Lehekülgi: 1 2 3 |
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 27.01.07 20:15
|
|
|
Korralik disla peab ka -30 C juures käima minema. Aga eelmine talv ei läinud. Samas üle eelmine talv läks. Lõpuks tuvastasin, et peale rihma vahetust
oli nukkvõll vähe hiliseks jäänud. Ja sama ka pump. Sai siis kõik asjad õigeks keeratud. Aga peale seda enam külmaks ei läinud. Ja see talv pole nii
külmaga veel autoga sõitnud. Kuna enamus ajast auto seisab. Eks kui nüüd koju tulen, või vahe peal tüdruk sõitmas käib, siis saan teada kuda käima
läheb. Loodan et see talv ma ei pea käivitus muredes vaevlema,
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 29.01.07 09:23
|
|
|
Minu traktor on siiani ilusti käivitunud ka eelmise aasta kõige külmemate ilmadega. Et akul korralik särts sees oleks siis suurte külmadega oli aku
öösel toas. Ja kevadel avastasin et asi töötas talv läbi ainult 4-ja eelsüüte küünla abil. Kui mõni eelsüüte küünal rivist väljas siis kipub külmalt
natuke puterdama sest küünalde järelsoojendamine toimub veel mingi aeg. Aga pikka käivitumist soodustab ka hiline nurk, seda ma üksaasta katsetasin.
|
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 29.01.07 16:06
|
|
|
Lugedes seda juttu kisub ka minu probleem hilise süütenurga poole. Muutus külmalt käivitus probleemseks peale seda kui vahetati pumba rihma rullikuid.
Kas seda süüdet saab ise ka natuke kruttida, või on targem arvutiga järgi vaadata ja siis tegutseda?
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.07 19:01
|
|
|
Kui küünlad on korras peaks veel piibud üle vaatama, tihtipeale on piibu ja küünla vahel kehv kontakt ja küünal ei hakka tööle. Parandada on võimalik
väga lihtsalt, küünla ja piibu vahele traadijupp lükkata. Kui süütenurk hiline siis on täpselt sama pull et masin läheb s...ti käima. Keegi kirjutas
et arvutiga saab süütenurka vaadata. nii ta on aga arvuti petab ära. Arvutiga vaadatakse süütenurka käiva mootoriga, kui mootor käib elektroonika
keerab süüdet õigeks niipalju kui suudab, mina kui suure kogemusega autospets soovitan ikka süüdet mehaaniliselt mõõta. Suurim osa inimesi räägib siin
2,5 TDi'st, nendel siis käib süüde 0.25mm plunzeritõusu surnud seisus.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.07 19:28
|
|
|
Kui auto ees oled ja vaatad kapotialla siis keera pumpa vasakule poole (max 1-2mm see juba mõjub)Pump ise on kolme poldiga kinni.Ma omal keerasin
natuke paremale ja hakkas viletsalt käivituma aga selle eest mootor töötas pehmelt Enne muidugi märkisin ära algasendi juhuks kui ei meeldi midagi.
|
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.07 09:15
|
|
|
Ja nii ta ongi. Aga scottimees ütle mis tagajärg võib olla kui nurk liiga varajane on.Ma oma mootoril kunagi keerasin õige natuke hilisemaks, vääga
vilets käivitus oli ja hiljem keerasin algasendisse tagasi. Sinna on küll mõned aastad tagasi aga mingit muutust pole mootori töös esinenud. Siiani on
olnud paugupill igailmaga.
|
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.07 15:01
|
|
|
Isegi naine ütles, et enne küll nii kaua külmast peast starteriga käiama ei pidanud. Novembri madalate temperatuuride ajal (ei olnud küll -15 või -20
aga miinuses oli) ei puterdanud ega midagi. Detsembri -4 ei olnud enam nii hea käivitus tulemus.
Endal täheldasin veel sellist asja, et peale rullikute vahetamist ei lähe nii kiiresti soojaks. 20 km sõitu ja olenevalt tuule suunast saab vahest
temperatuuri 70-ne peale ka See võib küll kokkusattumus olla, et termostaat
samal ajal untsu läks.
|
|
|
|
timka79
huviline
Registreerunud 04.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: mb c180 96.a
|
postitati 30.01.07 19:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Driver
Tsitaat: | Algselt postitas: villu157
Mure siis järgmine, nimelt minu disla ei taha suurte külmadega elu vaimu sisse võtta. Ikka mega pikka käiamist tahab. Algul hakkab nagu lubama ühe või
kahe silindriga. Selline tunne on nagu ei jaksaks käima minna. Kaks korda on aku enne ära lõppenud kui käima läheb. Aga kui lõpuks läheb, siis kolm
neli sekundit nagu puterdab. Ning peale seda käib nagu mees. Milles mure, eelsüüte nurk liiga hiline, eelsüüte küünlad läbi või hoopis midagi muud.
Aku sai eelmise talve keskel uus peale ostetud. Aga tundub nagu käiab kehvemini kui eelmine talv. Aga soemate ilmadega läheb käima nagu mees. Tundub
et see on nende mootorite mure külmaga, et ei taha vaba tahtlikult käima minna. Minu arvamus on et peaks ikka paugust käima minema. Ei taha järgmise
külmaga jälle krokodillid pihus ümber auto askeldada. |
esimese asjana vaataks küünlad üle 
endal oli sama teema et ei taha minna jne. ja tuli välja et 2 küünalt läbi
vahetasin ära (enne kui käima sain auto) ja peale seda läks esimese laksuga (nüüd aga uus ring küünlaid läbi ) |
mul oli sama asi kontrollisin eelsüüte küünlad ära(korras)
aga vool tuli peale alles starterit käiates ca(8-9volti)kui käima läx oli pidev vool 12, ... elektrik ütles et see täiesti normaalne asi sest see
tüüp viga nii audidel kui vw-el releed jne tuleb minna elektriku juurde nad programmivad asja ümber ca 1.5kilo läheb maxma
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.07 19:51
|
|
|
Vat sellest ma küll aru ei saa mida nad seal programmivad? Minu mootoril on küünlad 11V. Arvan(pole mõõtnud, aga nädalavahetusel kohe mõõdan palju
peale tuleb) et 12V tuleb peale see siis selleks et küünlad ka kuumaks lähevad muidu istud ja ootad hommikust lõunani millal küünlad korralikult
kuumaks lähevad.Aga seda programmimise sisteemi ma kohe mitte ei taipa. Asi töötab läbi relee ju ja selle sisse ja välja lülituseks peaks olema temp.
andur?
|
|
|
|
timka79
huviline
Registreerunud 04.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.07 12:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jan-kos
Vat sellest ma küll aru ei saa mida nad seal programmivad? Minu mootoril on küünlad 11V. Arvan(pole mõõtnud, aga nädalavahetusel kohe mõõdan palju
peale tuleb) et 12V tuleb peale see siis selleks et küünlad ka kuumaks lähevad muidu istud ja ootad hommikust lõunani millal küünlad korralikult
kuumaks lähevad.Aga seda programmimise sisteemi ma kohe mitte ei taipa. Asi töötab läbi relee ju ja selle sisse ja välja lülituseks peaks olema temp.
andur? |
loogiline ta oleks jah
kuid nii nad mulle seal selgeks tegid
et see polevat mitte esimene auto mis niimodi teeb !?!
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.07 12:19
|
|
|
Selline võimalus veel et kui võtad mõne samasuguse isendi pealt laenuks või mõneks ajaks vahetuseks eelsüüte küünalde relee- mis siis toimub? Vast see
programmimine on mingi jootekoha üle laskmine.
|
|
|
|
leits
huviline
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.5TDI V6 Avant
|
postitati 01.02.07 12:47
|
|
|
Endalgi üks ommik ei läinud -25 näitas armatuuris. Aku oli lihtsalt maha surnud, ise polnud vahetanud ka akut veel, seega kes teab millal ta vahetatud
oli. Uus aku peak ja pauk käis .. mingeid tarbijaid järel polnud öösel, lihtsalt suri maha.
Huvitatud paintballist? Kontakteeru minuga: leits@ozkpaintball.ee
|
|
|
|
Black Rabbit
huviline
Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Forester XT
|
postitati 05.02.07 13:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: villu157
Korralik disla peab ka -30 C juures käima minema. Aga eelmine talv ei läinud. Samas üle eelmine talv läks. Lõpuks tuvastasin, et peale rihma vahetust
oli nukkvõll vähe hiliseks jäänud. Ja sama ka pump. Sai siis kõik asjad õigeks keeratud. Aga peale seda enam külmaks ei läinud. Ja see talv pole nii
külmaga veel autoga sõitnud. Kuna enamus ajast auto seisab. Eks kui nüüd koju tulen, või vahe peal tüdruk sõitmas käib, siis saan teada kuda käima
läheb. Loodan et see talv ma ei pea käivitus muredes vaevlema, |
Kuidas sul see talv siis olnud on, mõned vähe krõbedamad külmad on juba möödas?
Mina olen saanud ikka igal talvel vähemalt korra Joes Garaa˛is käia ja pea igal korral on olnud sarnased sümptomid nagu selle teema alguses ja
põhjuseid on täiesti seinast seina olnud.
Viimane põhjus halval käivitumisel oli see, et poos starteri kinni ja see ei jõudnud mootorit piisavalt kiirelt ringi ajada.
Peale starteri vahetust on käivitused suisa teise häälega.
Varasemateks põhjusteks olid kord küünlad, kord nende juhtmed, kord pihustid.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.07 13:51
|
|
|
Tsitaat: | mul oli sama asi kontrollisin eelsüüte küünlad ära(korras)
aga vool tuli peale alles starterit käiates ca(8-9volti)kui käima läx oli pidev vool 12, ... elektrik ütles et see täiesti normaalne asi sest see
tüüp viga nii audidel kui vw-el releed jne tuleb minna elektriku juurde nad programmivad asja ümber ca 1.5kilo läheb maxma |
Külma mootoriga süüde sisse ja küünaldele tuli vool 9,7V. Mootor käima siis andis küünaldele veel voolu 12, ..... umbes pooleteise minuti vältel.
|
|
|
|
timka79
huviline
Registreerunud 04.10.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.07 17:26
|
|
|
Tsitaat: | Külma mootoriga süüde sisse ja küünaldele tuli vool 9,7V. Mootor käima siis andis küünaldele veel voolu 12, ..... umbes
pooleteise minuti vältel. |
jah aga mul ei tulnudki süüte ajal küünaldele voolu peale
iga päevaga läks kehvemini tööle
täna hommikul aga ei hakanudki osad pütad tööle
puterdas mis jube tahmas ja väristas autot
suri välja ja enam käima ei läinudki nüüd seisab töö juures tuleb vist ikka elektriku kätte viia 
|
|
|
rekkameez
huviline
Registreerunud 04.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 quattro
|
postitati 05.02.07 22:38
|
|
|
see viga saab ainult eelsüüteküünaldes olla sest see mootor läheb ka 30 kraadiga käima nagu vana mees. see mootor on üks parimaid audil.
|
|
|
f.
huviline
Registreerunud 27.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.07 23:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rekkameez
see viga saab ainult eelsüüteküünaldes olla sest see mootor läheb ka 30 kraadiga käima nagu vana mees. see mootor on üks parimaid audil.
|
Lause teisepoolega ma küll ei nõustuks...
|
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.07 15:50
|
|
|
Üks hommik vihastasin ja lasin panna plokisoojenduse peale.
Isegi küünlaid ei küsi -15-ga
|
|
|
|
Pikkpoizz
huviline
Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.
|
postitati 06.02.07 16:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: f.
Tsitaat: | Algselt postitas: rekkameez
|
Lause teisepoolega ma küll ei nõustuks... |
r5 2.5 peaks jah töökindel olema
|
|
|
f.
huviline
Registreerunud 27.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.02.07 18:13
|
|
|
Pean tõdema, et R5 on küll teine teema kui V6 tdi. Viimase mootori kohta on siin sõna küll juba võetud.
|
|
|
|
sults
huviline
Registreerunud 17.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 2.5TDI 103 kw AEL Quattro
|
postitati 06.02.07 19:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika
Üks hommik vihastasin ja lasin panna plokisoojenduse peale.
Isegi küünlaid ei küsi -15-ga | Kontrolli
temperatuuriandurit!
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 06.02.07 20:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: itsiim
ega need diislid nii külmaga väga käima minna tahagi |
Olles ise 7a Soomes elanud, julgen väita, et igasugused diislid käivituvad "paugust" ka -40 ja veidi kangemategi külmade juures, kui vaid auto
korras on (kehtib ka päris mitu sada tuhat km sõitnud diislite kohta). Eesti oludes ma ei süüdistakski mittekäivitumises niiväga kütust (Statoili solk
võimaldab ka sõita külmas, kuigi tõesti käivitub kehvemini päris diiselkütusest), vaid remonditöökodade tase on alla igasugust arvestust ja ei osata
testida pihusteidki. Veel 5a tagasi oli olukord Tallinna diislikeskuste osas lihtsalt masendav, kuna keegi ei jahuta pihusteid korralikult mahagi
(toasoojana töötavad ja toasoojana pole ju kellelgi ka käivitusprobleeme). Nüüd sel talvel veendusin, et olukord on sama vähemalt mitmes väga tuntud
Tallinna diisliremondikojas, mitme pihustite kontrolli järel väidavad et kõik on korras, aga kui ise lõpuks tuttava firmasse testima pääsesin, olid
ikkagi 6st 4 vahetamist vajavad. Elektroonilise pumbaga on süüte reguleerimine teistsugune, kuid vanal mootoril kellaga neid paika ei saagi
(töökodades üritavad seda ikka sõgeda järjekindlusega ja pärast väidavad, et auto korras). Vihale ajas mind just üsna hiljuti nii end diislispetsidena
väljareklaamivate meeste küündimatus kui ka tuulde loobitud päris mitmed tuhanded kroonid. Nii et kui teilt kasseeritakse mingi summa ja öeldakse, et
nüüd on kõik reguleeritud ja auto korras, soovitan suhtuda sellesse teatud reservatsiooniga 
|
|
|
sults
huviline
Registreerunud 17.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 2.5TDI 103 kw AEL Quattro
|
postitati 06.02.07 20:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: krss
Tsitaat: | Algselt postitas: itsiim
ega need diislid nii külmaga väga käima minna tahagi |
Olles ise 7a Soomes elanud, julgen väita, et igasugused diislid käivituvad "paugust" ka -40 ja veidi kangemategi külmade juures, kui vaid auto
korras on (kehtib ka päris mitu sada tuhat km sõitnud diislite kohta). Eesti oludes ma ei süüdistakski mittekäivitumises niiväga kütust (Statoili solk
võimaldab ka sõita külmas, kuigi tõesti käivitub kehvemini päris diiselkütusest), vaid remonditöökodade tase on alla igasugust arvestust ja ei osata
testida pihusteidki. Veel 5a tagasi oli olukord Tallinna diislikeskuste osas lihtsalt masendav, kuna keegi ei jahuta pihusteid korralikult mahagi
(toasoojana töötavad ja toasoojana pole ju kellelgi ka käivitusprobleeme). Nüüd sel talvel veendusin, et olukord on sama vähemalt mitmes väga tuntud
Tallinna diisliremondikojas, mitme pihustite kontrolli järel väidavad et kõik on korras, aga kui ise lõpuks tuttava firmasse testima pääsesin, olid
ikkagi 6st 4 vahetamist vajavad. Elektroonilise pumbaga on süüte reguleerimine teistsugune, kuid vanal mootoril kellaga neid paika ei saagi
(töökodades üritavad seda ikka sõgeda järjekindlusega ja pärast väidavad, et auto korras). Vihale ajas mind just üsna hiljuti nii end diislispetsidena
väljareklaamivate meeste küündimatus kui ka tuulde loobitud päris mitmed tuhanded kroonid. Nii et kui teilt kasseeritakse mingi summa ja öeldakse, et
nüüd on kõik reguleeritud ja auto korras, soovitan suhtuda sellesse teatud reservatsiooniga | Millised on need töökojad ?Kindlasti tahavad teada saada seda kõik siinsed diselistid!
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 06.02.07 22:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: sults
Millised on need töökojad ?Kindlasti tahavad teada saada seda kõik siinsed diselistid! |
Kuna mina saan rääkida vaid üksikjuhtudest, siis hea meelega ei hakkaks pori loopima nende pihta. Veel üks põhjus, miks ei tahaks otseselt ühestki
töökojast halvas valguses rääkida, et konkreetset tööd teeb ikka konkreetne inimene, mitte mingi üldmõisteline töökoda. Ja mis veel lollim, et igas
töökojas see kaader vahetub pidevalt, nii et koht, mida mina ei soovitaks, võib olla mõnel teisel kellaajal sinna autot viies täiesti tipptasemel,
kuna siis teeks seda tööd hoopis teine mees. Omal üks hea sõber samuti ühe sarnase diislitöökoja boss ja kurdab samuti, et töölised on nii lohakad, et
peaks sisuliselt kogu aeg selja taga seisma, sest muidu teevad lohakusest praaki. See konkreetne töökoda oli paar aastat tagasi kah väga tasemel,
seejärel enam kui aasta tegi täielikku praaki ning nüüd on samuti põhitööde peale jäänud asjalikud mehed ja nüüd jälle usaldan nende töökvaliteeti.
Kuna diiselautosid on tulnud nii palju juurde, on tööd tekkinud viimastel aastatel lihtsalt rohkem kui tööjõudu ja häid mehi võtta pole, nii et mingi
aja pärast on seal kindlasti jällegi ajutiselt (kuni lahtilaskmiseni) tööl mõni ebapädev tegelane. Sellepärast ongi Eestis diiselautode pidamine
rohkem selline hobivärk, et kui tunned inimest, keda usaldada, leiavad ka kõik probleemid kiiresti ja odava lahenduse, kuid teenindused on paras
rahakoti surm. Sorry vastusest kõrvalepõiklemise eest
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |