Lehekülgi: 1 2 3 4 |
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 11:41
|
|
|
See on suur probleem, sest hõõglamp suudab valgustada kogu tuleklaasi alas, mis on vähemalt 180 kraadi. LED-lambil selline võimekus puudub ja seetõttu
on vaja neid dioode arvuliselt "üle ujutada", mille tulemus on mingi nurga alt nn siravad pedemajakad nagu eelpool just seda siramist
kirjeldati.
PS: kasutan oskuskeele sõna "lamp", mis on vaste rahvakeelsele ehk mitte oskuskeelsele sõnale "pirn".
Tsitaat: | Algselt postitas: jaiks
See 360kraadi valguse puudumine enamikul audidel ilmselt probleemi ei tekita, reflektorit pirni taga pole ja valgust allapoole tagasi ei peegeldata.
|
|
|
|
|
stihl
huviline
Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II
|
postitati 17.02.18 11:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tl470487
Suur illusioon on LED-de majutus ka uunikumidel.
|
Mul küll vaid positiivne kogemus.
10a tagasi panin 1978a Jaguari salongivalgustuseks mingid tolle aja kohta algelised ledid (mis eriti ei valgustanud), aga siiani on nad seal sees ja
tulede klaasid pole samuti praguliseks läinud.
Neid klaase pole uuena enam saada. Ja vahel tahad ju ukse garaažis lahti jätta, et salong tuulduks ja miskit maha ei põleks. (mingit "tarkust" selt
autolt, et ise salongitule ära kustutaks, pole ilmselt mõtet oodata)
Ühel autopedest uunikumihullul olen kapotialuse valgusti klaasi ka (Range Rover mingi šheigivariant oli, millel ta 35a vanuse täitumist ootab, et
musta numbrit saada) 3D printeris teha lasknud. Ei saanud nii klaar, kui originaal ja hind oli kah suht soolane - 100€, sõltumata MITU klaasi
"tükitakse".
Sinna sai kah LED pandud. (põleb koos parkidega, s.o. kogu aeg, ajalugu noh...)
89a Coupe udukatesse on praegu plaan 35W H3 LED-id päevatuledeks panna, aga need saadanad on tänu oma ventilaatoritele hulka suuremad, kui tava H3-ed
ja peaks vist tuletagust pisut ringi ehitama.
Aga mersufoorumist kasutaja arcar küsib tulepeeglite kroomimise eest 25€/tk ja seda ei tea kah keegi, kaua see seda kuuma hõõglampi kannatab.
.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 17.02.18 12:40
|
|
|
Midagi pole teha, elu läheb edasi ja hõõglambil on laiatarbes sama palju tulevikku kui arvelaual.
Uunikumidele ma ehk pigem LED-e ei paneks ja salongis mõjub tüüpiline 4000K LED vastikult külmana. 2700-3000K oleks hulga hubasem, aga esialgu on see
värvuse kajastamine pakkujate poolt veel suht lapsekingades... Samas suurele osale aftermarket paigaldajatele see sinakalt külm ehk meeldibki, kuna
näeb väga selgelt LED välja.
Kas jag'il salongivalgustuse lülitit pole?
|
|
|
kresetnjak
huviline
Registreerunud 11.01.18
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 C7 4.0 V8 396kw
|
postitati 17.02.18 12:50
|
|
|
Aa mehed numbrituledest edasi minnes rääkige kas c6 kui teeb oma checki peale nupu vajutust lõpus OK ei löö?
Ja kas need punaselt näidatavad temp ja õli ning midagi oli veel on osa checkist või viide probleemile?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 12:54
|
|
|
Punane viide probleemile jääb nii püsivalt ette (või kui on korraga mitu, siis slide show-d tegema), et sul ei teki kahtlustki, et on probleem. Kui sa
just naisterahvas ei ole ja Land Cruiseriga ei sõida. Excuse my chauvinism.
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 12:55
|
|
|
Hõõglamp lahkus minu kodust juba üle 10 aasta tagasi ja LED ei ole tuleviku tehnoloogia.
Uunikumide ja selle teema all oleva auto nõrkuseks led-lampide puhul on veel ülepingest saadav surma faktor. Kui pingeregulaator läheb siis järgnevad
ka ilma mooduljuhtimiseta led-id. Jutt käib sellest, et tänapäeva auto led valgustust kontrollitakse tarkvaraliselt. Teie räägite peamiselt sellest,
kuidas bling-bling ja illusiooni luua.
|
|
|
|
kresetnjak
huviline
Registreerunud 11.01.18
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 C7 4.0 V8 396kw
|
postitati 17.02.18 13:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Punane viide probleemile jääb nii püsivalt ette (või kui on korraga mitu, siis slide show-d tegema), et sul ei teki kahtlustki, et on probleem. Kui sa
just naisterahvas ei ole ja Land Cruiseriga ei sõida. Excuse my chauvinism. |
Kuna ma oman autot alles 5 päeva suht siis kõiki asju ka veel ei tea.
Igatahes kui süüte sisse panen või tööle panen siis mingeid vigu ette ei löö. Lihtsalt see check jäi arusaamatuks mulle ja ootasin ka lõpus OK kirja
mida ei tulnud.
Manual on ka itaalia keeles.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 13:12
|
|
|
Eks päeva lõpuks on kasutajale olulisem ikkagi see, kuidas miski välja näeb, mitte see, kuidas seda tarkvaraliselt kontrollitakse. Mind ausalt öelda
väga ei koti, et ma hetkel suure tõenäosusega autocheck-ilt läbipõlenud või osaliselt läbipõlenud LED-numbritule hoiatust ei saa, kuna kontrollimeetod
on tehase poolt ette nähtud hõõglambile ja seda ära jobutama seatud aftermarket LED-tuli reaalselt otsi andes lõpmatut takistust ei näita, kuna
inverter/ballast jäävad jätkuvalt piisavalt juhtima. Käin ise aegajalt põlevate tuledega autol tiiru ümber ja vaatan. Noh, nii nagu vanasti tehti. Uue
põlvkonna lumehelbekeste mõistes võib muidugi tekkida olukord, kus probleemi ei nähta, kuna äpp ei ole sellest teada andnud.
Kui üks tuluke on läbi põlenud ja see mõnele öisele igavlevale patrullile põhjust nokkida ja arve välja kirjutada annab, siis mis seal ikka - maksan
ära. Reaalselt ei ole mittepõlev numbrituli kuskilt otsast liiklusohtlik. Liigset valgusreostust ta aga tekitada ei tohiks!
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 13:24
|
|
|
Maksad, et auto odavalt taburetiks teha, teed auto ümber check-piruette ja lisaks oled valmis veel väärtegu lunastama? Igav?
Paremad lahendused on olemas kui see "lumehelbekeste hirmuti".
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 13:43
|
|
|
Mul hakkas nüüd muud teha olema, kui vaielda internetis publiku ees vaidlemise pärast, et kummal on pikem (ma ise tean ju niigi).
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 15:06
|
|
|
Pole ju "pikk" seega kui retrofit välja ei ulatu või teha ei jaksa.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 17.02.18 18:47
|
|
|
Maksad, et auto odavalt taburetiks teha, teed auto ümber check-piruette ja lisaks oled valmis veel väärtegu lunastama? Igav?
Paremad lahendused on olemas kui see "lumehelbekeste hirmuti".
|
Ma ütleks just, et see tulede kontroll on saatanast. B6-s raiub mulle käivitades ~50% kordadest, et tagumine udutule pirn on läbi, ometi on seal
täiesti tavaline ja õige hõõglamp ja proovitud ka mitmeid teisi, mitte ainult ühte. Udutule põlema pannes kustub hoiatus ära ja udutuli ise põleb ka
ilma probleemideta.
Kui nii kõva tuledekontrolli pooldaja oled, aita mul leida üles probleem ja sellele ka lahendus.
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 19:25
|
|
|
Kärukonks on taga?
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 20:01
|
|
|
Kärukonks on taga? |
Ei ole, ega pole ka konksu moodulit.
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.02.18 21:03
|
|
|
Tühjalt kohalt hakkas nii tegema? Mingi juhtum või tegevus käis ees?
|
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad TDI manuaal
|
postitati 18.02.18 09:39
|
|
|
Tee kehv ühendus (või mitu kehva ühendust) korda ja viga kadunud.
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.02.18 16:57
|
|
|
Tühjalt kohalt hakkas nii tegema? Mingi juhtum või tegevus käis ees? |
Tsitaat: | Algselt postitas: Kiil
Tee kehv ühendus (või mitu kehva ühendust) korda ja viga kadunud. |
Tühjast kohast jah mingil hetkel. Külmade ilmadega tihemini, soojade ilmadega (suvel) peaaegu polnudki seda probleemi.
Tule juures pistikud üle vaadatud (nagu uued), pirni pesa ka üle vaadatud (korras). Kus on järgmine ühenduskoht (Avant), kas alles keskelektroonika
aju pistikus? Seal ka nagu viga ei paista ja selle aja jooksul on keskelektroonika aju ka välja vahetatud (CH-LH retrofit tarbeks) ja see ka ei
muutnud olukorda...
Enne veel, kui käed üles tõstan ja alla annan, proovin leida paar sobivat klemmi koos juhtmejupiga ja ühendada nende abil lamp otse keskelektroonika
aju kontaktide alla ja vaadata, kas see muudab midagi.
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.02.18 17:17
|
|
|
Vaata kriitiliselt üle lambi pesa. Seal on ilmselt siiski nõrk kontakt lambi kontaktalaga. Visuaalselt selle hindamine tihti puudulik, sest kontaktala
on vaid väike osa.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.02.18 17:23
|
|
|
Vaata kriitiliselt üle lambi pesa. Seal on ilmselt siiski nõrk kontakt lambi kontaktalaga. Visuaalselt selle hindamine tihti puudulik, sest kontaktala
on vaid väike osa. |
Vaadatud ja olen proovinud 21W lambi juhtmetega otse tule pistikusse ühendada ja ei mingit muutust. Sai isegi proovitud 2x 21W korraga ja endiselt
käivitades karjus, et lamp läbi.
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.02.18 18:34
|
|
|
Siis on ikkagi viga pärast moodulit või 2 vealist (vs vale kodeeringuga) moodulit.
Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
keskelektroonika aju ka välja vahetatud (CH-LH retrofit tarbeks) ja see ka ei muutnud olukorda...
|
Kah idee, aga kui moodulis probleem siis oled 0-s tagasi.
Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
Enne veel, kui käed üles tõstan ja alla annan, proovin leida paar sobivat klemmi koos juhtmejupiga ja ühendada nende abil lamp otse keskelektroonika
aju kontaktide alla ja vaadata, kas see muudab midagi. |
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.02.18 05:07
|
|
|
Aga siiski hea näide, kuidas tihti tekitab lisatööd ja peavalu hoopis vigane kontrollsüsteem. Lõpuks pead ikkagi oma lazy ass'i autost välja vedama
ja oma silmaga üle vaatama, kas reaalselt põleb või ei. Kui just ei paigalda kontrollsüsteemi kontrollsüsteemi, lisades sellega veelgi potentsiaalseid
rikkekohti. Geniaalsed asjad on lihtsad.
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 19.02.18 06:43
|
|
|
Hea tekst siin ikka.....
Ma torgin oma murega - nina ja tulede kallal tegeledes vahetasin päevatulede lambid ära (p21w). Ning ei, ei läinud LED asemele, vaid ikkagi tavaline
lamp.
Pärast vahetust käib check ajudele - vahest harva piniseb et mõlemad päevakad on läbi. Teinekord on kõik ok.
Samas, mõlemad päevakad põlevad ees ilusti, isegi kui annab kellade vahel teada et mõlemad on läbi.
Peab ka mingi aeg lahti harutama...kontaktid üle vaatama lambi all.
Kas Audil seda autochecki ei saa deaktiveerida (no kui olen laisk ja ei viitsi enne kevadet kapoti all nö "hambaid parandada läbi tagaluugi"....)?
BMW-l näiteks saab ilusti teha.
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.02.18 09:26
|
|
|
Kõik saab taburetiks või planguks teha. Ka Audi.
|
|
|
|
jaiks
huviline
Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi
|
postitati 19.02.18 13:18
|
|
|
Kõik saab taburetiks või planguks teha. Ka Audi. |
See kipub juba niisama jauramiseks ja nokkimiseks minema. Ei ole ükski auto LAMBI (et sa jälle ära panema ei tuleks, ei kasuta ma sõna pirn) veateate
puudumise tõttu taburet. Puhka vähe jalga ja ära seleta nii palju mõttetut norimist. Me kõik teame juba ammu, et sa oled kõige targem. Arvamusi ja
maitseid on samapaju, nagu tagumikke, igaühel on oma. Ei pea suruma enda oma kõigile peale.
Remondin Audide led tulesid. 56711785
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.02.18 14:03
|
|
|
Milleeniumijärgne auto ilma sellise elementaarse funktsioonita on taburet. Maitse tagant või puhka jalga. Vaba valik.
Tsitaat: | Algselt postitas: jaiks
Ei ole ükski auto LAMBI (et sa jälle ära panema ei tuleks, ei kasuta ma sõna pirn) veateate puudumise tõttu taburet.
|
|
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |