Lehekülgi: 1 2 3 |
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 27.03.15 22:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaaku
Väga hea arutelu on lahti läinud.
Ilmselt Kärcheri jätan ikkagi kõrvale kuna nagu siingi välja tuleb siis kuni 5 seeriani on suhteliselt rämps. Isegi lugesin seda, et odavamad on
pidevalt garantiis ja kui see läbi saab siis odavam on uus samasugune osta, kui mingit pumpa ja vidinaid vahetada koos toorahaga.
Stihli kohta olen ka hea lugenud. Boschist ei tea suurt midagi, kommentaarides liigub sellest väga vähe infot.
Mõned olulised asjad, et pesur pikemalt vastu peaks:
- Kindlasti kasutada veefiltrit.
- Peale kasutamist surve maha lasta.
- Pesuaine topsikut kasutades tuleks peale seda sealt ka ca 1L vett läbi lasta.
- Peale septs pesuainete muud ei tohiks kasutada (a la Fairy jms)
- Kylmaga tuleb masin tyhjaks lasta.
Täna on meil kahjuks ka olukord poodides selline omamoodi nukker. Selles mõttes, et ei ole nii, et läheks, kysiks ja usaldaks myyja juttu ja
soovitusi. Paremal juhul on need soovitused samamoodi kuskilt kommentaariumitest ja foorumitest ammutatud. Eks erandeid on aga vähe.
|
Lisaks kuivalt töötamine lõhub ka pumpa. Võimalusel õhk püstolist välja lasta enne pumba sisselülitamist.
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 28.03.15 07:31
|
|
|
Olles kokkupuutunud juba üle 10 erinevate survepesuritega siis julgeks soovitada Clen või siis Portotechnica (samad masinad) seeriast pool profi sarja
st survega kuni 150 bari, veekulu 500l/h ja pooliga masinaid. Jälgida, et voolik oleks 1/4 ja 2 kihiline. Pool plastik voolikud on esimese aasta
jooksul katki. Kindlasti pronks südamikuga ja klappidega. Mitte kasutada pesuvedelikku läbi pumba vaid peale kanda eraldi pihustiga. Suure mustuse
eemaldamiseks pole paremat pesuvedelikku leidnud, kui Delta Force, lahjendada veega 1:25-ga. Korraliku pesuri tunneb püstoli järgi ära, mis on
metallist jooksutoruga ja eraldi surve regulaatoriga. Samuti julgeks soovitada Nilfisk Alto seeriast masinaid.
|
|
|
crazy
huviline
Registreerunud 26.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 , A6 C5 1,9tdi
|
postitati 28.03.15 07:37
|
|
|
Alla 140 bar. Eriti ei soovita. Jaab lahjaks.
|
|
|
crazy
huviline
Registreerunud 26.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 , A6 C5 1,9tdi
|
postitati 28.03.15 07:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: meelo
Olles kokkupuutunud juba üle 10 erinevate survepesuritega siis julgeks soovitada Clen või siis Portotechnica (samad masinad) seeriast pool profi sarja
st survega kuni 150 bari, veekulu 500l/h ja pooliga masinaid. Jälgida, et voolik oleks 1/4 ja 2 kihiline. Pool plastik voolikud on esimese aasta
jooksul katki. Kindlasti pronks südamikuga ja klappidega. Mitte kasutada pesuvedelikku läbi pumba vaid peale kanda eraldi pihustiga. Suure mustuse
eemaldamiseks pole paremat pesuvedelikku leidnud, kui Delta Force, lahjendada veega 1:25-ga. Korraliku pesuri tunneb püstoli järgi ära, mis on
metallist jooksutoruga ja eraldi surve regulaatoriga. Samuti julgeks soovitada Nilfisk Alto seeriast masinaid. |
Kahjuks vaidlen vastu seoses Delta force kohta. Kuna toda ei tohi kanda auto tulede peale. Mina soovitaks seda mis Statoil müüb, nime kahjuks ei
mäleta, aga on roheka kleepsuga.
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 28.03.15 08:28
|
|
|
Alati võib ju lahjema konsentratsiooniga segu teha õrnematele pindadele.
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.03.15 10:41
|
|
|
Mul on 2 seeria Kärcher- aastast 2009. Talvel ei kasuta, kuid suvel suhteliselt tihti- enamjaolt ikka autopesuks vahest ka tund aega järjest ühel muul
eesmärgil. Ei ole remondis käinud ja peseb erinevaid asju talutavalt, filtrit ei kasuta aegajalt lohiseb mööda maad järgi. See jutt oli nüüd selle
kaitseks, et kõik alla 5 seeria katki lähevad järgmisel päeval.
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 28.03.15 12:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: aixx
Mul on 2 seeria Kärcher- aastast 2009. Talvel ei kasuta, kuid suvel suhteliselt tihti- enamjaolt ikka autopesuks vahest ka tund aega järjest ühel muul
eesmärgil. Ei ole remondis käinud ja peseb erinevaid asju talutavalt, filtrit ei kasuta aegajalt lohiseb mööda maad järgi. See jutt oli nüüd selle
kaitseks, et kõik alla 5 seeria katki lähevad järgmisel päeval. |
Täpselt nii ongi.
Kasutasin ka 9a Bosch Aquatac 10, mis alla 100 eur hinnaga pole kindlasti mingi tööriist. 100bar töösurve oli nigelavõitu, samas väike ja kerge.
Katki ei läinud, iga nädal pesi tublisti 2 autot ära. 1 kord reguleerisin survepead. Talveks valasin klaasipesuvedelikku sisse, aga sel aastal jõudis
külm ette.
lugedes erinevaid arvamusi sai selgeks et kodukasutusse piisab täiesti 130-150 barisest survest ja 400-500l/h. Sellised saab olenevalt tootjast ca 300
euriga nii et kui pesemisega leiba ei teeni pole rohkem väga mõtet maksta kui just naabrist parem ei taha olla!
|
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 28.03.15 15:58
|
|
|
Oleks ka pakkuda üks tutikas würthi oma, metallsisuga, õlitusega jne. SIIT saab spec listi.
U2U kaudu saame täpsustada hinda (lett on 500-600)
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 28.03.15 20:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
lugedes erinevaid arvamusi sai selgeks et kodukasutusse piisab täiesti 130-150 barisest survest ja 400-500l/h. Sellised saab olenevalt tootjast ca 300
euriga nii et kui pesemisega leiba ei teeni pole rohkem väga mõtet maksta kui just naabrist parem ei taha olla! |
Ma olen sellega väga nous, et alustama peab oma vajaduste selgitamisest ehk mida ja kui tihti vaja pesta on.
Profiriistu kodutarbeks yldjuhul vaja ei lähe ja saab ka vähemaga hakkama.
Ma tegin täna oma otsuse ära ja ostsin Makita HW151. Eks aeg näitab, kuidas asi ennast oigustab. |
Kuidas muidu asi tundub? Oleks endal ka koju uut võimsamat vaja. Siin lingil päris hea hinnaga või leidsid veel odavamalt?
http://www.otse24.ee/est/products/Mootoriga_tooriistad/Makit/?productID=2547
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 28.03.15 20:39
|
|
|
Mina juhtusin täna K-rauta tartu kauplusesse ja soetasin Kärcher K5 comapct-i, eks näis kuidas ennast üleval peab. Esmamulje on igatahes positiivne.
Hind tundus sellise asja eest üsna mõistlik- 269 juurot.
|
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 29.03.15 08:11
|
|
|
Makita püstolil on üks häda, mis ei pruugi olla levinud. Nimelt seal sees üks ülekande toru võib tehase valu tõttu mõraneda ja siis pole muud, kui uus
püstol tellida.
Eelmisel aastal tellisin Tallmac kaudu uue püstoli, mis küll kahjuks tarnete ja segaduse tõttu võttis aega 2 kuud, kuid vähemalt alati
informeeriti.
Seadmeks Makita HW111 ja minu arvates igati sobilik survepesur koduses majapidamises.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.15 20:37
|
|
|
Noh siin räägiti, et 500L minutis oleks ok. Sai ostetud: http://www.farron.ee/korgsurvepesur-re-128-plus.html
Aga see sisenev otsik on seal ikka siuke 1/2" ja mul torud 16mm alupex. Sealt ei tule never 500L/minutis. Või on teil mingi eraldi paak vahele pandud
kellelgi ?
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.04.15 21:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: epic
Noh siin räägiti, et 500L minutis oleks ok. |
Mul tekib küsimus, et mis valemiga sellised numbrid üldse saadakse?
30 000L/h, päris ulmeline tundub.
Täitsa huvitav oleks lausa näha, kuidas survepesuriga 2x 200-250L vaati minutiga täis lastakse.
|
|
|
|
siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2006 171kw
|
postitati 21.04.15 21:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
Täitsa huvitav oleks lausa näha, kuidas survepesuriga 2x 200-250L vaati minutiga täis lastakse. |
Tegelt ongi siin rohkem ikka räägitud 500l/h, vähemalt enamustes postitustes...
Epic, räägi kuidas see Stihli masin tundub? On midagi mis oleks spetsiaalselt kiitmist või laitmist väärt või survepesur nagu pesur ikka?
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.04.15 06:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: siim1314
Täitsa huvitav oleks lausa näha, kuidas survepesuriga 2x 200-250L vaati minutiga täis lastakse. |
Tegelt ongi siin rohkem ikka räägitud 500l/h, vähemalt enamustes postitustes...
Epic, räägi kuidas see Stihli masin tundub? On midagi mis oleks spetsiaalselt kiitmist või laitmist väärt või survepesur nagu pesur ikka?
|
Pigem ikka tunnis jah , ehk siis 60x vähem, Stihli lehelt on muidugi ühikud
välja jäänud.
Ta tundub selline päris-asi olema, alumiiniumpumbaga ja ikka tunned kui kätte võtad (20kg). Igati praktiline (otsikud käivad katte alla panipaika, üks
puhastusnõel on ka peidus, voolikul on rull, juhtmel oma koht). Pesuainepotsik käib pihusti otsa, st kohe kui ära võtad, hakkab puhast vett tulema, ei
pea ootama. A eks ta muidu survekas nagu survekas ikka, lihtsalt siiber on nendest kollastest saanud, osad juba nimetavadki survepesurit Kärcheriks,
nagu kipsi Gyprociks või vahtu Makroflexiks.
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 22.04.15 08:46
|
|
|
Makita püstolil on üks häda, mis ei pruugi olla levinud. Nimelt seal sees üks ülekande toru võib tehase valu tõttu mõraneda ja siis pole muud, kui uus
püstol tellida.
Eelmisel aastal tellisin Tallmac kaudu uue püstoli, mis küll kahjuks tarnete ja segaduse tõttu võttis aega 2 kuud, kuid vähemalt alati
informeeriti.
Seadmeks Makita HW111 ja minu arvates igati sobilik survepesur koduses majapidamises. |
Mul oli sama probleem. Mul on Makita HW132, ostsin mingi Espaki pakkumise
hetkel, andes veidi järgi algupärastes soovides vooliku pikkuse (10m vs 8m) ja veehulga (500l/h vs 420 l/h) osas. Jälgimäe Makita teeninduses vahetati
püstol uue vastu, paar päeva vast läks aega. Ma lasen iga kord vooliku tühjaks (püstol otsast, toru sirgeks, veevoolik lahti ja mõne sekundiga lööb
masina tühjaks). Igaks juhuks, et ära ei külmaks - ta on mul küll majas sees garaazhis aga ukse kõrval kohe. Mingeid muid probleeme pole olnud. Aga
voolikut pikemaks teha või pikemat voolikut ei saa panna, kuna voolikurull on korpuse sees ja rohkem voolikut ei mahu sinna ära. Aga sellest pikkusest
piisab, et masin autole nina ette tõstes saab ilma rohkem liigutamata ringi peale. 1-2 meetrit pikema voolikuga ei peaks teda aga üldse liigutama.
Suuremast võimsusest/veekogusest ei oska küll puudust tunda - olen nõus Epicuga, et sellest peenest aiavoolikust kust mul vesi tuleb küll ei saagi
rohkem vett läbi minna, seega suurema vooluhulgaga masin käituks selles osas täpselt samamoodi.
Pigieemaldit (Polar) ma pritsin eraldi survepritsist. Need pesuritesse integreeritud lahendused on minu arvates mõttetud (ehkki mu omal on ka see
olemas). Nagunii pead ampoonivee ja vammiga üle käima. Ehk selle lisa järgi ei soovita küll kellelgi otsust langetada.
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 22.04.15 08:54
|
|
|
Mina ostsin lõpuks Nilfiski
Poolprofi riist 140bar 500l/h Erinevad otsikud kaasas. Peseb ilusti.
Hinna ja kvaliteedi suhe tundub paigas olevat.
|
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 22.04.15 10:18
|
|
|
Sai mõni aeg tagasi ka survekas muretsetud Makita HW111 ja toimetab päris hästi.
Voolik oleks võinud mõned meetrid pikem olla, aga selle masina kaal on suht kerge, nii et tõstmisega vaeva ei pea nägema.
|
|
|
end3l
klubiliige
Registreerunud 27.06.07
Kasutaja on foorumis
Auto: 90 3B, CQ NM, CQ AEB-064, 80 1Z, CQ AAN jpm
|
postitati 22.04.15 11:59
|
|
|
Üks väike miinus muidugi ka asja juures - ilgelt raske on see pesur, ~33 kg. Tal on küll rattad all aga kui peaks olema vaja kuskilt pilust läbi tõsta
või keldrisse tassida vms, siis ikka paras kolakas . |
Üks tähelepanek tänapäeva tehnika(vidinate) kohta - mida raskem kaalult, seda kvaliteetsem ja kauem kestab. Odav plastikpa*k ei peagi kaua vastu
pidama.
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.04.15 12:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: end3l
Üks väike miinus muidugi ka asja juures - ilgelt raske on see pesur, ~33 kg. Tal on küll rattad all aga kui peaks olema vaja kuskilt pilust läbi tõsta
või keldrisse tassida vms, siis ikka paras kolakas . |
Üks tähelepanek tänapäeva tehnika(vidinate) kohta - mida raskem kaalult, seda kvaliteetsem ja kauem kestab. Odav plastikpa*k ei peagi kaua vastu
pidama. |
Üldiselt ta nii kipub olema jah. Kaaku, ma usun see 33kg pesur ei lähe ümber kui voolikut rullilt tõmbad ?
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.04.15 15:43
|
|
|
Ei lähe, kui just ebatasasel pinnasel ei ole ja voolikut rahulikult sikutad, mitte nagu sae käiamist .
Endal hetkel kasutada Boschi (Aqua...?) pisike pupsik, kannatab pesuks ära küll, kuid vooliku jäikus ja pikkus annab kõvasti soovida.
Mölgutan samuti mõtteid Nilfisk pesuri poole.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |