Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Sõidustiil (eraldame teema kütusekulust siiski) (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 4151)
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 18.08.06 20:03 Tsiteeri

Ausalt öeldes olen ise ka seda meelt et see on jama. Vahepeal võib nö torud ju paari kiirendusega puhtamaks lasta aga peale suppernõuandeid sõitsin siin keskmiselt 3000 p juures nii maanteel kui linnas ... ja ausalt öeldes on kütusekulu sellise stiili juures suur. Viimane nädal olen viljelenud nö klassikaliselt rahulikku sõitu. 4 jandaga linnas 1800-2000 p ja samamoodi maanteel 90-ga siis ka 2500 p ja ausalt öeldes on kütusenäidiku seieri langevus palju rahulikumaks jäänud. Vana opel Vectraga mis mul ennem oli. Sellega sõitsid kuidas tahtsid. Ikka oli 7L-100-le. Sellise nö ökonoomse sõidustiiliga vedasin oma keskmise kütusekulu 8L 100-le. Ja ei kurda arvestades kui väikesemahuline on mootor ja kui suur on kere. Siiski ka 2,0 võtab suht normaalselt kütust. Opel oli muidugi 1,8 ja 66 kw ... aga möödaminekutel pidi ka 4 janda sisse panema ja vajutama :P Igatahes hakkan nüüd rahulikku sõidustiili endale sisse harjutama. Tuleb odavam ja ei piina ka mootorit :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mürka10
huviline

Registreerunud 07.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,3E 1989, Audi A4 Avant B5 1,9 tdi 1999

postitati 18.08.06 23:22 Tsiteeri

siin räägiti, et sissepritsel läheb käiguga pidurdades kulu nulli. uuematel autodel on see kindlasti nii. paar kuud tagasi üritasin oma autoga käiguga pidurdades kulu vähendada(2,3 r5 mootor), kuid vahet polnud mingisugust. mootori tööpõhimõttest ma midagi ikka tean ja seepärast küsin, et kas mehhaanilisel pritsel see süsteem töötab? sel juhul peaks olema mootorisse mineva õhu kogus 0.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 18.08.06 23:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cmp
Vabakäiguga veeredes on kütusekulu tühikäigu tasemel, mootoriga pidurdades on sissepritse puhul kütusekulu 0.

Enne jäi mul see lause ''kahe silma vahele''. Kas Sul on selline arusaam, et mootor töötab tühikäigul ilma kütuseta ? Selline asi pole kahjuks võimalik.

Tsitaat:
Algselt postitas: mürka10
siin räägiti, et sissepritsel läheb käiguga pidurdades kulu nulli. uuematel autodel on see kindlasti nii. paar kuud tagasi üritasin oma autoga käiguga pidurdades kulu vähendada(2,3 r5 mootor), kuid vahet polnud mingisugust. mootori tööpõhimõttest ma midagi ikka tean ja seepärast küsin, et kas mehhaanilisel pritsel see süsteem töötab? sel juhul peaks olema mootorisse mineva õhu kogus 0.

Ei ole see ka uuematel autodel nii. Ütle mulle kuidas sa kujutad ette mootori tööd ilma kütuseta ?
Kütuse kulu on nullis ainult siis, kui mootor ei tööta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 19.08.06 05:11 Tsiteeri

Simps kallike, kui mootoriga pidurdad(pritsega auto), siis on kütuse kulu 0. Mootor töötab sel juhul nagu kopressor, õhk tuleb ja läheb läbi mootori ning kuna kütet peale ei anta, saavutab mootor nii suurema pidurdusmomendi kui ka küttekulu kokkuhoiu. Tavalisel tühikäigul loomulikult kulu 0 ei ole. Sorry, et mootor koguaeg kütet ei võta...

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 19.08.06 08:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: veekaheksa
Simps kallike, kui mootoriga pidurdad(pritsega auto), siis on kütuse kulu 0. Mootor töötab sel juhul nagu kopressor, õhk tuleb ja läheb läbi mootori ning kuna kütet peale ei anta, saavutab mootor nii suurema pidurdusmomendi kui ka küttekulu kokkuhoiu. Tavalisel tühikäigul loomulikult kulu 0 ei ole. Sorry, et mootor koguaeg kütet ei võta...

See on küll siis väga huvitav, et mootor töötab autol, summutajast tulevad sissepõlemismootorile kohaselt põlemisjäägid, aga kütust ei lähe mitte tilkagi.
Aga, kui Sina seda ütled siis ei peaks enam ju kahtlust olema.
Kuna mul ka pritsega auto, siis hakkan ka tänasest peale palju käiguga pidurdama, saan kah tasuta sõita mõnda aega töötava mootoriga.

mürka10
huviline

Registreerunud 07.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,3E 1989, Audi A4 Avant B5 1,9 tdi 1999

postitati 19.08.06 08:45 Tsiteeri

nii ta on, et kulu on null. sa ju ei saa käiguga pidurdamise ajal vaadata mis summutist välja tuleb. aga mind huvitaks just mehhaaniline pritse, sellel pole elektroonilisi pihusteid ning kui mootorisse tuleb õhku siis peaks ka kütus peale tulema. simps, mul ei andnud see käiguga pidurdamine vähimatki tulemust, seepärast nii küsingi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
aivo_
huviline

Registreerunud 01.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 avant

postitati 19.08.06 09:16 Tsiteeri

ei ole küll spetsialist, aga kas mehanilisel pritsungil aju polegi?
Kui õieti olen aru saanud siis meh.pritse puhul peaks olema kütuse jagaja mis reguleerib kütuse jaotust(silindrite vahel)
ja kogust(klapi avatuse aeg).

Kõik mis on raha eest saadud on odavalt saadud...
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 19.08.06 09:31 Tsiteeri

Meh pritsungit on nii ajuga kui ka ilma. Ja silmas pead ilmselt nn. "pritsepead".

Vähemalt osadel meh. pritsega mootoritel on selline asi nagu decelaration valve, mis juhib siseneva õhuvoo käiguga pidurdamise ajal õhu "taldrikust" mööda. Selle tagajärjel taldrik kukub alla ja järelikult ka kütust ei pihustata. Lihtne...

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.08.06 09:49 Tsiteeri

No endaarust ma ei väitnudki et tühikäigul mootor kütust ei võta :P Rääkisin mootoriga pidurdamisest ikka.
Mehaanilise sisspritse kohta ma täpselt ei tea, aga täitsa võimalik et nendel kütuse pealeandmist ei peatata.

Samal teemal arutati ka siin:
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=22615

cmp
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 19.08.06 09:57 Tsiteeri

Jälgisin veel oma autol linnavahel rahulikul pöördeid - automaatkast hoiab D-asendis pöördeid ikka u 2000 kanti, sellest alla eriti ei lange. Kütusekulu on min 7,5, pigem ikka 8,5.

k6veric
huviline

Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe typ 85 Q ; s4 b6 4,2 ; b4 1,8tq

postitati 19.08.06 12:23 Tsiteeri

Saage aru, et mida madalamad on mootori pöörded seda vähem kytust mootor v6tab. Ise asi on aru saada sellest kas mootor ka vedada j6uab väga madalatel pööretel. Seega tuleb leida optimaalne vahemik kus mootor veel vedada j6uab. Kiirendamisel ei ole ka kasu väga aeglasest kiirendamisest, pigem normaalsest m66dukast kiirendamisest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
throt
huviline

Registreerunud 25.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 b3

postitati 20.08.06 08:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps
kujutad ette mootori tööd ilma kütuseta ?
Kütuse kulu on nullis ainult siis, kui mootor ei tööta.

aga kui sa mänguautole hoo sisse lükkad ja siiis selle käest lahti lased, kas siis mänguauto jääb koheselt seisma? sinu teooria järgi sellist füüsikalist nähtust nagu inerts ei eksisteeri. ehk siis teisisõnu, kui sõidad normaalselt, siis veab mootor rattaid ringi, aga kui pidurdad käiguga, siis veavad rattad mootorit ringi

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 20.08.06 10:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: throt
aga kui sa mänguautole hoo sisse lükkad ja siiis selle käest lahti lased, kas siis mänguauto jääb koheselt seisma? sinu teooria järgi sellist füüsikalist nähtust nagu inerts ei eksisteeri. ehk siis teisisõnu, kui sõidad normaalselt, siis veab mootor rattaid ringi, aga kui pidurdad käiguga, siis veavad rattad mootorit ringi

Ma sain juba asjast aru, kasutaja veekaheksa seletas asja ilusti ära, korrutada pole seda enam mulle vaja.
Ja arvan, et mänguauto ei ole siia just kõige parem näide. :P

monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)

postitati 20.08.06 12:00 Tsiteeri

oskab keegi öelda kuidas mu monopritse suhtub kõtuse pealeandmisse vabakäigul veeremine vs käiguga pidurdamine. Selge, et tühikäigul veeredes midagi võtab, aga nö käiguga pidurdamisel?

üldiselt ise olen proovinud nii ja naa. Kuna linnaliikluses tundub praegu normaalkiiruseks 70 olema, siis ikka ka linnas 5 käiguga.

Õnnetul kombel tundub 50 kiirus nagu piiri peal olevat. Et 60 ga nagu juba kindlasti 5 käik aga 50 peal on sihke pole liha pole kala.
Katsun kiirendada ühtaselt ja lasta käigud niipalju peeneks et mootor ennast mõnusalt tunneks (et üleminekul kõrgemal käigul see kõrgem ka vedada jõuaks). Pidurdan linnas käiguga, maanteel lasen lihtsalt vaba peale - ei teagi miks just nii.

keskmine kulu 9-9.5 (mis peaks antud mootorit ja kere arvestades väga hea tulemus olema, üsna lähedane sellele mis tehas lubab (maantee 8,5 ja linn 11) ja auto ikkagi 13 aastat vana) linn ja mnt umbes 50/50 või natuke linna kasuks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 20.08.06 18:58 Tsiteeri

Niih ... tegin elava katse ... käisin nädalavahetusel Tartus. Sai terve päeva linnas ringi kärutatud ja tagasi s-jaani ka veel ... krt liitreid enam ei mäleta aga kilomeetreid oli 250 täpselt kui kodu jõudsin ning keskmiseks kütusekuluks 2,0 bensukas avandil oli siis 7,4 l 100-le ... See sisaldas siis mitte üle 2500 p sõitu ... käiguga pidurdamisi ja vaikselt kohalt minekut. Proovisin üliökonoomset sõidustiili ja eelneva 3 käiguga linnasõitu ja maanteel 110 lastes sõitsin linnas 4 jandaga ja maanteel 90 -ga ning ei lasknud üle 2500 p üldse taho-l minnagi ning sain küttekulu ligi 3,5 l alla mis on üsna hea tulemus :) Arvestada tuleks ka seda et peale minu olid autos veel 3 täisealist inimest ja laste ATV.

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 16.3% - SQL: 83.7%]