Lehekülgi: 1 2 |
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 22.03.07 20:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Palju loeb välisõhu temp, suvel hea kuuma ilmaga naastrehviga ketsitades võib bena auru ilusti süttima panna.
|
no... suvel on naastrehv ju suhteliselt harv nähe.. või pole?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 22.03.07 20:58
|
|
|
Talvel külmaga, kui mootor on külm, aknad jääs või udused, tangin töötava mootoriga. Ohtude määrast olen teadlik. Mitte üks siinne postitus ei paneks
mind reaalselt oma käitumist muutma. Pigem olen ma topelt ettevaatlik selles suhtes, et ei enne ega pärast püstoli tankimisavasse asetamist ei kukuks
püstoli otsast tilkagi auto peale ega maha. Ka diiselautoga sõites on minu auto tankimisava ümbrus, erinevalt paljudest, alati puhas olnud.
Hoolimatult täis lödistatud autokülge nähes tuleb mul alati pähe võrdlus peldikus oma näppude täis laskmisega...
|
|
|
karlpoiss
huviline
Registreerunud 28.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: a3 1,8
|
postitati 23.03.07 07:53
|
|
|
Sõbra,just ostetud kolmetähelisega tankides, hakkas põhja alt äkkiste hooga bensiini lahmama.Loik sai korralik.Sel hetkel kui seda kaastankijad
märkasid hakkas kõigil kuradima kiire.Oleks nüüd kõrval olnud mingine töötava mootoriga rotikas,mille tuletorudest tulev leek maad sulatab,saaks
Peetrusega praegu issameiet lugeda.Asi juhtus kuu tagasi Tartu ringtee nestes.Endal komme masin seisata ja ka võtmed eest ära võtta.
Kõik pole kuld mis hiilgab.Kõik pole sitt mis haiseb.
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 08:09
|
|
|
Aastatid tagasi läks ühe tsiklitiimi buss (väikebuss, bensukas siis) tankides seest põlema. Nimelt oli tehtud just süüa ja pliit oli tuline (täpselt
enam ei mäleta) ning tankimise ajal olid uksed/aknad lahti ja voilaa...
Ma ei mäleta mis või kuidas aga igaljuhul põlema ta läks, äkki tangiti ka kanistreid vms...
|
|
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: auditu
|
postitati 23.03.07 08:11
|
|
|
Mida inimesed siis Statoilis teevad, kus peab minema putkasse sisse, et maksta. Kui seal ka veel järjekord on, siis lasevadki autol rahulikult töötada
väljas ?
Vargale ju suurepärane võimalus masin ära virutada. Rääkimata muidugi muudest ohtudest.
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 08:15
|
|
|
Jah, ma kah ei mõista miks peab töötava mootoriga tankima, kui on sihuke auto, et on oht, et enam käima ei lähe, mis siis temast üldse tangid, tee
korda!
Ohte on ja mitte vähe! Te mõtelge ikka laiemalt. Paljudel ju sumpsud katki või lasevad läbi, lisaks kui püstol kukub maha ning pritsib bensu kogu auto
täis, siis ju töötava mootoriga ikka oht suurem. Lisaks jahtuvad summutaja kuumemad piirkonnad väga kiiresti kiriitilisest piirist maha.
|
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 08:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Säde sumpsist välja? Kust krdi kohast see säde sinna sumpsi peaks saama?
Suurema tõenäosusega lendab see säde sumpsist just mootorit taaskäivitades.
|
Tõenäosus, et sumpsist säde tuleb, on muidugi väike. Sädeme tekkeks on suurem tõenäosus tõesti käivitamise hetkel või siis kui gaas põhja vajutada.
Aga iseenesest pole ju võimatu, et sisepõlemismootori väljalaskesüsteemis tekib mõni hõõguv osake (näiteks tahm süsteemi seinal), mis väljub
sädemena.
Mõningates kohtades (turba kaevandamisel, väetiseladudes jm) on lausa kohustuslik kasutada ka summuti otsas sädemepüüdjaid. Seal küll sõidetakse
traktoriga, aga põhimõtteliselt on ju süsteem sama.
Mul omal maa lähedal põles maal heinaküün maha, sest üks tüüp sõitis traktoriga heinaküüni ja summuti otsas tulnud säde pani heina põlema.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 08:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cmp
|
Tõenäosus, et sumpsist säde tuleb, on muidugi väike. Sädeme tekkeks on suurem tõenäosus tõesti käivitamise hetkel või siis kui gaas põhja vajutada.
Aga iseenesest pole ju võimatu, et sisepõlemismootori väljalaskesüsteemis tekib mõni hõõguv osake (näiteks tahm süsteemi seinal), mis väljub
sädemena.
Mõningates kohtades (turba kaevandamisel, väetiseladudes jm) on lausa kohustuslik kasutada ka summuti otsas sädemepüüdjaid. Seal küll sõidetakse
traktoriga, aga põhimõtteliselt on ju süsteem sama.
Mul omal maa lähedal põles maal heinaküün maha, sest üks tüüp sõitis traktoriga heinaküüni ja summuti otsas tulnud säde pani heina põlema.
|
Ega see, et tanklas korraks mootor seisma jäätakse neid ohtusid ära ei kaota. Väitsin lihtsalt, et oluliselt ohtlikum on masin korraks seisma jätta ja
siis uuesti käivitada- sädemeid tekib oluliselt rohkem.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
cmp
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 08:33
|
|
|
Tsitaat: |
Väitsin lihtsalt, et oluliselt ohtlikum on masin korraks seisma jätta ja siis uuesti käivitada- sädemeid tekib oluliselt rohkem. |
No ma jään ikka omale seisukohale 
Ma arvan, et kui mootori väljasuretamine ja uuesti käivitamine tanklas oleks ohtlik, siis oleks ka mootori väljasuretamine tanklas ära keelatud ja
vastavad sildid tanklas üleval 
Ohutusalased sildid ei teki ju iseenesest, nende siltide taga on ka vastavad teaduslikud uuringud, mis näitavad, kas mingi asi on ohtlik või ei. Olen
sellega nõus, et ohutusala asjadega pingutatakse mõnikord üle, aga tankimist töötava mootoriga ma küll ei soovitaks.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 09:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: maxic
Mida inimesed siis Statoilis teevad, kus peab minema putkasse sisse, et maksta. Kui seal ka veel järjekord on, siis lasevadki autol rahulikult töötada
väljas ?
Vargale ju suurepärane võimalus masin ära virutada. Rääkimata muidugi muudest ohtudest. |
Teevad seda, et tangivad Neste automaatjaamas, kus ei pea pool päeva kabanossiostjate sabas veetma. Loomulikult ma ei lähe mööda linna ringi tuiama,
kui auto käib.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 10:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cmp
Tsitaat: |
Väitsin lihtsalt, et oluliselt ohtlikum on masin korraks seisma jätta ja siis uuesti käivitada- sädemeid tekib oluliselt rohkem. |
No ma jään ikka omale seisukohale 
Ma arvan, et kui mootori väljasuretamine ja uuesti käivitamine tanklas oleks ohtlik, siis oleks ka mootori väljasuretamine tanklas ära keelatud ja
vastavad sildid tanklas üleval 
Ohutusalased sildid ei teki ju iseenesest, nende siltide taga on ka vastavad teaduslikud uuringud, mis näitavad, kas mingi asi on ohtlik või ei. Olen
sellega nõus, et ohutusala asjadega pingutatakse mõnikord üle, aga tankimist töötava mootoriga ma küll ei soovitaks. |
Ma ei väidagi, et töötava mootoriga tankimine on ohutu. Samamoodi ei ole ohutu mittetöötava mootoriga tankimine.
Lõppkokkuvõttes ei ole turvalisuse kohapealt mitte mingit vahet v.a see, et töötava mootoriga masinat on lihtsam ära ajada.
Pool masina külge on täis lödistatud tavaliselt diiselautodel ja seda just seetõttu, et tangitakse ämbrist.
|
|
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 11:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
väljas ?
Vargale ju suurepärane võimalus masin ära virutada. Rääkimata muidugi muudest ohtudest. |
Teevad seda, et tangivad Neste automaatjaamas, kus ei pea pool päeva kabanossiostjate sabas veetma. Loomulikult ma ei lähe mööda linna ringi tuiama,
kui auto käib. |
Isegi Nestes, kus sa oled autost maksimaalselt 5 meetri kaugusel, ei tekiks neil probleeme sellega. Lõppkokkuvõttes igaüks teab ise mis ta oma varaga
teeb.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 11:27
|
|
|
Minu puhul on käima jätmine siiski pigem eelnevalt läbi mõeldud erand, mille põhjused juba ülalpool välja tõin. Sellise külmaga ei passi autovargad
tankuri juures järjekorras. 
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 13:33
|
|
|
USA "pisi" maasturitel arvatavasti passi ka kirjas et tankimise ajal mootor reisma, muidu ei saa paaki täis
Samas olen näinud nii mõnelgi autol, muidugi mitte uuel, milline tulemeri kapotiall käib, nende puhul ju ikka tohutult ohutum kui mootor ei käi. Või
ühel teisel autol lasi mingi pritsungi voolik läbi jne. Eks need kõik on rikked aga ega 100% tänavatel liikuvatest autodest ju ei saaks TÜVi läbi?
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
postitati 23.03.07 15:09
|
|
|
Ise arvan ka et see on kindlasti üks põhjustest, et piibujuhtmed paljudel sädelevad. Üks asi on see, et bensukast tulevad aurud võivad süttida, teine
asi et autol endal võib kapoti all bensuvoolik läbi anda. Kindlasti on auto "isesüttimine" töötava mootoriga tõenäolisem kui seisva mootoriga. Ja
pikeneb ju reageerimisaeg kui klient on arvet maksmas ja selline asi juhtub.
|
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.07 21:53
|
|
|
Minu puhul on käima jätmine siiski pigem eelnevalt läbi mõeldud erand, mille põhjused juba ülalpool välja tõin. Sellise külmaga ei passi autovargad
tankuri juures järjekorras. |
Kukkus jah vähe valesti välja.. Mõtlesingi üldiselt asja. Kuid ikkagi jääb mulle mõistmatuks asja mõtekus.
|
|
|
|
TanelJ
huviline
Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: Ford Probe 24V 2.5L V6 120kw '96a
|
postitati 23.03.07 22:08
|
|
|
Ohutuse mõttes tangin alati seisva mootoriga.
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 24.03.07 15:46
|
|
|
Ega see, et tanklas korraks mootor seisma jäätakse neid ohtusid ära ei kaota. Väitsin lihtsalt, et oluliselt ohtlikum on masin korraks seisma jätta ja
|
Ennekõike on plahvatusohtlik kõrge kontsentratsiooniga bensiiniaur, mis tuleb paagist välja, kui paak bensiiniga täitub. Peale tankimise lõppu autot
käivitades auto vahetus läheduses ju enam sellist tugevat bensiiniauru pole.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 25.03.07 19:17
|
|
|
Töötava mootoriga on muidugi rumal tankida, aga jutud mobla kasutamise ohtlikkusest on küll viisakalt öeldes imelikud - sellisel juhul tuleks mobiilid
enne bensukasse sõitmist üldse välja lülitada ja aku küljest võtta.
Samas on raske ette kujutada, millega annaks teha hullemaid sädemeid, kui kuiva pakaseilmaga autost välja ronides ja uksest haarates - seda ka
bensujaamas 
P.S. Tankuripüstolitega on selline lugu, et ilmselt just sellele mõeldes on mujal enamasti püstolitelt need päästiku lukustamisnagad eemaldatud.
Soomes näiteks pole neid peaaegu kuskil.
|
|
|
Big
huviline
Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi, Ford, Vaz
|
postitati 25.03.07 20:33
|
|
|
väljas ?
kui auto käib. |
Blackiga ühel arvamusel, tangin automaatjaamades(suht-koht ajaraiskamine kusagil Statoilis oodata kunas persetäis pohmas noori oma kabanosse tellivad)
...samuti töötab auto mootor.
Kusjuures varem suretasin alati välja, talvel tuli komme tööle jätta, kuna ei näinud mõtet vastupidiseks kui ise jälgin kõrval püstoli tööd. Ühtegi
tilka pole 5 aasta jooksul maha ajanud, need ajad on mõõas kui püstoli paagist ära võtsid ja 2 liitrit kütust mõõda maad nirises katkise tankla
tehnika pärast.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.07 07:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: V200
|
Ennekõike on plahvatusohtlik kõrge kontsentratsiooniga bensiiniaur, mis tuleb paagist välja, kui paak bensiiniga täitub. Peale tankimise lõppu autot
käivitades auto vahetus läheduses ju enam sellist tugevat bensiiniauru pole. |
See on igati loogiline ja õige järeldus küll, kuid ega bensiiniaur iseenesest ei sütti. Ja pikalt paigal aur ka tavaliselt ei püsi. Seega selle auru
ja töötava mootori seos ei sobi ikkagi kokku, st, et mismoodi see töötav mootor seda paagist väljuvat auru süütama peaks? Pigem näeks ma ohuna ikkagi
tankija riiete hõõrumisel tekkivat staatilist. Arvestada tuleb ka asjaoluga, et tanklates on tavaliselt rohkem kui 1 auto.
|
|
|
|
Snowhite
huviline
Registreerunud 12.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5 S6
|
postitati 30.03.07 16:16
|
|
|
to ferdinand
ei hakka pilte sellest vennast näitama aga juhtus sis nii, et racing autoga sai mindud tanklasse ja tagumine pittur kippus peale jääma, niikui vend
püstoli võttis ja selle auto poole keeras, sealt kukkus väike tilk velje peale see pritsis ketta peale ja siuke leek käis üle pea, et ülejäänd raffas
pani jooksu. tüüp jäi ilma oma juustest ja kulmudest jne.
töötaval mootoril on palju kohti kus võib olla aeg ajaline säde. ja sellest piisab soodsates tingimustes väga hästi.
mobiilide kohta=> mul oli ericsson millalgi aastaid tagassi ja läks lambist jope taskus põlema. kes seda ütleb, et tollel ei võiks tekkida siis
sädet kui ta sellega penajaamas räägib``??
mul elukaaslasel alati igast sünteetilised riided seljas, kui auto ukse lahti teeb sis sädemeid lendab. ja veel, et millisel autol tuleb summutist
sädemeid? irvv, absoluutselt kõigil autodel mingil hetkel, kui summuti pole enam väga tihe või on ümberehitatud vabalt hingavaks. bensiini jaam on
ohtlik koht tulega mängimiseks. kes väidab vastupidist on lihtsalt rumal inimene.
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 31.03.07 19:47
|
|
|
|
Aastaid tagasi sai käidud Venemaa avarustest sovhoosile uut bussi toomas.
Läksime Kamaziga ja tagasi tulime Kamazi sabas (bussiga omal jalal aeg-ajalt). Minu imestus oli ikka VÄGA suur, kui me sõitsime Kamazi taga ja pimedas
oli näha missugune ilutulestik (sädemete kujul) tuli sealt summutist välja.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |