Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Seadus hakkab juhiloa tahtjaid pitsitama (Vastuseid: 52 | Vaatamisi: 5229)
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 14.11.08 18:45 Tsiteeri

Täna tulin Tlnast Trtu poole, mingi ~60km enne Tartut mingi kollaste vilkuritega tegelane (suur veos) oli pika rivi ees. Kui kogu sellest kompotist mööda kühveldasin (~20 autot) tuigerdas MITTE SEE KOLLASTE VILKURITEGA LAI VEOSE AUTO maanteel vaid tema ees oli ~40kmh sõitev õppeauto, millest veokil ei õnnestunud lihtsalt mööda minna ja seda REEDE ÕHTUL JA TIPPTUNDIDEL. Mina ütleks, et sõiduõpetajad tuleb sellise jama korraldamise eest mingile vastutusele võtta või siis kohapeal peksa anda idiootsuse korraldamise eest :mad:. Nendest seadustest tulenev on alati olnud liiklejavaenulik ja banaanivabariik üritab sellega maailma parandada, ma pigem rõhuks rohkematele sõidutundidele, et isikud ennast kindlamalt tunneksid autoroolis :(.

PS! See Turbsi sõbra lastekodulapse case on paras müstika :(

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
antsu
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.08 18:55 Tsiteeri

Samas kui õppesõidu auto sõidab maanteel 40km/h tunnis 90 alas ja segab liiklust siis saab sõiduõpetajat selle eest minuteada karistada (tavajuht saab raudselt politseionudega vestelda sellise asja eest ja ega need sõiduõpetajad erinevad pole).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 14.11.08 19:04 Tsiteeri

Jälle mina:;) Olen kusagile siin kirjutanud ka: Reede õhtu, Tallinn-Tartu. Liiklus kirju, pikk rivi ~10 sõidukit taga ja sõidab vapralt Kamaz 60 km/h. Tuleb üks liikluspatrull tee ääres - ei midagi. Rivi kasvab. Möödasõidu keeld - rahvas kukub voorima sõiduautodega(laksud kerged tulema). Teine liiklusparull - rivi juba mingi ~15 kuni 20 sõidukit. Ikka ei midagi. Ehk siis seda 60-70 km/h sõitvat "liikluse takistajat" ei võeta maha. Mina kahjuks isiklikult ei ole veel leidnud ühtegi pealkirja ajakirjanduses kus oleks mainitud pretsedendina liiklust takistava liiklusvahendi juhi trahvimist:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 14.11.08 19:09 Tsiteeri

Ou my god, on nüüd neid uimerdisi teele ikka vaja. Oletame et hommikul tööle minnes satub teile ette 70-ga sõitev vahtraleht. Selle sabas igavesti pikk rida autosid. Möödasõitu ei saa ka teha sest teiselt poolt tuleb vastu järgmine rida autosid.
Vihale ajab selline idiootsus. Kas on vähe neid tõmblevaid ja tagatuledes sõitvaid debiile? Krt jobud ikka eesotsas meil.

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 14.11.08 19:11 Tsiteeri

Mina pakuksin välja pigem järgmise idee:
Lähed kaitseväkke ja seal sulle kohe seletatakse, et teist lüüa ei tohi, saad krim asja, varastad poest saad krim asja-ühesõnaga oled karmima jälgimise all, kui tsiviilis.
Esmaste juhulubadega peaks samuti olema-oled karmima jälgimise all, kuid muud võimalused on samad.
Enda kogemus oli selline: Sain 16, tegin tite load(papist). Sain 18 tegin kohe õiged esmased load, käisin vahepeal sõjaväes ning olin väga õnnelik, et vahtraleht jookseb. Aga läks teisiti ja oskasin Ale Coq'i valel ajal tarbida. Saadeti uuesti eksmile ja sain uued kaks aastat vahtralehte, kuu aega enne, kui oleks lehest lahti saanud. Kokkuvõttes jooksis juba kuues aasta vahtralehte ja kurat jälle vale jook valel ajal. Aga seekord juba seadus eksamile enam ei saatnud vaid tegi trahvi ja palju...?..18000. Küsisin, et miks max. vastati, et noor joga, vahtraleht ja parandamatu. Sain ka ise aru, et vaadati noorust ja parandamatut iseloomu ja õieti tehti.
Ühesõnaga õpetus missugune ja enam ei tahaks ja nüüd juba viis aastat ilma leheta ja ilma travita ja ilma rikkumiseta ja tuhandeid kilomeetreid Eestis Soomes transafirmas.
Karistus mõjus ja arvan tänagi, et kapsalehele võrdsed õigused, eelnevaid rikkumisi mitte arvestada, sest ta ju ei tea mida tohib, mida ei, aga rikkumise korral täiega väänata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Ivoonu
huviline

Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Shadow vt750c

postitati 14.11.08 19:13 Tsiteeri

Kamazi juhti saab süüdistada selles, et ta aegajalt tee äärde ei võta ja kolonni mööda ei lase aga mitte selles, et ta maanteel 60-70 kmh venib, kuna need Kamazid ja muud nõukogude autotööstuse imed ei taha teinekord kiiremini liikudagi. Õnneks olen ma kohanud viimastel aastatel päris paljusid raskeveokeid, kes teevad tee peal ruumi ja lasevad taganttulijad mööda. Aga jah, väga palju kordi on saanud sõita Berlingoga kümneid kilomeetreid 70-80 kmh liikujate taga, kuna see ei ole just eriline kiirenduspill ja kui poolt kilomeetrit tühja ruumi ees ei ole, siis ei maksa mööda punnima hakatagi.

Kui ei ole midagi asjalikku õelda, siis ole palun vait!!!!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 14.11.08 20:06 Tsiteeri

kui Tln-Tartu mnt rääkida siis sõber rääkis (töötab teede ehituses) mingid aastad tagasi kui kaaluti Tln-Tartu mnt teha 4 realiseks siis käis eestis mingi euroliidu või mis iganes komisjon seda maanteed uurimas et kas anda raha teede ehituseks või mitte

otsus oli et ei rahastata seda teede ehitust

küsite mis põhjus oli...?

VASTUS: LIIGA VÄIKE LIIKLUS :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ertu
huviline

Registreerunud 16.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: b5 1.8tq

postitati 14.11.08 21:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driver
kui Tln-Tartu mnt rääkida siis sõber rääkis (töötab teede ehituses) mingid aastad tagasi kui kaaluti Tln-Tartu mnt teha 4 realiseks siis käis eestis mingi euroliidu või mis iganes komisjon seda maanteed uurimas et kas anda raha teede ehituseks või mitte

otsus oli et ei rahastata seda teede ehitust

küsite mis põhjus oli...?

VASTUS: LIIGA VÄIKE LIIKLUS :D

Vabandan ette OT'd aga puht inseneerlikkust vaatepunktist ja autode arvust ööpäevas pole seal tõesti vaja neljarealist teed. Ehk autode arv ööpäevas ja tee klass peaks üldjuhul olema normidega kooskõlas.

-edit-
Projekteerimise nõuded ja eeldused(382.7 KB). Sealt failist leheküljelt 33 leiame tabeli, kus on antud autode arv ööpäevas ja vastav tee klass.
Siit leiame liiklussageduse aastal 2007 Eesti suurtematel teedel(~3-4mb)
Kui nüüd veel arvesse võtta iga klassi nõudeid, siis tuleb kokku ikka päris suur summa ühe kilomeetri kiirtee või 1. klassi tee ehituseks.

Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS
Aga miks siis mitte teha laiemat teed, nagu need lätis on? Möödasõidud muutuksid ju palju turvalisemaks.

Raha, ei midagi muud. Paari aastaga võiks ehitada Tallinna-Tartu maantee nelja realiseks, aga selle läbi kannataks kogu ülejäänud Eesti teedevõrk. Iga aastaga niigi aina pikeneb see teede arv, mis vajaks remonti, kuid raha puudumise tõttu seda ei saa(jutt on sadadest kilomeetritest).

Selle algse teema kohta ütleks, et minu arvates on üldse viimasel ajal jubedalt palju ebanormaalseid ettepanekuid/seaduseelnõusid/arvamusi hakanud tulema Eesti poliitikutelt. Ju üritatakse tähelepanu tõelistelt probleemidelt eemale juhtida. Jube moekas on kõikvõimalik ära keelata ja karistada iga asja eest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 14.11.08 21:59 Tsiteeri

Aga miks siis mitte teha laiemat teed, nagu need lätis on? Möödasõidud muutuksid ju palju turvalisemaks.

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
reiu
huviline

Registreerunud 05.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8

postitati 15.11.08 10:30 Tsiteeri

Kas ma olen õieti aru saanud ,et kui kiirusepiirang on 90 siis
need jobud seal pukis tahavad,et vahtraleht sõidaks 70-ga?
Ma sain paar päeva tagasi load kätte:P ja sõitsin tartu 90-ga
ja kõik sõitsid minust mööda:P mõtlesin,et krt alles sain load kätte, et ei taha kohe jamama hakata ,et lasen 90-ga.
Tagasi tulles lasin juba 100-ga kuna ma tõesti takistasin liiklust.
Mis siis saab kui ma pean 70-ga sõitma hakkama?Siis teen ise Kamikatzet ja põrutan Toompeale!!!

puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 15.11.08 10:54 Tsiteeri

See nagu Huumorikool ainult nalja pole.
Kas see nüüd vastu võetud või planeeritakse?
Niigi algajad juhid oleks nagu pidalitõbised, et neid peab märgistama ja teisiti kohtlema.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 15.11.08 11:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ivoonu
Kamazi juhti saab süüdistada selles, et ta aegajalt tee äärde ei võta ja kolonni mööda ei lase aga mitte selles, et ta maanteel 60-70 kmh venib, kuna need Kamazid ja muud nõukogude autotööstuse imed ei taha teinekord kiiremini liikudagi. Õnneks olen ma kohanud viimastel aastatel päris paljusid raskeveokeid, kes teevad tee peal ruumi ja lasevad taganttulijad mööda. Aga jah, väga palju kordi on saanud sõita Berlingoga kümneid kilomeetreid 70-80 kmh liikujate taga, kuna see ei ole just eriline kiirenduspill ja kui poolt kilomeetrit tühja ruumi ees ei ole, siis ei maksa mööda punnima hakatagi.

Siis tekib küsimus, et kas sellised autod üldse peaks läbima ülevaatuse kui nad ei suuda veosega arendada 90km/h ? Talvest vist ei hakka rääkimagi, siis nad enamasti tossavad tee kõrval ainult. Ja mitte ainult vene autotööstuse imed. Aga see on juba teine teema.

Ja teiseks, minule isikikult küll ei meeldiks kui see suur raskeveok nüüd teekõrvale võtab kus enamasti on killustik, ja siis väikest kivirahet mulle esiklaasi hakkab pilduma...

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
OnuJack
huviline

Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a

postitati 15.11.08 11:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: reiu
ja kõik sõitsid minust mööda:P mõtlesin,et krt alles sain load kätte, et ei taha kohe jamama hakata ,et lasen 90-ga.
Mis siis saab kui ma pean 70-ga sõitma hakkama?Siis teen ise Kamikatzet ja põrutan Toompeale!!!

Pead endale tuki/pipragaasi põue pistma. Muidu on nii, et saad närvilisemate kaasliiklejate käest tappa :D

A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together... ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
reiu
huviline

Registreerunud 05.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.08 10:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: OnuJack
Tsitaat:

Pead endale tuki/pipragaasi põue pistma. Muidu on nii, et saad närvilisemate kaasliiklejate käest tappa :D

Kle tundub küll nii:D
Kuigi ma väga kahtlen,et see läbi laheb nendel jobudel seal pukis, sest ma arvan ,et inimesed tõstavad suurt kära kuna enamus ajast peab sõitma vastasuunas ,et vahtralehtedest mööda sõita!
Kust need eesti poliitikud selliseid geniaalseid ideid saavad:mad:

pierre
huviline

Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 7A

postitati 17.11.08 14:17 Tsiteeri

njah.
üks "hea idee" oli ka see rallimees Lepiksoni väljakäidud variant, kus siis taheti möödasõitva auto kiirusepiirang kaotada.
:D

taheti "ralli igasse kodusse" või midagi seesugust vist. :)

igatahel on need rallimehed enda maine tänaseks lõpuni täis lasknud, niiet nüüd siis teevad otsuseid need andetud inimesed kes oma aastavanuse liisingupilliga linnavahel ringi plähmerdavad.

tüüpiline plähmerdaja:
ilma vahtraleheta uus auto, sõidab kuidagi jõle raskelt ja vaevaliselt samas trajektoorid on ülbed, ei orienteeru ei ajas ega ruumis, reageeringud olematud, liikluseeskirja tundmine kehv ja juhil on tunne nagu peale teda ei sõida siin keegi.

täpselt nagu täis oleks, aga tglt on mingi kõpskingadega kontoriproua roolis.

lahendus on load ära võtta: "korduv liiklusohtliku olukorra tekitamine"
:cool:

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 17.11.08 15:06 Tsiteeri

Minu arvates ei oleks pooled hetkel liikluses ukerdajatest pidanud üldse mitte kunagi juhiluba saamagi! Kõik ei ole loodud rooli keerama. Bussid-trammid-trollid-rongid sõidavad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 17.11.08 15:42 Tsiteeri

Tsitaat:

Sitt lugu jah, kui pead (avatari põhjal arvatuna) oma RS6-ga 70 km/h sõitma :D. Autol tuleks ka nutt peale vist, see oleks lausa mõnitamine.
Vihje: Reeglid , punkt 5.

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.08 15:49 Tsiteeri

Pierre, see Lepiksoni idee ei ole kreisi, kaugel sellest. Näide: nö rekkate võiduajamine 87 km/h sõitvast rekkast üritab 90km/h sõitev rekka mööda sõita. See ikka võtab aega. Kui nüüd sõidukas sõidaks korraks 110 ga oleks see ikka ohtlikum? Muidugi eestlane oskaks asja ikka perse keerata kuna mõni idioot sõidakski terve Tartu Tln mnt "mööda". Tipptunni ajal Tartukal ma tahan (ei taha tglt):D näha seda raudsete närvidega venda kes 85 ga sõitjast mööda minnes üle 100 ei talla.

Jann, kas Saksas polnud algajal mitte kiiruse vaid kW piirang?

priidik
huviline

Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.08 16:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pierre
njah.
üks "hea idee" oli ka see rallimees Lepiksoni väljakäidud variant, kus siis taheti möödasõitva auto kiirusepiirang kaotada.
:D

Tema tegelik idee seisnes siiski selles, et kiirusepiirangut võiks möödasõidul kuni 20% ületada..

reiu
huviline

Registreerunud 05.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.08 16:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Jann
Tsitaat:

Sitt lugu jah, kui pead (avatari põhjal arvatuna) oma RS6-ga 70 km/h sõitma :D. Autol tuleks ka nutt peale vist, see oleks lausa mõnitamine.
Vihje: Reeglid , punkt 5.

A8 -l kipub ka nutt vahepeal peale tulema (seda ju avatariltgi näha:cool:

Bizige
huviline

Registreerunud 16.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.08 08:51 Tsiteeri

See -20km/h vahtralehtedel ka minu arvates jaburdus. Kui selle põhjuseks on see, et algaja juht ei ole veel piisavalt pädev maanteel liikumiseks siis ei jää muud üle, kui suurendada sõidutundide arvu.

Mul endal oli nädala jagu tagasi juhus, kus sõitsin õhtusel ajal (oli juba pime) maanteel max 95km/h ja täiesti äkki ilmus ette auto, mis sõitis heal juhul 50km/h. Tegemist oli loomulikult õppesõidu autoga. Isegi 95km/h sõites on see 50-ga liikuva masina ette ilmumine maanteel suht ehmatav. Ilmselge, et see juht viidi maanteele palju varem kui kogemused/oskused oleks lubanud. Autokoolist muide ei saadud üldse aru, et milles probleem? Vastati ainult, et me teeme õppesõite kuni kella 21-ni õhtul :) Juhtum leidis aset veidi peale 18.00 nii, et nende mõistes oli kõik korras :)

Rääkides veel sellest, et mingil ajal oli reedeti alates lõunast Tallinn-Tartu maanteel suurtel masinatel liikumine keelatud siis ma tahaks teha ettepaneku, et miks ei võiks piirata õppesõidu aega? Piirang võiks olla kellaajaliselt paika pandud nii, et tipptundidel ei tohi õppesõitu teha. Sest see ju takistab liiklust ning sunnib närvilisema iseloomuga juhte õppesõiduautodest vahel päris ohtlikke möödasõite tegema. Seda nii linnas kui maanteel.

Vales kohas tee ületamist võiks ka rangemalt kontrollida ja trahvida. Sellega olen täiesti nõus. Siis jääb ehk neid suitsiidimõttega jalakäijaid ka vähemaks. Ja see pole ainult minu kui autojuhi seisukoht. Olen ise ka päris tihti jalakäia.

elu halvim hetk on see
kui on veelgi kiirem mees
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 18.11.08 12:00 Tsiteeri

Ka nõus, et -20km/h on jama. See on olnud ja omal ajal pika ja ilmselt ka kuluka järeldusanalüüsi tulemusel ära kaotataud. Ise eelistasin trassil pidevalt riskida ilma vahtraleheta sõites 90 km/h väikese trahviga, sest nii oli hulga rahulikum (ei õhuta sedaust rikkuma mitte kedagi)
Aga teemasse - minu arvates tuleks eelkõige raskendada esmase juhiloa saamist, mitte vahtralehest vabanesmist.
Hetkel kui oled autokooli läbinud, siis mingi aja jooksul on sul õigus eksamit teha n-korda. Tean naisterahvast, kes sai load vist 7 sõidukesami järel. Eksamikoht - Haabsalu. Ja sõitis oma auto korralikult kortsu 1 kuu hiljem. Kui aga kehtiks sama kord, mis haridussüsteemis muidu, et 3. kord eksamil läbi kukkumist tähendaks kursuse kordamist ehk siis sõidutundidesse tagasi. Kui kolme korraga ei õnnestu, siis järelikult on kuskil midagi väga mäda, samuti ei ole vabandus, et eksmil närv sees - liiklus ongi närviline vahel.
Teine asi - hirmsal moel ähvardatakse esmase juhiloa omanikke kõiksugu trahvidega - nagu ühe saad, kohe vahtralehte juurde. Aga jääb mulje, et kui oled sellest kadalipust pääsenud, siis oled suht puutumatu. Miks ei plaanita mujalt kasutusele võtta trahvipunktide summeerimist? Trahvid kõik arvutatakse paraleelselt ka punktideks. Ja teatava punktisumma ületamine aasta v 2 jooksul jätab automaatselt lubadest ilma mingiks ajaks. Samuti peaks trahvide koguhulk aastas ka mõjutama kindlustusemakset. Siis hakataks ehk tõsisemalt suhtuma ka pisirikkumistesse a'la ristmikute umbe sõitmine jne. Ja see võibolla isegi parandaks ka üldist liikluspilti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 18.11.08 14:00 Tsiteeri

Hmmm, mina jällegi pooldaks seda ranget kontrolli. Kui seotakse päris lubade saamine ja eeskirjade rikkumine kokku, siis mina isiklikult näen küll ainult positiivseid toone. See on TUGEVAKS motivaatoriks LE nõudeid mitte rikkuma. Tänasel päeval on raha juba nii suhteliseks asjaks muutunud, et selle ära andmine enamust enam niiväga ei kurvastagi. "Noh - mis see paar tonni trhavi mul ikka ei ole" on niiiiiiii tuttav suhtumine. Ja liigeldakse vanas vaimus edasi. Sõiduvõtted on harjumise asi - kui alguses on need valesti sisse harjutatud, siis hilisem ümberõppimine on piinarikas.
Rääkige ausalt välja - kui paljud teist arvasid lubade kättesaamisel (või siis pisut hiljem), et on juba piisavalt "sõidumehed"? Pakun, et valdav enamus. Kui paljudele meist tõesti kogenud juhtidele aga tulevad ette igasugused ootamatud olukorrad? Liigagi sageli! Ja ma julgen öelda, et kogenematud ei tule tihti nende ootamatustega toime. Libedus, kellegi sööstud ilma suunata või kõrvalteelt, mingi loom (veel hullem, laps) jookseb teele jnejne on olukorrad, kus on vaja silmamõõtu - kas lisada gaasi või suruda pidurit - kas minna paremalt või vasakult - kas sõita vabatahtlikult kraavi, et päästa elusid jnejne. Inimene kes pole teedel liigelnud ei ole kahjuks võimeline ohuolukordi adekvaatselt hindama ning on tõesti suuremaks ohuallikaks. Et ta siiski saaks liigelda, siis lihtsalt pikendatakse sellele inimesele reaktsiooniks kuluvat aega kasvõi mõne meetrigi võrra (90km/h = 25m/s; 70km/h = 19m/s). See on ju kuus meetrit igas sekundis võitu ohu korral (lisaks veel ka väiksem kineetiline energia avarii korral)!
Usun, et LE ei ole mõeldud inimeste jaoks, kes sõidavad ainult sirgel ning ideaalse teekattega teel üksinda. Teie mõtisklused aga kipuvad minema sinna kanti. PALUN arvestage ka teiste liiklejatega kes võiksid kannatada kogenematuse tõttu tehtud valest otsusest.

Kui te "kogenud sõidumehed" kardate teha möödasõitu 70 km/h liikuvast SÕIDUAUTOST (mitte 24m pikast pori pritsivast rekkast), siis ei oska ma enam midagi siia lisada.

huviline

Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: G30LCI, B6,C3

postitati 18.11.08 14:19 Tsiteeri

Kui teekatte seisukord on jube siis sõida kasvõi -30, kõik oleneb seega. Samas on igal tegevusel ka põhjus reeglina (võõras piirkond, pime, hommikul kerge uni jne). Alati tuleks hinnata olukorda. -20 pole õigustatud heades tingimustes.

Tsitaat:
Algselt postitas: undu
Ka nõus, et -20km/h on jama. See on olnud ja omal ajal pika ja ilmselt ka kuluka järeldusanalüüsi tulemusel ära kaotataud. Ise eelistasin trassil pidevalt riskida ilma vahtraleheta sõites 90 km/h väikese trahviga, sest nii oli hulga rahulikum (ei õhuta sedaust rikkuma mitte kedagi)
Aga teemasse - minu arvates tuleks eelkõige raskendada esmase juhiloa saamist, mitte vahtralehest vabanesmist.
Hetkel kui oled autokooli läbinud, siis mingi aja jooksul on sul õigus eksamit teha n-korda. Tean naisterahvast, kes sai load vist 7 sõidukesami järel. Eksamikoht - Haabsalu. Ja sõitis oma auto korralikult kortsu 1 kuu hiljem. Kui aga kehtiks sama kord, mis haridussüsteemis muidu, et 3. kord eksamil läbi kukkumist tähendaks kursuse kordamist ehk siis sõidutundidesse tagasi. Kui kolme korraga ei õnnestu, siis järelikult on kuskil midagi väga mäda, samuti ei ole vabandus, et eksmil närv sees - liiklus ongi närviline vahel.
Teine asi - hirmsal moel ähvardatakse esmase juhiloa omanikke kõiksugu trahvidega - nagu ühe saad, kohe vahtralehte juurde. Aga jääb mulje, et kui oled sellest kadalipust pääsenud, siis oled suht puutumatu. Miks ei plaanita mujalt kasutusele võtta trahvipunktide summeerimist? Trahvid kõik arvutatakse paraleelselt ka punktideks. Ja teatava punktisumma ületamine aasta v 2 jooksul jätab automaatselt lubadest ilma mingiks ajaks. Samuti peaks trahvide koguhulk aastas ka mõjutama kindlustusemakset. Siis hakataks ehk tõsisemalt suhtuma ka pisirikkumistesse a'la ristmikute umbe sõitmine jne. Ja see võibolla isegi parandaks ka üldist liikluspilti.

undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 18.11.08 14:58 Tsiteeri

Arvestades teemat, siis kas ma saan õigesti aru, et ainult vahtralehega sõitjad peaksid hindama olukorda ja seega hoogu maha võtma? :D
Tsitaat:
Algselt postitas: sileem11
Kui teekatte seisukord on jube siis sõida kasvõi -30, kõik oleneb seega. Samas on igal tegevusel ka põhjus reeglina (võõras piirkond, pime, hommikul kerge uni jne). Alati tuleks hinnata olukorda. -20 pole õigustatud heades tingimustes.

Tsitaat:
Algselt postitas: undu

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 38.9% - SQL: 61.1%]