Kuigi väga paljud punktid kogu valikust olid suhteliselt "suvalised" kaalumajad, kurepesad ja muu sarnane mis silmaringi laiendamisele vägapalju
kaasa ei aita, andsime endast parima, et peamiselt ainult häid kohti kaardile kanda. Nagu mainitud jääaja keskus oli tegelikult ka kaarti koostades
meeldiv koht kus veidi jalgu puhata oli ka samapalju teisi kohti mille olemasolu minujaoks kuni luuresõiduni oli ainult teoreetiline. Osad kohad olid
sellised kuhu eramaa takistas ligipääsu või olid nimele vaatamata sellised mille juures tekkis kerge pettumus ning tuli koht kaardilt kaotada. Näiteks
Kassinurme Linnamäed mis iseenesest on pagana äge koht, kuid nagu Tallinna kolonn (erinevalt minu soovitusest) ikkagi välja uuris viib sinna ainult
puhas kruus, saatsin isegi isa nädal enne üritust veel üle kontrollima kuid lõpuks tuli see koht kaardilt kaotada.
Kavastu Parv on minu isiklik lemmik, kui saatus käseb ja ajakava lubab, siis külastan seda kohta kindlasti veel. Tegu on siis Eesti ainukese sellise
parvega, tõenäoliselt isegi Euroopa ainukesega mis puhtalt inimjõul töötab. Ma jõudsin seda ratast vändata kuskil 2 minutit, siis hakkas parvemehel
must kahju ja võttis juhtimise üle, seeest sain sildumisel korralikult abiks olla. See friik kogemus oli nii äge, et isegi ei morjendanud Riimaku
poolt sooritatud juhuslik parve rammimine, kiire raginaga peale venitatud käsipidur ja kahvatu nägu kompenseerisid selle suurepäraselt (kodus mulle küll väidetakse, et diisli stange sai sellekäigus kannatada, kuid
seda ma väga ei usu).
Samamoodi need Vooremaa suurepärased vaated, kuigi meie luurel valitsenud vihm-udu-lumi-rahe sundisid valdava enamuse sellest vaid kujutlusvõimele
jätma oli juba siis avanenud pilt regulaarselt suurepärane. Näiteks Mõisad mis tänaseks päevaks on saanud igati viisakasse seisukorda, ning nende
leidmine kuskilt suhteliselt kontekstivälisest külast oli alati väga meeldiv vaheldus.
Eintsi suhtumine ongi see mis sai juba 2012 vanakeste kogunemisel üheks eesmärgiks seatud - anda põhjus ja võimalus vanatehnikaga eesmärgipäraselt
ringi sõita ja seda lihtsalt nautida. See, et ühel hetkel võistluses konkureemine täiesti võimatuks muutus pole minumeelest üldsegi paha, perega
meeldivalt veedetud päev on sellest alati tähtsam.
Viimase mõttena tähelepanek - Seda oli kohutavalt hea jälgida kuidas pingutati lausa viimase minutini, et vanatehnika ikka käiku saada.
Et oleks raskem!
|
|