| Lehekülgi: 1 2 |
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro
|
|
postitati 10.01.08 08:23
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kps
| Tsitaat: | Algselt postitas: arsi
| Tsitaat: | Algselt postitas: cretzky
MIs jut se eon et ABS pidurdusmaa on pikem. ABS selleks ongi et pidurdusteekonda lühendada et ei tekiks libisemist ja kogu jõud ja energia kulutataks
rataste seisma saamiskes ilma libisemistea. Kõik testid ikka näitavad et absga pidama saamine on kiirem ja ohutum. |
  ABS`iga on ikka pidurdusmaa 1/3 pikem ...ABS i point ikka
selleks ,et säiliks juhitavus |
Kodanik, te pole vist koolis käinud kui puhast füüsikat ei tunne, mõtle nüüd uuesti läbi oma lause ja uuri absi tööpõhimõtet ja sellest tulenevat
seoses pidurdusteekonnaga! Järgmiseks pane endale mingid suvepapud alla ja roni jääle/lumele testima, kas saad ikka ise paremini pidama auto ilma
absita kui absiga |
No kuulge Mille üle me nüüd vaidleme?
Kes on teinud ise libeda sõitu autokoolis võiks nagu sõna sekka õelda! Seal tehakse see test reaalselt läbi. Ma päris täpselt ei mäleta kui palju
ABS-ga pikem pidurdusmaa oli aga selge on see, et pikem ta oli Ja
"kps"... Pane nüüd omale suvepapud alla, mine jääle, kogu hoog ülesse ja vajuta siis täiega pidurit (eeldan, et sul on ABS). Vaata mis juhtub - Mina
arvan, et sul läheb ikka väga kaua aega, et auto seisma jääks 
No offence... really!
|
|
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 10.01.08 08:39
|
|
|
Tehtud ja proovitud igatepidi, ainus koht, kus plokkis pidurid paremad olid oli kiilakas ja naastrehv, millel naastud sees. Lamelli ja kiilaka või
lumega jäi auto ABSi kaitse välja tõmmatult paraku pikema maa peale seisma
Kui omal nahal proovinud ei oleks, siis ei rääkiks. Teine variant on see, et ABSi peapump või rattaandurid on mingil määral ikkagi väsinud 
Enda ühel isendil oli probleem, otsanuudid olid poolteljel möga täis ja andur luges kehvalt. Vigasid ajusse autole sisse ei jäetud, aga ainus mis vea
välja näitas oli VAGScope kiire kaabliga, mis kuni 30kmh sõites joonistas ilusa graafiku rataste pööretest ja siis ühel hetkel tekkis väike kukkumine
ühel rattal sisse. Sellest piisas, et ABSi aju lolliks läks ja kuratteabmida tegema hakkas, mida suurem kiirus seda rohkem ABS lolli pani ja vahel
sain absi ragisema isegi kuival asfaldil nii et auto praktiliselt ei pidurdunud, aga pedaal ragises jala all nii et hammastele oli vaja kiirovetsi
õhukummi vahele 
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
Dan
klubiliige
Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro
|
|
postitati 10.01.08 09:09
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Tehtud ja proovitud igatepidi, ainus koht, kus plokkis pidurid paremad olid oli kiilakas ja naastrehv, millel naastud sees. Lamelli ja kiilaka või
lumega jäi auto ABSi kaitse välja tõmmatult paraku pikema maa peale seisma
Kui omal nahal proovinud ei oleks, siis ei rääkiks. Teine variant on see, et ABSi peapump või rattaandurid on mingil määral ikkagi väsinud 
Enda ühel isendil oli probleem, otsanuudid olid poolteljel möga täis ja andur luges kehvalt. Vigasid ajusse autole sisse ei jäetud, aga ainus mis vea
välja näitas oli VAGScope kiire kaabliga, mis kuni 30kmh sõites joonistas ilusa graafiku rataste pööretest ja siis ühel hetkel tekkis väike kukkumine
ühel rattal sisse. Sellest piisas, et ABSi aju lolliks läks ja kuratteabmida tegema hakkas, mida suurem kiirus seda rohkem ABS lolli pani ja vahel
sain absi ragisema isegi kuival asfaldil nii et auto praktiliselt ei pidurdunud, aga pedaal ragises jala all nii et hammastele oli vaja kiirovetsi
õhukummi vahele |
Nu kui tehtud ja proovitud siis ei oska ma enam midagi õelda Ise olen
samuti proovinud korra ja siis toimis asi nii nagu mina kirjeldasin... Ega teie ilma ABS-ta katsed ei toimunud blokeerunud ratastega?
|
|
|
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
|
postitati 10.01.08 12:07
|
|
|
Njaa, mul oli esimese lumega veel suvekad all, millel mustrit häbiväärselt vähe .. Tulemus- ei saanud u. sörgi kiirusel liikudes sõbra hoovis pidama ja sõitsin aeda vaarikate vahele (õnneks oli muruplats ja ruumi auto jaoks küll
). ABS lihtsalt ei lasknud pidama 0 kiirusel...
Libedakoolitusel (naastuga) sai kogetud seda, et kinnisõidetud lumes oli abs sees pidurdusmaa TÄPSELT 2x pikem, kui ilma. Sellekohta oli väga põhjalik
õppefilm ka, mäletan...
Ja niehknaa sõidavad terve mõistusega inimesed korraliku rehviga.
|
|
|
|
Raika30
huviline
Registreerunud 02.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 c4, 93'
|
|
postitati 13.01.08 18:50
|
|
|
Issand jumal, nüüd viskasin tüliõuna.
ABS-iga ON pidurdusmaa pikem, kuid säilib juhitavus.
ILMA ABS-ita on pidurdusteekond lühem aga auto läheb sinna kuhu inerts viib.
Kui on inimesi kes seda ei usu, siis palun väga- tulge pärnu, teen tasuta demostratsiooni (mul aega küll selleks ja abs käib ka nupust välja ja sisse)
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant
|
|
postitati 27.01.08 19:56
|
|
|
viga vist peitubki rehvides. nii ,et tuleb hoolikamalt valida.
|
Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!
www.alunaut.ee kõik alumiiniumi tööd (tegemist siis merealumiiniumiga)
|
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
|
postitati 28.01.08 13:02
|
|
|
Ehk valgustad....ma olen vahetanud rehve juba mitu jooksu ( 2 jooksu tuttuued ) ja ABS toimetab ikka sama agaralt 
|
|
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant
|
|
postitati 28.01.08 20:10
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: arsi
Ehk valgustad....ma olen vahetanud rehve juba mitu jooksu ( 2 jooksu tuttuued ) ja ABS toimetab ikka sama agaralt |
mul on suht odavad rehvid, ehk tõesti selle pärast. sõbral ka odavad rehvid aga mitte sama firma omad ja pidurdab ikka jõulisemalt. võibolla lihtsalt
liiga libe?
|
Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!
www.alunaut.ee kõik alumiiniumi tööd (tegemist siis merealumiiniumiga)
|
|
|
|
|
ton
huviline
Registreerunud 22.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi100 c4
|
|
postitati 02.02.08 08:40
|
|
|
Kuival asfaldil on pidurdusmaa kõige lühem abs-ga, võrreldes siis blokeerunud rattaga ja ise tippimisega!
ei näe põhjust miks libedal teel tulemused erinevad peaks olema....
samuti ei ole abs-i töö vaid rattaste blokeerumise vältimine vaid ka lühema pidurdusmaa võimaldamine ning auto spinni mineku vältimine, juhul, kui
näiteks ühe poole rattastel on rohkem pidamist kui teise poole omadel.
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
|
postitati 02.02.08 12:27
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ton
Kuival asfaldil on pidurdusmaa kõige lühem abs-ga, võrreldes siis blokeerunud rattaga ja ise tippimisega!
ei näe põhjust miks libedal teel tulemused erinevad peaks olema....
samuti ei ole abs-i töö vaid rattaste blokeerumise vältimine vaid ka lühema pidurdusmaa võimaldamine ning auto spinni mineku vältimine, juhul, kui
näiteks ühe poole rattastel on rohkem pidamist kui teise poole omadel. | Mine proovi libedal vöi kruusateel pidurdamist ABS-iga ja
ilma siis veendud ise kuidas asjad käivad. Nii mitmeski autoteemalises tv-kanalis on seda teemat korduvalt käsitletud ja jõutud järeldusele, et
ABS-iga pidurdades on pidurdusmaa oluliselt pikem. Ka ise olen samal seisukohal ja sellele järeldusele on viinud ikkagi omad kogemused mitte teooria.
JA ÜLDSE HÄRRASED KAUA VÕIB SELLE TEEMA ÜMBER JAHUDA VÕIBOLLA TEHA KOHALIKUD TESTID JA RAHU MAJAS.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 02.02.08 13:35
|
|
|
Mina olen kah aru saanud, et ühtset tõde tegelikult pole. Kõik sõltub teeoludest, rehvidest, ABSi ja rattaandurite korrasolekust, + veel sajast
tingimusest, mida polegi võimalik eriti võrrelda või täit tõde selgitada või parimat kooslust leida. Kehvas situatsioonis suuremal kiirusel ei ole
abiks, kui kiiremini pidama saad pigem on abiks mingil määral juhitavuse säilimine ja manööverdusoskus. Hetkel siis jälle uus liikur istumise alla ja
jälle on täheldada erisusi võrreldes teiste isenditega.
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |