Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: A8 kohta arvamusi (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 15787)
daqqer
huviline

Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: minu masinad

postitati 24.04.04 23:04 Tsiteeri

ma sõitsin s8jaga, ma ei saanudki enam karpi kinni, jäigi lahti.

kui võimalus, siis GO FOR IT ! isegi kui kallis ja remont piin, siis see on seda väärt imo.

d | ehitustehnika, suruõhk
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
quattromees
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford

postitati 24.04.04 23:23 Tsiteeri

A8 on olnud alati üks mu lemmikuid. Eriti S8. Selle suure kere kohta üliväike kaal ja kõik muu - mida enamat tahta! Kahjuks tuleb aastaid oodata vist, et hind vastuvõetavaks saaks.

Kokku rohkem, kui 1100 hobust
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 25.04.04 05:59 Tsiteeri

Tagasi tulles küsimuse juurde, miks A8 on nii odav, siis peale järelturu vähesuse on veel üks tegur, mis ajalooliselt on vanade luksusautode hinda alla surunud - see on nende elektroonika. Nimelt luksusautod topitakse alati tehnika viimase sõna elektroonikat täis, mis tollel hetkel kvalifitseeruvad tehnikaime valdkonda. Kuna lahendused on alles uued, siis ei ole nende töökindlus kiita (näide - E66 BMW oma I-Drive'iga). Uuena ostjatel on suva, neil huvitav kasutada ja garantii teeb korda, ent kui need autod vananevad ja järgmine kontingent inimesi saaks neid endale lubada, siis hakkab hirm selle elektroonika ja muude asjade, sh. linnalegendid utoopilistest varuosahindadest ja ainult esinduses tehtavast hooldusest kuhjuma ning panevad vana luksusauto ebameeldivasse valgusesse, vähendades järelturgu veelgi. Audi S6 (C4 kere) on Saksamaal juba praegu kallim kui A8. Esimese puhul inimesed teavad, et asi pärineb '91.aasta 100'st ja see aitab igasugu hirme oluliselt maandada, mis koheselt järelturuhinnas kajastub...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaitm
huviline

Registreerunud 21.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.6

postitati 28.04.04 10:14 Tsiteeri

Hilinenud vastus kindlustuse kohta :) Eks see tavakindlustus ole ikka nii nagu inimene ennast enne üleval pidanud. Teatavasti kindlustus ei kalline üle 140 ( või oli 160 ) KW. Seega pole see sugugi hull kui pikalt sõidetud ja seda korralikult. Kaskoga sama lugu nagu eespool mainiti 20 - 30 kilo, mulle tuli kõige kallimpakkumine 37keek, mis oli siis 3keek kallim kui 2003 aasta Toyota Landcruiser, mis maksab 1.2milj.
Mis puutub 3.7 v. 4.2 ei oska kommenteerida, kahjuks ei jäänud soetades ühtegi proovisõitu 4.2 sega ette:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Mairo
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.04 18:54 Tsiteeri

Tere! Vaatasin, et siin üks vana teema jälle arutusel-A8 ja tema ülalpidamine. Eriti naljakaid arvamusi ja kilde olen lugenud auto24.ee-st.
Mul on 98 aasta 4,2-ne. Seetähendab, et esimese generatsiooni mudel. Paljulaidetud esisilast on juttu olnud kunagi ka audi tehase spetsialistidega ühes autoajakirjas ja nende põhjendus peaks olema lihtne ja loogiline.
A8 nina on harjumatult pikk(sellest ka mõnelpool hüüdnimi "haikala";). Insenerid tunnistasid, et disain võitis tehnilist kvaliteeti. Seepärast on mootori raskuskese eespool esisilda . Sillale langeb suurem koormus, kui tavaliselt oleks otstarbekas ning seetõttu ongi esisild probleemiks. Vaadake näiteks vana S-klassi mersut, või 7 bmw-d. Rattad on päris stange ligidal. Siiski lisati, et tänu sellele lahendusele sai lipulaev tollal harukordse juhitavuse. Mina ütlen omast kogemusest, et masinat tuleb lihtsalt hoida. Tuleb jälgida, kus sõidad eesti teedel ja masin kestab hästi.
Ja veel lisaks, et kui keegi soovib endale soetada A8-t, siis kõva häälega ei tohiks küll kütusekulu üle kurta. Sest kui jõuad a8 osta, siis jõuad ka sisse valada. Ja kui valada ei jõua, siis järelikult ei jõua ka osta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ummike
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100

postitati 31.07.04 12:19 Tsiteeri

kas oleks mõtekas osta avariiline a8 ja seda ehitama hakata?
pean siis silmas seda isendit.ja kas see on Q või ei ole?

EDIT:nojah nüüd see juba ära müüdud!:(

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 31.07.04 14:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ummike
kas oleks mõtekas osta avariiline a8 ja seda ehitama hakata?
pean siis silmas seda isendit.ja kas see on Q või ei ole?
Seal ei paista nagu ühtki isendit olevat. Alumiiniumpleki ülestagumine vajab kogenud tegijat. Esinduses vist vahetatakse tavaliselt avariilised paneelid välja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ummike
huviline

Registreerunud 31.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100

postitati 31.07.04 14:34 Tsiteeri

see auto on juba müüdud.:(

Dantee
huviline

Registreerunud 06.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 320

postitati 13.08.04 06:35 Tsiteeri

Noh ega sa nüüd millestki ilma kah ei jäänud! Raha on ju alles!:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 13.08.04 08:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Mairo
Insenerid tunnistasid, et disain võitis tehnilist kvaliteeti. Seepärast on mootori raskuskese eespool esisilda . Sillale langeb suurem koormus, kui tavaliselt oleks otstarbekas ning seetõttu ongi esisild probleemiks. Vaadake näiteks vana S-klassi mersut, või 7 bmw-d. Rattad on päris stange ligidal. Siiski lisati, et tänu sellele lahendusele sai lipulaev tollal harukordse juhitavuse.

Selline häma Audi inseneride poolt on küll kurjast. Audide mootor on eespool esisilda mitte sellepärast, et see disaini poolest sheff oleks, vaid sellepärast, et Audi neliveoskeem muud süsteemi ei võimalda. Audi kasutab käigukastikorpusesse integreeritud keskdiferentsiaali. MB ja BMW neliveoskeem pärineb klassikalistelt maastikuautodelt - käigukasti taga asuvast vahekastist tuleb eraldi kardaan esidiferentsiaali, mis asub mootori kõrval, seega on mootori asetus esisilla suhtes sõltumatu.

See, et Audil mootor üle esisilla ripub on põhimõtteliselt igat pidi negatiivne: esiteks selline lahendus halvendab oluliselt kaalujaotust, suurendab alajuhitavust, mõjub koormavalt esisillale, takistab telgede vahe suurendamist ja seeläbi siseruumi avardamist, vähendab esimest pealesõidunurka, pärssides seega maastikusõiduomadusi ja minu hinnangul mõjub ka auto külgvaatele halvasti, paigutades esisilla ninaotsast liiga kaugele. Olen lugenud mitmeid teste kus pigem imestatakse, kuidas Audi on niisuguse struktuuri olemasolul suutnud nii hea juhitavuse anda oma autodele. Kuna asi on tänaseks juba sellisele tasemele viimistletud, siis ei ole Audil ka põhjust hakata omale iseloomulikuks ja isikupäraseks saanud süsteemi muutma, liiatigi kuna puhastverd sportmudeleid a la Sport Quattro (RS'id on ju kah pigem tehniliselt järeleaidatud luksusautod) Audi praeguse strateegia kohaselt ilmselt lähemas tulevikus oodata ei ole...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Mairo
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 18.08.04 19:00 Tsiteeri

Joel, ma ei tea, kuskohast Sa selle alumise lõigu oled võtnud, kuid mis ma siis nii väga valesti olen kirjutanud, kui sa selle lisatud jutuga võrdled?
On ju selge, et juhitavus ja muud sõiduomadused on tänu sellele väga head.
See kas auto ehitati sellepärast selline, et polnud muudmoodi võimalik vedu paigaldada, paneb mind küll kahtlema. Auto ehitatakse ikka koostöös kõikide asjaosalistega ja vaevalt juhtus nii, et veermiku tegijad ütlesid keredisaineritele, vot nüüd on nii, et kere tuleb teha selline, kuna me ei saanud ülekannet teistmoodi sättida. Ainus negatiivne asi kogu selle ehituse juures on see, et esisild on suurema raskuse all, kui tavaliselt.'
Tegelikult on see üsna mõttetu vaidlus, mis mitte kuhugi ei vii. Kuid arvamused ja teadmised on erinevad. Samamoodi ka praktika ja kogemused on inimestel erinevad.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 18.08.04 19:57 Tsiteeri

Lisaks esisilla koormamisele tõin mina veel välja 4 miinust, mida põhjustab auto pikk nina: esiteks kaalujaotuse halvenemine - uuel A8'l on see 57/43, mis võrreldes nii BMW 745i kui MB S430 ideaalse 50/50 jaotusega ei ole tasemel. Uuel TDi A4'l on jaotus üldsegi 61/39 - konkurendil E46 3-seeria BMW'l jällegi 50/50 (vt. TM 11/2003 ja 4/2004). Teiseks alajuhitavuse suurenemine - see on otseses seoses sellega, et üks raske element (mootor) paikneb geomeetriliselt mitte rataste seespool, vaid väljaspool (miks sportautodel mootor iga hinna eest, isegi salongi arvelt, üritatakse esisillast tahapoole paigutada - ikka juhitavuse pärast). Kolmandaks telgede vahe piiramine - see on suhteliselt väheoluline miinus, kuid Audi esisilla asetus tingib eesistujate jalaruumi vähendamise salongitungivate rattakoobaste tõttu (A8's ilmselt seda probleemi ei ole). Ja neljandaks pealesõidunurga vähenemine - see on pika ninaga väga otseses seoses. iX bemmiga sai talvel Lasnamäe karjääri nõlvast ilusti üles, mina Audiga pidin tagurpidi kökerdama ja lumest tasandust aretama, sest nõlv oli nii järsk, et nina läks vastu maad, enne kui rattad tõusuni jõudsid. Kõik need asjad on vaieldamatult seotud Audi neliveoskeemiga ja sellest tingitud pika ninaga, sellele ei ole võimalik vastu vaielda. Fakt on lihtsalt see, et Audi on ennast täna suunitlenud luksusele, mitte rallimisele, seega ei oma need asjaolud uute Audide ostjatele kõige vähematki tähendust. Samuti on Audi insenerid suutnud väljaspool rattaid asetseva mootori tekitatava juhitavushälbe tasemel veermikugeomeetria abil põhimõtteliselt ära kaotada, mis on igati kiiduväärne. Miski pole ideaalne, Audi samuti mitte, kuid kõikide omaduste üldkokkuvõttes on ta sellele siiski päris lähedal, mis ongi lõpuks peamine...

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 18.08.04 21:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Joel
Lisaks esisilla koormamisele tõin mina veel välja 4 miinust, mida põhjustab auto pikk nina: esiteks kaalujaotuse halvenemine - uuel A8'l on see 57/43, mis võrreldes nii BMW 745i kui MB S430 ideaalse 50/50 jaotusega ei ole tasemel. Uuel A4'l on jaotus üldsegi 61/39 - konkurendil E46 3-seeria BMW'l jällegi 50/50 (vt. TM 11/2003 ja 4/2004). Teiseks alajuhitavuse suurenemine - see on otseses seoses sellega, et üks raske element (mootor) paikneb geomeetriliselt mitte rataste seespool, vaid väljaspool (miks sportautodel mootor iga hinna eest, isegi salongi arvelt, üritatakse esisillast tahapoole paigutada - ikka juhitavuse pärast). Kolmandaks telgede vahe piiramine - see on suhteliselt väheoluline miinus, kuid Audi esisilla asetus tingib eesistujate jalaruumi vähendamise salongitungivate rattakoobaste tõttu (A8's ilmselt seda probleemi ei ole). Ja neljandaks pealesõidunurga vähenemine - see on pika ninaga väga otseses seoses. iX bemmiga sai talvel Lasnamäe karjääri nõlvast ilusti üles, mina Audiga pidin tagurpidi kökerdama ja lumest tasandust aretama, sest nõlv oli nii järsk, et nina läks vastu maad, enne kui rattad tõusuni jõudsid. Kõik need asjad on vaieldamatult seotud Audi neliveoskeemiga ja sellest tingitud pika ninaga, sellele ei ole võimalik vastu vaielda. Fakt on lihtsalt see, et Audi on ennast täna suunitlenud luksusele, mitte rallimisele, seega ei oma need asjaolud uute Audide ostjatele kõige vähematki tähendust. Samuti on Audi insenerid suutnud väljaspool rattaid asetseva mootori tekitatava juhitavushälbe tasemel veermikugeomeetria abil põhimõtteliselt ära kaotada, mis on igati kiiduväärne. Miski pole ideaalne, Audi samuti mitte, kuid kõikide omaduste üldkokkuvõttes on ta sellele siiski päris lähedal, mis ongi lõpuks peamine...

hmm oli see vist ikka tehnika maailm, mis testis uut audi a8 , s klassi ja uut 7 st ja wv phaetonit ja miski luksus maasturit, ja testi võitis audi a8 , just juhitavuse ja roolitunnetuse poolest

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 19.08.04 07:53 Tsiteeri

A8 võitis selle testi eelkõige tänu stabiilsele esinemisele kõikides testivaldkondades, kuid jah, roolitunnetust tõsteti esile minugi mäletamist mööda.

Toonitan veelkord, et ma ei ole kordagi väitnud, et A8 või Audi üldse oleks halb auto (halvasti juhitav või muidu jama). Vaidlen vastu ainult väitele, et üle esisilla rippuv mootor parandab auto sõiduomadusi. Seda ta kindlasti ei tee, väga lihtsal füüsikalisel põhjusel. Nimelt, mingisuguse pendli seaduse kohaselt, mida pikem on pendli vars, seda suuremat jõudu tuleb kasutada pendli liigutamiseks. Seda auto veermikule laiendades, siis mida kaugemal on mootor auto 4 ratta keskpunktist, seda kõvemini ta üritab autot järskude suunamuutuste korral otse vedada ja pika jõuõla tõttu nina kurvist välja suruda, mis tähendabki kokkuvõttes alajuhitavust. Kõigele vaatamata on oskusliku inseneritööga veermiku projekteerimisel võimalik saavutada autole siiski esmaklassilisi juhitavusomadusi, nagu Audi on näidanud. Ongi kõik...

Mairo
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

postitati 19.08.04 15:51 Tsiteeri

No nüüd sain alles Sinu seisukohast aru. Tehniline pool pole kunagi minu tugev külg olnud, sestap ei ole mina õige mees ütlema, kas mingil teisel mootori raskuse paigutuse puhul oleks masin vähem alajuhitav, või mitte.

A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot

postitati 19.08.04 16:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Mairo
Ja veel Joel! Sinu tehniline selgitus on minu jaoks kohati väga raskesti arusaadav. Imestama paneb mind see, et Sa X5 ja audit üldse võrdlema hakkad.!?

täpsustuseks et jutus oli iX - ehk BMW 4 veoline sõiduauto. X5 on jah jeep.

Edit by Joel: Ei hakanut enam uut postitust tegema (sry A90). Tõepoolest viitasin ikkagi sõiduautole, nimelt BMW 325 iX'le (E30). Tehnilist selgitust ma kardan, et ei oska enam oluliselt lihtsamini kirja panna...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
cul
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3.0TDI Q

postitati 06.09.04 14:29 Tsiteeri

Kui ma nüüd ei eksi siis oli Kaitm'i A8 mul pulma autoks. Suured tänud sulle veelkord. Sõitsin kah A8-ga elus esimest korda (ja plaan on, et mitte viimast) ja võin julgelt ütelda kõigile, et pisema rahakoti puhul loobute te ennem suitsust ja viinast, aga mitte naudingust, mida se masin pakub. Samas nagu selgub, ei olegi jupid nii hirmus kallid (bensu kulu ehk ainuke miinus, samas minek jälle suur pluss) ja kui ise kätt määrida kah ei karda, siis ei tohiks küll mingi meeletu vahe misiganes teise auto ülalpidamisega sisse tulla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
mouse
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 14.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A8 3.7 Quattro

postitati 30.12.05 07:04 Tsiteeri

ei ole webastot kõigil peal.see on ikka nii,kuidas tellitud on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Kaitz
huviline

Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: Jalamees hetkel.

postitati 28.07.06 23:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: goblin
Here we go! Asi võtab juba parema pöörde - jutt asjalikum ja usutavam.
Tänud, Kaitm, et võtsid vaevaks oma kogemused kirja panna. Ka teistele tänud suunavate mõtete eest.
Kui aus olla, siis umbes sellisena ma kujutasingi asja ette, nagu Kaitm kirjeldab. See, et kõik kohe hakkavad kiruma A8 juppide kallidust jms. - tähendab, et pole vist ikka kogemust antud isendiga. Nö. arvamuse tasemel, et "suur ja rikaste inimeste auto, ju siis ka jupid kallid"
7. bemari kohapealt - väga õige märkus! Selleks, et mind panna ostma midagi muud, kui Audit ..., eiei - seda ei suuda ka kõige parem sõber ega müügimees :D
Kaitm, üks küsimus veel - miks sellise uuringu tegid, kas kõik see mis kirjutasid, oli vaja välja vahetada, või lihtsalt "professionaalsest" huvist?

Tere olen ise ka a8 omanik ja kui sul võimalus osta.Pole see ülalpidamine midagi nii kulukas.Ise oman 2.5 turbo diislit.Olen täiesti rahul.Väga hea ja mugav.Igal juhul soovitan.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
poleoluline
huviline

Registreerunud 25.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2 Q

postitati 29.07.06 10:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaitm
Tervitused jälle! Jäi silma jutt remontimise kohta. Mitte, et tahaksin millegile vihjata kuid Tartu VW-Audi esindus on viimane koht kuhu oma masina viin, olgu ta siis uus või vana. ( ei kommenteeri sest nutuvada tuleb pikk pikk ). On kohti, kus tehnika sama hea-uus kui esinduses ja remondi hinnad tunduvamalt odavamad. Kuna ise ei ole harjunud eriti raha "niisama" siia sinna loopima, siis ei ole sugugi suur vaev sõita poest läbi ( kaotada ajas 15min ) ja viia siis auto kindlasse kohta remonti. Võita jupi hinnas ja remondi rahas. A8 ei ole sugugi nii eksklusiivne masin, millest korralikud töökojad läbi ei näri.
Kindlasti annab kõike teha ka põlveotsas ja pahtli ning marlega ..... hinndade ja jubinate kohta, millest kirjutasin ei ole seda silmas peetud. ( näiteks kas vahetada terve sharniir, maksta 800eek raua eest või siis vahetada sharniiri otsas originaalpuks ).
Mis puutud dünaamikasse ja automaat käigukasti siis muidugi tiptronic on üpris manuaali sarnane aga muidugi mitte päris see. See auto on ju ehitatud rõhudes mugavusele ja sujuvale, turvalisele ( vajaduse korral ka kiirele ) kulgemisele punktist A punkti B. Kui rõhuda meeletule kiirendusele ja "käsitööle" manuaaliga siis soovitaksin ehk mingi audi coupe 2.8 Q või 2.2 Turbo Q manuaal. Liigub nagu loom ja rallimehe sunde saab ka kätte. ei laida manuaali mitte kohe maha, kõik eelmised viis audit on olnud manuaalis ja momendil siis elu esimene automaat-tronic.
Ilusat päeva soovides Kaitm!

Võin siia lisada et vw keskuses olen käinud ainult õli filtrit ostmas viimastel aastatel .... seal käimisest loobusin juba üleeelmise massinaga mis oli vw passat... kuigi oli ees üks natuke tuttav tegelane siis ütleks et kui vähegi võimalik siis mina oma autot sinna enam ei jäta.....

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 30.07.06 12:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cul
Kui ma nüüd ei eksi siis oli Kaitm'i A8 mul pulma autoks. Suured tänud sulle veelkord. Sõitsin kah A8-ga elus esimest korda (ja plaan on, et mitte viimast) ja võin julgelt ütelda kõigile, et pisema rahakoti puhul loobute te ennem suitsust ja viinast, aga mitte naudingust, mida se masin pakub. Samas nagu selgub, ei olegi jupid nii hirmus kallid (bensu kulu ehk ainuke miinus, samas minek jälle suur pluss) ja kui ise kätt määrida kah ei karda, siis ei tohiks küll mingi meeletu vahe misiganes teise auto ülalpidamisega sisse tulla.

no noh jupid polegi kallid....minu arust ikke 2või 3 korda kallimad kui muudel audidel... Mullegi kattuvad a8 jupid osalt (kuna v8 orig enam pole ) Õli filter maksab juba 460 krooksu ja bena oma sama palju ehk pea tonn juba ainult kaks filtrit...mõni mees teeb selle rahaga kõik filtrid ja õlid ära?! Aga jah masin on oma kulutusi väärt. Tasuta lõunaid ei hanta. Vihjeks nii palju, et ei tasuks kohe joosta ja osta a8, ennem uurige oma sisse tulek üle kas ikke suudate lubada endale sellist looma. Ei taha, et juhtuks sedasi, et nagu on vana V8 eestis hetkel. Hooldus kallis ja sõidetakse rondiks (viimseni) ja siis müüki....Veel natuke vihjeks, et kui midagi ei lagune ja lihtlast hooldus juppe vahetada jne siis mina ( sarnane a8 tehnilise poolega) sain endale korraliku V8 eksemplari healt omanikult ja olen vahetanud filtreid, õlid, rihmad, mõned klotsid, psisvidinaid veelgi ja olen 6 kuuga hoolduse peale kulutanud üle 30 tuh. Seega see pole väike raha , kuigi enamus minu summast oli hammasrihm koos simmerite jne. Ennem tasuks mõelda kui ostma joosta:). Minul tarbib bentsu mnt 8 ja linn 13 ja juba (vääga kerge jalaga) ja juba sealt kaotan ma kuu peale (võrreldes vana autoga) ligi 1500 kr kuus. Mis pole sammuti väike. Kuid samas olin sellest teadlik jne seega naudin neid mõnusid ja hooldan---maksan oma mugavuste eest. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 30.07.06 20:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: riio
no noh jupid polegi kallid....minu arust ikke 2või 3 korda kallimad kui muudel audidel... Mullegi kattuvad a8 jupid osalt (kuna v8 orig enam pole ) Õli filter maksab juba 460 krooksu ja bena oma sama palju ehk pea tonn juba ainult kaks filtrit...mõni mees teeb selle rahaga kõik filtrid ja õlid ära?! Aga jah masin on oma kulutusi väärt. Tasuta lõunaid ei hanta. Vihjeks nii palju, et ei tasuks kohe joosta ja osta a8, ennem uurige oma sisse tulek üle kas ikke suudate lubada endale sellist looma. Ei taha, et juhtuks sedasi, et nagu on vana V8 eestis hetkel. Hooldus kallis ja sõidetakse rondiks (viimseni) ja siis müüki....Veel natuke vihjeks, et kui midagi ei lagune ja lihtlast hooldus juppe vahetada jne siis mina ( sarnane a8 tehnilise poolega) sain endale korraliku V8 eksemplari healt omanikult ja olen vahetanud filtreid, õlid, rihmad, mõned klotsid, psisvidinaid veelgi ja olen 6 kuuga hoolduse peale kulutanud üle 30 tuh. Seega see pole väike raha , kuigi enamus minu summast oli hammasrihm koos simmerite jne. Ennem tasuks mõelda kui ostma joosta:). Minul tarbib bentsu mnt 8 ja linn 13 ja juba (vääga kerge jalaga) ja juba sealt kaotan ma kuu peale (võrreldes vana autoga) ligi 1500 kr kuus. Mis pole sammuti väike. Kuid samas olin sellest teadlik jne seega naudin neid mõnusid ja hooldan---maksan oma mugavuste eest. ;)

Viimane lause on täiesti õige, kuid lisaks sellele ei tohiks unustada, et Eesti automaastikul ei veere ainult Audid ning me ei saa "luksus" Audide varuosade hindu ainult võrrelda vanade B2, B3 Audidega, millede mugavus jääb vabalt alla ka Näit. Ford Sierra/Scorpale(isegi Granadale), kuid milleised maksavad poole vähem kui Audid. Paljud õnnetud sõidavad ka igasugu muude "luksustega" ringi(Maxima, Galant, Saab 9000/9-5 jne, jne) ning nende jupid ei ole ka just odavad-tihti kallimad kui ükskõik millise Audi oma.
Kunagi Eesti aja algul räägiti seda, et ükskõik milise Quattro puhul makasad end remontimisel vaeseks ja parem hoidu sellisest isendist kaugele. Aeg on aga näidanud, et Quattrote puhul ei ole miski ületamatu ning kes väiksemate/kes suuremate kuludega on oma nelirõngalise ikka tänavapildis hoidnud. Sama jutt ka A8 kohta- kui küttekulu teeb liiga, siis sa ei vali ju 750 BMW-d järgmiseks. Seega suur küttekulu ei ole ju Audi viga, vaud suure võimsuse tagajärg, samuti ka suured ja kallid pidurikettad ning-klotsid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
spcvnd
huviline

Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6Q

postitati 30.07.06 21:33 Tsiteeri

460kr õlifilter? :o jama jutt, mul oli õlivahetus+õlifilter+õhufilter+10L neste 5w40 ca1200kr. keskmine kütusekulu linnas on 15 ja maal 9-10. näiteks esirattalaager on sama mis B4 a80'l, maksis 500kr... esisild on sama mis a4, a6 jne. ei ole seal niiiiiii kallist midagi.

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.07.06 13:39 Tsiteeri

jah ka mul on saada brasiilia filtreid (150) ja itaalia laagreid hinnaga (280-.) aga minu auto saab alati saksa toodangut või originaali (skf laager minul 760 krooni VS itaalia 280)
Jutt käis minult poolt orig osadest. Räägi siis juba oma 4.2 orig osade rihma vahetusest (juba b osadega tuleb 8 kilo, kui nüüd reas mootoriga saab 3 hakkama) Ja õligi on sul sees 2 korda rohkem seega ka siit kulutus. Kus juures õlil ja Õlil on vahe. Ise kasutan Motul8100Xs 5w-40 5l 860 krooksu ja kokku õli läheb mulle mootorisse pea 8 l seega õlid kokku juba 1200 krooni. Jah kui sinna panna Adinoli poolsünti (autosurm ) siis saab ka 500 krooniga hakkama. Kuid milleks rikkuda masinat jne. A8 ostja peaks arvestama sellega, et ta nõuab natuke rohkem kui audi 2,3 sada või mis iganes. See on loogiline. 15 l linnas tuleb vääga tagasihoidliku liikumisega ja ilma ummikuteta jne. Aga endalgi plaanis siin 4.2 kurjemat vaadata kuna naine vajab varsti masinat ja talle sobib V8 ime hästi mina siis tahaks s8 piiluda:P Mine tea...äkki peale armeed saab see tegu tehtud:cool:
Kas sa tead kui palju maksab sul õhukulu lugeja....mine tean ja see on kordades rohkem kui muul audidel:) (endal läks vaja kunagi)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 avant

postitati 31.07.06 14:02 Tsiteeri

jutt kisub mõgaks... eks igaüks teab kui kaua tahab oma autoga sõita järgmise remondini mis ei pruugi olla üldsegi mitte odav (odavate varuosade või õlide kasutamise tõttu).
Ainult ma ei saa aru miks kõik jahuvad mingitest A ja B varuosadest sellist asja ei ole olemas (minu teda) see puhtalt müügimeeste ja rahva väljamõeldis(igal ühel oma arvamus). On olemas tootja tehas mis toodab konkreetselt varuosi auto tehasele sealt tuleb üks hind ja siis on veel tosin tehast mis toodavad autode varuosi poodidesse müüki ja seal juba teine hind. Küsimärk pigem jääb kvaliteedi kohapeale kuigi toode on ju üks-sama. Mingi vahe olid muide vene rattalaagrid paremad kui mistahes teised.
Õhulugeja kohta niipalju et käisin täna küsimas Boschi esindusest hinnaks öeldi 11800eeku jämedalt ja see 4.2 motole mida kasutab S6+ AHK. Revali hind oli 11600eeku nii et nagu mulle Boschist öeldi ei pruugi revali hind kallim olla.

Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
 Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 46.3% - SQL: 53.7%]