Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: lambda petmine (no money project) (Vastuseid: 31 | Vaatamisi: 6158)
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: S8 '99, Porsched: 924 "GTP" 2,5T, '67 911 RSR, 78' 911, 2x 944 S2

postitati 02.07.10 09:17 Tsiteeri

Adaptiivsüüde on see re˛iim, kus kasutatakse MBT-le lähimat süütetabelit vastavalt vajadusele seda det. andurite järgi korrigeerides.
Avariis lülitatakse safe tabelile ja ei üritata maksimaalvõimsuse jaoks häälestatud tabelit kasutada.

Tabelite maksimumväärtused on mõistagi erinevad muidu väga sarnaste mootorite vahelgi (nt 2.2T ja V8-te eri variatsioonid).

Minu postituse point oli juhtida tähelepanu sellele, et mootori detailide purunemised tulenevad eelkõige maksimaalkoormusel vale seadega (loe: liiga lahja segu ja/või liiga varase süütenurgaga) sõites, mitte madalal koormusel.

Katalüsaatoreid kahjustab otsene kütus väljalaskes, nt kruisil 0.7 lambdaga sõites. Liiga rikas segu võib mootorit ka kahjustada madalal koormusel, kuna kütus ei põle ära vaid vajub silindriseintele ja "peseb" neid õlist.

Liiga lahja segu ei tee mootorile madalal koormusel mingit kahju, kuna lambda 1.0-st lahjemaks minnes väljalaskegaaside temperatuur langeb taas. Mootor lihtsalt hakkab mingist hetkes ebaühtlaselt käima (oleneb mootorist, kui lahjat segu kannatab ilma et jõnksutama hakkaks).

Siin teemas kumab rohkelt teooriat, aga selle taga ootaks enam praktikat :)

Peace.

www.porsche-foorum.org
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 02.07.10 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raceboy
Adaptiivsüüde on see re˛iim, kus kasutatakse MBT-le lähimat süütetabelit vastavalt vajadusele seda det. andurite järgi korrigeerides.
Avariis lülitatakse safe tabelile ja ei üritata maksimaalvõimsuse jaoks häälestatud tabelit kasutada.

Tegelikult on neid tabeleid väga palju ja nad on staatilised.
Det. andurite abil lihtsalt lülitatakse erinevate tabelite vahel (selleks, et saaks erineva oktaanarvuga kütust kasutada).
Tsitaat:
Minu postituse point oli juhtida tähelepanu sellele, et mootori detailide purunemised tulenevad eelkõige maksimaalkoormusel vale seadega (loe: liiga lahja segu ja/või liiga varase süütenurgaga) sõites, mitte madalal koormusel.

Katalüsaatoreid kahjustab otsene kütus väljalaskes, nt kruisil 0.7 lambdaga sõites. Liiga rikas segu võib mootorit ka kahjustada madalal koormusel, kuna kütus ei põle ära vaid vajub silindriseintele ja "peseb" neid õlist.

Liiga lahja segu ei tee mootorile madalal koormusel mingit kahju, kuna lambda 1.0-st lahjemaks minnes väljalaskegaaside temperatuur langeb taas. Mootor lihtsalt hakkab mingist hetkes ebaühtlaselt käima (oleneb mootorist, kui lahjat segu kannatab ilma et jõnksutama hakkaks).

Korrektne jutt. Lahjemat segu illustreerib ka selline pilt hästi:
http://www.megamanual.com/v22manual/AFRemissions.gif
Tsitaat:
Siin teemas kumab rohkelt teooriat, aga selle taga ootaks enam praktikat :)

Praktikas loeb mu auto motronicu aju praegu softi läpparist, mitte kivi pealt, seega ma näen täpselt igat väärtust, mida ajus asuv 8051 protsessor loeb ning selle järgi oskan öelda ka, milliseid kaarte ja kuna kasutatakse.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 02.07.10 09:38 Tsiteeri

Kogu selles teemas ei kuma mingit reaalset vajadust välja ülla eesmärgi püstitamiseks, lihtsalt mingi jupi vahetamisest kõrvale hoidmist ja selle arvelt võibolla raha kokku hoidmist. Targemad ärge süvenege sellesse teemasse :(.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.10 10:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prjPraktikas loeb mu auto motronicu aju praegu softi läpparist, mitte kivi pealt, seega ma näen täpselt igat väärtust, mida ajus asuv 8051 protsessor loeb ning selle järgi oskan öelda ka, milliseid kaarte ja kuna kasutatakse.

Siis kehtivadki sinu väited ainult 2.2T Motronicu kohta, ilmselt ei tohiks sulle uudiseks olla, et neid on palju erinevaid ja alates 1980ndate lõpust (kust pärinevad 2.2 10VT juured) on Motronicud mitu-mitu põlvkonda edasi arenenud.

kps-il on õigus, mingit suuremat pointi selle teema ümber jahumisel pole.

www.porsche-foorum.org
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.10 10:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Siis kehtivadki sinu väited ainult 2.2T Motronicu kohta

Ei ole nii :)
Kõige uuemaid ma ei ole vaadanud, aga üldjoontes on nende kõigi tööpõhimõte sarnane (olen vaadanud 1.8T, S8 250kw, BMW, Porsche ajusid).
Tsitaat:
ilmselt ei tohiks sulle uudiseks olla, et neid on palju erinevaid ja alates 1980ndate lõpust (kust pärinevad 2.2 10VT juured) on Motronicud mitu-mitu põlvkonda edasi arenenud.

Muidugi, aga nii kaua, kuni seal kasutati 8051 mikrokontrollerit (ja seda kasutati ikka väga pikalt), on areng olnud suures osas inkrementaalne.
Alles ME7 juures (ja edasi) kirjutati Audi puhul asi reaalselt täiesti ringi.

Selle asemel, et foorumis jahuda võiksime näiteks su 924-le korra emulaatori sappa lükata, saaksid vaadata, kust ja mida ta loeb :)

Raceboy
huviline

Registreerunud 02.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.10 10:58 Tsiteeri

Mu 924-del pole ühelgi originaalaju enam (VEMS-id nüüd). 2liitristel on mehaaniline K-Jetronic, 2.5-sel algeline Motronic 3.1.

www.porsche-foorum.org
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.10 11:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Mu 924-del pole ühelgi originaalaju enam (VEMS-id nüüd). 2liitristel on mehaaniline K-Jetronic, 2.5-sel algeline Motronic 3.1.

Kahju. Aga ok, lõpetame offtopicu.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 21.9% - SQL: 78.1%]