Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Mootori madala temperatuuri mõjud? (Vastuseid: 58 | Vaatamisi: 9416)
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 15.10.06 16:25 Tsiteeri

Nii ta tõesti olema ei peaks aga arvestades meie kliimat....
Ma panin igastahes täna oma nina kinni ja soojenemine toimub palju kiiremini :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.10.06 16:33 Tsiteeri

ei hakand uut teemat tegema, aga küsimus siis, et kui millegipärast temp näidik on töötamast lakanud ( ehkki ventikas ja kõik toimib õigel ajal), kas see tähendab et termostaat on õhtal või on veel midagi võimalik?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 15.10.06 21:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jan-kos
Nii ta tõesti olema ei peaks aga arvestades meie kliimat...

Nu see peaks tähendama, et meist veelgi põhja poole ei ole sellise masinga üldse asja... pole võimaik lihtsalt sõita temaga seal... :o
Tsitaat:
ei hakand uut teemat tegema, aga küsimus siis, et kui millegipärast temp näidik on töötamast lakanud ( ehkki ventikas ja kõik toimib õigel ajal), kas see tähendab et termostaat on õhtal või on veel midagi võimalik?

Termostaat on õhtal sul siis kui moto temp liialt kõrgeks tõuseb (temostaat kinni) või siis hoopis nii, et kui kohapeal tõuseb temp miski maani ja sõitma hakates kukub alla 80C (termostaat on lahti). Ütled, et vent hakkab tööle? mis temp. seier sulle näitab sel hetkel? kui mitte midagi või miskit väga madalat temperatuuri võib viga kas andurs mis seierile info annab, seier ise on vigane või siis info mis anudrist tuleb ei jõua seierini.

Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.06 15:24 Tsiteeri

asi selles on et temp näidik ei liigu üldse ja ma ei tea palju temp näitab. Tahaks tööle saada aga ei tea mis värk on.

-j-t-
huviline

Registreerunud 24.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6, b4 autom

postitati 16.10.06 17:03 Tsiteeri

temp andur vaheta ära, mul oli sama häda :)

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 06:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: -j-t-
temp andur vaheta ära, mul oli sama häda :)

See on üks võimalustest, minu S2-l nt just oli viga hoopis kellade plokis kus oli katkenud väga imelikult üks rada ning täpselt temp. kella oma, et anduri vahetus poleks tulemust andnudki (samas selle ma välja vahetasin jah... õnneks ei ostnud ma uut... teine oli kohe proovimiseks olemas :D). Enda oma kontrollisin üle nii, et jutuka abiga sain lingi kus oli õpetus millise temperatuuri anduri juures oleva pistiku otsa peale tuleb mass lasta, et seier põhja jookseks, kuna seier ei liikunudki saigi kellade plokk maha võetud.

Teema jätkuks ka veel niipalju, et tegin ühe testi... kui temp seal 60C peal ja ülesse poole ei liigugi sulgesin puhuri klapi täielikult, et jahedat õhku ei tuleks soendusradikale üleüldse peale. Alla minuti jooksis temperatuur 25C kõrgemale, ehk ca 85C peale ja järneva minuti jooksul sinna 88C kanti kuskile ja jäi sinna seisma, nüüd puhurit uuesti tööle pannes vast natukene kukkus (1-2C) kuid see oli ka kõik, et jäi ikkagi 85+C peale seisma.
Sellest järeldan siis seda, et nüüd ongi miski väike nõks ainult millest ta peab üle saama, et kui temp juba üleval siis uuesti alla ei kuku... aga puhurit kasutades üle 60C ei lähegi.
Ei oskagi sellise asjaga midagi ette võtta... soendusradikat ju kinni ei kata :P salongi nagu sooja tahaks ikkagi... eks panen suurele radikale papi ette ja vaatan kas probleem sellega laheneb... kipun arvama, et karmimate külmadega jään ikkagi autosse külmetama:(

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.06 06:34 Tsiteeri

Ma panin kapotil asuvale iluvõrele katte taha.Radikas on praegu täiesti lahti,radika katmiseks läheb päris külmade saabumisel.Aga olen ise ka seda tähele pannud et sõiduajal kui soojendus täitsa kinni panna siis seier hüppab suht kergelt üles ja alles peale seda olen soojapuhuri järgi lükanud. Ja kui bensukaga oled senini harjunud siis diisli soojenemine tundub sellisena nagu mingi jama oleks kuskil sees,aga pika peale harjub sellega ära.

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 02.11.06 14:35 Tsiteeri

mul ka 2.5tdi ja värske omanik ja asi on selles et ka ei taha sooja salongi tulla temperatuur on 90c ja salongituleb leiget õhku. Üks soovitas termostaadi ära vahetada aga seda ma eriti ei usu et termostaat läbi oleks kui temp koguaaeg 90 juures on. ja soojendus radikasse minevad torud on soojad aga salongi jõuab leiege õhk:s keeruline jutt aga loodan et saite aru ja oskate midagi tarka öelda. ette tänades

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.06 14:42 Tsiteeri

Klapid mis õhku suunavad on kinni paakunud... suht tihe probleem kondiga masinatel (on ikka kont peal jah?). Mõnel siin on aidanud kui neid mootoreid lasta lihtsalt ühest asendist ühte (ühesõnaga istud autosse ja kukud nuppe vajutama, ühele poole, teisele poole). Kui see klappe liikuma ei pane tuleb suurem lammutamine teha (pole eriti lihtne sinna ligi pääseda mainin lisaks) ning siis lihtsalt lahti võtta ja puhastada/määrida vajalikud osad.

jrgen99
huviline

Registreerunud 02.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5TDi Avant quattro 1997

postitati 02.11.06 14:47 Tsiteeri

mul täitsa tavaline ilma kliimata mul läks see meelest kirjutada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Enos
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,5 TDI `96

postitati 04.11.06 18:59 Tsiteeri
Algne küsimus

Tänan kõigi kommentaaride eest kuid algne küsimus oli, et kas pikemas perspektiivis jaheda motoga sõitmine võiks miskit mootori juures peeti keerata!
Proovisin minagi termostaati vahetades probleemist üle saada aga tulemust ei miskit.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.06 18:37 Tsiteeri

Peeti ei keera miskit, kuid mootorile on antud töö temp see väljendub küttekulus esmaselt jne.

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 05.11.06 19:19 Tsiteeri

Mootori Algõpe, autor Heldur Tamm.

Liiga madala temperatuuri korral hakkab aurustunud kütus kondenseeruma silindriseintele, pestes maha sealt õli. Halveneb silindri ja kolvi vaheline õlitamine. Eriti madala temperatuuriga töötava mootori korral pääseb kondenseerunud kütus kolvi ja silindri vahelt karterisse, veeldades seal õli. Sellistes tingimustes kuluvad silindrid, kolvid, kolvirõngad, kolvisõrmed eriti kiiresti. JÄRELDUS : jahutussüsteemi normaalne töötamine soodustab suurima võimsuse saavutamist, kütusekulu vähenemist ning mootori tööea pikenemist.

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.06 20:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Simps

JÄRELDUS : jahutussüsteemi normaalne töötamine soodustab suurima võimsuse saavutamist, kütusekulu vähenemist ning mootori tööea pikenemist.

Täpselt see on ka minu järeldus... kuid kas see tähendab seda, et audi TDI mootorid (vähemalt minu 1,9TDI, 66KW) on ehitatud ainult soojematesse ilmastikuolidesse:o? Praegu sõidan ringi papp ees tervel suurel jahutusradiaatoril ning ikkagi soojeneb mootor halvasti ja õiget töötemperatuuri ei saavutata... mõelda veel, et korralik talv pole veel käeski :(

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 05.11.06 21:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ranz
Tsitaat:

JÄRELDUS : jahutussüsteemi normaalne töötamine soodustab suurima võimsuse saavutamist, kütusekulu vähenemist ning mootori tööea pikenemist.

Täpselt see on ka minu järeldus... kuid kas see tähendab seda, et audi TDI mootorid (vähemalt minu 1,9TDI, 66KW) on ehitatud ainult soojematesse ilmastikuolidesse:o? Praegu sõidan ringi papp ees tervel suurel jahutusradiaatoril ning ikkagi soojeneb mootor halvasti ja õiget töötemperatuuri ei saavutata... mõelda veel, et korralik talv pole veel käeski :(

Kas termostaadis ei või asi olla ? On ju olemas nn. sooja maa termostaadid, mis ei sobi meie oludesse. Näiteks, kui mina ostsin talvel bensiinimootoriga b4-ja, oli pidevalt salong kõigest leige, mootori max. temperatuur 70 kraadi ja norm. tempi. ei saavutanudki. Sai pandud 94 kraadine termostaat ja kõik ok. Mootor saavutab kiiresti normaalse temperatuuri ning salong on soe, täis võimsust kasutades isegi nagu saun.

Enos
huviline

Registreerunud 30.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,5 TDI `96

postitati 06.11.06 16:05 Tsiteeri

Hmm... mootorile kõvasti villa ümber ja salongi soojakott kaasa :( . Einoh täitsa mure juba. See akadeemiline jutt (Heldur.T.) ajas hirmu nahka!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
leits
huviline

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.5TDI V6 Avant

postitati 06.11.06 17:59 Tsiteeri

Endal ei läinud ka alguses ostes 2.5tdi 110kw soojaks. Termostaat oli läbi, sai uus pandud. Nyyd läheb suht kiiresti soojaks. 2-3km sõidu järel puhub juba suht talutavat õhku (sooja). Võrreldes 1.9tdi (66kw) läheb imo 2.5tdi ikka väga kiiresti soojaks. (bensukale palju alla ei jää :)) Eks kui kõvemad külmad tulemas, paneb papi ette.

Huvitatud paintballist? Kontakteeru minuga: leits@ozkpaintball.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.06 21:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Kas termostaadis ei või asi olla ? On ju olemas nn. sooja maa termostaadid, mis ei sobi meie oludesse. Näiteks, kui mina ostsin talvel bensiinimootoriga b4-ja, oli pidevalt salong kõigest leige, mootori max. temperatuur 70 kraadi ja norm. tempi. ei saavutanudki. Sai pandud 94 kraadine termostaat ja kõik ok. Mootor saavutab kiiresti normaalse temperatuuri ning salong on soe, täis võimsust kasutades isegi nagu saun.

Eip, termostaadis asi ei ole, see sai kevadel kohe autot ostes ära vahetatud ning 87C oma vastu. Siis kui moto temp on kuskil 70C kandis on radika pool olevad kõik torud täiesti külmad... et tomib see asi ilusti... ta lihtsalt ei saavuta oma temperatuuri... papp seal radika ees tegelt nagu miskit mõju ei andnudki... sai lihtsalt teiste soovituste kohaselt ikkagi proovitud.
Eks näis mis saab kui need karmimad külmad saabuvad:(

kotkas06
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI A4 avant1,9 TDi

postitati 14.11.06 07:09 Tsiteeri

mine korraliku remondi töökotta ja lase korda teha mis sa ise pusid enda a4 õnneks kõik korras aga vanal audil oli vastupidi läks jälle liiga kuumaks koguaeg

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.06 07:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kotkas06
mine korraliku remondi töökotta ja lase korda teha mis sa ise pusid enda a4 õnneks kõik korras aga vanal audil oli vastupidi läks jälle liiga kuumaks koguaeg

Nimeta üks korralik remonditöökoda Pärnus :P
Siiamaani olen kõik masinad ise korda teinud, eks pean ka sellega hakkama saama... kuid kuna tundub, et probleem pole ainult minu masinaga ning ka teised pole abi saanud arvan, et isegi kuskile teenendusse viies vahetatakse enne mõnusa raha eest juppe välja ja siis öeldakse ikkagi, et nii peabki olema... polegi miskit teha.

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 14.11.06 07:42 Tsiteeri

Tsitaat:

Teema jätkuks ka veel niipalju, et tegin ühe testi... kui temp seal 60C peal ja ülesse poole ei liigugi sulgesin puhuri klapi täielikult, et jahedat õhku ei tuleks soendusradikale üleüldse peale. Alla minuti jooksis temperatuur 25C kõrgemale, ehk ca 85C peale ja järneva minuti jooksul sinna 88C kanti kuskile ja jäi sinna seisma, nüüd puhurit uuesti tööle pannes vast natukene kukkus (1-2C) kuid see oli ka kõik, et jäi ikkagi 85+C peale seisma.
Sellest järeldan siis seda, et nüüd ongi miski väike nõks ainult millest ta peab üle saama, et kui temp juba üleval siis uuesti alla ei kuku... aga puhurit kasutades üle 60C ei lähegi.
Ei oskagi sellise asjaga midagi ette võtta... soendusradikat ju kinni ei kata :P salongi nagu sooja tahaks ikkagi... eks panen suurele radikale papi ette ja vaatan kas probleem sellega laheneb... kipun arvama, et karmimate külmadega jään ikkagi autosse külmetama:(

võibolla just sellest asjaolust tingituna on vähemalt "uuema malli" kliimal külma ilma puhul selline funktsioon, et enne jahutusvedeliku soojenemist teatud temperatuurini käibki salongivent vaid miinimumkiirusel ja võtab siis koos soojenemisega elu sisse...

Lisaks veel sellinegi asi, et vähemasti selle temperatuurianduriga, mis ridaviiestel jm. tolle ajastu mootoritel peal, võib talvel külm õhuvool anduri enese nii maha jahutada, et see näitabki tegelikust veidi madalamat temperatuuri (anduri vedelikku ulatuva osa pindala on õhu käes oleva osa pindalast tunduvalt väiksem)

Termostaadi väsimisest veel niipalju, et eelmisel autol oli vanal termostaadil näha, et see päris kinni ei lähegi, vaid jääb hästi natukese irvakile (vist alla 1 mm pilu), aga sellest piisas, et mootor maanteel alati alla jahutada.

kotkas06
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.06 19:01 Tsiteeri

pärnust ei tea AGA TALLINAS SUMPSIMEES JA TÖÖMEES EINAR VÕI SIIS REVAL AUTO KIRVES ON AGA KINDEL ET KORDA SAAB

kotkas06
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.06 19:02 Tsiteeri

või tallinas forss

kotkas06
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.06 19:12 Tsiteeri

aga pärnu kohta kahjuks ei tea:(

ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.06 20:08 Tsiteeri

Selle jaoks on olemas nupp MUUDA, et mitut vastust nüüd poleks küll vaja olnud panna.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 23]
[PHP: 36.8% - SQL: 63.2%]