Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: kas quattrol on difrilukk (Vastuseid: 57 | Vaatamisi: 11405)
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 20:09 Tsiteeri

mis offroadist te räägite???
teemaks on: kas quattrol on diffrilukk
ja autoks mille üle arutatakse on c4a6
ja mõned seltsimehed ei tee diffriluku ja EDS-i töömõttel vahet
ja nagu näha, mõned ei viitsi üldse lugeda millest jutt on

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 01.12.06 20:11 Tsiteeri

Selle teema põhiprobleem tundub olevat see, et EDS, differentsiaalilukk ja ESP aetakse segamini.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 01.12.06 20:16 Tsiteeri

sorry OT aga:
ma seni ei ole aru saanud mismoodi see lukustus minu isendil toimib... nuppe tal ei ole millega seda juhtida... midagi ei ragise ka kui libedal üle doseerida, ehk ma ei tea ka seal sedavõrd siis elektroonikat olema mis ragistaks läbi ABS... aga tagaosa läheb lõbusalt libisema nagu "Baierlasel" ja kõigi vedavate rataste alt lendab läga:D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525

postitati 01.12.06 20:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
to jass:
mis krdi pärast välistavad?

Ei maksa nüüd nii marus olla terve õhtu. Reede õhtu ja nii... Võta mõni õlu ja arutame asja rahulikult. Saame kõik targemaks. :cool:

Välistavad on need sellepärast, et need asjad on ju sama eesmärgiga ja manuaalse difrilukuga autodele ei pannud Audi EDS-i peale ja EDS-ga autodel ei ole enam manuaalset difrilukku. Kui pole ise aretatud midagi.

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
ja jutt pole offroadiga ühte patta panekust, vaid sellest, kas on diffrilukk või mitte

No aga seda on ju lihtne kindlaks teha.

Kui keskkonsoolil on difri lukustamise nupp, siis on autol jäigalt lukustatav differ.
Kui nuppu ei ole, siis jäigalt lukustatavat difrit pole.

Kui istme all ABS-i aju peal on ka kiri EDS, siis on elektrooniline difrilukk, mis pidurdab libisevaid rattaid.

Enamasti on kuni '94 aasta keskpaigani manuaalne lukk ja sealt edasi EDS.
Aga osadel Audidel pole kumbagi ja vot need on suht õnnetud eksemplarid.

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Selle teema põhiprobleem tundub olevat see, et EDS, differentsiaalilukk ja ESP aetakse segamini.

Aga teema ajasitegi oma jutuga segaseks ju teie, kps ja tarmo, väites, et jäiga difrilukuga autol käib rooli välja pöörates sisemine tagaratas ringi kiiremini kui välimine.
Sisselülitatud jäiga difrilukuga autol käivad mõlemad rattad SAMA kiirusega ringi. Selles ju difriluku põhimõte ongi, et üks ratas ei saaks teisest kiiremini pöörelda.

Kui autol on EDS, siis võib sisemine korraks kiiremini käia ja siis hakkab EDS seda pidurdama.

Kui autol ka EDS-i pole, siis võibki üks ratas jääda teisest kiiremini pöörlema.

Pole ju nii raske aru saada.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 20:24 Tsiteeri

nii jass, ja nüüd loe kps-i auto käitumist, siis oma postitust ja mõtle veelkorra jutu üle järgi...
kui sel autol on EDS, siis seleta mulle ära, et kuidas saab sisemine ratas tühja lüüa pidurdamisega ja lahtise diffriga?
see on puht tehniliselt juba teoreetiliselt võimatu

lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 01.12.06 20:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jass
Oot, siin on mingi segadus. Kumb siis kps-i autol olemas on, kas reaalne lukk või EDS? Need on teineteist välistavad süsteemid.
Kui kps-l on C4 A6, siis on sellel EDS, mitte tavaline lukk. EDS tuli juba 1994 aastal Audi 100-l kastusele.

No krt, tehke omale selgeks mis asi on mis!!! :mad:
EDSi võiks eesti keeli kõige lihtsamalt tõlkida kui elektroonilist veojõu kontrolli. Difrilukk on difrilukk ja siin pole miskit tõlkida vaja. Palun selgita mulle ära mis hea pärast need kaks on teineteist välistavad asjad??? Et need mõlemad ei saa autol korraga peal olla???

OK, nad ei tööta korraga, täpselt nii nagu lülitatakse ABS välja kui difrilukk sees on.

Sinu väide, et EDS ja difrilukk on teineteist välistavad süsteemid, on täpselt sama tark ja asjatundlik kui oleks väide, et ABS ja difrilukk on teineteist välistavad süsteemid ja neid mõlemaid ei ole võimalik autole korraga paigaldada.

Tsitaat:
EDS-ga varustatud Audi Quattroga seda ei juhtu, et kõik rattad seisma jäävad libedaga. Proovitud. :D See on selliste libanelikveoliste probleem.

Antud olukorra oleks ilmselt Audi tõesti lahendanud, aga ma arvan, et ma suuda välja mõelda ja teostada situatsiooni kus ka EDS'ga Audi jääb paigale ning välja lülitatud EDSga auto sõidab ära. Pead küll anda ei julge, aga arvan, et õnnestub sellist olukorda tekitada. Kahjuks pole omal sellist autot, millega katsetada.

Tsitaat:
No mina ei paneks Audi Quattrot offroad masinatega ühte patta. Offroadi sõitmisel on loomulikult käsitsi lukustatavad difrid hädavajalikud ja loomulikult oleks EDS sellistel masinatel naeruväärne.
Aga Audi on heal teel ja suurtel kiirustel liikumiseks loodud auto ja seal on EDS omal kohal. Kõik uued Audid (isegi Q7) on EDS-ga.
Meeldib see mõnele või mitte, aga see on Audi inseneride ja paljude teiste autotootjate valitud tee ja pretensioonid selle kohta võib tõesti tehasesse saata. Ju siis leiti, et sõiduautodele on selline süsteem parem ja ohutum. ;)

Tõesti, selline süsteem on ohutum ja MUGAVAM ja sellest aspektist lähtudes tõesti ka parem.
Kui aga lähtuda sellest, et millise nö. varustusega kaugemale jõuab(mida mina paremaks pean), siis on manuaalsed lukud üle kõige.

Ehk siis siin sõltub kõik juhi mõistusest ja võimetest, mida lollem ja oskamatum juht, seda rohkem tuleb tema võimalusi kärpida(ei taha küll midagit pahasti öelda, aga Ameerikamaa peaks vist olema praegu esirinnas 100% autopiloodi aretamisel autodele, ehk siis et juhile jäetaks ülesandeks ainult sisse istudes sihtkoha aadress öelda, ning no Ameerikamaa rahva fantastilisest tarkusest käib igast jutte-legende).

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 20:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lorrap
No krt, tehke omale selgeks mis asi on mis!!! :mad:
EDSi võiks eesti keeli kõige lihtsamalt tõlkida kui elektroonilist veojõu kontrolli.

Tee ikka endale kõigepealt asjad selgeks.

EDS = Elektronische Differential Sperre

Mina tõlgiksin selle elektrooniliseks differentsiaalilukuks. Kuidas sina selle veojõukontrolliks tõlgid, sellest ma aru ei saa?

Veojõukontroll on ASR ja seda kasutatakse esiveolistel Audidel. Osadel on selle väljalülitamiseks nupp ka, uuematel on ASR osa ESP-st ja välja lülitamine toimub ESP nupu abil.

Tsitaat:

Difrilukk on difrilukk ja siin pole miskit tõlkida vaja. Palun selgita mulle ära mis hea pärast need kaks on teineteist välistavad asjad??? Et need mõlemad ei saa autol korraga peal olla???

OK, nad ei tööta korraga, täpselt nii nagu lülitatakse ABS välja kui difrilukk sees on.

Sinu väide, et EDS ja difrilukk on teineteist välistavad süsteemid, on täpselt sama tark ja asjatundlik kui oleks väide, et ABS ja difrilukk on teineteist välistavad süsteemid ja neid mõlemaid ei ole võimalik autole korraga paigaldada.

Välistavad need süsteemid teineteist sellepärast, et Audi tehases ei ole neid ühele ja samale autole korraga peale pandud, kuna need esinevad torseni eri põlvkondadel.

Ma täitsa saan aru teie seisukohast, et manuaalne difrilukk on sopa seest välja pääsemiseks parem, aga saage ka aru minu ja ilmselt ka Audi inseneride seisukohast, et uutel Audidel kasutatav EDS on parem juhitavuse ja sõiduohutuse seisukohast. Ja kuna sopa sees, kuhu kinni võib jääda, sõidavad Audi omanikud tõesti väiksema osa ajast, kui näiteks Belarusi omanikud, siis ongi kõigil uutel Quattrotel EDS peal ja manuaalsest difrilukust on loobutud.

Ei maksa ka nii konservatiivne olla, et igat uut asja karta. Kunagi kardeti elektriaknaid ja sissepritsega mootoreid ka, aga näe, ikka toodetakse neid ja paljudele isegi meeldivad need asjad. :D Peace!

Ja kui Belarusist rääkida, siis kindlasti on paljud näinud, kuidas lukus difriga Belarus väljapööratud esirattaid külg ees lükakb ja rooli ei kuula. 10 km/h põldu pidi sõites on see väike mure, aga kui Audil tagadiffer samamoodi lukku panna ja auto suuremal kiirusel alajuhitavaks muutub, on see juba suurem probleem. Selelpärast lülitubki manuaalne difrilukk suurel kiirusel välja. Aga EDS aitab ka siis edasi.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 20:52 Tsiteeri

Ok, ma hakkan vist taipama, miks siin vaidlus on tekkinud. Kuna C4 kere peale pandi erineva generatsiooni Quattro skeeme, siis on siin hetkel kõik nagu puder ja kapsad. Las teema algataja kõigepealt täpsustab oma isendi tootmisaastat, siis saab juba edasi mõelda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lorrap
klubiliige

Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD

postitati 01.12.06 20:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Välistavad need süsteemid teineteist sellepärast, et Audi tehases ei ole neid ühele ja samale autole korraga peale pandud, kuna need esinevad torseni eri põlvkondadel.

Krt, pole mõtet end rohkem närvi ajada lolli jutu peale.

Teeme nii, et kui Tartus järgmine kogunemine seltskonnaga on, tule kohale, ajame kpsi ka võimalusel kohale ja ole hea ja selgita siis ära mismoodi kpsi autol EDS rattaid kraapima paneb.

Olen krt aastaid omanud quattrot, omast arust omale nelikveo põhimõtteid selgeks teinud, füüsikatki õpitud keskmisest eestlasest kõrgemal tasemel, aga tundub, et Sinu tasemeni ma ikka ei küündi, kuna seda kuidas EDS rattaid kraapima paneb mina kinni ei võta.

Seniks aga on minu jaoks teema end ammendanud, ei ole mõtet peaga vastu seina joosta.

...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 21:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Ok, ma hakkan vist taipama, miks siin vaidlus on tekkinud. Kuna C4 kere peale pandi erineva generatsiooni Quattro skeeme, siis on siin hetkel kõik nagu puder ja kapsad. Las teema algataja kõigepealt täpsustab oma isendi tootmisaastat, siis saab juba edasi mõelda.

Parajalt segaseks on teema läinud küll.
;)

Nii ongi, et kuni 94' keskpaigani oli C4 kerel torsen II mehhanilise lukuga (nupp konsoolil), 94' keskpaigast edasi oli C4 kerel torsen IV elektroonilise difrilukuga (EDS). Nuppu pole, aga aru saab kirjast ABS-i aju peal.

Kuna teema algatajal on 95 A6 2,8 Quattro, siis on järelikult
tal elektrooniline difrilukk ehk EDS. Mingit mehhanilist lukku pole, kui keegi pole ise autole torsen II-e alla aretanud. Mis pole sugugi võimatu, sest täpselt samal kerel oli see ju varem olemas.
Olen neid mõlemaid ise kunagi omanud ja lammutanud.

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 01.12.06 21:17 Tsiteeri

Kuna jutt on huvitavaks läinud lisaks kah nats siia. Minu autot vast teate, ja juhul kui ei tea - siis vaadake ringi.
Nii - EDS tööpõhimõte on pidurdada tühjalöövat ratast, et aeglasemalt pöörlev ratas(pidav) päris seisma ei jääks. Milleks pidurdada kohaltminnes rattaid ? Milleks väita, et kui manuaalne diff. lukk ära kadus autodelt(C4), siis seda automaatsena( hakkab iga kohaltvõtuga tööle kuni kiiruseni 20 km/h vms ) enam ei kasutatud? Millega seletada seda, et kohaltvõtul on tunda, et diff on lukus? EDS ei saa sellist asja teha ja nagu ma aru saan on EDS mõeldud kiirema sõidu jaoks ja libeduse vastu.

PS! Ma räägin siin vaid oma tähelepanekuid ja mu autol on esindatud nii ABS/EDS, kui ka nelivedu, puudu on veojõukontroll.

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 21:39 Tsiteeri

Kui nii võtta, siis milleks üldse ratast kiirendamise ajal pidurdada ja milleks üldse EDS olemas on, see ju rataste pidurdamisega ainult tegelebki? Nagu eespool seletati, on see vajalik, kuna kõvasti libisev ratas ei kanna veojõudu teele. Maha pidurdades hakkab see jälle haarduma ja rataste üldine veovõime paraneb.
Kunagi käisid siit foorumist läbi videod, kus jäiga difrilukuga C4 S4-l ja EDS-ga C4-l (vist oli Audi 100) tõsteti üks esiratas õhku. S4 sõitis kohe tungraualt maha, EDS-ga auto jäi algul paigale ja alles siis, kui EDS rakendus, sõitis tungraualt maha.
Kui nüüd sellel EDS-ga autol oleks olnud ka see nn automaatne jäik difrilukustus, millest siin räägitakse (ja mida olemas pole), siis oleks ju see jäik difrilukk pidanud pool veojõudu ka tagasillale saatma ja auto oleks pidanud kohe tungraualt maha sõitma, nii nagu tegi C4 S4, millel oli jäik nupust lülitatav difrlukk, või kuidas? Aga ei sõitnud ju, sest difrid olid täiesti vabad.

Ma ei tea, kust kohast see jutt automaatselt töölehakkavast jäigast difrilukust on tulnud (võib-olla sellest, et nupust lülitatav jäik difrilukk läheb suuremal kiirusel ise automaatselt maha), aga kui selle olemasolu kohta ka mingi veenva tõestuse leiate, siis pange link siia üles.

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 01.12.06 22:03 Tsiteeri

Ärge väga kõvasti lööge, aga kui väidetavalt on mingil a6-l automaatne täisplokk, siis kaua see sild vastu peab? Kohapeal manööverades mõjuks ju tagasillale koguaeg kohutavad jõud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 01.12.06 22:08 Tsiteeri

UTFG:

4-s põlvkond tuli alates C4 A6-st, see oligi põhierinevus 100 C4 -ga.

Väljavõte:

quattro generation IV

Audi A4/S4, Audi A6/S6, Audi A8/S8 with both manual and automatic transmissions. Also on VW Passat B5 4motion. Manually locking rear differential replaced by Electronic Differential Lock (Difflock imitation, detects wheelspin via ABS sensors and applies brakes to spinning wheels thus transferring torque via open differential to another wheel which has more traction). EDL works at speeds up to 40 km/h (25 mph), on more powerful versions such as S4/S6/S8 - up to 80 km/h (50 mph). In addition to EDL, Audi A8/S8 limits engine rpm when excessive wheelspin occurs.

What: Permanent all wheel drive.

Torsen center differential, 50/50 split, automatically locking with up to 80% of torque transfer to either axle.

Open rear differential, Electronic Differential Lock.

Open front differential, Electronic Differential Lock.

How: This is a superb all wheel drive system for on-road car. In on-road conditions the car will not move if all four wheels lose traction. Torsen effect with one wheel in the air will not happen on quattro IV because Electronic Differential Lock will apply brakes to spinning wheel and Torsen differential will transfer torque to rear axle.

In off-road conditions (wheels in the air and an obstacle restricting the vehicle from moving forward) the car will not move further when one front and one rear wheels lose traction. The reason of this behavior is that Electronic Differential Lock is not a replacement for mechanical differential lock and it is not able to transfer enough torque to another wheel. The car will end up spinning one front and one rear wheel with crackling EDL trying to stop them from spinning.

Pros: Superb all weather full-time all wheel drive, no driver intervention.

Cons: no major flaws.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 22:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Parajalt segaseks on teema läinud küll.
;)

Nii ongi, et kuni 94' keskpaigani oli C4 kerel torsen II mehhanilise lukuga (nupp konsoolil), 94' keskpaigast edasi oli C4 kerel torsen IV elektroonilise difrilukuga (EDS). Nuppu pole, aga aru saab kirjast ABS-i aju peal.

Kuna teema algatajal on 95 A6 2,8 Quattro, siis on järelikult
tal elektrooniline difrilukk ehk EDS. Mingit mehhanilist lukku pole, kui keegi pole ise autole torsen II-e alla aretanud. Mis pole sugugi võimatu, sest täpselt samal kerel oli see ju varem olemas.
Olen neid mõlemaid ise kunagi omanud ja lammutanud.

Vihaga hakkasin tuhnima netis ja leidsin päris hea seletuse, miks minu isend käitub nii nagu ta käitub :) Link

Tsiteerin kahte lõiku sellelt lehelt, täpselt mida teeb minu liikur :)

Generation II .... earlier C4 platform (1995-1998) Audi A6/S6
Cons: If one front wheel happens to be in the air spinning freely, the all wheel drive will not work.

Ometi on minu autol peal ABS+EDS aju ja ka pidamise saavutamiseks hakatakse ABSi ragistama. Mis selle tulemusena juhtub on see, et üks ratas käib ragisedes ringi ja auto teeb nõksakaid ja "üritab" teisi rattaid kuidagi liigutada, aga auto ei liigu. Vedamine tuleb taha ainult siis kui pidurit peal hoida ja täiega pähe andes pidur lahti lasta. Sel juhul vaadati pealt, kuidas rattad ringi käisid ja auto välja ronis.
Ja veel üks tähelepanek. Palun tehke mulle selgeks see, miks minu liikuril tagumine sisemine ratas käib võrdselt teise tagumise rattaga ringi ja tekitab tugeva kaapimisjälje maha kohapeal rattad risti keerates ja kohalt ära minnes kui mul on ABS+EDS aju kaitse välja tõmmatud! Kas tõesti mina olen loll või :D Tean seda sellepärast, et sõitsin peaaegu aasta ringi katkise ABSi anduriga ja ABS oli välja lülitatud olekus. Kui ABS ei töötanud ei töötanud ka EDS ehk siis inglisekeelse lühendina EDL. Mitte miski ei ragisenud, aga tagumine sild oli ikkagi blokis kuni teatud kiiruseni ~25-40km/h ja kurat seda teab kuna. Ütleme nii, et ma olen ise kah üritanud selgeks endale teha, kuidas ma välja saan kui ma juba kinni olen jäänud. P*rse kõik need ABSid, EDSid, diffrid ja mul pts puha mis iganes, sest labidas ja füüsiline töö on pidanud ikkagi appi tulema või mõni hea sõber, kellel on kah quattro+köis ja mind välja on aidanud :D

Sorry 4 my bad language, aga õlle teeb oma töö :D
Tegelt olen ma juba ammu aru saanud, et pean oma avanti naisele jätma ja omale lõpuks ometi tõsisemalt allroadi otsima hakkama :D:D:D
PS! Oodake kuradid kui ma oma b2q korda ja käima saan, siis tulge mulle seletama, et selle keskel ja taga olev manuaalne differ on jama :D

jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.12.06 22:37 Tsiteeri

Tsitaat:

Vihaga hakkasin tuhnima netis ja leidsin päris hea seletuse, miks minu isend käitub nii nagu ta käitub :) Link

Tsiteerin kahte lõiku sellelt lehelt, täpselt mida teeb minu liikur :)

Generation II .... earlier C4 platform (1995-1998) Audi A6/S6
Cons: If one front wheel happens to be in the air spinning freely, the all wheel drive will not work.

Muide, seal Wikipedias on viga torseni aastaarvude koha peal, nagu ka paljudes teistes teemades esineb neil ebatäpsusi. Tegelikult siis C4-l alates 94' ikkagi generatsioon IV. Märkasin seda kunagi ammu juba, igaks juhuks võrdlesin teiste allikatega ka ja kuskil saksakeelsel Audi lehel juhiti ka sellele Wikipedia möödapanekule mõne aja eest tähelepanu.

Aga kogu selle loo peale lähen ka uue õlle järele. :D

C6
huviline

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.2 ja A4 Avant Quattro 1.8T

postitati 02.12.06 11:24 Tsiteeri

Quattro mehed jälle omavahel karvupidi kokku läinud. ;)

Panen siia kasutaja diversion poolt kunagi foorumis üles riputatud video sellest, mismoodi käitub ülestõstetud rattaga A6 C4 Quattro. Ei sõida see ilma EDS-i abita kuhugi, kuna mingit müstilist difrilukku lisaks EDS-le sellel autol pole.

Video

Eriti tähelepanelikult võiksid seda vaadata kps, tonny ja lorrap, kes siin teemas kõige kurjemat häält tegid ja teisi rumalateks kippusid tembeldama. Aga tuleb välja, et peaksite hoopis oma teadmisi erinevatest Quattro versioonidest ja difrilukkudest täiendama.

Paluks nüüd mitte pahaks panna. ;)

äss
klubiliige
ac aasta auto 2011 võitja

Registreerunud 23.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: 2x 1,8t ja masuudipress

postitati 02.12.06 12:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: C6

Eriti tähelepanelikult võiksid seda vaadata kps, tonny ja lorrap, kes siin teemas kõige kurjemat häält tegid ja teisi rumalateks kippusid tembeldama. Aga tuleb välja, et peaksite hoopis oma teadmisi erinevatest Quattro versioonidest ja difrilukkudest täiendama.

sul oli ju esimene ratas õhus :D ... jutt käib tagadifri lukust

best ET 8,9 sek@268kmh - 1311hp
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.06 12:04 Tsiteeri

Mina seletaks kps -i auto "Downi sündroomi" lahti nii - auto eelmine või üle-eelmine omanik on tagadifrit tuuninud (sinu auto käitub sama moodi kui LSD diffri puhul minu kunagine BMW 325i, millega vaikselt parklas manööverdades kippus sisemine ratas kraapima).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Lauri2
huviline

Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 80

postitati 04.12.06 08:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Pole ammu proovinud, aga minu meelest võib lülitada küll sõidu pealt. Seepeale pannaks nö. süsteem valmis, aga reaalne lukustamine saab toimuma alles siis kui auto korraks seiskad. Võin ka eksida, aga minu meelest sõidu ajal reaalset lukustamist ei toimunud.

eks, natuke teemast mööda, aga täpsustamiseks, et manuaalis (vähemalt a100 '92 omas) on kirjas, et diffrit saab lukustada (=nuppu vajutada) liikudes kuni 25km/h või seistes. Reaalne lukustumine toimub kui rattad käivad ühe kiirusega (=auto parasjagu ei keera või mõni ratas ei libise) või seisavad. Proovitud, nii töötab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 04.12.06 09:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Kunagi käisid siit foorumist läbi videod, kus jäiga difrilukuga C4 S4-l ja EDS-ga C4-l (vist oli Audi 100) tõsteti üks esiratas õhku. S4 sõitis kohe tungraualt maha, EDS-ga auto jäi algul paigale ja alles siis, kui EDS rakendus, sõitis tungraualt maha.
Kui nüüd sellel EDS-ga autol oleks olnud ka see nn automaatne jäik difrilukustus, millest siin räägitakse (ja mida olemas pole), siis oleks ju see jäik difrilukk pidanud pool veojõudu ka tagasillale saatma ja auto oleks pidanud kohe tungraualt maha sõitma, nii nagu tegi C4 S4, millel oli jäik nupust lülitatav difrlukk, või kuidas? Aga ei sõitnud ju, sest difrid olid täiesti vabad.

Kas sul nüüd mitte sildade diferentsiaalid keskdifriga segi ei läinud? Keskel on puhtmehaaniline torsen ja ei mingeid lisalukustusi.

Teema alguses mainitud nähtus tunduks päris loogilisena, kui autol oleks tagasillas ka torsen (nagu näiteks V8 puhul).

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.06 09:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Pole ammu proovinud, aga minu meelest võib lülitada küll sõidu pealt. Seepeale pannaks nö. süsteem valmis, aga reaalne lukustamine saab toimuma alles siis kui auto korraks seiskad. Võin ka eksida, aga minu meelest sõidu ajal reaalset lukustamist ei toimunud.
Ilmselt reaalne lukustumine toimub siis, kui lukustuse lülitusmuhvi hambad kohakuti lähevad - samal põhjusel ei lähe vahel lukk paigal peale, vaid alles liikuma hakates (sama ka luku mahatulekul).

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.06 09:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Muide, seal Wikipedias on viga torseni aastaarvude koha peal, nagu ka paljudes teistes teemades esineb neil ebatäpsusi. Tegelikult siis C4-l alates 94' ikkagi generatsioon IV. Märkasin seda kunagi ammu juba, igaks juhuks võrdlesin teiste allikatega ka ja kuskil saksakeelsel Audi lehel juhiti ka sellele Wikipedia möödapanekule mõne aja eest tähelepanu.
Aga paranda siis need vead ära - Wikipedia peaks ju olema vabalt toimetatava materjali kogu (kunagi toksis kuhugi midagi Audi-ainelist ise ka).

kaaperdaja
klubiliige

Registreerunud 08.08.03
Kasutaja on eemal

Auto: S2, S4

postitati 04.12.06 13:46 Tsiteeri

Ühe toreda juhtme läbilõikamisega saavutab sellise asja, et tagarattad saab ka suurema hoo peal lukus hoida, kui see 20-30 kmh. Sõitsin eelmine aasta jäärada nii ja päris hea oli. Asfaldi peal saab kohapeal ringe teha nii kaua, kui kummi suitsu hais tapma hakkab.

Et siiski iga ilmaga selle S2-ga alajuhitavus ära kaotada, lasin tagadiffri ära vahetada ja nüüd ka taga torsen. Nii lõbus pole kunagi S2-ga sõit veel kulgenud. Täitsa nagu rinka pill juba.

-Reimo

indrekk
huviline

Registreerunud 04.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: 200 20v

postitati 04.12.06 15:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaaperdaja
Ühe toreda juhtme läbilõikamisega saavutab sellise asja, et tagarattad saab ka suurema hoo peal lukus hoida, kui see 20-30 kmh. Sõitsin eelmine aasta jäärada nii ja päris hea oli. Asfaldi peal saab kohapeal ringe teha nii kaua, kui kummi suitsu hais tapma hakkab.

Et siiski iga ilmaga selle S2-ga alajuhitavus ära kaotada, lasin tagadiffri ära vahetada ja nüüd ka taga torsen. Nii lõbus pole kunagi S2-ga sõit veel kulgenud. Täitsa nagu rinka pill juba.

-Reimo

räägid ehk lähemalt sellest juhtmest? ;)

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 46.1% - SQL: 53.9%]