Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: abs sekkub liiga vara? (Vastuseid: 35 | Vaatamisi: 4211)
Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro

postitati 10.01.08 08:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:
Algselt postitas: arsi
Tsitaat:
Algselt postitas: cretzky
MIs jut se eon et ABS pidurdusmaa on pikem. ABS selleks ongi et pidurdusteekonda lühendada et ei tekiks libisemist ja kogu jõud ja energia kulutataks rataste seisma saamiskes ilma libisemistea. Kõik testid ikka näitavad et absga pidama saamine on kiirem ja ohutum.

:o:o:o ABS`iga on ikka pidurdusmaa 1/3 pikem ...ABS i point ikka selleks ,et säiliks juhitavus ;)

Kodanik, te pole vist koolis käinud kui puhast füüsikat ei tunne, mõtle nüüd uuesti läbi oma lause ja uuri absi tööpõhimõtet ja sellest tulenevat seoses pidurdusteekonnaga! Järgmiseks pane endale mingid suvepapud alla ja roni jääle/lumele testima, kas saad ikka ise paremini pidama auto ilma absita kui absiga ;)

No kuulge :) Mille üle me nüüd vaidleme?
Kes on teinud ise libeda sõitu autokoolis võiks nagu sõna sekka õelda! Seal tehakse see test reaalselt läbi. Ma päris täpselt ei mäleta kui palju ABS-ga pikem pidurdusmaa oli aga selge on see, et pikem ta oli :) Ja "kps"... Pane nüüd omale suvepapud alla, mine jääle, kogu hoog ülesse ja vajuta siis täiega pidurit (eeldan, et sul on ABS). Vaata mis juhtub - Mina arvan, et sul läheb ikka väga kaua aega, et auto seisma jääks ;)
No offence... really!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 10.01.08 08:39 Tsiteeri

Tehtud ja proovitud igatepidi, ainus koht, kus plokkis pidurid paremad olid oli kiilakas ja naastrehv, millel naastud sees. Lamelli ja kiilaka või lumega jäi auto ABSi kaitse välja tõmmatult paraku pikema maa peale seisma :( Kui omal nahal proovinud ei oleks, siis ei rääkiks. Teine variant on see, et ABSi peapump või rattaandurid on mingil määral ikkagi väsinud :(

Enda ühel isendil oli probleem, otsanuudid olid poolteljel möga täis ja andur luges kehvalt. Vigasid ajusse autole sisse ei jäetud, aga ainus mis vea välja näitas oli VAGScope kiire kaabliga, mis kuni 30kmh sõites joonistas ilusa graafiku rataste pööretest ja siis ühel hetkel tekkis väike kukkumine ühel rattal sisse. Sellest piisas, et ABSi aju lolliks läks ja kuratteabmida tegema hakkas, mida suurem kiirus seda rohkem ABS lolli pani ja vahel sain absi ragisema isegi kuival asfaldil nii et auto praktiliselt ei pidurdunud, aga pedaal ragises jala all nii et hammastele oli vaja kiirovetsi õhukummi vahele :P

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro

postitati 10.01.08 09:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tehtud ja proovitud igatepidi, ainus koht, kus plokkis pidurid paremad olid oli kiilakas ja naastrehv, millel naastud sees. Lamelli ja kiilaka või lumega jäi auto ABSi kaitse välja tõmmatult paraku pikema maa peale seisma :( Kui omal nahal proovinud ei oleks, siis ei rääkiks. Teine variant on see, et ABSi peapump või rattaandurid on mingil määral ikkagi väsinud :(

Enda ühel isendil oli probleem, otsanuudid olid poolteljel möga täis ja andur luges kehvalt. Vigasid ajusse autole sisse ei jäetud, aga ainus mis vea välja näitas oli VAGScope kiire kaabliga, mis kuni 30kmh sõites joonistas ilusa graafiku rataste pööretest ja siis ühel hetkel tekkis väike kukkumine ühel rattal sisse. Sellest piisas, et ABSi aju lolliks läks ja kuratteabmida tegema hakkas, mida suurem kiirus seda rohkem ABS lolli pani ja vahel sain absi ragisema isegi kuival asfaldil nii et auto praktiliselt ei pidurdunud, aga pedaal ragises jala all nii et hammastele oli vaja kiirovetsi õhukummi vahele :P

Nu kui tehtud ja proovitud siis ei oska ma enam midagi õelda :P Ise olen samuti proovinud korra ja siis toimis asi nii nagu mina kirjeldasin... Ega teie ilma ABS-ta katsed ei toimunud blokeerunud ratastega?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MartinCS
huviline

Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07

postitati 10.01.08 12:07 Tsiteeri

Njaa, mul oli esimese lumega veel suvekad all, millel mustrit häbiväärselt vähe :(.. Tulemus- ei saanud u. sörgi kiirusel liikudes sõbra hoovis pidama ja sõitsin aeda vaarikate vahele (õnneks oli muruplats ja ruumi auto jaoks küll :D). ABS lihtsalt ei lasknud pidama 0 kiirusel...
Libedakoolitusel (naastuga) sai kogetud seda, et kinnisõidetud lumes oli abs sees pidurdusmaa TÄPSELT 2x pikem, kui ilma. Sellekohta oli väga põhjalik õppefilm ka, mäletan...
Ja niehknaa sõidavad terve mõistusega inimesed korraliku rehviga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Raika30
huviline

Registreerunud 02.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: 100 c4, 93'

postitati 13.01.08 18:50 Tsiteeri

Issand jumal, nüüd viskasin tüliõuna.
ABS-iga ON pidurdusmaa pikem, kuid säilib juhitavus.
ILMA ABS-ita on pidurdusteekond lühem aga auto läheb sinna kuhu inerts viib.

Kui on inimesi kes seda ei usu, siis palun väga- tulge pärnu, teen tasuta demostratsiooni (mul aega küll selleks ja abs käib ka nupust välja ja sisse)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant

postitati 27.01.08 19:56 Tsiteeri

viga vist peitubki rehvides. nii ,et tuleb hoolikamalt valida.

Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!

www.alunaut.ee kõik alumiiniumi tööd (tegemist siis merealumiiniumiga)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 28.01.08 13:02 Tsiteeri

Ehk valgustad....ma olen vahetanud rehve juba mitu jooksu ( 2 jooksu tuttuued ) ja ABS toimetab ikka sama agaralt :)

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
olbert
huviline

Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant

postitati 28.01.08 20:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: arsi
Ehk valgustad....ma olen vahetanud rehve juba mitu jooksu ( 2 jooksu tuttuued ) ja ABS toimetab ikka sama agaralt :)

mul on suht odavad rehvid, ehk tõesti selle pärast. sõbral ka odavad rehvid aga mitte sama firma omad ja pidurdab ikka jõulisemalt. võibolla lihtsalt liiga libe?

Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!

www.alunaut.ee kõik alumiiniumi tööd (tegemist siis merealumiiniumiga)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ton
huviline

Registreerunud 22.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi100 c4

postitati 02.02.08 08:40 Tsiteeri

Kuival asfaldil on pidurdusmaa kõige lühem abs-ga, võrreldes siis blokeerunud rattaga ja ise tippimisega!
ei näe põhjust miks libedal teel tulemused erinevad peaks olema....
samuti ei ole abs-i töö vaid rattaste blokeerumise vältimine vaid ka lühema pidurdusmaa võimaldamine ning auto spinni mineku vältimine, juhul, kui näiteks ühe poole rattastel on rohkem pidamist kui teise poole omadel.

vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 02.02.08 12:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ton
Kuival asfaldil on pidurdusmaa kõige lühem abs-ga, võrreldes siis blokeerunud rattaga ja ise tippimisega!
ei näe põhjust miks libedal teel tulemused erinevad peaks olema....
samuti ei ole abs-i töö vaid rattaste blokeerumise vältimine vaid ka lühema pidurdusmaa võimaldamine ning auto spinni mineku vältimine, juhul, kui näiteks ühe poole rattastel on rohkem pidamist kui teise poole omadel.
Mine proovi libedal vöi kruusateel pidurdamist ABS-iga ja ilma siis veendud ise kuidas asjad käivad. Nii mitmeski autoteemalises tv-kanalis on seda teemat korduvalt käsitletud ja jõutud järeldusele, et ABS-iga pidurdades on pidurdusmaa oluliselt pikem. Ka ise olen samal seisukohal ja sellele järeldusele on viinud ikkagi omad kogemused mitte teooria. JA ÜLDSE HÄRRASED KAUA VÕIB SELLE TEEMA ÜMBER JAHUDA VÕIBOLLA TEHA KOHALIKUD TESTID JA RAHU MAJAS.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 02.02.08 13:35 Tsiteeri

Mina olen kah aru saanud, et ühtset tõde tegelikult pole. Kõik sõltub teeoludest, rehvidest, ABSi ja rattaandurite korrasolekust, + veel sajast tingimusest, mida polegi võimalik eriti võrrelda või täit tõde selgitada või parimat kooslust leida. Kehvas situatsioonis suuremal kiirusel ei ole abiks, kui kiiremini pidama saad pigem on abiks mingil määral juhitavuse säilimine ja manööverdusoskus. Hetkel siis jälle uus liikur istumise alla ja jälle on täheldada erisusi võrreldes teiste isenditega.

Hea auto on palju autosid...
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.4% - SQL: 79.6%]