Lehekülgi: 1 2 |
Põder
huviline
Registreerunud 04.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: Impreza GT 555
|
postitati 12.11.08 06:37
|
|
|
Minu 81kw diislil tulid ka suht suvalisel ajal augud sisse ( nagu rõhk kukuks suvalisel hetkel ära ja tuleks tagasi). Asi lõppes turbo vahetusega kuna
turbo õlitustoru oli ära mädananud ( sarnane probleem 1.8 turbodel) ja turbo võllis oli päris suur lõtk ka.
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9tdi 81kW, e36 325i
|
postitati 12.11.08 15:30
|
|
|
Mul suvalisel ajal auke ei tule. Hästi vaikselt kiirendades kuskile 70km/h jõudes neljandaga see juhtub. Aga ma vaatan selle õlitustoru igaks juhuks
üle. Muidu peale turbot oli sisselaske toru seestpoolt veidi õline.
|
|
|
serbin
huviline
Registreerunud 04.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2,5tdi, A6 C5 2,5tdi
|
postitati 13.11.08 17:22
|
|
|
Täna saime siis asjaga nii kaugele, et saime mootori ajusse ligi can formaati toetava kaabli abil. Ajus oli 2 veakoodi: piduritulede lüliti ja MAP
sensor. Map võis olla sellest, et sai EGR ja Wastegate-ga mängitud ja voolikuid ja pistikuid lahti ühendatud...aja nappuse tõttu sõita ei jõudnud, aga
tühikäigul viga rohkem ei näidanud. Piduritulede lüliti on vaja ilmselt ära reguleerida, kuna aegajalt jäävad tuled põlema, kui varbaga pedaali ülesse
ei tõmba.
Kahjuks ei suutnud aju arvutisse mingit informatsiooni saata meas. blocks-de alt...et kontrollida õhulugeja töö ja muid andureid.
Single readingu alt miskeid nr-eid näitas aga ei saanud neis sotti, kuna polnud programmi manuaali käepärast, et mis mida näitab.
Tuleval nädalal siis prooviks asja vähe veel uurida kui antud prgrammi manuaal kätte juhtub ja selgust saab mis nr-d mida näitavad
Serbin@endiselt kahtlustab õhulugejat
Sai eile ka ühte sõbra A6-t vähe uuritud enda kaabli abil..põhjuseks liig suur kütuse kulu. Selgus, et tolle õhulugeja luges küll midagi muud kui
reaalseid õhukoguseid
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.11.08 18:57
|
|
|
Diagnostis käidud ja avastatud viga numbriga 00575.
Nagu ma aru sain siis võib olla 3 võimaliku viga: turbo kutu, mõni voolik lekib või on boost pressure control (N75) õhtal.
|
|
|
Sommu
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf IV TDI
|
postitati 29.11.08 12:08
|
|
|
Kas oled veas selgusele saanud. Jälgin seda teemat, kuna endal täpselt samade sümptomitega viga ja jagu ei ole saanud. Mul autoks VW Golf 1,9 tdi 66kw
-98.
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 29.11.08 16:38
|
|
|
Tuleb arvuti külge panna ja proovisõit teha.
Sõidu ajal vaadata turbo rõhku.Kui see läheb üle 1,2bari siis läheb 5 sek.jooksul avariisse.Vag comiga saab graafiku joonistada kus peab näha olema et
otsa ajust mõõtes rõhk mängib 1-1.2 bari
Rõhu probleem on põhjustatud enamjaolt turbo mehhaanilisest veast või wastegate membraani rikkest.
Tegelikult saab auto peal katsuda ka wastegate hooba.See peab liikuma vabalt,ei tohi liikuda jõnksudega.
|
|
|
serbin
huviline
Registreerunud 04.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.12.08 16:45
|
|
|
olen vahepeal niipalju targemaks saanud, et need nn"augud" kadusid ära pärast pritsemomendi reguleerimist.
Aga mootor suitseb(sinakas vine) jubedalt külmastpeast...samuti ka soojalt on selline suits taga aga tunduvalt vähem.
See suits on siis tavaliselt valest pritsemomendist põhjustatud või peetis pihustitest...seega kahtlstan nüüd pumba kala(või momenti reguleerivaid
andureid)...süüde sai küll kellaga paika pandud, aga mis ta tegelikult on??
Katsun see nädal Test Rem-i diagnosti saada, ja vbl ka pihustikontrolli.
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.08 08:32
|
|
|
nii mina leitsin oma vea üles. EGR klapi juures oli väikeses lõdvikus all pool 4cm pikkune auk :S
|
|
|
serbin
huviline
Registreerunud 04.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.12.08 10:25
|
|
|
Sai siis ka Test-Rem-s ära käidud. Kõik oli OK.
Pritsemoment oli küll suts hilise nurga peal aga ei midagi hullu...panin hiljem veel sutsu varasemaks ka.
Kütusekogused olid paigas.
Õhumass oli veidi suur 540mg tühikäigul aga ei osatud ka selle kohta mulle midagi tarka öelda...kas on siis liialt suur või mitte. Ja pööretel asja
kontrollida ei saanud, kuna aju nii aeglane ja lõi diagnostika seadme tagant ära.
Kuna pritsmoment on paigas siis järgmise asjana ilmselt pihustitega stendi.
Ja "augud" on jätkuvalt kadunud
Täheldasin veel seda, et suitsemine pole stabiilne...samas suitseb sooja mootoriga, samas järgmine kord jälle ei suitse. Siis jälle suitseb kergelt
aga samas tuleb sooja mootoriga ka hirmsalt seda vingu.
Kõige parem oli asja jälgida pimedas kui teine auto tuledega taga seisis või sõitis..peeglist oli hästi näha.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |