Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Arutelu XENON teemal. (Vastuseid: 75 | Vaatamisi: 7539)
lars
huviline

Registreerunud 25.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2.5TDI 2001

postitati 21.01.05 12:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ICE
- Tänapäeval KÕIK xenonid (ballastid, pirnid) on tehtud aasias. Ka Hella on tehtud seal, saksamaal ei toimu tootmist

Sa mõtled tehase või aftermarket juppe? Minuteada tehakse ka Venemaal, või loed sa seda juba Aasiaks?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 21.01.05 14:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lynx
tore, kui Sa endas nii kindel oled.
Kui mul kodus veel need pildid alles on, kus ühes tules oli 30% Philipsi imepirn ja teises 4,3K xenon, siis panen selle samamoodi siia teemasse.
Loomulikult mingi suvalise kollase pirniga on räige vahe.

No mu autol on suht sinise olemisega BlueVisionid ees ja mõni on tõesti neid ka xenonideks pidanud. Kui teine auto tavaliste või kasvõi VisionPlusidega kõrvalreas on, siis tunduvad minu omad ikka oluliselt valgema spektriga. Kui aga (orig.) xenonidega auto kõrval on, siis on minu omad suht haledad nii valgusjõult kui ka spektrilt. :P
Fotokas ei pruugi seda nii hästi eristada kui silm.

Tsitaat:
Ei tea kas on olemas sellest asja nagu odav ja hea?
Olgugi, et kõike Aasias tehakse nagu Siim ennist mainis. Kuid kas neid kõike ühte patta panna tasuks, seda kahjuks öelda ei oska.
Samas mingi test teha, kui firmad oleksid nõus komplekte laenama. Läbiviimine ei oleks mingi probleem.

Eks toomismahtude kasvades lähevad hinnad alla. Vaata, mis LCD monitoridega juhtunud on. :) Ma loomulikulkt tahaks odavat ja head. :P 10k komplekti eesti on hetkel liiga kallis, ca 3k oleks juba allpool valuläve. Eks ootame ja loodame... ;)
Kui testimiseks läheb, siis ma lükkaks oma auto kohe bixenonide testimiseks ette. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 21.01.05 14:17 Tsiteeri

Tsitaat:

No mu autol on suht sinise olemisega BlueVisionid ees ja mõni on tõesti neid ka xenonideks pidanud. Kui teine auto tavaliste või kasvõi VisionPlusidega kõrvalreas on, siis tunduvad minu omad ikka oluliselt valgema spektriga. Kui aga (orig.) xenonidega auto kõrval on, siis on minu omad suht haledad nii valgusjõult kui ka spektrilt. :P
Fotokas ei pruugi seda nii hästi eristada kui silm.

Nagu ma kartsin, rääkisime teineteisest täiesti mööda.
Mina mõtlesin seda, et kui auto vastu tuleb ei pruugi esimese silmapilguga aru saada.
Omast käest tean, kuna sõbrad/tuttavad on öelnud et suht sama näeb esmapilgul välja (siis default 4.3K).
Kuid näitamises on loomulikult räige vahe, selles ei kahtle üldse.

Tsitaat:

Eks toomismahtude kasvades lähevad hinnad alla. Vaata, mis LCD monitoridega juhtunud on. :) Ma loomulikulkt tahaks odavat ja head. :P 10k komplekti eesti on hetkel liiga kallis, ca 3k oleks juba allpool valuläve. Eks ootame ja loodame... ;)
Kui testimiseks läheb, siis ma lükkaks oma auto kohe bixenonide testimiseks ette. :)

Hmm, ise ei tahaks kuidagi uskuda et bixenon kunagi üldse nii madalale langeb. Võimalik, et mingid noname firma tooted võivad langeda, kuid mitte bixenon.
Kui kellelgi kusagil käsi sees, siis venemaal toodetud kompleti saab u. 3,5K kätte. See peaks just suht omahind asjadel olema.

Testmisest niipalju, et . . . kui seda teemat loevad firmad, kes oleks huvitatud oma xenon komplektide erapooletust testimisest, siis võiks siin sellest märku anda.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ACE16V
huviline

Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900

postitati 21.01.05 14:38 Tsiteeri

Venemaa...aga palun, sellel lehel 2 aasta tagused hinnad http://www.souz-96.com/xenon3.php ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.05 14:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Nagu ma kartsin, rääkisime teineteisest täiesti mööda.
Mina mõtlesin seda, et kui auto vastu tuleb ei pruugi esimese silmapilguga aru saada.
Omast käest tean, kuna sõbrad/tuttavad on öelnud et suht sama näeb esmapilgul välja (siis default 4.3K).
Kuid näitamises on loomulikult räige vahe, selles ei kahtle üldse.

Ma tegelikult mõtlesin, et kui kuskil foori taga kõrvuti seista, siis minu auto tulede peegeldus eesseisva auto pealt vs. kõrvalseisva auto oma. Vastu tulemas ma ju enda autot (õnneks, ptui-ptui-ptui) kunagi ei näe... Muide, suur vahe on, kas tuleklaasid on puhtad või natukenegi porised/tolmused. Puhastega paistavad mu tuled palju sinivalgemad.
Ise ma identifitseerin nii vastutuleva kui ka tahavaatepeeglist paistva xenoni 99%-se kindlusega.
Tsitaat:
Hmm, ise ei tahaks kuidagi uskuda et bixenon kunagi üldse nii madalale langeb. Võimalik, et mingid noname firma tooted võivad langeda, kuid mitte bixenon.
Kui kellelgi kusagil käsi sees, siis venemaal toodetud kompleti saab u. 3,5K kätte. See peaks just suht omahind asjadel olema.

Langeb, küll näed, et langeb. Komponendid ei maksa ju tegelikult suurt midagi. Luminofoorlaualambi võid hetkel poest osta paarisaja eeguga. Tehnoloogia on suht sama. BTW, "bixenon" pole firma. :P Eks bixenon ole tehniliselt muidugi veidi keerukam, aga no come on, 10k...
Valguspunkti kuju all ma mõtlesin midagi sellist. Siin muidugi kirjutatakse tabavalt ka nende "firmakate" kohta... Venelaste optikatööstus oli omal ajal muide väga tasemel. Zeniidid läksid läänes nagu soojad saiad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.05 16:02 Tsiteeri

Tsitaat:

Ma tegelikult mõtlesin, et kui kuskil foori taga kõrvuti seista, siis minu auto tulede peegeldus eesseisva auto pealt vs. kõrvalseisva auto oma. Vastu tulemas ma ju enda autot (õnneks, ptui-ptui-ptui) kunagi ei näe... Muide, suur vahe on, kas tuleklaasid on puhtad või natukenegi porised/tolmused. Puhastega paistavad mu tuled palju sinivalgemad.
Ise ma identifitseerin nii vastutuleva kui ka tahavaatepeeglist paistva xenoni 99%-se kindlusega.

Tore siis kui kotkasilm oled.
Kuid linnapildis kus autod liikumises on, samamoodi ka mnt. suuremate kiiruste juures ei ole aega hataka vaatama kas on xenon või mitte. Mina jään ikkagi oma jutu juurde, et tavaliikluses on raske vahet teha default 4.3K ja mingil +% halogeenil. Lähemal uurimisel teeb loomulikult vahet.
Sellel teemal ei vaidle enam, see ei vii kuhugi ja igaüks jääb niikuinii endale kindlaks.

niipalju veel:

http://www.hot.ee/minuaudi53/DSC03945.JPG

http://www.hot.ee/minuaudi53/DSC03599.JPG

http://www.hot.ee/minuaudi53/DSC03593.JPG

Noh kallid kotkasilmad ja muud teadlased, mis tuled mis pildil põlevad?
Need kes teavad, ärgu esimese hooga kohe vastuseid ritta pangu.

Tsitaat:

Langeb, küll näed, et langeb. Komponendid ei maksa ju tegelikult suurt midagi. Luminofoorlaualambi võid hetkel poest osta paarisaja eeguga. Tehnoloogia on suht sama. BTW, "bixenon" pole firma. :P Eks bixenon ole tehniliselt muidugi veidi keerukam, aga no come on, 10k...
Valguspunkti kuju all ma mõtlesin midagi sellist. Siin muidugi kirjutatakse tabavalt ka nende "firmakate" kohta... Venelaste optikatööstus oli omal ajal muide väga tasemel. Zeniidid läksid läänes nagu soojad saiad.

ahaaa, ma tõesti ei teadnud mis bixenon on, tänan et valgustasid ;)
vaatame siis kuidas tulevikus need hinnad langevad.
Hetkel hea tahmise juures kõige odavamalt saab uue komplekti u. 3k juures, kallimad on seal 6k jne. Siinkohal ei käi siis jutt tehase asendus blokkidest vms.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 21.01.05 16:12 Tsiteeri

S6 originaalxenoniga tulede lähitule osa on täiesti teistsugune kui halogeeni oma. Nagu ma ühes teemas mainisin on S6 originaalxenon täielik insenerliku idiotismi ja majandusliku kretinismi šedööver - pirn on ühes tükis starteriga, sealt läheb katkestamatu juhe läbi tulekorpuse tagumise katte ballasti. Kogu see süsteem on varuosana üks jupp, mis maksab 8+k eeku. Ja kui pirn vms läbi kärssab, siis saad uuesti 8k maksta, sest ühtegi osa eraldi vahetada ei ole võimalik.

Ise arvan, et ctock 4300k ja järgmise astme 5200k vahet on suhteliselt raske välja peilida, 6000k'st edasi juba vähem keeruline. Vaatan tänaval, uued autod - VW Touareg, BMW uus 7-seeria, Nissan Primera, Honda Accord jne. - tulevad vastu täiesti kärtssiniste tuledega. Silma järgi võiks öelda vähemalt 6500k värvitemperatuuriga. Samamoodi, Lexus GS300 müüakse erekollaste päevasõidutuledega, mida vähemalt pooled omanikud uljalt kasutavad. Minu arvates ei ole need meie õigusnormidega kooskõlas, aga uusi autosid ilmselt lihtsalt ei kontrollita tänavalegaalsuse mõttes.

Xenon kittide müüjatel (eriti 7000-8000k kittidega kauplejatel) soovitaksin oma kodulehtedele igaks juhuks disclaimerid panna vastavate õigusaktide viidetega, et keegi teoreetiliseltki hageda ei saaks. Üldse jääb mõistmatuks, miks nii kõrge kelviniga pirne toodetakse, 7500k pirni valgustugevus on 2200lm, 4200k pirnil 3100lm, st vahe on peaaegu 30%. Ilmselt kittide puhul soovib suurem osa ostjaskonnast lihtsalt võimalikult ilmselget xenon-efekti saavutada. Väike graafik kah värvide ja valgustugevuste võrdluseks, mis minu study'de põhjal peaks üle keskmise adekvaatne olema (niipalju kui arvutivärvidega tulespektrit üldse kajastada saab):

http://www.ekdg.co.kr/inform/images/hid_halogen2.GIF

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.05 17:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Noh kallid kotkasilmad ja muud teadlased, mis tuled mis pildil põlevad?
Need kes teavad, ärgu esimese hooga kohe vastuseid ritta pangu.

No ma mainisin juba, et kaamera ei kajasta tulesid kuigi loomutruult. Photoshopitud (jah, ok, muidugi sa ütled, et sa ainult resize'isid...) piltide pealt veel eriti... Ei hakka mina siin mingit miljonimängu mängima.

lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.05 18:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black

No ma mainisin juba, et kaamera ei kajasta tulesid kuigi loomutruult. Photoshopitud (jah, ok, muidugi sa ütled, et sa ainult resize'isid...) piltide pealt veel eriti... Ei hakka mina siin mingit miljonimängu mängima.

hmm, sony f828 on 4 värvisensoriga, mis just teeb pildid võimalikult tõetruud.

jah, pildid on ainult resizetud.

ära väsitab see vaidelmine juba . . .

lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 24.01.05 16:23 Tsiteeri

uurisin natukene . . .

See tulede automaatne reguleerimine käib igale automargile (ka. mudelile) kuidagi omamoodi, st. kindla aastaarvu järele. Küsimusele peale mis ja kuidas, lambist vastata ei osatud.

Kas võib panna xenon tulesid autole millel neid algselt ei ole. Mökk - mökk . . . kui lugesin seaduse ette, vastati et juu siis võib.

niipalju siis sellest . . .

Piret
huviline

Registreerunud 08.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S6 4,2; Audi Coupe Quattro, vette 96 ja üks tsikkel :)

postitati 26.01.05 12:12 Tsiteeri

Meie autol sai väga hästi aru, et on Xenon. Mina, kui mitte väga hästi kaugele nägija (-1 ja -0,75 on silmad) tuvastasin oma auto alati ära tulede järgi, kui pidin mõnikord ootama. Ja tänavapildis on minu arvates suurepäraselt aru saada, kas on Xenon või mitte. See siis minu arvamus ja äkkitsi minu silmade eripära :D

Audi S6 4,2
Audi Coupe Quattro
Corvette ja üks tsikkel :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 26.01.05 19:24 Tsiteeri

Loodetavasti saan ma Eesti ARK seisukoha aftermarket xenonite suhtes peagi selgeks. Üritaks midagi uut :P Aga sellest siis kui on põhjust.

Ps. Selgus siin ühe jutuajamise käigus inimeste üllatavalt madal teave xenonite kohta. Seega üritan teha korraliku jutu asjadest koos pildimaterjaliga u. nädalajooksul.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lars
huviline

Registreerunud 25.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2.5TDI 2001

postitati 27.01.05 13:38 Tsiteeri

Lisaks veel:

Tsitaat:

> TM-is on jutt xenon tulede väsimisest.
> 60000 sõitnud autol oli järgi 70-80% ja
> 120000 sõitnud autol 20-35% valgustugevusest.

Enda 01 aasta ja alla saja tuhande sõitnud A6 xenonid on võrreldes eelmise auto (Saabi) xenonitega täielikud sitanikerdised. Ei teagi nüüd kas viga vanas pirnis või on lihtsalt A6 tuled õnnetukesed? :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 27.01.05 13:46 Tsiteeri

Kahjuks on A6 tuled olnud õnnetud juba C4 kerest alates... Mis teha, luup nõuab oma.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
patrickss
huviline

Registreerunud 15.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 11.02.05 13:11 Tsiteeri

tsiteerin:
Esineb erandeid, kus autotootja enda lahendus on asendatav ainult autotootja suurt summat maksva originaaliga.
Senini on selliseks osutunud tehase poolt D1S-tüüpi ksenoonlaternatega varustatud Audi S6 (C4 kerel), kus tuleks välja vahetada ka tuled või vähemalt tulede reflektorid. Halogeenlaternatega Audi A6/S6 ja Audi 100/S4 (C4 kerel) seda probleemi ei oma.

ei tule vahetada. saab kasutada h7 tüüpi aftermarket komplekte, veidi nikerdamist ja ongi korras

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 11.02.05 14:08 Tsiteeri

Tõepoolest on selgunud, et selline asi on täiesti teostatav. Korrigeerisin ka tsiteeritud lõigu ICE'i mäejutlusest...

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 23.07.05 16:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ICE
Loodetavasti saan ma Eesti ARK seisukoha aftermarket xenonite suhtes peagi selgeks...

EU-nõuded on üldjoontes sellised - ksenoontuledel peavad olema pesurid ja automaatne valgusvihu suuna korrektor.

E-heakskiit peab muidugi olema ka - siis kogu laternal koos just nende pirnidega jne jne

rookierice
huviline

Registreerunud 25.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: hetkel auditu

postitati 26.08.05 12:46 Tsiteeri

Väidate siin et mida kõrgem valkustemperatuur kelvinites seda vähem valgust kuid ometi see imo nii ei ole.
Mida madalam valgustemperatuur seda lihtsamini valgus neeldub ehk seda vähem tuli tegelikult valgustab. Silmal on ka oma eripärad erinevalt täpsest mõõtetehnikast ja kokkuvõttes näitan 8000k sama hästi kui 5600k.
Parandage kui eksin ja kunagi füüsikatunnis valesti aru sain!

kogun huvitavaid juppe garaazi põrandale
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
daqqer
huviline

Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: minu masinad

postitati 26.08.05 13:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rookierice
Väidate siin et mida kõrgem valkustemperatuur kelvinites seda vähem valgust kuid ometi see imo nii ei ole.
Mida madalam valgustemperatuur seda lihtsamini valgus neeldub ehk seda vähem tuli tegelikult valgustab. Silmal on ka oma eripärad erinevalt täpsest mõõtetehnikast ja kokkuvõttes näitan 8000k sama hästi kui 5600k.

jutt jumala õige, vaata eelmist tabelit kaa

sa vist tegid sellest tunnist poppi ;)

d | ehitustehnika, suruõhk
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 03.11.05 15:26 Tsiteeri

Ksenoonide paigaldamist alustatakse tavaliselt lähitulest? Miks?
Kui kaugtuledele ümber lülitatakse, kas siis kustuvad lähituled ära (minu praegusel autol miskipärast ei kustu)?
Kui ei, siis kaugtulede kasutamise ajal teeks see minuarust hoopis karuteene. Ninaalune läheb valgemaks ja kaugemad objektid jäävad veel rohkem varju.

Ulvar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.05 22:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: daqqer
Tsitaat:
Algselt postitas: rookierice

jutt jumala õige, vaata eelmist tabelit kaa

sa vist tegid sellest tunnist poppi ;)

Kas see nüüd mitte vastupidi ei olnud - et pikalainelisem kiirgus (madalama värvitemperatuuriga valgus näiteks) neeldub vähem - madal päike paistab ka punasem.
Teisalt on inimsilma tundlikkuse maksimum ikkagi lähemal näiteks sellele 5600 K-le kui 8000-le...

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.05 22:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ulvar
Kui kaugtuledele ümber lülitatakse, kas siis kustuvad lähituled ära (minu praegusel autol miskipärast ei kustu)?
Kui ei, siis kaugtulede kasutamise ajal teeks see minuarust hoopis karuteene. Ninaalune läheb valgemaks ja kaugemad objektid jäävad veel rohkem varju.

Tuttav tunne - kui ksenoontuledega Mazda 6-ga ringi kimas omal ajal, siis tundusid need muidu ka nõrgapoolsed kaugtuled ksenoonlähitulede kõrval lihtsalt haleda naljana - nagu üritaks mingi taskulambiga kaugemale valgustada lähitulede taustal :D :D :D (Mazda 6 pilusilmses laternas on ju luubiga lähituli ja selle kõrval mingi õnnetu imepisikese läbimõõduga reflektoriga kaugtuli)

lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.05 22:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Ulvar

Ulvar

õige tähelepanek . . . ja nagu generaator M mainis, kauge sellisel juhul nagu keegi üritaks taskulambiga lisaks valgustada.

Liigun hetkel A3 millele on ise paigaldatud 5000K lähituled, kõik on hea, näeb väga hästi (isegi märjal mustal teel). Kuid kaugete väärtus on küsitav, juurde annavad nad kindlasti. Kahjuks pole endal olnud võimalust pikemalt sõita tehase xenon lähi ja tavalise kauge, et seda vahet võrrelda. Enda autol on mõlemad xenonid ja ütleks, et lust on sõita. Lähituli on ikka lähi ja kui kauge lisaks panna, siis tuleb ka kauge juurde, mitte "kollakas" kuma natukene kaugemale.

Samas paljud tehase autod tulevad just nii tehasest välja, võta Sa kinni nüüd . . .

Rule: Do your homework or suffer the consequences !
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 15.11.05 13:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Samas paljud tehase autod tulevad just nii tehasest välja, võta Sa kinni nüüd . . .

Miskipärast tuleb meelde sõna: turundusosakond.

Ulvar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.02.06 17:13 Tsiteeri

väike teema uuendus . . .

Sai siin n. vahetusel ristamis teste tehtud.
Testis osalesid:

a http://www.namyung.co.kr/english/hotproduct/hidconversion.asp

"And, you can make options for this system which bundled with Hella ballast as well as Namyung's own designed quality ballast. "

b http://www.souz-96.com/xenon.php

Esimene siis Hella ballastiga, vähemalt nii väideti kui Eestist komplekt ostetud. Teine puhast Vene toodang.

Ennekõike oli vaja ristata Vene pirne Hella ballastiga.
Kuna mõlemad on nn. asendus komplektid tavalise halogeen süsteemile, siis pistikud sobivad 1:1.

Asjast. Pistikud ümber tõstetud ja vool ballastile sappa . . . (üks jäi originaal "Hella" toodang, teine risatud) . . . "Hella" toodang süttis nagu seda oli alati teinud, ristatud süsteem mitte. Korraks pirn nagu oleks isegi põlema läinud, ca. 0,5 sek. ja kõik. Isegi kui testi 10x järjest teha on tulemus sama. Mõtlesin, et äkki praak pirn või juhtmed kuidagi valesti. "Hella" toodangu pirn Vene päritolu ballasti taha ja volaa . . . pirn süttis . . . mitte küll nii nagu peaks, kuid süttis. St. süttis pulseerides. Teistkordsel katsel süttis nagu peab.

Siis viskas küll tõsise kopa ette . . . proovisin Vene pirne uuesti "Hella" ballasti taga ja jama endine. Ainult lubab natukene ja kõik. Saatuse tahtel jätsin voolu ballastile peale . . . u. 1min. pärast proovisin uuesti. Siis süttis see süsteem ka. Ühesõnaga . . . ühtepidi süsteem toimib, teistpidi mitte, st. nii nagu peaks.

Vene toodangu kohta on tootja ise öelnud järgmist:

"HID-Lampide kasutamise uheks probleemiks on kaare suutamiseks korgepingeliste (kuni 25000 V) pingeimpulsside genereerimise vajadus. Vaid moned firmad maailmas on selle ulesande lahendanud. Firma “SOJUZ-96” inseneridel on onnestunud valja tootada kaivitav ja reguleeriv elektronaparaat “KSENIJA 12-35” (edaspidi KREA) ksenoonlambi kaare suutamiseks."

Samas suvel vahetasime ühel E39 stock xenon ballasti Vene tootega ja süsteem töötab tänase päevani ideaalselt.

Jutu point siis selles, et kui keegi hakkab erinevaid süsteeme ristama, ei pruugi asi alati tööle minna.

Lisaks . . . olen võrrelnud erinevaid valmis lahendusi. N. "Hella" toodang, tehase ja Vene oma . . . tee või tina, kuid Vene toodang näitab kõige paremini, st. valgustugevuse poolest.

P.S> Nädala eest oli kokkupuude uue VW Jettaga . . . omanik tellis tehasest xenoni, maksis 18K ja asi mida pole, on automaatne tulede kõrguse regulaator. Autol on ametlik ülevaatus jne . . . saa siis aru

Rule: Do your homework or suffer the consequences !
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.1% - SQL: 59.9%]