Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Kütuselisandid ja kuidas käivitub diisel suurte külmadega? (Vastuseid: 79 | Vaatamisi: 19948)
liivi
klubiliige

Registreerunud 30.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: C8 3.0d/h

postitati 20.01.06 11:22 Tsiteeri

kui mul üleeile (kolmapäeval) oli veel kõik lilleline ja sain teisel katsel käima, siis eile asjad nii ilusad enam ei olnud. kaks korda üritasin starteriga käima saada, vahepeal andis isegi lootust sips, aga vat ei läinud. kolmandal korral lõid mingil hetkel armatuuris põlema igast tulukesed: ESP, ABS, käsipidurituli, keskekraanil vilkusid kordamööda õlihoiatus ja piduritepilt. tõeline disko käis ühesõnaga. põlesid ja kustusid ja põlesid ja kustusid. lõpuks ei julgenud pisikest enam piinata ka. ei osanud selliseid hiigelkülmasid ette näha ja igast paakidesse pole seega mingeid talvelisandeid valada osanud.

seletage nüüd lollile autoomanikule mida ja kuhu ma valama peaks? kui seal mingid asjad juba ära külmunud kas siis on üldse lootust et pealevalatavad lisandid mingit kasu teevad? on võimalus et garaa˛i vedades sulab asju üles ja läheb käima? või tulebki oodata kuni õues tõelised plusskraadid tulevad? :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Silwer
huviline

Registreerunud 11.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 12:35 Tsiteeri

Alustuseks tuleks enne käivitamist lükata kõik tarbijad välja, seal hulgas: makk, tagaklaasi soojendus, ventilaator, istmesoojendused jne.

EDIT: Kuritegelik soovitus kustutatud... :)

BMW 325i E30 2,8 stroker & BMW 328iT E36 & Seat Altea XL 2,0 TDI+DSG
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
pandiit
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 14:12 Tsiteeri

hommikul oli temp -30c kui toast välja astusin, ühe korra küünlaid ja põka käivitus nagu võluväel:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 20.01.06 14:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pandiit
hommikul oli temp -30c kui toast välja astusin, ühe korra küünlaid ja põka käivitus nagu võluväel:D

Ja sa tahad öelda, et see hääl mida auto pärast käivitamist tegi oli täitsa normaalne ja igasugune muu käitumine samuti ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 20.01.06 15:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Silwer
Siis lasta eelsüüteküünaldel kolm-neli korda kuumaks minna (ilma käivitamata) ja alles peale seda käivitada - suurem tõenäosus auto käima saada...

Tavaliselt tähendab sellise soovituse järgimine uute küünalde ostmist (mis on TDI-del päris kirves). Sõltub ka sellest, mis tüüpi küünlad on (ei tea noiri auto kohta). Ma ei tea, kuidas teil seal Eestis asjad käivad, kuid Soomes lähevad ka vanad ja üle poole miljoni sõitnud turbodiislid -40 kraadise külmaga ühekordse küünalde laskmisega käima (kehvem kütus ei kaitse küünlaid läbipõletamise eest). Tõsi, nii kulunud mootor siis mitte enam poolest vaid esimesest pöördest.

Külma kütuse sisse pole lisandite valamisest tavaliselt tolku, enne tuleks saada kütus soojaks (auto sooja kohta pikemaks ajaks). Need hädad juba -30 kraadi juures meenutavad kangesti USA suurlinnasid lõuna pool, kus inimesed minetavad igasugused autojuhtimisoskused juba suurema vihmasaju korral (meie jaoks ettekujutamatu, siit põhja poolt vaadates tunduvad ka need -30 juures olevad probleemid pigem koomikana). Mis siis saab, kui veel rohkem külma tuleb? Siis vist hakkavad ka roolivõimud jms üles ütlema, kuna keegi pole taibanud Eesti kliimasse sobivaid õlisid sisse valada? St ärge andke palun foorumis kuritegelikke soovitusi, mis teisel inimesel ligi 10K maksma võivad minna, ning kui ise ei jaga, viige auto teenindusse ja laske korda teha. Praegune paanitsemine on umbes nagu igaaastane talvekummide vahetamine, et talvekummidele hakatakse mõtlema alles siis, kui lumi juba maha tuli ja igal pool pikad järjekorrad. Nagu mõni aasta talv taevasse oleks jäänud:P

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
pandiit
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 15:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black Rabbit
Tsitaat:
Algselt postitas: pandiit

Ja sa tahad öelda, et see hääl mida auto pärast käivitamist tegi oli täitsa normaalne ja igasugune muu käitumine samuti ?

natuke raskelt käis esialgu, midagi muud kummalist ei täheldanud eks kõik oleneb ka küttest, see solk mida eesti tanklad nimetavad diiselkütteks ilmselt ei plahvatagi mootoris sellise külmaga, ma sõitsin ka vahepeal pentsuka valgega kui teised kraanid kinni olid, auto läks tunduvalt sitemini edasi!

urquattro
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A4b5 1,8TQ & A6c4 avant 2,5TDI Q & S4c4 TDI

postitati 20.01.06 15:43 Tsiteeri

Mul käivitamisega muret pole...sest auto seisab garaa˛is :P . Praegu mõtlen, et äkki jätaks täna auto õue ja teeks homme loomkatsed ära, siis on autost ja akust selge pilt kui kohvid nad siis on.
Lisanditest - ise kasutan (hästi harva) klee-flo " diesel fuel oil conditioner" . Mulje on hea ja ka rekkajuhid kiidavad seda. Aga lisandi kasutamise tõlge on minu on minu arust vale. Nimelt öeldakse et 1l on arvestatud 2400l kohta, aga ingliskeelne tekst " mix ratio 1 to 1000 for antigel" et siis külmumise vastu 1: 1000. Parandage mind kui eksin.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Robootik
huviline

Registreerunud 02.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 Avant

postitati 20.01.06 15:54 Tsiteeri

Ka minu teada võivad eelsüüteküünlad mitu korda järjest sisselülitamisel otsad anda. seda ei juhtu juhul kui lased korraks starteriga mootorit ka ringi vedada.
Kuskilt kuulsin ka seda, et kehvema aku puhul võib abi olla, kui enne käivitamist lükkad korraks mingi tarbija, nt tuled taha, siis ootad minuti ja alles seejärel käivitad. (aku pidi ise üles soojenema)

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 20.01.06 16:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Robootik
Ka minu teada võivad eelsüüteküünlad mitu korda järjest sisselülitamisel otsad anda. seda ei juhtu juhul kui lased korraks starteriga mootorit ka ringi vedada.
Kuskilt kuulsin ka seda, et kehvema aku puhul võib abi olla, kui enne käivitamist lükkad korraks mingi tarbija, nt tuled taha, siis ootad minuti ja alles seejärel käivitad. (aku pidi ise üles soojenema)

Viimane lause käib tõesti nn. "aku ülesäratamiseks".

kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 20.01.06 16:15 Tsiteeri

Diisli puhul on 99% kogu probleemist kütuses.
See, mida meil müüakse on echt solk.

Kohati kehtib ka bensiini kohta.

Kogu see n*ss oleks olemata, kui meie lugupeetud maaletoojad tooksid õiget asja, mis kannab nimetust talvine diiselkütus...
Ja siis ei ole 1000.- maksvale paagitäiele lisada 2-300.- eest lisandeid.

Kui külmad jätkuvad, lasen igaksjuhuks üle kontrollida pumba, mida tehti ca 2 kuud tagasi ja pihustid. Kui need on korras, võtan paagi sisu välja ja tellin ekspertiisi, et teada saada, millega on tegemist.
Ja ega ma siis seda Statoililt ka välja nõudmata ei jäta, kui peaks selguma, et tegu ikkagi on saastaga.

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 18:03 Tsiteeri

Kiire jutt 100% õige...mu auto seisis ca. 40 h. (üleeile õhtust täna hommikuni) sellise pakasega õues, aku ketrab nii, mis kole, aga no EI PLAHVATA, nööri otsas said rattad ca. pool meetrit ringi käia, kui asi käis - kütuse filter parafini täis. Ja Favora räägib, et - 26 C no problem:mad:

urquattro
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A4b5 1,8TQ & A6c4 avant 2,5TDI Q & S4c4 TDI

postitati 20.01.06 18:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kiireaudi
Kui need on korras, võtan paagi sisu välja ja tellin ekspertiisi, et teada saada, millega on tegemist.
Ja ega ma siis seda Statoililt ka välja nõudmata ei jäta, kui peaks selguma, et tegu ikkagi on saastaga.

Ma arvan, et siis tuleks ekspertiis tellida väljaspool Eestit. Laborid ei hakka ilmselt enda poolt välja antud sertifikaati ümber lükkama s.t. tuhka pähe raputama.
Aga... naised saunas rääkisid, et Eesti Keskonnauuringute Keskus? ( täpset nime ei tea) on soetamas/soetanud kütuste labori koos katsemootoriga. Ise küll loodan,et see kõlakas on õige. Siis tekkiks sõltumatu kontroll kütuste üle ja ehk muutub midagi paremuse poole.

kiireaudi
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68

postitati 20.01.06 19:32 Tsiteeri

Ma ei tea, kas tänapäeva seaduste kohaselt tuleb ka kütusele kohalik ekspertiis tellida?
99-01 igatahes pidi see olema.

Samas peaks homme Statist küsima serti näha, siis saab selgeks.

11,823@191,5km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 20.01.06 23:33 Tsiteeri

Täna nägin kliendi pagasnikus diiselkütuse lisandit,mis pidi andma külma vastu täiusliku kaitse kuni -25 kraadini.Inimene elab Tallinnas kus oli hommikul 27 kradi ja see pudel oli maast laeni täis sulaselget pruuni jääd.
parem visake omale diislisse paar liitrit bensu ja tilgake kahetaktilise õli.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 21.01.06 14:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Katsetasin ka seda lisandit (sinises liitrises plastpudelis), kuid nähtavalt ta hangumise vastu küll ei aidanud, pigem vastupidi, kütus mis enne oli selge ja ilma nähtavate kristallideta muutus peale selle lisandiga segamist kiiresti häguseks. Kui hoolega uurida siis pole ka pakendil hangumise kohapealt mingit infot.

hangumise kohta pole küll pudelil ühtegi sõna aga aitas külmumise vastu see minu autol ja aitas ka sõbra autol :)

sõber oli enne seda pannud sinna mingit kohalikku toodet (kuna autopartnerist oli ülejäänud kraam ära ostetud) ja lootsime ka et noh võtab see segunemine äkki kauem aega aga 100km jooksul ei juhtunud mittekõige vähematki, saime siis ühte tanklasse ostsime sealt seda Jäänestot ja umbes 10 km jooksul mure lahenes :) (10km see oli siis segunemise aeg)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 21.01.06 15:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driver

hangumise kohta pole küll pudelil ühtegi sõna aga aitas külmumise vastu see minu autol ja aitas ka sõbra autol :)

sõber oli enne seda pannud sinna mingit kohalikku toodet (kuna autopartnerist oli ülejäänud kraam ära ostetud) ja lootsime ka et noh võtab see segunemine äkki kauem aega aga 100km jooksul ei juhtunud mittekõige vähematki, saime siis ühte tanklasse ostsime sealt seda Jäänestot ja umbes 10 km jooksul mure lahenes :) (10km see oli siis segunemise aeg)

Jah, vett aitab selline asi võibolla siduda küll, kuid diisli puhul on ikkagi peamiselt tegemist hangumisega ja selle vastu antud lisand märgatavalt ei aita. Neste tanklast võetud kütuseproov igatahes kannatas ära selle seni kõige külmema öö mustamäe tingimustes (umbes -26-28) ilma nähtavate hangumismärkideta. Omaette teema on muidugi muud kütuse omadused mida silmaga/kõrvaga/ninaga ei avasta ja mis peab jääma ikka praktikute või labori uurida. Sellegipoolest siiski vähemalt tundub, et tanklast (kunagiste katsetuste tulemusel pean enamvähem usaldusväärseks vaid neste nime kandvaid) saadav kütus on igati korralik.
Bensiini lisamisel pole küll mingit mõtet.

Ja kellel ikka tõsine vajadus auto käima saada siis:
masin hommikul paela otsas sooja parklasse, õhtul käivitada nagu tavaliselt, kusjuures paaritunnisest seismisest korralikult külmunud masina puhul eriti abi pole.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
radar
huviline

Registreerunud 27.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 quattro 2.2

postitati 21.01.06 16:58 Tsiteeri

Täesti ootamatult ei läinud üks õhtu ka minu mitte-audi traka käima. Ootamatult sellepärast, et auto on 6 kuud vana ja 15tuh läbisõiduga :( Kütus on Statoilist, hooldusvälpadest on kinni peetud ja igapäevased sõidud on vähemalt 50km (seega ei saa ka "lühikesi otsi" süüdistada). No mida on!

Peale käimasikutamist ja paari järgnevat edukate käivituste päeva siis järgmised järeldused tehtud:

1. Liida harjumuspärasele käiguvahetuskiirustele ca 20km/h. Diisel tõmbab nii madalalt, et enamasti ikka kiputakse seal alla 2000 pöörde kõik sõidud tegema (eriti käib see õrnema sugupoole kohta). Nüüd püüan 2-3000 vahel pöördeid hoida.

2. Enne süüte sissekeeramist keera KÕIK tarbijad maha, mis leiad. Nt on tüüpiline tarbija automaatsed tuled - mul neid kinni panna ei saagi, seepärast keeran parkidele.

3. See ilmselt juba igale autole spetsiifiline, aga mul toimib nii kõige paremini: soendusküünlaid lasen olla ca 10 sek. (automaatika teeb ca 30) siis starterit ja peale paari tuuri tallan paar korda gaasi alla poole - alles siis tuleb töka-töka üles. Nagu eelpool mainitud, osadel masinatel ajab gaasi andmine aju sassi, seega peab oma autol lihtsalt katsetama.

4. Väldi iga hinna eest lühikesi lõike - kasvõi tuurita niisama natuke ringi.

kaupz
huviline

Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: volvo v70/99/2,5tdi/vag R5, vw NewBeetle 99 1,9tdi 66kw

postitati 21.01.06 18:54 Tsiteeri

kas on siis kellelgi veel kommentaare bensu lisamisele?
käisin reedel pärnus. tee ääres oli vähemalt 6 rekat. ju vast ka kütus paks, mis muu viga olla ikka saab.

igasugu muud mootori mahlad aga lähevad ka liiga paksuks. tuttava pesuu 807 mahtuniversaali roolivõim lasi õli välja keset sõitu. ja igal pool on "õliread"maas, kas siis ristmikul foori taga või parklates.

enda põkat olen säästnud kolmapäevast alates, kui veel -16 oli.

mis tankla see oli kes reklaamis et kasutab mingit ülitoredat kütuselisandit nii bensul kui diislil? see jutt oli juba suvel, mitte et mingi spets talvine lisand. favora äkki? või ...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
pandiit
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.06 18:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driver
Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Katsetasin ka seda lisandit (sinises liitrises plastpudelis), kuid nähtavalt ta hangumise vastu küll ei aidanud, pigem vastupidi, kütus mis enne oli selge ja ilma nähtavate kristallideta muutus peale selle lisandiga segamist kiiresti häguseks. Kui hoolega uurida siis pole ka pakendil hangumise kohapealt mingit infot.

seda ju minagi räägin, et hea kraam!

kaupz
huviline

Registreerunud 01.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: volvo v70/99/2,5tdi/vag R5, vw NewBeetle 99 1,9tdi 66kw

postitati 21.01.06 19:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Driversõber oli enne seda pannud sinna mingit kohalikku toodet (kuna autopartnerist oli ülejäänud kraam ära ostetud) ja lootsime ka et noh võtab see segunemine äkki kauem aega aga 100km jooksul ei juhtunud mittekõige vähematki, saime siis ühte tanklasse ostsime sealt seda Jäänestot ja umbes 10 km jooksul mure lahenes :) (10km see oli siis segunemise aeg)

kus sul see segunemine sõites kohe näha/tunda oli ?

pandiit
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.06 20:05 Tsiteeri

külmade ilmadega olen iga paagitäie kohta lisanud ja auto käivitub hommikuti kuidagi lihsamalt:)

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 21.01.06 20:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaupz
kas on siis kellelgi veel kommentaare bensu lisamisele?
käisin reedel pärnus. tee ääres oli vähemalt 6 rekat. ju vast ka kütus paks, mis muu viga olla ikka saab.

igasugu muud mootori mahlad aga lähevad ka liiga paksuks. tuttava pesuu 807 mahtuniversaali roolivõim lasi õli välja keset sõitu. ja igal pool on "õliread"maas, kas siis ristmikul foori taga või parklates.

enda põkat olen säästnud kolmapäevast alates, kui veel -16 oli.

mis tankla see oli kes reklaamis et kasutab mingit ülitoredat kütuselisandit nii bensul kui diislil? see jutt oli juba suvel, mitte et mingi spets talvine lisand. favora äkki? või ...

Ostsin täna oma autolegi Favorast (nüüdseks siis GO OIL) seda diisli lisandit, kuna firma rekkad tangivad kõik sealt, siis rekkajuhi jutu kohaselt peale seda lisandi lisamist (enne tankimist kindlasti - et seguneks) ei saanudki kabiini kerot tööle (temp. siis mingi -26..28 C) (on teine liiga kapriisne), pärast lisamist lükkas ennast taha ka kero.
edit: 1 L pudel on arvestatud 200 L peale ja maksab (jaemüügis) 56.-

Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 21.01.06 22:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kaupz
Tsitaat:
Algselt postitas: Driversõber oli enne seda pannud sinna mingit kohalikku toodet (kuna autopartnerist oli ülejäänud kraam ära ostetud) ja lootsime ka et noh võtab see segunemine äkki kauem aega aga 100km jooksul ei juhtunud mittekõige vähematki, saime siis ühte tanklasse ostsime sealt seda Jäänestot ja umbes 10 km jooksul mure lahenes :) (10km see oli siis segunemise aeg)

kus sul see segunemine sõites kohe näha/tunda oli ?

tunda oli ta sedamoodi et kui hommikul tööle sõitsime (ca 80 km tööle) siis esimesed 20 km saime sõita nii et natuke puterdas mootor noh ei saanud nagu korralikult kätte kütet, järgmised 10 km seisime teepeal umbes 3 korda(auto lihtsalt suri välja) kusjuures max kiirus sel ajal oli vist 40km/h, ülejäänud 50 km saime jälle nii sõita et mootor puterdas, niih ok jõudsime tööle päevapeale käis auto sõidus ja polnud mingeid probleeme mõtlesime siis et oh õhtul ka ehk rahulik koju sõita aga kus sa sellega saime esimesed 400m sõita ja siis jäime foori taha seisma kui roheline tuli süttis, kuna küte otsustas mitte seda teekonda ette võtta et küttepumbani jõuda :)
noh me siis kuidagi ääri-veeri 10 km/h jõudsime Alexelasse ja sealt ostsime siis seda jäänestot peale ja hakkasime liikuma ja siis ca 10 km mootor veel puterdas (eks ta siis keerutas ja loksutas seda kütet paagis) ja siis edasi kulges meie sõit nii nagu varem kui kõik oli hästi :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
margus84
huviline

Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: 1992 a audi 80 B4 1.9 TDI

postitati 22.01.06 18:31 Tsiteeri

oma kogemused ka:

auto kolm päeva seisnud, aku suht tühi, enne käivitamist lükkasin lähituled sisse, olid tuhmid kollased,
Reede, -21 kraadi, õli oli nii paks, et tühja aku pärast starter ei jõudnud vedada, tegi pool pööret ja starter hakkas kõrisema (nigu vanamehe transiti sterteri pendiks)
kolmandal korral oli jaksu juba nii palju, et aeglaselt vedas paari sekundi ketramisega käima

täna (Laupäev), aku täis, eile pikast otsast tulnud, - 25 kraadi, poolest pöördest käima:cool:

kuna külma mootoriga tossab 5 minutit sinakat suitsu (rohkem kui vanamehe transit), siis mõtlesin, et äkki pihustid umbes, aga vist korras kui poolest pöördest käivitub:)

kui mootori häälest rääkida, siis natuke valjemat häält tegi alguses, aga töötas ilusti ühtlaselt (tegelt oli mul kapott ka igaks-juhuks lahti), üks vanamees tuli juure ja ütles, et ilusti töötab, hea mootor:D

Black Rabbit
huviline

Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Forester XT

postitati 09.02.06 10:09 Tsiteeri

Nii külmade jätkuks jätkus ka jamasid:
Pühapäeval -18 ja auto käivitus ilusti.
Seejärel sai Kõrvemaale suusatama mindud ja hiljem tagasi.
Järgmine hommik veel külmem, kaks korda starterit ja käima ei läinud.
Mis muud kui aku tuppa ja marsaga tööle.
Et jamad ei jätkuks ostsin laksust uue Centra aku.
Aku on väga tubli, aja vurinal mootorit riingi, aga peale akuvahetust muidu enam käima ei lähe kui paela otsas :(
Kohes Joes Garaa˛i diislikeskusesse, et viga selgeks tehtaks.
Tänaseks on kolm päeva seal onud ja kõik on korras :o
No tõesti kõik- see tähendab, nagu ei olekski midagi viga, sest pihustid ok, küünlad ok, piibud ok, surveaste nagu tehases, õli korras, süütenurgad õiged ja suure külmaga käima ei lähe.
Arvasid et plokikaas vaja maha võtta, siis ehk selgub mis veaks ja ehk on klapid ära tahmanud või ei liigu midagi päris nii nagu peaks (ps.surveastmed olid korras). Hinnaks pakuti 7 kilo.
Ehku peale 7 kilo maksta ei soovinud
Nüüd tellsin plokisoojenuse ära ja panen lähiajal peale.
Pekki mul seda jama vaja :mad:

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.3% - SQL: 57.7%]