Lehekülgi: 1 2 |
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 24.04.15 18:04
|
|
|
Mõned väidavad, et ka ülerõhu korral võib sellist veakoodi anda, ma ise pole seda varianti kohanud. Aga MAP-i näit ongi ju rõhk grupi 11 all,
proovisõidul võiks jälgida neid asju seal. Freeze frame andmete all on tegelikult ka näha rõhu probleem, või on viga MAP-i juhtmestikus, näiteks
signaaljuhe plussiga lühises. Teoreetiliselt võiks ju vaadata süüde sees seisva mootoriga, et millist rõhku aju siis näeb. Juhendite järgi tuli vist
vaadata MAP-i kontrollimiseks gruppi 10 seisva mootoriga süüde sees.
|
|
|
k6va
huviline
Registreerunud 19.02.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.06.15 12:26
|
|
|
Sama probleem aga kiri selline ees, 17964 Charge pressure control; negative deviation -permanent.
|
|
|
stonestick
huviline
Registreerunud 08.07.15
Kasutaja on eemal
Auto: S3 8P
|
postitati 20.08.15 21:19
|
|
|
Mul sama probleem - mootoriks 1.9 TDI 85kW koodiga AJM.
Rohkem peale andes (90% kordadest 5nda käiguga maanteel kas möödasõidul või 110 alas vähe kiiremini liikudes) lööb mootori limp modesse, aga seda ka
mitte alati. Pikka aega ei esinenud üldse, nüüd viimasel korral Tallinnast Tartusse sõites 3 korda.
Eile õhtul lasin sõbra rooli ja vaatasin VCDSist numbreid - Engine -> Measuring blocks -> Group 011 - 3ndaga piirajasse ja limp mode käes
ilusti. Spec boost hetk enne limp modet 2200mbar ja actual boost 2600mbar. Ühesõnaga, märgatav ülerõhk ja sellele vastav veakood ka: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17965/P1557/005463.
Täna panin kaabli külge, võtsin jälle Engine -> Measuring blocks -> Group 011 -> Basic setting ja asusin siis wastegate aktuaatorit (ei
osanud paremat sõna leida) vaatama - mulle kui võhikule tundub, et liigub normaalselt, aga tegin video ka igaksjuhuks: https://www.youtube.com/watch?v=mXAU8LrXFjY. Kas sellest võiks esialgu
arvata, et N75 solenoid ja geomeetria on okei? Endal ei ole nagu muud ideed, kui hakata vaakumvoolikuid kontrollima.. Aga äkki teadjamad oskavad
paremat nõu anda?
|
|
|
Kiil
klubiliige
Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad TDI manuaal
|
postitati 21.08.15 07:11
|
|
|
Vaata üle ka vaakumpumba küljes stuts kuhu jäme voolik külge läheb. Mul läks sealt osa vaakumit kaduma ja tegi samamoodi.
|
|
|
raimo21
huviline
Registreerunud 21.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6
|
postitati 21.08.15 07:45
|
|
|
Nukkvõll juba taignarull.
|
|
|
Madman
huviline
Registreerunud 15.03.12
Kasutaja on eemal
Auto: A3 1.9 81kw
|
postitati 21.08.15 08:53
|
|
|
Kui ta sul 110 läheb ilusti ning siis limp mode.
Siis tõenäoliselt geomeetria liigub 70% ehk N75 ja vaakumklapp (wastegate) töötavad, kuid nad ei jõua labasi täies ulatuses avada ning tekibki
suurematel koormustel ülerõhk.
Võtad vaakumklapi maha (2 polti ja vaakumvoolik) ning mudid seda vänta turbo küljes nii mis kole, et ta liikumine taastuks.
Üldiselt see probleem tuleb alati tagasi kui sul on süsteemis EGR ja CCV sees.
|
|
|
m4rkko
huviline
Registreerunud 12.11.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.11.15 07:00
|
|
|
Tere.
Mul siis sarnane mure. autoks a4 1.9 96kw autol puudub jõud madalal põõrdel midagi on aga nii kui rohkem annad lõõb mootori tule põlema ja käib jõnks
läbi ja liigub väga aeglaselt. arvuti järgi pannes näitas sellist koodi 17964 Charge pressure control; negative deviation.
Kas turbo küljes olev vaakumi hoovastik peaks lihtsalt liikuma? mul tuleb ikka jõudu rakendad et see liiguks.
|
|
|
Madman
huviline
Registreerunud 15.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.11.15 08:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: m4rkko
Tere.
Mul siis sarnane mure. autoks a4 1.9 96kw autol puudub jõud madalal põõrdel midagi on aga nii kui rohkem annad lõõb mootori tule põlema ja käib jõnks
läbi ja liigub väga aeglaselt. arvuti järgi pannes näitas sellist koodi 17964 Charge pressure control; negative deviation.
Kas turbo küljes olev vaakumi hoovastik peaks lihtsalt liikuma? mul tuleb ikka jõudu rakendad et see liiguks. |
Peab liikuma väga kergelt, ühe sõrmega peaksid saama seda liigutada täies ulatuses.
Ennist soovitasin vaakumhoovastikku tihti liigutada kuid lõpptulemusena liikus hoob iga sõidu lõppedes veidi vähem ning veateade tuli ikkagi tagasi.
Ehk lihtsalt lükkasin paratamatut tulemust edasi.
Kaks varianti:
Lased Dr Mucle ahjupuhastusvahendi EGR augu kaudu turbo kuumakotta.
Võtad turbo maha ja puhastad mehaaniliselt ära.
Ise kasutasin esimest varianti ning 20 000km hiljem liigub hoob endiselt vabalt.
|
|
|
m4rkko
huviline
Registreerunud 12.11.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.11.15 12:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Madman
Tere.
Kas turbo küljes olev vaakumi hoovastik peaks lihtsalt liikuma? mul tuleb ikka jõudu rakendad et see liiguks. |
Peab liikuma väga kergelt, ühe sõrmega peaksid saama seda liigutada täies ulatuses.
Ennist soovitasin vaakumhoovastikku tihti liigutada kuid lõpptulemusena liikus hoob iga sõidu lõppedes veidi vähem ning veateade tuli ikkagi tagasi.
Ehk lihtsalt lükkasin paratamatut tulemust edasi.
Kaks varianti:
Lased Dr Mucle ahjupuhastusvahendi EGR augu kaudu turbo kuumakotta.
Võtad turbo maha ja puhastad mehaaniliselt ära.
Ise kasutasin esimest varianti ning 20 000km hiljem liigub hoob endiselt vabalt. |
Nii lasin seda ainet päris mitu korda sinna ja hoovastik liigub normaalselt aga ikka ei muutunud midagi. gaasi andes vaakum hoovastik nagu ei
liikunud. äkki oskate aidata milles võib veel viga olla.
|
|
|
Madman
huviline
Registreerunud 15.03.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.15 18:27
|
|
|
Nii lasin seda ainet päris mitu korda sinna ja hoovastik liigub normaalselt aga ikka ei muutunud midagi. gaasi andes vaakum hoovastik nagu ei
liikunud. äkki oskate aidata milles võib veel viga olla. |
Viitab vaakumlekkele, kontrolli kõik voolikud ära.
Hea pilt, kuidas olukord nende voolikutega on.
Punase vooliku võid minema visata.
Kui see ka ei aita, siis vaheta N75 ja N18 omavahel ära. Üks neist peab töötama.
|
|
|
m4rkko
huviline
Registreerunud 12.11.15
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.15 08:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Madman
liikunud. äkki oskate aidata milles võib veel viga olla. |
Viitab vaakumlekkele, kontrolli kõik voolikud ära.
Hea pilt, kuidas olukord nende voolikutega on.
Punase vooliku võid minema visata.
Kui see ka ei aita, siis vaheta N75 ja N18 omavahel ära. Üks neist peab töötama. [/quote
Nii vaatasin vaakumeid ja mul on n75 ja n18 kahe voolikuga mitte kolmega nagu pildil ja jooksevad ka kuidagi teist moodi. Ja kui mootor töötas vôtsin
ôhulugeja juhtme tagant ãra ja midagi ei muutunud. |
|
|
|
KristjanE
huviline
Registreerunud 17.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3Q
|
postitati 06.02.16 16:30
|
|
|
Kui n75 kõik vollad ära võtta ja vac otsast imeda ja out ots pimedaks teha, peabgi kolmandast otsast õhku peale imema? Täna tegin vaakumi lekke
otsingut ja suretusklapp ja selle solenod lekkisid täiega, panin pimedaks siis hakkas enam vähem tekkima vaakum, kuid ikkagi lekib kuskilt. Egr-i
solenoidi küljest ei võtnud, kuid ühest otsast imedes tekkis ja hoidis vaakumit ja turbo oma ei hoidnud. Ainult siis hoidis kui kaks otsa pimedaks
teha.
Edit: ja muidugi one way valve ka ei toimi. Kui vajalik see ültse on?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |