest jääb väheks ja sel juhul on õige valik maastur, 4-veoline sõiduaoto sel juhul pole "ei liha ega kala". Pekske mind nüüd. :P

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 10.12.09 07:46
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
Mul päris palju sõitu linnast väljas ja ka sellistes kohtades, kus mingit katet peal ei ole, aga seni pole sellist situatsiooni veel õnneks tulnud, kus quattro oleks midagi aidanud. Pigem oleks kõrgust juurde vaja ja seega aitaks maastur. Eks ilmselt see on suuremas osas tänu sellele, et 100-l mootor nii ees asub ja seega esisilla pidamine ikka tõesti väga hea on. Mingi "tavalise" uuemat tüüpi esiveolisega oleks vast jah hätta jäänud. :) Aga kui arvestada seda kui harva tegelikult mõlema silla vedu VAJA läheb ja millist hinda selle eest tuleb juurde maksta (kallim auto hind, kallim sillaremont ja reguleerimine, suurem kütusekulu), siis otse loomulikult see "ei tasu" ära. Kui tõesti 4-ratta vedu tihti vaja on, siis ilmselt sõidetakse sellistes tingimustes kus tavalise sõiduauto kõrgusest jääb väheks ja sel juhul on õige valik maastur, 4-veoline sõiduaoto sel juhul pole "ei liha ega kala". Pekske mind nüüd. :P

See on siin quattromeeste teema, pole mõtet hakata jälle õli tulle valama. Sama moodi pole mõtet hakata värvipimedale seletama kui ilusad värvid on päikeseloojangul, lihtsalt ei ole mõtet.

aixx
huviline

Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.09 07:49
gekko vs frontie

Proovi üle 200kW normaalselt asfaldile saada oma esiveolisega, audi polegi maastur ja ei peagi olema. Torsen on mõeldud haarduvuse parandamiseks plögasel teel mitte metsas turnimiseks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 10.12.09 07:53
gekko vs frontie

Endal ka esiveoline ja ma ei näe pöhjust neljaveoliste omankega vaidlusse minna, varsti lähevad vaidlusse manuaal- ja automaatkasti omanikud? :D Ja vaielda polegi mötet, sest teatud testid juba näitavad, mis vedu teatud tingumustes ideaalne on. Vastavalt sellele seal ka siis söidad ja loomulikult vahepeal ju esiveo mees ihaldab quattromehe löbusaid hetki.;)

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 10.12.09 10:34
gekko vs frontie

Esiveoga oleks sellistes oludes ikka kõvasti asjalikum sõita kui quattroga! Ja kütust võtab kah quattro liiga palju! Jube värk, peaks ütlema - see quattro. Parem pole mõtet kohe üldse kunagi quattrovedusesse istuda, muidu hakkab veel külge see viirus ja mis siis küll veel saada võib?!?! Teeme nii, et paadunud esiveomehed üritavad oma sapi kusagil mujal maha laadida. Meil on niigi raske elu, lund ja jääd kah pole!

FWD omanik ja hull Q fänn,
veekaheksa

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.09 11:50
gekko vs frontie

Siia sobib nüüd väga hästi üks Eero lingitud pilt.

jokerAudi
huviline

Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: Superb 2018

postitati 10.12.09 15:09
gekko vs frontie

Hetkel keeran ise ka quattro rooli ning saan väga hästi aru, mis vahe on lumel sõita esiveolisega ja quattroga, mistõttu ei hakka mingist fenomenist jahumagi :) Esiveolist ja nelikveolist võrrelda on umbes sama hea, kui võrrelda siga ja kägu.
Ei huvita eriti see ka, et palju juurde maksta vms (kallim hooldus, suurem bensukulu jms) jutud- kui niimoodi igat senti lugema hakata, võiks ju lauslolliks minna. Lumepuudus on küll praegu kohutav jah (arvestades veel seda, et mul quattrorõõme kauaks ei jää enam :( , siis hakkan jälle monomähkijat roolima). Aga huvitav, kas lumepuudus ongi see, mis siin quattromehed nii sappi täis on ajanud :P Ärge näkku lööge kohe.

Aga loodame lund, külma igatahes juba lubatakse ;)

Mudjamix
klubiliige

Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: TT mk2 + Q7

postitati 10.12.09 16:15
gekko vs frontie

Mnjah ise alles teist aastat quattro omanik aga jah, sain just tunda mida tähendab nädal aega ühemähkijaga sõita, kui oled harjunud, et masin liigub igast asendist ära.Oma auto oli siis remondis ja läksin esiveolisega siis maale.Noh ja muru oli selline kena pehme nagu ikka viimasel ajal.Kusjuures mul tuli küll meelde et olen ainult ühemähkijaga ja seepärast väga murule ronida ei julgenud ja lasin ainult ühe tagumise ratta murule.Kahjuks sellest piisas et tükk aega jõnksutades ja korralikku kraavi vedamisel paigalt saada.Väike kallak oli ka muidugi aga omaga samasugustes ja hullemateski oludes sealt välja sõidetud nii et rataski ei lähe ringi.Selge see kui auto on ainult linnas tööle ja poodi sõitmiseks siis võid peaaegu aastaringi sellega rahul olla välja arvatud siis need hommikud kus lund on korralikult alla tulnud ja auto mattunud hange :P

PS!Meil sajab lund vaikselt.Ehk on hommikuks miskit maas kah.

Don't drink and drive. You might hit a bump and spill your beer
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 10.12.09 18:54
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: Mudjamix
PS!Meil sajab lund vaikselt.Ehk on hommikuks miskit maas kah.

Niipalju vaevalt, et tuleb, aga kui tuleks, siis FWD istuks kodus:P

Kivitare

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.09 20:33
gekko vs frontie

Tsitaat:
Algselt postitas: jokerAudi
Aga huvitav, kas lumepuudus ongi see, mis siin quattromehed nii sappi täis on ajanud :P

Mis muu. :P

Kui lund ei ole, siis fwd-st kallim auto, mille silla remondi ja kütuse peale on rohkem raha kulunud kui fwd puhul, ei õigustaks end ju- on ostetud mõlema silla veoga, aga ei saa seda kuidagi ära kasutada. Nagu tuulde visatud raha oleks sel juhul ju, ajaks närvi küll.
:D:)

Lehekülgi:  1  2  3  4  5
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.7% - SQL: 60.3%]