Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Pigieemaldi ja tõrvaeemaldi velgedelt ja autolt. (Vastuseid: 35 | Vaatamisi: 10205)
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.12 07:15 Tsiteeri

Autokeemia hulgifirmalt sain sellise vastuse pigi ja tõrva kohta:
"Tere,

rehvi firmad ostavad selleks meilt tak off 3,8l ja maksab 47,7+km."

Tasuks proovida kui keegi kampa lööb ja ära jagaks selle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 23.03.12 09:05 Tsiteeri

Mida tugevamalt haiseb, seda paremini toimib. :) Pese vann pärast ära ja hoia aknaid lahti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.12 10:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Mida tugevamalt haiseb, seda paremini toimib. :) Pese vann pärast ära ja hoia aknaid lahti.

Eks ta nii ole.Olen aru saanud et need erinevatele detailidele mõeldud leotid on tegelikult kõik üks puhastatud nafta baasil tehtud ja veidike erinevaid lisaineid lisatud.Sisuliselt see tähendab et diisliga tuleb kõige odavam pesta-22kr umbes vanas rahas.

melks
huviline

Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 Avant 1,9TDI 81+kw´99a.

postitati 23.03.12 12:46 Tsiteeri

Diisliga pigiplekkide eemaldamine jätab auto hiljem rasvaseks ja selleks, et vaha peale kanda tuleb auto jälle hoolikalt sampooniga ära pesta. Minu kogemuste põhjal on kõige parem vahend siiani olud White-Spirit. Väike svamminustik ja pigi eemaldub kerge nühkimisega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 23.03.12 21:00 Tsiteeri

Täna vötsin Fixusest ligi Fixuse enese kirjadega "tugeva toimeline pigiplekkide eemaldi".
Kui homme ikka ilma lubab, siis proovin suveveljed puhtaks nühkida ja ehk ka masinale uuesti pilk peale ning siis saab sellele hinnangu anda.
Aeg-ajalt olen tanklast vötnud mingi Soome tootja keemiat, iseenesest toimib, kuid teeb seda teisiti veel 2 nädalat, nimelt haiseb :)

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Maaryo
huviline

Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 1.8 TQ 20v, b8 tq

postitati 23.03.12 21:06 Tsiteeri

Ma mäletan, kui viimati seda Fixuse kirjadega vahendit kasutasin, siis miskit kurta ei saa, igati kiirelt ja hästi toimetas! :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 23.03.12 22:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: melks
Diisliga pigiplekkide eemaldamine jätab auto hiljem rasvaseks ja selleks, et vaha peale kanda tuleb auto jälle hoolikalt sampooniga ära pesta. Minu kogemuste põhjal on kõige parem vahend siiani olud White-Spirit. Väike svamminustik ja pigi eemaldub kerge nühkimisega.

White-Spiritiga saab hakkama küll...küünega aitasin kaasa, üks velg sai puhtaks.Ei haise ka hullult - tegin köögis laual, aken oli muidugi lahti ja pärast pesin velje Fairyga seest üle.

siLc
huviline

Registreerunud 05.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: 2011 VW Passat EcoFuel

postitati 23.03.12 22:35 Tsiteeri

Käisin Polari pigieemaldit Lasnamäe Fixuses otsimas, seal pakuti ainult oma-brändi kraami. Ületee Prismas oli vastav toode täiesti olemas tsipa alla 6€, ainult riiul tühi :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.12 08:41 Tsiteeri

Kuidas töökojad kleebitavad raskused eemaldavad? Kõik kohad on neid teibijäänuseid täis.

Hetkel teen nii et jätan white-spiritiga ligunema ja siis kraabin küünega maha. mõnes kohas on raskused peal-neid ka ei saa hästi lahti.

anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 24.03.12 09:28 Tsiteeri

Milleks raisata oma raha mingitele superkallitele pigi ja veljepuhastusvahenditele selleks, et velgi puhtaks ja säravaks saada. No ei saa aru.
Mina juba aastaid kasutan kõige odavamat ja kõige effektiivsemat vahendit mida ma üldse näinud oled- akuhape.

Võibolla mingitele replica velgele mõjub kehvalt, aga kõikide autode orginaalvelgedega pole tänaseni midagi juhtunud. Ei ole lakki maha söövitanud, ei ole värvi moonutanud, ei ole värvi kahjusatnud ja siiani kõik tava ja ka kleebitavad rattaraskused küljes kõikidel velgedel. Kusjuures see vana kleebitava rattaraskuse koht, seda üldpuhastusel hape lahti ei võta. Aga võtab siis, kui pihustada ainult see teibiriba märjaks ja lasta vahendil kauem kui 2 minutit mõjuda. Lõpuks võtab hape selle lahti küll.

Esimest korda kasutajatel soovitan kasutada kas tuksis akust välja lastud hapet või siis osta poest akuhappepudel, lasta viimane mingisse spreiotsaga pudelisse ja vett juurde (ehk natukene lahjendada kui kardate vahendit). Siis otsida veljehari. Siis võtta, kui on, veljelt igaks juhuks plast keskkapslid ära (mina olen teinud nii), piserdada spreist velg kokku ja kohe hakata nühkima harjaga. 2 minuti jooksul tuleb hakata jooksva veega üle pesema.
soovitan auto alt velje ära võtta ja teha puhtaks ka velje sisekülg. Kogu see sopp tuleb sealt maha ja isegi velje see sisering näeb välja nagu tuttuus velg. Kõik pigi ja muu mudru tuleb lahti.
NB ! Happega möllates kindlasti kindad kätte, pikkade varrukate vana särk selga ja tihedakodaralise velje puhul võiks kindluse mõttes mingi kaitseklaasi ka silmade ette panna. Enda ohutus ennekõike.

Täpselt samamoodi toimib asi plekkveldegega.

Autoküljed olen teinud mingite poevahendiga.
Teoreetiliselt peaks hape ka toimima-piserdad kohale, nühid ja 15 sekundiga pärast lased veega üle. Siis ei tohiks kerele mõjuda. Aga ei ole hapet kerel proovinud ja arvatavasti ei proovi ka kuna tegu ikka kange vahendiga.

Ja kui ma auto külgi ei viitsi ise puhastada, siis tuttava juurde pesulasse, teeb korraliku pigieemaldusprotseduuri ja auto on puhas jälle.

Niiet velgedele akuhapet ja veljed säravad nagu uued.

hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 24.03.12 09:44 Tsiteeri

Ega see white-spirit maksab ka ainult 1.70e (Bauhofis) ja on suht ohutu ja ei haise eriti.Leotusained maksavad 3e ringis.4e eest saab tugevasti määrdunud velje sisepinnad puhtaks.Minu eelis on see et mul pole rehve velgedel.

Katsetasin veel nn. torusiiliga; meditsiinilise piiritusega-kumbki ei toimi.:D

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.1% - SQL: 68.9%]