Lehekülgi: 1 2 3 |
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 28.10.09 14:03
|
|
|
http://www.concept1.ca/images/KAM%2044007%20A%20Eyelid.jpg
Minul on täpselt sellised ainult reflektoriga esituled ja siia ei kannata küll HID-kiti panna, kuigi neid sõidab Tartu linnas nii mõnigi.
Ja ei ole sellel reflektoril küll ühtegi plekist varjet sees, tavaline plastikust kroomitud reflektor ja kõik.
Tartu linnas on ka rõõmsate silmadega 70-ndate mersu, millel ilutseb HID-kit sees.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 28.10.09 15:11
|
|
|
Nojah, see kisub juba jälle üldiseks xenonivaidluseks, mida on aastate jooksul erinevates teemades tehtud juba küll ja küll. Mind ajendas siia teemasse tegelikult vastama see, et kaugtulesse xenoni
paigaldamine nii maha tehti. Tegelikult on halogeeniga nähtavuses kõva vahe sees ja teiste pimestamine ei erine millegi poolest lisakaugtuledega
sõitjatest. Kuna antud juhul on lähituled luubiga, siis pole siin teemas erilist mõtet reflektorlaterna spetsiifikast rääkida.
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
postitati 28.10.09 16:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Nojah, see kisub juba jälle üldiseks xenonivaidluseks, mida on aastate jooksul erinevates teemades tehtud juba küll ja küll. Mind ajendas siia teemasse tegelikult vastama see, et kaugtulesse xenoni
paigaldamine nii maha tehti. Tegelikult on halogeeniga nähtavuses kõva vahe sees ja teiste pimestamine ei erine millegi poolest lisakaugtuledega
sõitjatest. Kuna antud juhul on lähituled luubiga, siis pole siin teemas erilist mõtet reflektorlaterna spetsiifikast rääkida. |
Olen nõus sinuga. Kaugtules minumeelest on ka savi mis seal sees on. Sellesmõttes et ta näitab nagunii igalepoole kui nii võtta, pimestab nii või naa.
Pirni eluiga lüheneb lihtsalt, kui palju klõpsida.
Eks vaidleme teinekord edasi 
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1.9 TDI 81kw -00
|
postitati 28.10.09 17:07
|
|
|
Ja ka mind pani see tõesti imestama, et kaugtuled ja xenonid nii maha tehti, kuid ma ka ühinen kahe viimase kasutaja arvamusega, kes siia postitasid.
See klõpsimine võib muidugi saada pirnile saatuslikuks, kuid ma ei muretse sellepärast eriti, kuna, mõlemale komplektile sain kaasa 2 aastase
garantii, nii pirnidele kui ballastidele. Et erilist vahet pole, ega ma enda taskust neid kinni taguma ei hakka, ja kui nii mõelda, siis ma ei usugi,
et ma 2 aasta pärast üldse sõidan sama autoga.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.09 17:31
|
|
|
No just. Pealegi maksab paar aftermarket xenonpirne juba suht samapalju kui mingid Silverstarid või Nightvisionid või Visionplussid. Need ju kärvavad
ka enamasti vähema kui aastaga. Ma usun, et xenonid elavad neist kauem isegi pidevalt sisse-välja plõksides.
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.10.09 23:33
|
|
|
Jah ma usun ka, see plõksimine võib vähendada pirni eluiga, aga mitte oluliselt, kui ma need komplektid ostsin siis ma ütlesin, et tahan mõlemat, nii
kaug kui lähitule jaoks, kuid ikka anti 2 aastane garantii. Ma ei usu, eriti, et need pirnid hakkavad nii kiiresti läbi minema, müügimehed on sellega
raudselt juba arvestanud, ega nad niisama 2 aastat ei anna garantiid siis, kui pirnid peaksid hakkama kohe "osade meeste" juttude järgi läbi minema.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 29.10.09 18:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raulk89
... kui ma need komplektid ostsin siis ma ütlesin, et tahan mõlemat, nii kaug kui lähitule jaoks, kuid ikka anti 2 aastane garantii.
|
Mismoodi see "mölemad" väljaostmine vöis näha?
Minu arusaam on, et kokku oleks siis 2x komplekti (4 pirni, 4 ballasti ja kuhjaga juhtmeid)
Selle puhul 2 aastane garantii ju igatepidi asjakohane - kas lootsid 4 aastast. (lihtsalt jutust jääb selline mulje; )
Igale komplektile oma garantiiaeg - söltumata kogusest.
Loodan, et sa ei pahanda, kui küsin sinu teemas ballastide kohta.
Lihtsalt küsimus selline, et millega on tegu, mis asub ballastide
keskel?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Imres
huviline
Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition quattro 20vt
|
postitati 29.10.09 18:53
|
|
|
Mõtles selle 2a garantii jutuga seda, et kuna ta mainis müüale soovi paigaldada xenon kaugtulesse oli müüa endiselt nõus 2a garantii ajaga. Mitte ei
hakanud vastu, et kaugtules põleb kiiremini läbi ning ei taha sellisel juhul nii pikka garantiid anda.
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.10.09 21:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Imres
Mõtles selle 2a garantii jutuga seda, et kuna ta mainis müüale soovi paigaldada xenon kaugtulesse oli müüa endiselt nõus 2a garantii ajaga. Mitte ei
hakanud vastu, et kaugtules põleb kiiremini läbi ning ei taha sellisel juhul nii pikka garantiid anda. |
Jep, tundub, et Imres jagab matsu, ise oleks samamoodi vastanud..
Ja vastus sinu küsimusele ballastide kohta, siis mul näiteks polegi sellist kohta seal, nagu pildil näidatud(mul on see koht sile). Mul on ainult see
üks juhe, mis sealt tuleb ja teises kohas see pistik mis pildilgi.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.10.09 21:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Loodan, et sa ei pahanda, kui küsin sinu teemas ballastide kohta.
Lihtsalt küsimus selline, et millega on tegu, mis asub ballastide
keskel? |
Minu arust on see mingi tehnoloogiline ava vms. Ma olen kunagi ammu sinna korgi alla vaadanud, seal ei olnud mitte midagi meeldejäävat. 
|
|
|
revo
huviline
Registreerunud 18.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant quattro (2003)
|
postitati 02.11.09 17:04
|
|
|
No nii, panin siis enda a4-le ka xenon kiti (h7 4300K) ette. Vahe on ikka tohutu. Halogeenpirnid olid nagu küünlad, aga nüüd on tee ikka korralikult
valge 
Nüüd aga selline küsimus, et äkki keegi kogenud meestest selgitaks, kuidas see pimedal maanteel tulede reguleerimine käib Praguste selgituste järgi ei julge küll tegutsema hakata... Aga reguleerida
on vaja! Praegu keerasin pigem madalamaks, etkindlasti ei pimestaks.
Ja teine probleem, mis tekkis, on see, et kui väljas on külm (mootor ja ballastid) siis käivitamisel käib raadiost (kõlaritest) krõps läbi ja raadio
jääb vait. Peab uuesti nupust sisse lülitama. Leviga probleeme ei ole ja raadiokanalid mängivad ka nii nagu enne. Samuti ei esine probleemi kui
ballastid ja mootor soe on.
Ühendatud on kit otse originaal h7 pirni pistikutesse ja ilma releeta. Miks? Põhjus väga lihtne: tutvusin enne kiti installeerimist manuaaliga ja
väidetavalt on maksimaalne käivitusvool 10A. Aga kaitse on 15A. Seega juhtmestik on piisavalt okei ja esimese asjana peaks ikka kaitse järgi
andma...
On kellelgi asjakohaseid mõtteid või näpunäiteid?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.09 17:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: revo
Nüüd aga selline küsimus, et äkki keegi kogenud meestest selgitaks, kuidas see pimedal maanteel tulede reguleerimine käib Praguste selgituste järgi ei julge küll tegutsema hakata... Aga reguleerida
on vaja! Praegu keerasin pigem madalamaks, etkindlasti ei pimestaks. |
Lähituled, tühi, pime, sile ja sirge maanteejupp, keerad toast regulaatori kõige ülemisse asendisse, tõstad kapoti üles, võtad kuuskandi pihku ja
hakkad regullima. Väga ilusti on näha, millal tuled veel teed valgustavad ja millal tee kohal tühjusse kaduma hakkavad. Kuni nad veel teepinda
valgustavad, ei pimesta nad vastutulijaid. Üht regullides võid teise tagant juhtme lahti võtta või selle millegagi kinni katta.
See on muidugi ettevõtmine. Enamik eelistab sellele kuskil ülevaatuspunktis regullida laskmist. 
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.09 18:36
|
|
|
Ja teine probleem, mis tekkis, on see, et kui väljas on külm (mootor ja ballastid) siis käivitamisel käib raadiost (kõlaritest) krõps läbi ja raadio
jääb vait. Peab uuesti nupust sisse lülitama. Leviga probleeme ei ole ja raadiokanalid mängivad ka nii nagu enne. Samuti ei esine probleemi kui
ballastid ja mootor soe on. |
Siin kuskil mainiti ka sellest, et raadio levile võib hakata, mingi lahendus kuskil oli, et ballastid fooliumisse mässida vms,
Aftermarket xenon ja raadiolevi
Endal ka kohe kohe see ees xenon kiti paigaldus.. , loodan, et mul seda
probeelmi ei tule, kuigi auto on sama, A4 2000.
|
|
|
revo
huviline
Registreerunud 18.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.09 19:06
|
|
|
Siin kuskil mainiti ka sellest, et raadio levile võib hakata, mingi lahendus kuskil oli, et ballastid fooliumisse mässida vms,
Aftermarket xenon ja raadiolevi
|
Probleem ei ole mitte levis (levi on sama hea kui enne), vaid just külmkäivitusel. Ei tea, kas siis on tarbitav vool suurem või milles asi, aga raadio
lööb tummaks. Tuleb uuesti nupust sisse lülitada lihtsalt... Hetkel panen hommikul auto käima, seejärel lülitan raadio välja, siis tuled sisse ja
lõpuks uuesti raadio sisse. Aga tahaks nii nagu enne: keerad võtit ja lülitad tuled sisse.
|
|
|
revo
huviline
Registreerunud 18.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.11.09 19:08
|
|
|
Enamik eelistab sellele kuskil ülevaatuspunktis regullida laskmist.
|
Kas ülevaatuspunktis kobisema ei hakata, et xenonid on?
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.09 07:08
|
|
|
Enamik eelistab sellele kuskil ülevaatuspunktis regullida laskmist.
|
Kas ülevaatuspunktis kobisema ei hakata, et xenonid on? |
Kindlasti hakkavad, kui oled ise paigaldanud. (Iseasi, kui ta tähele paneb seda, aga kui sa nii ütledki, et reguleerige mu xenonid ka ära, siis ju sa
phmst ütled talle, et mul on aftermarket xenonid, sest ta saaks ise kohe aru kui neid uurima hakata, ma usun, et nad on seal nii pädevad küll)
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.09 16:47
|
|
|
Nii, töö käib mul vaikselt, tuled küljes mul, nüüd otsin kohtasid kuhu ballaste jätta, juhi poolel on rohkem ruumi, kunde pool eriti võimalusi pole,
teen pilte ka, et siis kuidas pimedas on.
|
|
|
EigoP
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5TDi
|
postitati 08.11.09 09:30
|
|
|
Nii, töö käib mul vaikselt, tuled küljes mul, nüüd otsin kohtasid kuhu ballaste jätta, juhi poolel on rohkem ruumi, kunde pool eriti võimalusi pole,
teen pilte ka, et siis kuidas pimedas on. |
Mul omal olid Valeo tulede all ballastide jaoks kohad olemas, pidin ainult ballasti mõlema juhtme jaoks tule alla augud puurima. Niiet mul ballastid
ilusti peidetud ja ülevaatusele minnes pean ainult halogeeni sisse panema ja paar klemmi ringi tõstma.Kaugtuledesse sai kah xenone proovitud,kusagil
metsas on hea nendega sõita. Maanteel aga tuleb enne sulle auto vastu kui need korralikult soojaks jõuavad minna
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.09 09:34
|
|
|
teen pilte ka, et siis kuidas pimedas on. |
Ta ei pea otseselt tule küljes olema. Pane juhtmeklambritega kuskile kere külge. Lanseka külge vms.
|
|
|
raulk89
huviline
Registreerunud 09.07.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.09 12:03
|
|
|
Seal tulede all oli suht vähe ruumi, sinna alla on mõeldud vist mingid Slimid, kuna mul jäi äär sealt päris palju üle. Pilt sellest
Seega paigutasingi need nii kuidas ruumi oli, 2 klambritega ja 2 teibiga kapoti alla kuhugi, vastavalt juhtme pikkusele. Pilt kunde poolest, Pilt juhi poolest
Paigalades võtsin mõlemad tuled eest ära, kuna ruumiga oli suht kitsas seal. Juhtmed vedasin ( nii lähi -, kui kaugtulede omad ) läbi lähitulede kaane
ava ( puurima ei viitsinud hakata, ja jätangi vist ilma kaaneta ). Pilt
Tulemus oli päris positiivne, muidugi täna õhtul reguleerin tulesid veel, lähituled sain oma arust enam vähem paika, lähituled valgustavad lähedale
päris hästi, kuid kaugus kuhu maani nad näitavad on suht sarnane halogeenidega ( kaugemale eriti ei saagi, hakkab pimestama teisi ). Pilt lähituledest
Nagu pildilt näha siis parem pool rohkem valgustatud, ja vasakul poolel selline pime nurk ( tegin punase joone ka sinna ), mingil määral ta peabki nii
olema, et tee äärt valgustab paremini, aga kui palju seda ma ei tea ja kas see üleminek peab nii järsk olema vms, võibolla reguleerin vasakult natuke
ülesse poole, oleneb kuidas vastutulevad sellele regeerivad.
Muidugi kõige õigem oleks stendis neid reguleerida.
Kuid nüüd kaugtuledest, need on nagu prošektorid.. , ilus puhas valgus.
Kaugtulesid ma reguleerin veel, praegu näitavad liiga kaugele, aga jah miinus on see, et kaugtulesid klõpsutades, võtab mingi paar sekundit, aega kui
need on täielikult üles soojenenud, kuskil 2 sekundit. Aga nähtavus muidugi korvab selle.Pilt kaugtuledest
Mul siis nii kaugtuled kui lähituled H7 4300K.
Homme võtan pikema sõidu ette, Kuressaarest - Tallinna, eks paistab, siis oskan äkki rohkem muljeid jagada, et kuidas suhtutakse..
Aga jah, paigaldamine on küll suht lihtne.
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.09 13:29
|
|
|
Kaugtulesid ei sa lähituledest eraldi reguleerida. Reguleeritaksegi ainult lähitulesid.
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 08.11.09 13:33
|
|
|
Pane kindlasti ikka need kaaned sinnna tagasi... muid tolmuvad sul need tuled seest ära.
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.09 13:50
|
|
|
Eet jah, kaugtulesid regullida ei saa. Käivad koos lähitulega. Ja ega polegi vist vaja põhimõtselt.
See sakk peabki seal sees olema jah. Halogeeniga ei paistnud vb nii silma. Kõige parem on tulesid ikka vastu heledat seina reguleerida. Niimodi
teepeal ei saa minumeelest suurt midagi aru. Ning samas misse 50.- seal ülevaatusel regullida on. Esindustes peaks kah need aparaadid olemas olema.
|
|
|
EigoP
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5TDi
|
postitati 08.11.09 14:43
|
|
|
Kes ütles,et ballast peab äärega tasa omel. Omal kah ääred üle, kui tule külge panin, nägin et seal all ruumi rohkemgi. Sinna samma ballastide auku
tegin ma kah veel 2 auku,kust juhtmed tule sisse vedasin.Pärast lasin veel augu ümbrused hermeetikut täis.
Ise sõitsin kah vahepeal 1 päeva ilma tule kaaneta, minul lõi igatahes vihmase ilmaga tule kohe seest uduseks.
|
|
|
revo
huviline
Registreerunud 18.08.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.09 16:20
|
|
|
Ma olen nüüd nädal aega sõitnud ja valgus on tõesti hea. Aga täna siis üks tuli pime :S Kuidas kõige kiiremini veenduda, kas viga on ballastis või
pirnis?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |