Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: LAHENDATUD: teeninduses keerati küünal pesas puruks - kes maksab?? (Vastuseid: 46 | Vaatamisi: 9572)
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 12.01.09 18:31

Tsitaat:
Algselt postitas: omaaudi6
Ma ei ole veel autot kättegi saanud. Nimelt viisin kell 9.00 parandusse et esimesed piduriklotsid vahetada ja korraline õlivahetus ära teha - ja mainisin et veedaku ka miks auto külmaga nii halvasti käima läks ja et helistagu ennem kui hakkavad seda parandama. kuna nad ei helistanud siis helistasin ise 10.45 ja küsisin kui kaua veel auto teeninduses on ja siis öeldi mulle et vahetatakse küünlaid ja et 1,5 tundi läheb veel . Kui kell hakkas 12.30 lähenema läksin juba teenindusse tagasi ja siis ootasin veel kohapeal tunnikese ennem ja siis läksin uuesti küsima et mis toimub ja siis samal ajal tuli üks töömees ja ütles et küünal läks katki!!!!!!!
et siis ka minu küsimus orienteeruvate ajakulude kohta õlivahetuse, piduriklotside ja küünalde vahetuse kohta!
Praegu ajab mind nii kurjaks aga see , et mind isegi ei teavitatud et kas ma tahan küünlad vahetada - vaid hakati parandama - mina aga pean nüüd ilma autota istuma , ja oma homsed hommikused toimingud ära jätma või edasi lükkama!!
Aidake mind hüva nõuga!

Minu arust on ikka remondimehed küll ,kui autoks on
A6 avant 2,5 TDI 12/2003 120kw ja probleemiks külmaga halb käivitumine, siis 1 asi peaks kohe kindlalt olema diagnostika kaabel järgi ja siis alles asi kruvima ja mudima. A6 avant 2,5 TDI 12/2003 120kw ei ole vana vene ziguli või mosse, et kui käima ei lähe siis on küünal peetis. Ma kuidagi ei usu, et selle ajaga jõudsid ennem diagnosti ära teha, probleemne võis olla mingi suvaline andur or smth. Kui mul peaks enda audi järsku ära minestama, et enam tööle ei lähe, siis ma ei hakka ju ühekauppa detaile ja küttepumpasid vahetama, ikka vaatan ju, et mis diagnostika näitab. A6 avant 2,5 TDI 12/2003 120kw puhul peaks läbi juhtme infot küll ja küll tulema. Kui küünlad oleks korras olnud, siis oleks kõrgsurve pumba maha kruvinud ja vaadanud, et mis seal sees toimub. Aga kuidas nad maha keeratud küünalt kontrollinud oleks????? Kui auto peaks kunagi korda saama ja ikka läheb külmalt halvasti käima???? Teenindus peaks ikka ise veenduma, et milline see külmalt halvasti käima minek on. Diisel ei ole bensukas. -20 kraadiga saatsin hommikul tütarlapse oma autoga tööle (millega ta talvel polnud sõitnudki) Õhtul seletas, et autol midagi viga 10 minutit oli kedranud - eelsüüde on asja võti (suvel seda probleemi ei olnud). Aga see on ikkagi müstika, et kohe küünalde kallale, kohe näha, et endised N.Liidu mehed

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
RaidoB4
Bännitud

Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 18:34

Tsitaat:
Algselt postitas: andrec
Sinu jutujärgi tuleb aga see välja, et kui ülevaatuspunktis su opeli piduri toru puruneb, siis on selles süüdi ülevaatuse teostaja mitte, et sa pole viitsind oma roostetand toru vahetada.

See ei olnud minu opel vaid sugulase oma! Ja sellist tallamist nagu seal, ei kohta ka äkkpidurduse korral liikluses.
Fakt on et see ongi lõhkine küna, millele ei ole ühte kindlat vastust. Mina teemaalgataja asemel teeks nii nagu ma enne kirjeldasin ja asi oleks korras (minu jaoks). Kui keegi teeks teisiti, siis palun, see ei ole vale. Variante on mitu ja neid variante ju algselt teada tahetigi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 18:35

Tsitaat:
Algselt postitas: 230Ott
Fakt on see, et alates CDI mootorite tootmise algusest on hõõgküünalde välismõõdud viidud väga minimaalseteks. Iga töökoda, kes üritab kaasaegse diiselmootori eelsüüteküünalt vahetada, riskib plokikaane mahavõtmisega. Ka kõiki õigeid töövõtteid järgides. Üldiselt peaks maksma isik, kes eelistab sellist tehnikat omada ja kasutada.

Järelikult ära näpi litsi kellelt võid tripperi saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 18:47

Tsitaat:
Algselt postitas: rulamees
Tsitaat:
Ma ei ole veel autot kättegi saanud. Nimelt viisin kell 9.00 parandusse et esimesed piduriklotsid vahetada ja korraline õlivahetus ära teha - ja mainisin et veedaku ka miks auto külmaga nii halvasti käima läks ja et helistagu ennem kui hakkavad seda parandama. kuna nad ei helistanud siis helistasin ise 10.45 ja küsisin kui kaua veel auto teeninduses on ja siis öeldi mulle et vahetatakse küünlaid ja et 1,5 tundi läheb veel . Kui kell hakkas 12.30 lähenema läksin juba teenindusse tagasi ja siis ootasin veel kohapeal tunnikese ennem ja siis läksin uuesti küsima et mis toimub ja siis samal ajal tuli üks töömees ja ütles et küünal läks katki!!!!!!!
et siis ka minu küsimus orienteeruvate ajakulude kohta õlivahetuse, piduriklotside ja küünalde vahetuse kohta!
Praegu ajab mind nii kurjaks aga see , et mind isegi ei teavitatud et kas ma tahan küünlad vahetada - vaid hakati parandama - mina aga pean nüüd ilma autota istuma , ja oma homsed hommikused toimingud ära jätma või edasi lükkama!!
Aidake mind hüva nõuga!

A6 avant 2,5 TDI 12/2003 120kw ja probleemiks külmaga halb käivitumine, siis 1 asi peaks kohe kindlalt olema diagnostika kaabel järgi ja siis alles asi kruvima ja mudima. A6 avant 2,5 TDI 12/2003 120kw ei ole vana vene ziguli või mosse, et kui käima ei lähe siis on küünal peetis. Ma kuidagi ei usu, et selle ajaga jõudsid ennem diagnosti ära teha, probleemne võis olla mingi suvaline andur or smth. Kui mul peaks enda audi järsku ära minestama, et enam tööle ei lähe, siis ma ei hakka ju ühekauppa detaile ja küttepumpasid vahetama, ikka vaatan ju, et mis diagnostika näitab. A6 avant 2,5 TDI 12/2003 120kw puhul peaks läbi juhtme infot küll ja küll tulema. Kui küünlad oleks korras olnud, siis oleks kõrgsurve pumba maha kruvinud ja vaadanud, et mis seal sees toimub. Aga kuidas nad maha keeratud küünalt kontrollinud oleks????? Kui auto peaks kunagi korda saama ja ikka läheb külmalt halvasti käima???? Teenindus peaks ikka ise veenduma, et milline see külmalt halvasti käima minek on. Diisel ei ole bensukas. -20 kraadiga saatsin hommikul tütarlapse oma autoga tööle (millega ta talvel polnud sõitnudki) Õhtul seletas, et autol midagi viga 10 minutit oli kedranud - eelsüüde on asja võti (suvel seda probleemi ei olnud). Aga see on ikkagi müstika, et kohe küünalde kallale, kohe näha, et endised N.Liidu mehed

Vaata, hetkel me ju ei tea asja tagamaad, ehk kuidas asi REAALSELT oli, meil on hetkel kannataja, kes antud asja ei jaga, vägagi puudulikud ütlused ning nende najal kedagi süüdi mõista oleks vale.

Mis siis saab kui teemaalgataja ütleb, et tegemist oli Reval Autoga, audihooldus.ee'ga või Sinu (kõik kes siin kommenteerinud on) sõbraga, kes on aastaid autosid parandanud ja ka Sinu autot!?

Tundub, et jäängi seda korrutama, et midagi öelda, veelvähem süüdlaseks tembeldada, ON VAJA TEADA MIS REAALSELT TOIMUS!!!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 18:50

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
Tsitaat:
Tsitaat:
Aidake mind hüva nõuga!

Vaata, hetkel me ju ei tea asja tagamaad, ehk kuidas asi REAALSELT oli, meil on hetkel kannataja, kes antud asja ei jaga, vägagi puudulikud ütlused ning nende najal kedagi süüdi mõista oleks vale.

Mis siis saab kui teemaalgataja ütleb, et tegemist oli Reval Autoga, audihooldus.ee'ga või Sinu (kõik kes siin kommenteerinud on) sõbraga, kes on aastaid autosid parandanud ja ka Sinu autot!?

Tundub, et jäängi seda korrutama, et midagi öelda, veelvähem süüdlaseks tembeldada, ON VAJA TEADA MIS REAALSELT TOIMUS!!!

AGA KUST SEDA TÄIUSLIKKU TÕDE SAAB?

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 19:12

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:
Aidake mind hüva nõuga!

AGA KUST SEDA TÄIUSLIKKU TÕDE SAAB?

Täiuslikku ei saagi ilmselt aga hetkel me ju ei teagi miks neid küünlaid maha taheti võtta, saaks needki asjad teada.

Ega jah, üldjuhul (ükskõik mis alal) ei ole osapoolte jutud samad ning seega seda reaalset tõde on raske teada saada, kuid antud juhul on meil veel palju küsimusi vastuseta ning ma ei tahaks eriti uskuda, et need küünlad sealt lambist maha keerati, kuid mine sa tea...

Äkki oli nii, et kui midagi kallist vahetama ei pea siis teeme ära, töökoda avastas, et 2 küünalt läbi ning vahetama ära (küünal ju suht odav), kuid asi läks sujuvalt kalliks remondiks edasi... Usun, et kui asi oleks sujunud ja käivitusprobleem oleks lahenenud siis oleks klient ka vägagi rahul olnud...!?

Samas me ju ei tea, et äkki tuli küünal koos keermega välja...

Ehk siis neid agasid ja teadmatust on hetkel liiga palju, et siin midagi otsustama hakata.

Ps. Ma ei õigusta töökoda, toon vaid välja näiteid mis võisid olla ning valgustan inimesi töökoja poolelt.

Ps2. Nagu elu on näidanud siis pea alati sellelaadses teemas on teemaalgataja jätnud midagi mainimata või on jutt vähekene muutunud.

Samas ega siit foorumist mingit lahendust ei tule, kui parem on kui asud rahumeelsetele lahendustele töökojaga ning soovid saavutada kompromissi.

Samas on Sul alati võimalus tellida ekspertiis juhtunule ning vastavalt ekspertide otsusele võid nõuda oma kulud kohtu kaudu välja. Sellisel juhul pead aga valmis olema, et kaotad hoopis Sina ning pead ka töökojale kulutusi korvama hakkama, seega soovitan ikka rahumeelset läbirääkimist (kui see vähekenegi võimalik on).

Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Diislikeskus
huviline

Registreerunud 13.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 19:32

Kui autol on keegi eelnevalt küünlaid vahetanud ja ta on need liiga kõvasti kinni keerand või pole määret vahele pannud, siis on süüdi see kes selle küünla sinna sisse keeras mitte see kes seda välja keeras.

Kui autol ei ole kunagi küünlaid vahetatud ja peal tehases paigaldatud siis on süü nagu tehase oma. Aga proovi sa aeda neile selgeks teha.

Eelsüüteküünla tootjatel on kataloogis ka jõud mille millega on vaja küünal peale paigaldamist pingutada ja ka jõud mille rakendamisel küünal puruneb juhul kui tegemist on Audi A6 V6 mootoriga 114 kw siis selle küünla pingutusmoment on 15 Nm ja avamisel purunemismoment 35 Nm. Isegi see kui üritad avada dünamomeeter võtmega ja ei keera kõvemini kui 32 Nm ei taga see seda kui et küünal tervelt välja tuleb sest eelmine "Meister" võis ta ju keerata kinni kõvemini kui 35 Nm ja küünla juba sisse keerates lõhkuda.

Vahetuse aeg Audi A6 on Beru kataloogi andmetel 70 minutit

Üldiselt ei näe võimalust et see kes küünalt lahti keerab oleks süüdi selle purunemises.

NB. Eemaldame plokikaanest sinna sisse jäänud katki keeratud eelsüüteküünlad plokikaant eemaldamata.

Katkise küünla eemaldamine uus keere roostevaba keermeparandus keermega ja uue küünla paigaldus ilma plokikaant eemaldamata - tööraha 1000 kr küünla kohta

Diiselmootorite toitesüsteemide remont, hooldus, varuosad. Diagnostika Bosch testriga KTS520 www.diislikeskus.ee 55673701
omaaudi6
huviline

Registreerunud 12.01.09
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 20:33

Aitähh teile esialgse info eest, sain vähemalt nii palju targemaks et saan vähemalt midagi aru homme kui autole järgi lähen:)
Eks annan teada et mis siis sai!!

Asjaliku info eest aitäh Audi A8 Lang-ile!

NB ! ma olengi kompromissidel väljas , seda enam, et olen seal teeninduses juba väga korduvalt käinud ja olen ka rahul olnud , ja tahan edaspidigi käia. Seega lähenen rahumeelselt. Teilt aga tahtsingi rohkem infot , et mis ja kuidas - nendelt oleks olnud ju imelik sellist järelpärimist teha.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 12.01.09 21:59

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: RaidoB4
Kui sa ei ole veel neile midagi maksnud, siis ütle et sa olid arvastanud et saad auto teatud ajal tagasi ja sul oli vaja mingile ärikohtumisele minna ja nüüd jäid tänu sellele mingist tähtsast lepingust ilma ja kui te ei taha et enam siia ükski Audi ei tule siis ma ei taha mingit arvet jne. Selline jutt õigel hääletoonil teeb imesid :D

:D:D:D

Huvitav, kuhu küll selle RaidoB4 posti originaal kadus :o. Sellise suhtumisega küll kuskile ei jõua :cool:.

Hea auto on palju autosid...
RaidoB4
Bännitud

Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.01.09 23:10

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Huvitav, kuhu küll selle RaidoB4 posti originaal kadus :o. Sellise suhtumisega küll kuskile ei jõua :cool:.

Siiamaani olen jõudnud ja jõuan ka edaspidi. Ärge minu pärast muretsege :)

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 13.01.09 01:16

Olen tegelenud diislitega juba üsna kaua, vähemalt esimese küünla keerasin katki 15a tagasi. Seejärel tegin omale küünalde keeramiseks spets võtme, et keerates tõesti küünalt mitte kuidagi pidi ei väänaks vaid ainult keeraks ümber küünla pikitelje. Vaatamata sellele olen ka hiljem 2 küünalt katki suutnud teha, aga mõlemal juhul õnnestus need teiste meetoditega ikkagi valutult kätte saada. Mul tekib kohe küsimus, et kui ma viin auto teenindusse, kas sealne töömees kah nii hoolikas on ja kardab küünla murdumist sama palju kui mina? Kui läheb p*rse, siis maksab ikkagi klient selle töö kinni - mis peaks olema tema motivatsioon hoolikusele? Praeguses olukorras olen juba kohanud teenindust, kus meelega tehakse robustset tööd, et seejärel "katki läinud" asjad kah kliendile pähe määrida ja ise nende vahetamise eest ka tööraha sisse nõuda (isegi kui natuke soodukat teha, kindlustab see praeguses majanduse seisus töö oma firmas). Noh, see on vaid üksikjuhtum (mitmed juhtumid ühes firmas) ja pole siinkohal teemaks, sest vaevalt seda küünalt keegi meelega väänas, et see kindlasti ikka ära murduks. Aga need on paratamatud riskid. Kui arvad, et oskad ise paremini, tee siis ise (siis tead, keda süüdistada, kui miskit viltu läheb:D). Või kui ise ei viitsi teha, siis võtadki omale riski. Küll aga tasuks mõelda selle peale, et kui remondiarved suured tunduvad, oled äkki liiga kalli auto omale valinud. Oleme ausad, arvestades meie palkasid oleks sobilikum sõita pigem selliste autodega, millel paari tuhande eest terve korras mootori saab (või siis päris uutega, millel garantii) - igaüks valib ise oma riskid. Ma küll ise riigitööline ja ka mu erafirmal läheb praegu veel hästi, aga autod, mida osta julgen, jäävad hinnalt sinna poole mu riigitööpalga kanti, millel jupid on imeodavad ja sõitva varuosaauto saaks vajadusel ka mõne tuhande eest osta. Kardan, et nii mõnedki uued autod jäävad varsti seisma just selliste rumalate/kalliste tüüpvigade pärast ja nagu näha, juba praegu leidub neid, kes tegelevad lisaks remondile ka selliste vigade esilekutsumisega. Teemaalgatajal soovitan võtta seda kui õppetundi, mille ta tõenäoliselt ikkagi ise kinni peab maksma - sellise küünla purunemise korral võib süüdistada ennast iseremontija, aga teenindus tootmispraakide eest kindlasti vastutama ei pea. Loodetavasti leiate kompromissi, kuna teil mõlemal on auto vastu teatud huvid;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 08:20

Tsitaat:
Algselt postitas: krss
Olen tegelenud diislitega juba üsna kaua, vähemalt esimese küünla keerasin katki 15a tagasi. Seejärel tegin omale küünalde keeramiseks spets võtme, et keerates tõesti küünalt mitte kuidagi pidi ei väänaks vaid ainult keeraks ümber küünla pikitelje. Vaatamata sellele olen ka hiljem 2 küünalt katki suutnud teha, aga mõlemal juhul õnnestus need teiste meetoditega ikkagi valutult kätte saada. Mul tekib kohe küsimus, et kui ma viin auto teenindusse, kas sealne töömees kah nii hoolikas on ja kardab küünla murdumist sama palju kui mina? Kui läheb p*rse, siis maksab ikkagi klient selle töö kinni - mis peaks olema tema motivatsioon hoolikusele? Praeguses olukorras olen juba kohanud teenindust, kus meelega tehakse robustset tööd, et seejärel "katki läinud" asjad kah kliendile pähe määrida ja ise nende vahetamise eest ka tööraha sisse nõuda (isegi kui natuke soodukat teha, kindlustab see praeguses majanduse seisus töö oma firmas). Noh, see on vaid üksikjuhtum (mitmed juhtumid ühes firmas) ja pole siinkohal teemaks, sest vaevalt seda küünalt keegi meelega väänas, et see kindlasti ikka ära murduks. Aga need on paratamatud riskid. Kui arvad, et oskad ise paremini, tee siis ise (siis tead, keda süüdistada, kui miskit viltu läheb:D). Või kui ise ei viitsi teha, siis võtadki omale riski. Küll aga tasuks mõelda selle peale, et kui remondiarved suured tunduvad, oled äkki liiga kalli auto omale valinud. Oleme ausad, arvestades meie palkasid oleks sobilikum sõita pigem selliste autodega, millel paari tuhande eest terve korras mootori saab (või siis päris uutega, millel garantii) - igaüks valib ise oma riskid. Ma küll ise riigitööline ja ka mu erafirmal läheb praegu veel hästi, aga autod, mida osta julgen, jäävad hinnalt sinna poole mu riigitööpalga kanti, millel jupid on imeodavad ja sõitva varuosaauto saaks vajadusel ka mõne tuhande eest osta. Kardan, et nii mõnedki uued autod jäävad varsti seisma just selliste rumalate/kalliste tüüpvigade pärast ja nagu näha, juba praegu leidub neid, kes tegelevad lisaks remondile ka selliste vigade esilekutsumisega. Teemaalgatajal soovitan võtta seda kui õppetundi, mille ta tõenäoliselt ikkagi ise kinni peab maksma - sellise küünla purunemise korral võib süüdistada ennast iseremontija, aga teenindus tootmispraakide eest kindlasti vastutama ei pea. Loodetavasti leiate kompromissi, kuna teil mõlemal on auto vastu teatud huvid;)

Ma sellesse meelega puruks keeramisse/lõhkumisse eriti ei usu, see oleks nagu meelega mingile liikluseeskirjade rikkujale ettesõitmine, et äkki joppab ja saan kindlustusest raha ning avariis ennast palju ei vigasta...

Kui töökojas midagi katki läheb siis väga harva ei tõuse sellest mingit kisa ja tagajärgi ei ole, üldjuhul on nagu siin teemaski kirjas on ning see toob kaasa töökojale antireklaami, palju palju lisaasjaajamist ning heal juhul teed selle töö veel kliendi rahadega ära, ehk siis riski- ja tasuvus % on vägagi paigast ära ja just seepärast ma seda vähekenegi korralikemast kohtadest ei usu. Ehk kuskil suvalises kohas veel kus mingit suurt liikuvuast ei ole ning on aega asjadega tegeleda.

Lugege see teema korra otsast lõpuni läbi ning vaadake mis suhtumine on töökodadese - ülimalt vaenulik nagu töökojad olekski ainult selleks olemas, et midagi auto kallal ära rikkuda!? Sellise eelarvamusega ei jõuagi ju mitte kuhugi!!!

Krss, Sa oled ise 3 küünalt ära lõhkunud ja seda ka kõige parema soovi juures küünal ilusti kätte saada aga ikka on juhtunud. Meil töökojas on selline asi juhtunud vist vaid ühel korral kui oli vaja küünlaid vahetada, olgugi, et meilt läbi käivate autode arv on ehk tuhandeid kordi suurem kui Sul elu aja jooksul näpitavate autode arv.

Tõsi, neid küünla probleeme on olnud veelgi aga need on olnud siis kui oleme teostanud 2,5TDI V6 mootori plokikaante remonti ning siis on olnud kaaned maas ja seega on summa väike ning mitte kordagi pole probleemi kliendiga olnud.

Mis me siit järeldame, probleem tekib siis kui summa läheb suureks ja hakkab autoomaniku rahakotile, kui see remont oleks odav siis ei oleks ka kuskil mingit probleemi. Kui autorattal laseb ventiil läbi siis pole ka mingit probleemi sest kordategemine on odav, oleks kallis hakkaks probleem esile kerkima.

Siinkohal korrutan taas ning olen Krss'iga nõus, et enamus probleeme tekivad sellest, et inimesed ei arvesta, auto ostul, auto ülalpidamiskulusid ja fakti ette langedes (eriti raskel ajal) ongi probleem kerge tekkimas ja kes siis muu ikka süüdlaseks jääb kui töökoda, sest töökojale peab ju maksma...

Lugege kasvõi siit foorumist probleeme autodega (vähekene uuemad), enamus probleemid puuduksid väikeste mootoritega Audi A3'mel ja A4'jal. Kõik need keeruliste autode probleemid on ju ise juurde ostetud ning nende eest on ostmisel raha välja käidud, kuid arvestamata on jäetud see fakt, et mida rohkem asju, seda rohkem probleeme ja ülalpidamiskulusid.

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 08:36

Ja mis puutub audihooldus.ee'sse siis meie oleme alati püüelnud tagada maksimaalselt väha kvaliteediprobleeme ning alati (kui võimalik) siis proovime vana asja elustada, mitte ei proovi koheselt uue vastu vahetada. Jah, on asju mida me ei elusta kuna elu on näidanud, et õnnestumise % on suht väike ja seega ei ole mõtet hakata jamama, sest kui see asi ikka ei õnnestu siis selle üle ei ole klient ega ka meie rahul.

Kui meil on töökojas mingi kvaliteediprobleem siis esimese asjana püüdakse see kliendile ära lahendada, peale seda saab IGA tekkinud probleem analüüsi, et miks ja kuidas see juhtuda sai. Peale asja uurimist proovime leida alati mingi lahenduse, et nii enam ei juhtuks ja korraldame asju ringi.

Tegijal juhtub, samuti juhtub ka meil ning neid juhtumisi ikka jääb kuna ala on selline aga mida rohkem me koos töötame seda vähemaks neid probleeme jääb.

Raskel ajal oleme meie valinud eelpool kirjutatust vähekene teise tee, nimelt panustame veelgi rohkem kvaliteedile, ehk siis toimuvad suured muudatused sisekorras ning tehtud tööde kvaliteet saab olema töömehele tähtsam kui tema palk. Proovime just selle taktikaga saavutada piisava töödevoolu oma töökojas, mitte praaki tehes ning kliendiga ebameeldivatesse suhetesse sattudes.

Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 13.01.09 08:39

aga kui nüüd konkreetse juhtumi juurde tagasi pöörduda, siis antud olukorras on küll klient väga halba olukorda sattunud.

viis auto õlivahetusse ja palus üle vaadata miks auto korralikult ei käi, üsna tavaline soov ju autot remondikotta viies.

asja teeb kahtlaseks minu jaoks see, et küünla murdumist tunnistati alles sinu kohalolekul ja sealjuures sai töödejuhataja ka sellst alles siis teada. justkui mingi kobakäpp keeras kogemata küünla katki, üritas oma sitta salaja lappida aga ei saanud sellega hakkama.

küünla katkikeeramist ei oska kommenteerida, endal pole õnnestunud seda teha, ristvõtmega keerates alati sama suurt jõudu rakendanud nii tirimisel kui lükkamisel ja kõik küünlad terveks jäänud, nagu ka rattapolte lahti keerates.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 08:55

Tsitaat:
Algselt postitas: mth
aga kui nüüd konkreetse juhtumi juurde tagasi pöörduda, siis antud olukorras on küll klient väga halba olukorda sattunud.

viis auto õlivahetusse ja palus üle vaadata miks auto korralikult ei käi, üsna tavaline soov ju autot remondikotta viies.

asja teeb kahtlaseks minu jaoks see, et küünla murdumist tunnistati alles sinu kohalolekul ja sealjuures sai töödejuhataja ka sellst alles siis teada. justkui mingi kobakäpp keeras kogemata küünla katki, üritas oma sitta salaja lappida aga ei saanud sellega hakkama.

küünla katkikeeramist ei oska kommenteerida, endal pole õnnestunud seda teha, ristvõtmega keerates alati sama suurt jõudu rakendanud nii tirimisel kui lükkamisel ja kõik küünlad terveks jäänud, nagu ka rattapolte lahti keerates.

See ajakulu on ilmselt põhjendatud sellega, et kui asi murdus siis ju kohe ei torima kliendile helistama, et näe murdus, enne proovid, et äkki saab asja kuidagi lihtsalt kätte, ehk siis enne otsuse tegemist prooviti ka muid variante. Seega seda ei tohiks mingiks näitajaks pidada. Kui mul tuleks töömees ja ütleks, et selline asi juhtus siis esimese asjana saadan ta tagasi ning laseks proovida, et äkki saab veel kuidagi kätte ning meie töömehed teavad seda ja seega proovitakse enne variante ja alles siis kui asi on paha tullakse rääkima ning otsustama mis edasi saab.

See diisli küünla katkikeeramine ei ole nüüd ka nii tihe juhtum, et seda peaks iga autoomanik teadma nagu eelmises postis mainisin siis meil on seda vaid ühel korral juhtunud ning siis tuli küünal koos keermega välja (keeramisel midagi ebatavalist ei täheldanud), kuigi me oleme ehk mingi (umbes pakun) 500 küünalt vahetanud.

See rattapoldi näide oli jah ehk vähekene vale siia teemasse postitada, sest rattapoldi puruks keeramisest peaks iga vähekenegi asjalikum töömes enne aru saama. Jah, oleme ka meie neid puruks keeranud või siis üldse keeramata jätnud, samas aga on seda enne kliendiga räägitud kui tegema asutud sest sellest saab aru kui rattapolt on ülitugevalt kinni.

Inferno
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 23.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 10:04

Mnja. ma töötan silberautos ja pidevalt on oht, et küünal võib sisse katki minna. Eks neid diisel sprintereid ja vitosid ju üksjagu käib läbi. Kusjuures kui küünal selgelt kohe tulla ei taha on see töömehe hirmsaim unenägu - tema peab ju seda oma muude tööde ajast nipitama välja ja plokikaant maha võtma. Väga ettevaatlikult jebitakse selle ühe küünlaga kõikide nippidega. Aga on ka mitu plokikaane mahavõtmist olnud ja isegi tõmmitsaga kaan puru tõmmatud vajutamisel. Letis hoiatakse ka kohe klienti,et vana auto ja risk on täiesti olemas selline. Küünlad näevad küll nagu naljanumbrid välja, ei tea kas on ikka mõtet selliseid toota üldse...

töömehe süüks pole meil asi siiani jäänud. Ja ega otseselt põhjust pole ka... mul läks isal ise tehes küünla tükk ntx mootorisse ja lõi kolbi täkked ja plokk maha jne, kerge 20+ remont tuli kohe mõttetutl kaela küünla pärast. Nädalake sai veel ringi sõidetud nii,et küünla keerme juurest immitses survet läbi aga ikka lahti ei saanud (auk oli koguaeg mingit õli ja asju täis,et äkki ikka lõpuks saab niisama lahti..) ilma kaant maha võtmata.

pampkuri
huviline

Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ

postitati 13.01.09 12:45

Ainuke lõhkineküna oled sina siin, mitte mingisuguse jõu ega mingi varjandi juures ei tohi ükski piduritoru ega voolik järgi anda. Tundub et sa oled lihtsalt rumal või jonnakas inimene kes üritab maailmale vastubitist tõestada.

Teemase ka eks see küünlavahetus üks riskantne värk ole. Mul kogemus Pärnu Carstopiga läksin samuti küünlaid vahetama ja sattusin kogemata töökota parasjagu kui tüüp vägistas parasjagu küünalt maha mis juba liikus kuid jäi uuesti kinni. Iga tema keeramise peale küünal sõnaotsese mõttes raksus ja liikus väikse nõksu. Tegin ettepaneku natuke tagasi keerat ja siis uuesti aga sellepeale vastati et milleks vaeva nähe selle vana saraga. Peale otsest ähvardust füüsilise vägivallaga ja võimaliku tulevase jama kinni maksmisega ähvardamist said küünlad maha nii nagu mina tahtsin ja ühes tükis. Kuna panin siis firma nime siis ütlen ka seda et olen ka sealt tulnud nägu kõrvuni peas uksest välja ja väga rahul olnd nende tööga.

Tsitaat:
Algselt postitas: RaidoB4
Tsitaat:
Algselt postitas: andrec
Sinu jutujärgi tuleb aga see välja, et kui ülevaatuspunktis su opeli piduri toru puruneb, siis on selles süüdi ülevaatuse teostaja mitte, et sa pole viitsind oma roostetand toru vahetada.

See ei olnud minu opel vaid sugulase oma! Ja sellist tallamist nagu seal, ei kohta ka äkkpidurduse korral liikluses.
Fakt on et see ongi lõhkine küna, millele ei ole ühte kindlat vastust. Mina teemaalgataja asemel teeks nii nagu ma enne kirjeldasin ja asi oleks korras (minu jaoks). Kui keegi teeks teisiti, siis palun, see ei ole vale. Variante on mitu ja neid variante ju algselt teada tahetigi

Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
omaaudi6
huviline

Registreerunud 12.01.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 13:09

Lõpetage nüüd mõtetu tüli mis sai alguse minu probleemist!!!!
Ikka on õige et hommik on õhtust tarhem!!
Tulemus siis selline:
Varuosad- eelsüüteküünal D-Powe DP31 6tk 1500.-
Õlifilter CH8980/OX164D 1tk 239.-
õhufilter CA8887/LX593/1 1tk 297.-
Esimesed piduriklotsid SW30916455 592.-
mootoriõli ESSO ULTRON 5W-49 922.-
Pisitarvikud 157.-
Tööraha võeti kokku 3,5 tunni eest ja kogu arve
oli kokku 5990,-
Mina ei tea kuidas keegi sellisesse arvesse suhtub , aga mina olen väga rahul. Pluss veel anti ka garantii.
Olen naine ja ma tõesti ei jaga palju, aga aru saan küll ja endale liiga ei lase teha ja jama ajada ei lase.
Nii et tänan teid ja kui kellelgi on midagi soovituseks veel anda mulle minu auto kohta siis suured tänud!

omaaudi6
huviline

Registreerunud 12.01.09
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 13:20

Ja lisan veel juurde , et enne selle auto ostu tegin täiesti ratsionaalse kalkulatsiooni, et kas jõuan seda ka parandusega üleval pidada- siiamaani olen sellega edukalt hakkama saanud ,- ja ega seegi kord ei käinud maksmine üle jõu aga keegi teist ju ei taha teadmatusest rohkem maksta.
Hooldus toimus Tartu Intertrades ja ma jäin järjekordselt rahule.
NB! Auto tõepoolest käivitub paremini ja cd - loll kõrin on kah kadunud(see ei ole kindlasti küünaldega seotud).
Mina olen rahul!

ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 13.01.09 13:34

See teeb tunnihindeks 650.- eeku otse arvutades aga õlivahetusel on vist mingi kindel eraldi taks?
Tundub küll, et mingit "lisa" maksnud ei ole sest nende etteloetud asjadega kulub see 3,5h u. ära küll.
Hea, et rahule jäid!

Ja teised rahunege ka maha, seda tülitsemist ilma selletagi ilmas palju. Anyway peaks vist lahenenud teema sulgema.

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 15:20

Tsitaat:
Lõpetage nüüd mõtetu tüli mis sai alguse minu probleemist!!!!
Ikka on õige et hommik on õhtust tarhem!!
Tulemus siis selline:
Varuosad- eelsüüteküünal D-Powe DP31 6tk 1500.-
Õlifilter CH8980/OX164D 1tk 239.-
õhufilter CA8887/LX593/1 1tk 297.-
Esimesed piduriklotsid SW30916455 592.-
mootoriõli ESSO ULTRON 5W-49 922.-
Pisitarvikud 157.-
Tööraha võeti kokku 3,5 tunni eest ja kogu arve
oli kokku 5990,-
Mina ei tea kuidas keegi sellisesse arvesse suhtub , aga mina olen väga rahul. Pluss veel anti ka garantii.
Olen naine ja ma tõesti ei jaga palju, aga aru saan küll ja endale liiga ei lase teha ja jama ajada ei lase.
Nii et tänan teid ja kui kellelgi on midagi soovituseks veel anda mulle minu auto kohta siis suured tänud!

Tore kui kõik RAHUMEELSELT korda sai, seega teema lõppenud ja asi ammendatud!

RaidoB4
Bännitud

Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 13.01.09 16:07

Päris julged väited :mad: :D

Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri
Ainuke lõhkineküna oled sina siin, mitte mingisuguse jõu ega mingi varjandi juures ei tohi ükski piduritoru ega voolik järgi anda. Tundub et sa oled lihtsalt rumal või jonnakas inimene kes üritab maailmale vastubitist tõestada.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 44.4% - SQL: 55.6%]