Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Tosool vs Antifriis (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 15590)
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 09.11.07 22:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Haldex
Oleks hea ikka kõik kätte saada.

Ja seda teha kuidas ?

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sigar101
huviline

Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.2 quattro 101kw 90a, Audi A6 2,5 TDI quattro 103kw 97a, Audi S6 C4 2,2 20vt quattro 169kw 96a, Seat Leon Top sport

postitati 10.11.07 17:47 Tsiteeri

suruõhuga saab

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.07 14:53 Tsiteeri

Kas punase ja sinise kokkusegamisel võivad need klimbid tekkida või ka rohelise ja punase segamisel? Asi selles, et praegu on sees vist roheline (peale vaadates tundub selline pruunikas roheline vms), aga kuna vaja termostaat ja üks tihend vahetada, siis paneks pärast uue vedeliku sisse ning äkki jäävad mingid jäägid vanast vedelikust sisse.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ylbik
huviline

Registreerunud 18.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 2,5 TDI

postitati 02.12.07 23:38 Tsiteeri

ei juhtu midagi, määrimis omadused halvenevad aga mingitest klimpidest võid küll und näha.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.12.07 18:01 Tsiteeri

Oli vaja praegusele rohelisele tilk (0,5 l) juurde valada, rohelist ei olnud poes, öeldi et võin sinist "Tosooli" panna küll. Vähemalt omavahel kokkusobimise probleemi ei pidavat olema sinise ja rohelise puhul. Eks ta võibolla jah omaduste poolest on rohelisest veidi halvem, aga niikuinii on vaja kohe lähemal ajal termostaat vahetada ning siis juba plaanis uus vedelik panna. Tahaks ikka punase panna, et ei peaks vedelikku enam aasta-paari pärast vahetama hakkama. Nagu aru saan, siis sel juhul peaks süsteemi korralikult vanast tühjendama. Poleks vist paha mõte kui peale rohelise-sinise segu väljalaskmist panen sisse vee (pehmendatud, veekatelde jaoks mõeldud) ja sellega mõne minuti lasen ringi käia, peaks saama vast päris hästi puhtaks.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 00:55 Tsiteeri
Matemaatika ülesanne.

Selline lugu siis.
Lasin radika alt lõdvikust ja termostaadi avast nii palju vedelikku välja kui tuli. Seejärel panin vee (spetsiaalne vesi, mis ei ole kare) sisse, et vana sinine/roheline välja pesta. Niimoodi siis lasin mootoril töötada kuni normaalse töötemperatuurini, siis lasin välja. Nüüd kui uue punase vedeliku sisse panin, mahtus seda ainult 5,5 liitrit. Muidu jahutussüsteemi maht peaks 8 l olema. Õhku minu arust sisse ei jäänud. See tähendab siis, et arvatavasti jäi osa vett sisse. Ok, arvestame nüüd, et "musta stsenaariumi" korral jäi sisse segu: 2,5 l vett ja 5,5 l jahutusvedelikku (mille külmakindlus on -38 °C). Teatud põhjusel oli vaja pärast 3 liitrit seda segu välja lasta ja panin asemele 3 l puhast jahutusvedelikku.
Kui nüüd õigesti arvutasin (võite üle arvutada), siis teoreetiliselt kokkuvõttes jäi nüüd sisse sellises koostises vedelik: 6,5 l puhast jahutusvedelikku+1,5 l vett. Küsimus oleks nüüd selline, et millise külmakindlusega see vedelik mul nüüd on?:o Kas on põhjust muretsemiseks väga külmade ilmade (võibolla mõni kraad üle -30°C) korral?

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 11.12.07 05:38 Tsiteeri

pane kontsentraati sisse. maxima-s ma ei mäleta mis usa toode oli(-50 variant minuarust). vähemalt sildi peal kirjas,iga s..ga sobib segada.loogiliselt 20 prossu segust vesi ja kui 38 kraadi 100 prossu sis lahutatki 7,6 ,vastus olemas. voi miskit valesti tegin?et kui kuskile 33 läheb külm sis ju kuskilt vedelik külmuda ,ei tea kas nüüd läbi hakkab hommikul vedelik jooksma, sest detailid erinevates kohtades ju erineva läbivooluga ja paksusega , ei tea.............
muideks niipea ju nii suurt külma vast ei tule. et kui ennustatakse ullu külma sis räägi palju uuesti seda kontsentraati panid,sis arvutame uuesti.praegu ju mötetu kohe panna,pealegi seda voib sul aurustuda ka pikapeale,ei peagi miskit välja laskma.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 11:49 Tsiteeri

Veidi nüüd arvutasin. Ei tea kas nii saab, aga eeldan, et kui -38 °C jahutusvedelikku ja vett 1:1 segada, siis on külmumistemperatuur pool jahutusvedeliku omast e. -19°C, kas on nii? Et siis puhas vesi (0% jahutusvedeliku) külmub 0°C juures ja 100%-line jahutusedelik -38°C juures. Sel juhul iga jahutusvedeliku kontsentratsiooni % tõstab külmakindlust 0,38 °C võrra. Kui mul on nüüd sees 1,5 liitrit vett ja 5,5 l puhast jahutusvedelikku, siis see teeb veesisalduseks 18,75% ja seega õiget jahutusvedelikku on 81,25%. Nüüd 81,25x0,38=30,875 Seega võiks siis arvata, et selle segu külmumistemperatuur on -30,8 °C?

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 16:20 Tsiteeri

nni vist jah peaks arvutama,aga ma tegin selle arvutuse peast väikse eksimisega

MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 20:19 Tsiteeri

Statoilis näiteks müüakse punast jah. vedeliku konsentraati, mis 50% veega lahjendades annab tulemuseks vähemalt 36kraadise külmakindluse. Vala üks pudel (1liiter, 99eek vist) lahjendamata sisse ja sõida rahulikult ja pead vaevamata edasi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: typ 85q & XC

postitati 11.12.07 20:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
Veidi nüüd arvutasin. Ei tea kas nii saab, aga eeldan, et kui -38 °C jahutusvedelikku ja vett 1:1 segada, siis on külmumistemperatuur pool jahutusvedeliku omast e. -19°C, kas on nii? Et siis puhas vesi (0% jahutusvedeliku) külmub 0°C juures ja 100%-line jahutusedelik -38°C juures. Sel juhul iga jahutusvedeliku kontsentratsiooni % tõstab külmakindlust 0,38 °C võrra. Kui mul on nüüd sees 1,5 liitrit vett ja 5,5 l puhast jahutusvedelikku, siis see teeb veesisalduseks 18,75% ja seega õiget jahutusvedelikku on 81,25%. Nüüd 81,25x0,38=30,875 Seega võiks siis arvata, et selle segu külmumistemperatuur on -30,8 °C?

Igaljuhul kui ma isaga koos testisin seda segamise teemat, siis tegime katse: kui segada -40 kraadine kontsentraat veega 1:1'le siis mitte ei tulnud saadus -20 kraadine vaid lahjem.
Ja seda külmumis kraadi ei pea nii tõsiselt võtma, sest kui õues on -20 kraadi külma siis ei jäätu -20 kraadine jahutusvedelik ära, vaid läheb süldiks. (julgen väita, sest ise katsetanud.)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 20:55 Tsiteeri

olen ka spirti ise seganud ja see sült ikka peenemast torukesest läbi ei tule.vot ei tea kas seal jautussüsteemis peenemaid kohti ka?

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 11.12.07 21:06 Tsiteeri

Tänapäeval on ju jahutusvedelikku vabalt (ilma talongideta) poest saada. :o Mis siin üldse nii väga arvutada? Mingit probleemi ei ole kui tilk vett või vana jahutusvedelikku alla jääb, tänapäevased jahutusvedelikud on enamuses omavahel segatavad. Ka ei ole vähimatki probleemi kui segu on natuke lahja ja süldiks muutub sest nii kui mootor käivitub ja natuke sooja tootma hakkab sulab ka see sült koheüles.;)

Vanasti kui autokaupu veel autoturult hangiti siis oli kaval käia jahutusvedelikku pakasega ostmas- kohe oli näha kellel tosool veega pooleks ja kellel mitte.:D

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
repsu007
huviline

Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: C7,B6q,B2q

postitati 26.01.10 17:02 Tsiteeri

Mulle jäi nüüd asi arusaamatuks. Mis juhtub kui mul on umbes liiter punast sees ja kallan sinna rohelise nüüd otsa. Kas see läheb klimpi või ei lähe?

Raske jalaga.
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 26.01.10 17:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: repsu007
Mulle jäi nüüd asi arusaamatuks. Mis juhtub kui mul on umbes liiter punast sees ja kallan sinna rohelise nüüd otsa. Kas see läheb klimpi või ei lähe?

Aga miks sa sinna rohelist otsa kallata tahad, kui ette on nähtud punane? Alumiiniumradikad ja plokikaas on liiga heas seisukorras veel?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Zerro
huviline

Registreerunud 21.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B6

postitati 26.01.10 18:19 Tsiteeri

Olen ka kallanud eri värve kokku, siiamaani pole nagu midagi juhtunud, pole klimpe ega midagi.

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 26.01.10 18:30 Tsiteeri

Niiet lähen lasen oma autost siis selle rohelise välja ja ostan Polar'i sisse ja palun jumalat, et jahutussüsteem ja mootoriblokk korras on ? Autoks 100c4 2.3

Mis muidu ma olen vaadanud, et paljudel saksast tulnud autodel punane sisse pandud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 26.01.10 18:50 Tsiteeri

Mingis poes küsisin, et mis vahe on jahutusvedelikkudel ja öeldi, et punane on kõige kauem kestvam, roheline natuke vähem ja sinine kõlbab nt. vene autodele või siis kui kuskilt lekib (st. sinine kestab ~aasta).. ;)

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Zerro
huviline

Registreerunud 21.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B6

postitati 26.01.10 18:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: j2mis
Niiet lähen lasen oma autost siis selle rohelise välja ja ostan Polar'i sisse ja palun jumalat, et jahutussüsteem ja mootoriblokk korras on ? Autoks 100c4 2.3

Mis muidu ma olen vaadanud, et paljudel saksast tulnud autodel punane sisse pandud.

Ei juhtu sul seal midagi.

Heix
huviline

Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Phaeton 2011

postitati 26.01.10 18:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: j2mis

Hea oleks destileeritud veega kogu süsteem läbi ka uhada ennem punase sisse valamist.

Vorsprung durch Technik
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 26.01.10 22:37 Tsiteeri

Ok eks peab hakkama siis vajalikke asju ostma. Esialgu termostaati ei vaheta kuna praeguse külmaga -22 hoidis kuskil 85 kraadi. Audi 100c4 2.3 jahutussüsteem on umbes 8L kanti ? 2*5L kankut peaks siis paras olema, nii destileeritud vett kui ka punase Polari valmissegu.

Heix
huviline

Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Phaeton 2011

postitati 26.01.10 22:52 Tsiteeri

Jahutusvedelikku peaks jah 8 liitrit minema.

Vorsprung durch Technik
Magnus_K
huviline

Registreerunud 14.08.08
Kasutaja on eemal

postitati 26.01.10 23:26 Tsiteeri

Palju dest. vesi maksab? Kui sellises koguses liiga kallis on, siis võiks ju ka keedetud vett või lumest sulatatud vett kasutada? Kui just mõnest katlamajast vms kohast pehmendatud vett ei saa. Lume(jää)-ja vihmavesi aga lihtsalt ei sisalda kaltsiumi ja magneesiumi soolasid ja sellest katlakivi ei teki (ka keedunõu seintele). Kui sa just merejääd sulatama ei hakka. :D (
Muidugi see heal juhul 1 l mis süsteemi sisse võib jääda peale läbi loputamist, on nii väike kogus, et kui isegi tavalit kraanivett kasutada, sellest heal juhul tekib mingi u. 0,5 g katlakivi kogu süsteemi kohta ja see ei mõjuta kuidagi jahutussüsteemi tööd)

vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 26.01.10 23:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Magnus_K
Palju dest. vesi maksab? Kui sellises koguses liiga kallis on, siis võiks ju ka keedetud vett või lumest sulatatud vett kasutada? Kui just mõnest katlamajast vms kohast pehmendatud vett ei saa. Lume(jää)-ja vihmavesi aga lihtsalt ei sisalda kaltsiumi ja magneesiumi soolasid ja sellest katlakivi ei teki (ka keedunõu seintele). Kui sa just merejääd sulatama ei hakka. :D (
Muidugi see heal juhul 1 l mis süsteemi sisse võib jääda peale läbi loputamist, on nii väike kogus, et kui isegi tavalit kraanivett kasutada, sellest heal juhul tekib mingi u. 0,5 g katlakivi kogu süsteemi kohta ja see ei mõjuta kuidagi jahutussüsteemi tööd)

Täna ostsin, 5l. kanku vett oli 60 eeku.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 27.01.10 00:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Zerro
Olen ka kallanud eri värve kokku, siiamaani pole nagu midagi juhtunud, pole klimpe ega midagi.

Rohelise ja punase kokku moosimine ei annagi mingit "tulemust" ja klimbisuppi sealt kindlasti ei saa. Sinist otseselt tosooliks nimetada üheselt samuti ei saa, neid on samuti erinevaid kooslusi.
Mis aga ise tähele panin oli see, et erinevatest masinatest välja lastud ja siis lihtsalt mingisse sodipotti kokku kallatud vanad jahutusvedelikud muutusid külmaga ~15-20 miinust kergelt süldiks ja seda juhtus ainult nende plönnidega, kuhu oli ka sinist juurde kallatud. Sinisel endal eraldi ei juhtunud mitte midagi. Lisaks toimus nende olluste vahel ikka mingi keemiline jama, sest väga õhuke kiht või kallamisel maha läinud pritsmed külmusid täielikult - tekkisid põhimõtteliselt nagu lumehelbed maha, samuti oli punane ja sinine koos kuidagi kihistunud. Seda jama kõike ise nähes pole mul tulnud mõttessegi midagi autos "kokku segama" hakata. Pahatihti ei saa lihtsalt aru, mis kuradi värvi see asi seal masinas eelnevalt sees on olnud, kuna nii punasel kui ka rohelisel on komme peaaegu samasuguseks pruunikaks juraks minna. Sinine on õnneks selline, mille eristab kenasti.
Aga noh, eks igaüks otsustab ise, mis oma masina(te)ga teeb :). Mina olen aastaid kasutanud ka muudes liikurites ainult punast, üldjuhul Polari valmissegu. Ei taha mingeid üllatusi veepumba, termostaadi või soojendusradiaatoriga. On neid juba piisavalt vahetatud, et mitte mässata nende elueaga "tahtlikult" ;).

Hea auto on palju autosid...
 Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 38.3% - SQL: 61.7%]