Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Quattro-meeste sõiduvead (Vastuseid: 79 | Vaatamisi: 15054)
allans
huviline

Registreerunud 24.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.04 08:53 Tsiteeri

ega ta ei ole hea kui haardumine teega hea hakkab murdma ja tõenäoliselt murrab kunagi midagi ära ka aga jääga anna aga minna

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kala
klubiliige

Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Subaru forester; Audi 100 C4 2.0

postitati 07.01.04 10:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja turbo
1. see asfalt/lumi/kruus/wrc jne. külg ees sõit.... jah läheb küll külg ette ja see tuleb sellest et kiirus "valesti" valitud ... miskipärast ei näe eriti tihti et F1 mehed kuival asfaldil .. kui ka märjal seda külge libistavad nii S kui ka tavalistes kurvedes .. kui nii kiiremini saaks.. nagu siin vahetult väidetud on .. siis miks ei???

asfalt/asfalt/asfalt/F1

...niiet esimeses punktis toodud võrdlus ei pea paika.

Mitte midagi isikliku.

ei midagi isikliku aga mõtlesin ikka seda, et kiireim võimalus on sirgjooneline liikumine :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 07.01.04 10:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja allans
ega ta ei ole hea kui haardumine teega hea hakkab murdma ja tõenäoliselt murrab kunagi midagi ära ka aga jääga anna aga minna

Kui lukk sees, siis ei saanud enam normaalselt järsemaid pöördeid teha, pidi kas tuuritama (et tagaots libisema läheks) või luku välja lülitama. Ma ikka mitmel korral avastasin ennast tänu lukule otse sõitmas, kohtades, kus ma tahtsin pöörata. Nii et ettevaatust, et peale ei unustaks!

Ulvar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 07.01.04 10:45 Tsiteeri

Kunagi keegi ütles umbes nii: autospordis sõidetakse oma võimete piiril, tavaliikluses aga enamasti üle oma võimete.
Ja nii ta paraku on küll. Vahel liigeldes tuleb tahtmatult ohata: ohh lapsed, lapsed. Ning vahel tekib tõsine tahtmine mõnele millegagi äsada. Ja mitte ainult 300 seeria bmw'de liiklemist nähes.

Kuid õnneks on üha sagedamini ka vastupidiseid näiteid.

Jälle teemast välja, vabandan.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot

postitati 07.01.04 11:58 Tsiteeri

Tsitaat:

Kui lukk sees, siis ei saanud enam normaalselt järsemaid pöördeid teha, pidi kas tuuritama (et tagaots libisema läheks) või luku välja lülitama.
Ulvar

mul jällegi libedaga tundub lukk sees tunduvalt turvalisem sõita, kurvi minne suurema kiirusega ei hakka loperdama ega külge ette pilduma. läheb nagu rohkem rooli järgi just.

aga tänud, seega, lumisel asfaldil neid mõnusid nautima ei hakka, jäägu jah puhta lume või jää jaoks.:D

Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.04 12:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja A 90
mul jällegi libedaga tundub lukk sees tunduvalt turvalisem sõita, kurvi minne suurema kiirusega ei hakka loperdama ega külge ette pilduma. läheb nagu rohkem rooli järgi just.

See pole siis eriti järsk kurv, ma just 90-kraadiseid jms. pööramisi mõtlesin.

Tsitaat:
aga tänud, seega, lumisel asfaldil neid mõnusid nautima ei hakka, jäägu jah puhta lume või jää jaoks.:D

See lumine asfalt ja pisut jäine asfalt on üldse üks paha asi, seal võib mõnusid nautides ilma jääda nii naeltest, kui sidurist, sest kord libiseb ja siis äkki haagib asfalti taha kinni.

Ulvar

A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.01.04 13:20 Tsiteeri

pöörderaadius läheb lukuga jah tuntavalt suuremaks aga just teel püsimine minu arust paraneb.

äär
huviline

Registreerunud 01.12.02
Kasutaja on eemal

Auto: cq

postitati 07.01.04 13:41 Tsiteeri

Lukk sees, tahab auto pisut rohkem piitsa saada. Muidu on ala juhitav. Õigel ajal piitsa ja õigel ajal pisut pidurit, mahub igalt poolt läbi poole rooli pöördega. Ja Audi manual ei luba puhta asfaldi puhul plokki kasutada!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Dantee
huviline

Registreerunud 06.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 320

postitati 08.01.04 12:06 Tsiteeri
mõned oskused ja targutused!

Olen ka ise vitsa saanud, kui olen esisillaveolise võrri roolist quadra rooli istunud ja keel põses eputama hakanud. Nimelt parklasse sisenedes püüdsin oma pu¨ka parkida külg ees ja kiilas jääl kahe opeli vahele kiirusel nii 10 km/h, asi õnnestus, kuid pole eriline mõistatus mis ühe opeliga juhtus (opelil külg maas, audil vaid suunatuli veits katki- hind 150.-EEK), õnneks oli ascona. Olen ise katsetanud ja väidan, et kui tekkib jama, et qattro külglibisemine hakkab väljuma kontrollist, ei või iial vabastada gaasipedaali (algab kohe pidurdamine kõigi nelja rattaga). Jamast pääseb, kui lahutada sidur ja see järel gaasmada ning auto tõmbab end pea koheselt sirgeks ja kuulab taas rooli. Samas võin oma kogemuste põhjal öelda, et quattro pole siiski selliste trikkide tegemiseks sõiduteedel, kus tihtipeale mänguruumi vähe, kuid WV syncro sobib teedel poosetamiseks ideaalselt (tegu veits teise tehnikaga). Jäärajal saab quattro'ga muidugu fantastilist sõitu teha, nii et naudid ise ja vaatajatel silm puhkab. Muidugi ka jäärajal õnnestub "ilus sõit" vaid siis, kui suudad kiiruse aretada võimalikult suureks (ca' 80-100 piiridesse, olenevalt rajast) kuna väiksematel kiirustel kipub siiski asi ka seal käest minema. Vot sihuke mõttetera!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 11.01.04 00:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja äär
Ja Audi manual ei luba puhta asfaldi puhul plokki kasutada!
Asfaldil lukkude kasutamine ei ole muud kui jõuülekande ja veermiku lõhkumine

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6

postitati 23.01.04 08:43 Tsiteeri

Minu S on igatahes libedal räigelt ülejuhitav, külg läheb ette väga kergelt. Eks oma osa ole poolenisti kulunud 225 laiusega lamellis (suveka tehasemõõt on 255). Igatahes üliettevaatlikult peab sõitma, eelmine 2,8 oma 195 laiuse rehviga oli pigem alajuhitav. Ja hiljaaegu proovitud uus A8, millel all naelad, läks ainult otse, külje oleks ehk ette saanud vaid provotseerides.

Mind veidike see häirib, et libeda peal hoolimata neliveost pean vaat., et ettevaatlikumalt sõitma, kui naeltega kaheveolised. Õnneks pole seda libedtat palju ja kuival on vahe selgelt tunnetatav...:D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.04 08:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja peep
Minu S on igatahes libedal räigelt ülejuhitav, külg läheb ette väga kergelt. Eks oma osa ole poolenisti kulunud 225 laiusega lamellis (suveka tehasemõõt on 255). Igatahes üliettevaatlikult peab

Ega taga siledamad rehvid pole, kui ees või teise mustriga?

Ulvar

A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.04 09:03 Tsiteeri

võibolla on asi tunnetuses, tee libedust on raskem hinnata. esiveolisega kraabib tükk aega ennem kui kohalt norm kiiruse kätte saab ja ise olen kindlasti selle võrra ettevaatlikum kiiruse ja pidurdusega. neliveoga aga läheb kohalt minema ja ei jaga täpselt seda libedust lahti, aga pidama ei saa.. tundub, et neliveoga kiiresti sõites tahab ta ikkagi sellist jõulisemat sõitu, enne kurvi tuleb juba hakata tegutsema, mitte kurvis sees või välja tulles. mulle tundub vähemalt, et libedaga ja kiirusega tahab nagu rohkem kangutamist nelivedu.

peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.04 09:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Ulvar
Ega taga siledamad rehvid pole, kui ees või teise mustriga?

Ei ole ja mustrit on kõigil veel kõvasti peal. Ilmselt tegu efektiga, kus lamellil see "magusam" osa hakkab ära kuluma - kui nad uued olid, siis polnud nii libedad. Aga kevadeni kannatab ära - põhiliselt sõidan linnavahel ja suurtel maanteedel.

A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.04 09:42 Tsiteeri

kuidas ta su s6'l libedaga jõudu jaotab ? kas sa saad rangelt määrata ka difrilukuga jõuülekand võrdseks ette/taha ?

peep
klubiliige

Registreerunud 03.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.04 09:55 Tsiteeri

Sellel mudelil ei saa ise midagi määrata. Torsen keskel suudab 50:50 jaotust reguleerida 30/70 mõlemale poole. Sildades on elektrooniliselt aktiveeruvad lukud ka. Stabiilsuskontroll on väga hästi häälestatud ehk ega suurt peavalu pole, kui ise lollusi ei tee.

raivo
huviline

Registreerunud 15.11.02
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.04 11:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja peep

Mind veidike see häirib, et libeda peal hoolimata neliveost pean vaat., et ettevaatlikumalt sõitma, kui naeltega kaheveolised.

Mind häirib ka selline asi.
Jäärajal sõites on kah selline tunne, et näiteks FWD / RWD autoga suudan kurvid palju kiiremini läbida kui 4wd'ga, samas sirgel tõmbab nelivedu jällegi järgi või isegi mööda.
Ei teagi, kas asi on kummides, sõiduvõtetes või milles...

Jutt käib tavalistest naelkummidest, mitte piikidest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 23.01.04 11:43 Tsiteeri

Ma arvan et viga on ikka kummides ja sõidu oskustes. Ega see quattro audi polegi kihutamiseks mõeldud. Vaata juba seda palju auto ise kaalub. Puhtalt inertsist libiseb auto kurvis rohkem kui kergem esivedune auto. Tegelt peaks ju WRC-mehed ka siis esi vedustega sõitma kui need 4WD-st paremini teel seisaksid.:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 23.01.04 11:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja raivo
Ei teagi, kas asi on kummides, sõiduvõtetes või milles...

Kui Sul on võrdlusmoment 0 naelaga Ivalotega iX'i ja tutikate UG500-dega FWD Vectra vahel, siis on ilmselge, et Vectraga saab kiiremini sõita, eriti kui 4WD-teema veel uus on (pealegi, iX käitumine on jäärajal üldse omaette ooper). Sirgel saadavast kiirusest on vähe tolku kui kurvides naelte puudumise tõttu mingit külgpidamist ei ole. Üldiselt peaks jäärajal ikka 4WD-ga oluliselt kiiremini liikuma, vahe tuleb sisse just kurvidest väljakiirendamisel + see, et näiteks RWD puhul peab pidevalt tagasi hoidma, et spinni ei läheks. Moraal: viska rattad ringi:)...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.01.04 11:57 Tsiteeri

Sai siis ka eile käidud jää peal sõitmas. Kui ikka ei oska sõita siis ei oska. Küll ma proovisin igat moodi aga oma tahtele ma külla autot sõitma ei saanud. On küll suht uued naelad all (loe kuskil 2500 km sõitnud) aga tunne oli nagu oleks siledad suve kummid all. Peab veel kõvasti harjutama:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kala
klubiliige

Registreerunud 16.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Subaru forester; Audi 100 C4 2.0

postitati 24.01.04 23:12 Tsiteeri

njahh .. ma olen nüüd kaks nädalat enamvähem ainult piikidega jääl möllanud.. jakrt tavaliikluses hea meelega istun taga või kõrvalistmel.. no ei suuda harjuda enam selleag et auto ei pea :(... või noh kumm ei pea .. muretse või "titepiigid" endale

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.04 09:17 Tsiteeri

Sai siis pühapäeval Tarbia´l jäärada vaatamas käidud. Nüüd siis saan ka mina aru. Mis vahe on kummil ja kummil. Esi vedused piigi mehed lüpsid neliveo mehi umbes 20 sek´iga. Neliveokatel olid vist ka tite piigid all. Pilt siis selline
http://www.pilt.ee/photo/28239/569340/

Ja neliveduste võitja
http://www.pilt.ee/photo/28239/569322/

Esindatud oli ka üks Audi
http://www.pilt.ee/photo/28239/569321/

Kuigi jah, audiga jäärada sõita on oma ette kunst. Ise sai olla nagu Elektra tiimiga kaasas. Meie olime ainukese kopika esindajad.
http://www.pilt.ee/photo/28239/569328/
http://www.pilt.ee/photo/28239/569339/
:):):D:(;)

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 21.02.04 09:35 Tsiteeri

ise sõidan Quattrodega juba 10 aastat ja olen tähele pannud sellist asja, et kui mõistus otsas vajutad siduri alla ja auto veab ilusti otseks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 21.02.04 09:46 Tsiteeri

sõiduoskus on jah üks asi, mis vajab harjutamist ning osta ei saa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
quattromees
huviline

Registreerunud 07.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20V TQ, Audi UrS4 2,2TQ, Audi A4 2,8Q swap 4,2 V8Q, Audi 100 C4 2,3 aut., Peugeot Partner, VW Passat 1,9 TDi 2tk, Ford

postitati 21.02.04 21:46 Tsiteeri

Täna sai käidud ühel jäärajavõistlusel. Pean järjekordselt tunnistama, et Audi 200 on küll kiireks sõiduks, aga mitte vigursõiduks sobilik auto. Ja tunne on ülikurvilisel ja suht aeglasel jäärajal quattro roolis ikka abitu. Auto on ikka jõhkralt ülejuhitav, ei mäletagi, et kordagi otse oleks õnnestunud sõita! Ja kõvasti kiirendades liiguv täiega vaid külg ees, mis küll nauditav ja vahva vaadata aga...
Rada muidugi lauskurviline, powerist nagunii mingit tolku pole. Õnnestus kotti saada isegi dzhiipide käest!
Kahe võistlusel tehtud ringi "saagiks" oli tagasihoidlik aeg, tagasilla alt ära sõidetud plastist põhjakate, lõhutud tagalogar ja mõlgitud kõrvalistuja poolne tagauks (kui sai aru saadud, et ajasõidust MITTEmidagi välja ei tule, siis gaasijalaga kitsi ei olnud).
Peale minu sõitu võistles minu autoga ka Ur666, muljed vist samad mis minulgi. Sealt lisandus veel mõlk juhipoolsesse tagauksesse (õnneks allapoole liistu, peab hakkama värvimisele mõtlema:()
IRW Kohtunikele me sõit vist ka ei meeldinud, aga publik vähemalt häälitses...
Ustesse tekkisid mõlgid rajamärkimiseks kasutatud rehvidest, mida ei õnnestunud vältida.

Minu arusaamade kohaselt sobiks ainult kiire rada, kus õnnestub gaas põhjas hoida. Ümber valli nikerdamine ikka sigaraske mu arust...

Tahaks analoogis istuda, kui asjatundja puldis, ja näha, mis aeg õnnestub välja sõita.
Rehvid olid pea uued kuid auto oli kui kuullaagritel... Magic!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.2% - SQL: 67.8%]