Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Haagise valik ja soovitused (Vastuseid: 34 | Vaatamisi: 11039)
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.15 08:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Fugitive
Kaspar, võtad ja keevitad vajadusel, pole seal midagi keerulist. Poltidega haagised on üldjuhul odavamad, raam tehtud U-profiilist, on nõrgad ja vedelad. Mina võtaksin iga kell kokkukeevitatud respo haagise. Kasutan respo paadikäru juba mitu aastat, ei oska küll kurta.

Polegi keerulist, lõdva randmega keevitan :). Aga paistab, et kõik Respod pole ka keevitatud, need nö lihtsamad on poltidega: http://www.respo.ee/et/Haagised/Tootegrupid/Mis-on-PLH

PS Kps-i jutu jätkuks: Vot krt nii ongi, et pea kõik rendihaagised on jubedad räimed, osad oleks nagu tuumasõjas osalenud, ega ikka võõrast asja keegi ei hoia. Ja ma juba kujutan seda laenajate rida ette, kui haagise peaksin ostma, aga sellepärast ostmata jätta oleks ka nõme. Olen isegi mõelnud, et kui suurema sita (nt mingi ehituspraht) vedamiseks läheb, tuleks teda kuidagi seestpoolt kaitsta, et tsink maha ei tuleks jne.

PS2 Selle varasema M5 ja käru teemal ma parem pikemalt ei peatuks, liiga palju roppe sõnu tuleks ritta, aga selle põhjal haagise kohta mingit arvustust teha küll ei saa. Lihtsalt labiilne ja debiilne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
equilibrium
huviline

Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.15 11:27 Tsiteeri

Uut haagist arvele võttes saate tunda uhkust,
Eesti ongi juba Euroopa rikkam riik.
130+30 maksab see teenus.
http://www.mnt.ee/?id=10776

Soomes on keskmine haagise hind 750 eurot, selle registreerimine koos numbrimärgiga maksab omanikule maksimaalselt 29 eurot. Norras tuleb haagise registreerimise ees tasuda 5,5 eurot ja Rootsis 6,3 eurot.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/valitsus-haagiste-riigiloivu-langetamist-ei-tule?id=66460132

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
epic
klubiliige

Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.15 11:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: equilibrium
Uut haagist arvele võttes saate tunda uhkust,
Eesti ongi juba Euroopa rikkam riik.
130+30 maksab see teenus.
http://www.mnt.ee/?id=10776

Soomes on keskmine haagise hind 750 eurot, selle registreerimine koos numbrimärgiga maksab omanikule maksimaalselt 29 eurot. Norras tuleb haagise registreerimise ees tasuda 5,5 eurot ja Rootsis 6,3 eurot.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/valitsus-haagiste-riigiloivu-langetamist-ei-tule?id=66460132

Seda jah, vt siin konnatiigis ju kvantiteediga teenida ei saa, siis tuleb nende väheste maksujõuliste käest küsida nii, et auk on järel. Pmst võiks see hind ju ka 1300+300 eur olla, kui käru vaja, küll nad siis ikka tulevad regama, seda enam, et alternatiivi (mingi konkureeriv "maanteeamet 2" näiteks) ju pole :).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wilba
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5

postitati 09.04.15 12:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps

Paneks ka mingeid mõtteid siia just kasutamise poolelt.
Minule isiklikult näiteks ei istu kahe teljelise või sillalise (loe neli ratast haagisel) järelhaagisega ringi vuramine. Kui koorem on kerge, siis olen vähendanud nii rendi kui ka enda üheteljelisel haagisel rehvi rõhke, et sõit mugavam ja pehmem oleks nii endale kui kärus veetavale. Kahe silla/teljega on seda palju raskem saavutada ja sõltumata siis vedrustusest kipub asi ikkagi kehvematel teedel taga mängima ja "ringi kargama". Hetkel kasutan tugevdatud külgedega MS rehvi, et poleks muret ei suvel ega talvel. Koormusele vastavad, aga tavalised rehvid jäid liiga lödideks ka õige rehvirõhu ja maksimaalse lubatud koormuse juures.

Sellele väitele julgeksin vastu vaielda, et kahe teljeline (nelja rattaline) ebastabiilsem oleks, kui ühe teljeline. Pigem on see üheteljeline käru ilge tallesaba ja otsib teed. Ilmselt on siis kaheteljelise mõlemad sillatalad ühest punktist kinni, nagu tikitreileril, siis vast tõesti tuiab ringi, aga kaheteljeline 1.5*3 Respo haagis küll ringi ei töllerda taga. Olgu ta siis tühi või täis. Teel psüib see kaheteljeline minu silimis kõvasti paremini ja igasugused manööverdamised on ka kaheteljelisega paremini tehtavad.
Ja kui tuleb väide, et sööb rehve, siis rehvid ongi haagise pm ainukene kuluosa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.15 12:10 Tsiteeri

Teil mõlemal on omajagu õigus. Ta (kps) räägib seda, et tühja või alasaduldatud haagise teljed on kohmakad. Selles on oma iva, mis teeb selle sama omaduse vaieldamatult ületamatuks just täismassi piirides. Näiteks paadihaagised, autotreilad jne. Seetõttu jagan ka sama arvamust, et oluline on piirtingimustes sotti saada ja vastavalt sellele asjad valida/investeerida.

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 09.04.15 12:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: epic
Olen isegi mõelnud, et kui suurema sita (nt mingi ehituspraht) vedamiseks läheb, tuleks teda kuidagi seestpoolt kaitsta, et tsink maha ei tuleks jne.

Mina kasutan vana põrandakatet, mille mingist enda köögist üles kakkusin, linoleumi nimeline asjandus. Mõistlikult tugev kiht on peal, et ka labidaga kannatab asja maha lükata. Kui vana peaks otsad andma ja liiga "sõelaks" muutub, siis lähen poodi ja ostan kasvõi tutika ja otse rullist - ei maksa see kärutäis koos külgedega suht midagi :P. Pesta on kah jube hea, keri pärast ainult rulli tagasi ja tõsta maast pisut kõrgemale, et ära nõrguks :).

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 10.04.15 11:23 Tsiteeri

Selle M5 jutu kommentaariks - no mis teha kui sellise auto omanik asjast ise aru ei saa ja siis viriseb, miks kärud ära lagunevad. Eks ta olegi, käru kasutajas kinni. Vahet pole millist ta omanud ja millist ostab - sellise stiiliga lõhub see omanik iga haagise ära. Mind ennast paneb imestama see, et kuidas E39 M5-l seal taga veel konks saab olla ja kui niimoodi asju veetakse, et see veel auto kere küljest lahti pole tulnud. Ma ise arvan, et see on mingi oma aretatud värk, nt tavalise E39 oma võetud jne. Aga see selleks, eks omanik ise teab kuidas kasutab. Ju siis rahakott võimaldab ja mis see minu asi kah samas on. See oli lihtsalt minu näide, et milline võib reaalselt inimene meiemaal siin olla.
Aga eks ta olegi, kui vaadata rendikärusid, siis need aetakse enamasti kiiresti läbi. Sest tõesti, seal keegi ei hooli, kui midagi kuskile ära lüüakse või otsa sõidetakse/tagurdatakse, keegi ei hooli massidest, keegi ei hooli ühesillalisel näiteks veose paigutamisest jne. Ehk tõesti, võõra vara ei hoia keegi.
--
Respo ei konkureerigi teiste kodumaiste tootjatega. Respo sihtgrupp on välismaa. Sinna nad müüvad tuhandetes. Kohaliku turu jaoks võibolla kümmekond haagist nädalas läheb kaubaks. Seepärast ongi nad oma tootmishooned saanud selliseks teha nagu on, seepärast neil ongi oma hoonetes sees tänapäevane tehnika, et kogu haagis kohapeal kokku panna ja erilahendused ise teha väga kiirelt (muidugi, igasuguseid tulesid jne asju ostetakse tohututes kogustes ka sisse). Kuna seal on ka inimesed jooksvalt taga, kes tegelevad arendustööga ja inimesed, kes teevad igasugu eriprojekte, siis asi töötabki. Kuna välismaale läheb mingi 75+% kogutoodangust vist, siis ei maksa imestada, miks heal asjal on ka kallim hind ja miks heale asjale tehakse nö "olematu" allahindlus kampaaniate ajal ja miks lunima minnes allagi ei teha.
--
Minumeelest poltliide vs keevisliite haagisel - jah haagise põhjavineerist allapoole väga ei saagi midagi vahetada ju. Või poltliidesel annab midagi rohkem vahetada kui keevisliitehaagisel võimalik? Aga kõik "tilulilu" on mõlematel neetidega kinni. Niiet kui midagi katki läheb, tuleb niivõinaa lahti puurida ja uus detail uuesti neetida.

Mina valisin hetkel üheteljelise seepärast, et mul on väga palju manööverdamist autoga, kui ka haagise liigutamine väga kitsastes kohtades kuskil nö aia/põllumaal/hoovis. Palju sõitmist katteta teedel. Kuna kasutanud kaheteljelist nö laenatud kärusid samas kohas, siis tuligi probleem, et näiteks üksi ei jõua kehvades oludes manööverdada käru käsitsi. Nö piltlikult kitsastes oludes kehval pinnasel 90 kraadist pööret teha. Punnitad end üksi segaseks. Üheteljelist liigutad kui vupsti, sest kaheteljelisel põhimõtteliselt ühte silda lohistad keeramisel lisaks.
Ma arvan, et kui selle haagise aeg läbi saab kunagi, siis järgmisena võtaks piduritega lukustatava kaheteljelise lehtvedrudega kindlasti, sest arvan, et siis selleks ajaks lõpeb selline X kohtades igapäevane manööverdamine ära, kuid asjad, mida haagisega vedada, jäävad ikkagi väga rasketeks ja üle lubatud piiri.

Kusjuures jah, haagise regamine on ikka päris kallis. Samas tehes seda haagist ostes, on hea see, et maksad korraga, aga saad kogu krempli koos kindlustusega kätte, mitte ei pea ise majandama ja aega raiskama.

Niipalju kui mina olen sõitnud ühe ja kaheteljelistega, siis minu meelest on üheteljeline stabiilsem tühjalt, aga mingi hetk läheb täis laetuna rahutuks. Samas kaheteljeline on vastupidi - tühjalt rahutu, aga täis laetuna rahulik. Aga siin ma olen tähele pannud seda, et palju oleneb autost, mis neid haagiseid veab. Mõni auto keerab selle vahe hoopis teistpidi.
Kaheteljelisel see eelis, et isegi kerge massi all, ei pea alati tugiratastki alla toppima, käru ei kuku tiisli peale nagu üheteljelisel. Pikki maid sõites pole kaheteljelisel viga, aga igapäevaselt manööverdades sööb see oma rehvid tunduvalt kiiremini läbi kui üheteljeline.
Mul jääb asfaltile enamasti kaheteljelisega 90 kraadist nurka tehes alati esi kui tagurpidi sõites jutid maha. Võtke 2 teljeline haagis, pange mingi 500+ kg peale, pange keegi teine rooli ja vaadake haagise rehve kui teine inimene teeb asfaltil näiteks 90 kraadist järsku tagurdust, et kuidas murrab rehve jne ning kus jääb muster maha. Täpselt nagu autoveo treilaga kui auto on peal, sama manöövrit tehes või nagu veokitel poolhaagise rehvid. Aga eks see 2 - teljelise rehvikulu ole paratamatu ja sellega peab arvestama. Ma ei ole nende aastate jooksul jõudnud ühelgi 1 teljelisel rehve siledaks sõita ega ka uuemaid kahesillalisi. Vaid autoveotreileril sai igal aastal rehve vahetatud. Panid uued 14-15 tollised alla enne lume sulamist ja sügiseks olid slikid all. Aga teila oli ka vana.
Üheteljelisega esipidi sõites pole sõiduomadus/manööverdamisel kaheteljelisega vahet. Vahe tuleb sisse tagurdamisel. Üheteljelisega on lihtsam, jookseb kuhu vaja, aga kui tagurdada ebatasasuste peal, läheb närv kiirelt mustaks; kaheteljelisega on veidi raskem kui haagis on tühi (täis korral samasugused, võibolla oleneb vedukautost ka palju) aga samas küngaste otsas tagurdades on kõik 5+ kaheteljelisega.

Minu meelest haagise ost on nagu auto ost - tuleb väga selgelt läbi mõelda:
1. Mille jaoks on haagist vaja
2. Mis marsruuti sõidetakse
3. Mida ja kui raskeid asju veetakse kindlasti (mida ollakse näiteks rendihaagisega vedanud?) ja vaadates oma majapidamistes/alg- või sihtpunktides ringi, et mida võiks ja saaks ka haagisega vedada [siin ongi see nö varu koht, mida võiks arvestada]
4. Kui suur peaks olema haagise kast, palju koormakinnitusi, kui kõrge poorte ja kas on vaja lisapoortet või plastkaant vms lisasid.
5. Ja nüüd vaadata, palju ollakse võimelised välja käima haagise eest, vaadata eelmised punktid veelkord läbi ja mõelda, mitmeks aastaks ka seda haagist soovitakse. Sest kergeid ja väikeseid asju suudavad vedada igas mõõdus (ka need minihaagised) ja iga tootjafirma haagised.

--
Keegi oma korras Respo kerghaagise 1000 kg alum. pealesõidurampidest ei soovi lahti saada? Või teab, kus saab neid soodsalt peale Respo enda? PS/U2U sellisel juhul. :D

Siim5
klubiliige

Registreerunud 15.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 13.04.15 08:31 Tsiteeri

Pikki romaane ei viitsind läbi lugeda aga lühematest postitustest jäi kõlama, et tuleks eelistada keevisraami kuna poltliides nõrgem, vedel jne. Kodukasutuses pole seda ~130 eur lisakulutust ( suuremate haagiste puhul) küll ilmtingimata vaja teha. Omal respo PLH 3,00x1,50 0,42 portega. Üle tonni pole peale pannud, üle 500kg koormaid veab üsna tihti. Kasutuses olnud veidi üle aasta ja vähemalt siiani pole probleeme olnud. Sellest, et kuidagi vedelam haagis on saab ka ilmselt aru ainult inimene kellel erinevate haagistega rohkem toimetamist - ma pole midagi aru saanud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
RainerAK
huviline

Registreerunud 20.04.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.8 Quattro, A4 1.8T Quattro

postitati 13.04.15 11:59 Tsiteeri

Omal on töö juures samas mõõdus ja ametlikult 750 kg täismassiga 1-teljeline 3 x 1,5 x 0,4 m Respo ja 2-teljeline 3 x 1,5 x 0,4 m Brentex.
Kuigi Brentex on isegi 2-teljelisena väiksema tühimassiga, veab sellega iga kell rohkem ära. Üldse on samade parameetritega Brentexid ligi 100 kg Respost kergemad ja seetõttu käsitsi paremini lükatavad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 27.04.15 16:31 Tsiteeri

Sai tuttava 4m 2 teljelist Brentex'it natuke kasutatud-minumeelest oli nii tühjalt kui lastiga palju stabiilsem kui tavaline üheteljeline. Seda ka kruusal, vbolla oli asi selles et käru oli uhiuus.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 32.5% - SQL: 67.5%]