Lehekülgi: 1 2 3 |
Leopold661
huviline
Registreerunud 17.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.14 21:54
|
|
|
Isegi kui pihustid vahetasid ära ja kodeerid siis uusi pihusti näita ei näe sa niipea. Vaja sõida autoga vb kuu ennem kui ta arvutile need uued näidud
annab.
Ma olen ikka kindel,et sul peab olema mingi apsakas seal ikkagi.
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.14 22:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: yanekk
Tsitaat: | Algselt postitas: kolmeneTdi
nii et see ''diagnostik'' pold vist kõige pädevam tegelane sellel alal.. ? Põhimõtteliselt peaks vb siis tõesti uuesti veel kusagile
asjalikumasse kohta diagnosti viima.. |
Selles see häda ongi, et igaüks kellel on arvuti ja kaabel, arvab et on diagnostik .
Kaua ta sul ajaliselt seda autot arvutiga uuris. | Algul mingi vb natuke vähem kui 10 minutit, siis pani miski teise programmi tööle,
millega pidigi pihusteid ja asju nägema, siis seda tegi veidike kauem..
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.14 22:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Leopold661
Isegi kui pihustid vahetasid ära ja kodeerid siis uusi pihusti näita ei näe sa niipea. Vaja sõida autoga vb kuu ennem kui ta arvutile need uued näidud
annab.
Ma olen ikka kindel,et sul peab olema mingi apsakas seal ikkagi. | Eks seal on midagi veel jah peale nende pihustite, ikka joppas
selle saaniga.
|
|
|
Leopold661
huviline
Registreerunud 17.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.14 22:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Leopold661
annab.
Ma olen ikka kindel,et sul peab olema mingi apsakas seal ikkagi. | Eks seal on midagi veel jah peale nende pihustite, ikka joppas
selle saaniga. |
Kustu keegi targem appi või vii kuhugi see auto. Tundub,et muidu seda liikuma sa ei saa.
Kas said Karlast ka paberid vanade pihustite kohta? Postita siia need kui said.
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.14 22:17
|
|
|
Eks peab vaatama jah mingi korraliku koha, aga tänud abi eest, annan teada kui miskit selgub, paberite kohta hetkel ei tea, ise stendis kaasas ei
käinud.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 29.11.14 04:11
|
|
|
Pihustite kodeerimine käivitust ei sega tavaliselt, isegi kui taastatud pihustite koode ei saa genereerida, tuleks koodid ajus üle kirjutada ja näidud
nullida. Muidu suhtub aju uutesse pihustitesse kui vanadesse kulunutesse ja tulemus võib olla ettearvamatu. Lisaks läheb dpf umbe ja muud rõõmud. Kas
Karla autosse muidu mõni korras pihusti ka kunagi stendi on sattunud? Pihustite arvutiga uurimiseks pole mingit "teist" seadet vaja, piisab
korralikust kaablist ja programmist. Lahe on jälgida, kuidas 14.10. versioonil töötavat "20eurist" kaablit pole veel pisikesed näpud jõudnud turule
toota
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.14 17:27
|
|
|
Täna saime siis auto käima pikema käiiamise peale ja tõin koju ära, nüüd tuleb kuhugi asjalikumasse kohta tagasi remonti saata, arvan et Testrem
diisel autode remonti. Täna panin tähele et esimeste uste uksevalgus kõigub kui uksed lahti, põleb heledalt(normaalselt) ja siis läheb hetkeks
tumedamaks.. ja sama moodi jälle, aga ajavahemik on erinev, kui gaasi annan siis viskab tumedamaks ja tühikäigul vilgub samuti. Taga uksed ja salongi
valgustus ei vilgu.. Ning küsimus mis asi see must nupuga korgi moodi asi on.. vajutades ei toimu nagu midagi.. sees on mingi punane pisike tuli ka.
Sellele asjandusele tuleb kaks peenikest juhet külge ja see on kleebisega konsooli külge pandud
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 03.12.14 18:08
|
|
|
See asi on lisasignalisatsiooni valgusdiood koos nupuga mille abil saab signa maha võtta kui see peaks jamama hakkama.
|
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.14 18:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
See asi on lisasignalisatsiooni valgusdiood koos nupuga mille abil saab signa maha võtta kui see peaks jamama hakkama. | No selge,
tänud nüüd siis sellekohapealt targem.
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.14 17:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
See asi on lisasignalisatsiooni valgusdiood koos nupuga mille abil saab signa maha võtta kui see peaks jamama hakkama. | Katsetasin
seda nuppu igatepidi, miskit nagu ei muutu, see nupp on ka selline ühe asendiga et nagu hoia peal siis peaks töötama mitte ta ei võta vajutades teist
asendit.. Ehk on arusaadav, raske seletada. Aga see veel et kui ukse avad siis ukse sees on veel kaks signalisatsiooni nuppu.. vajutades neid lähevad
nuppudel tuled põlema, panen uksed puldist lukku, kõigutan autot jne.. mitte midagi, alarm tööle ei hakka, avan uksed puldist siis on jälle need ukse
sees olevad kaks nuppu end ise väljalülitanud, ehk siis tuled ei põle nuppudel.. Ilma neid nuppe näppimata pannes auto lukku, kõigutan autot.. jälle
ei miskit. Proovisin nii ka et jäin ise sisse ja lukustasin auto ei hakanud ikka alarm tööle.. proovisin igatepidi neid kolme nuppu, ei saa alarmi
tööle... või ei peakski nii autot kõigutades jne hakkama alarm tööle.. ? Ei saagi nüüd aru kas alarm on peal või läheb lihtsalt ainult lukku ja
varasta kasvõi rahus tühjaks..
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 17:19
|
|
|
Täna siis viisin auto Kiili Valori Teenustesse. Tehti diagnostika ja mõõdeti turbo rõhud, pumba tööd kontrollita, silindrite survete erinevusi vaadati
jne.. need kõik töötavad korrektselt, temperatuurid, andurid asjad kõik pidid normis olema ja sain ka paberid nende kohta välja, öeldi veel et väga
head näidud paremaid ei saagi tahta.. Aga diagnostikaga tuli siis üks viga välja ja see on Error code P0546: Exhaust gas temperature sensor 1: short
to B+
See pidi olema DPF filtri probleem. Tõsteti auto üles vaadati kas eemaldatud et mingi keevitusjälg näha ehk, aga seda ei tuvastatud visuaalsel
vaatamisel et oleks eemaldatud. Aga midagi on selle DPF -ga auto ajus tehtud, öeldi et on nagu üritatud seda välja programmeerida aga järelikult
valesti sest aju tuvastab ikka selle sensori vea, et mingi suhe on neil omavahel olemas, mida ei tohiks olla.. DPF nagu tahaks põletamisprotsessi
tegema hakata aga miski käsk ajupoolt pidi puudu jääma ning siis ta ei teegi seda.. Midagi mõõdeti seal dpf-i temperatuure ja need ei pidavat üldse
muutuma, millest järeldus et järelpõletamis protsess ei tööta. Soovitati sellest tahmafiltrist alustada, ehk siis eemaldada üldse ära ja siis
loodetavasti saab see auto siis ka liikuma korralikult.. ise nad dpf-i ei eemalda seal. Kui külmalt käivitada siis pidi mootori kütusega silindrid nii
üle doseerima et ei taha plahvatada, ja kütus pidi jõudma lausa karterisse ning põhjustama õli rõhu tõusu. Ühesõnaga nüüd järgmiseks DPF eemaldus koos
chippimisega et ka küttekulu alla saada.
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 18:06
|
|
|
Signa maha võtmiseks ehk, kui pasun karjub siis paned võtme süüteasendisse ja vajutad seda mikrolülitit. RTFM = otsi juhend käeligi ja seal kindlasti
kõik selgitatud. Kui juhendit ei ole siis tuvasta süsteem ja google abiks jne.
Katsetasin seda nuppu igatepidi, miskit nagu ei muutu, see nupp on ka selline ühe asendiga et nagu hoia peal siis peaks töötama mitte ta ei võta
vajutades teist asendit.. |
DPF ei ole probleem vaid tagajärg. Selle eemaldamisega ei likvideeri olemasolevat probleemi.
Teiseks chip-i peale lajatamine sellisele haige kooslusega mootorile tähendab reeglina üheotsa teekonda romula suunas. Tegele põhjustega, mitte
tagajärgedega. Muidugi, kui DPF on lõhutud a la mingi läbi puurimise tehnikaga siis on selle mootori sõit sinna juba alanud. Pealegi, oled kindel, et
see kooslus pole juba mingi chip-i rajaka mõju all? See võib antud juhul selgitada, miks pea kõik mööda paneb.
See pidi olema DPF filtri probleem. |
|
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 21:49
|
|
|
Tsitaat: | DPF ei ole probleem vaid tagajärg. Selle eemaldamisega ei likvideeri olemasolevat probleemi.
Teiseks chip-i peale lajatamine sellisele haige kooslusega mootorile tähendab reeglina üheotsa teekonda romula suunas. Tegele põhjustega, mitte
tagajärgedega. Muidugi, kui DPF on lõhutud a la mingi läbi puurimise tehnikaga siis on selle mootori sõit sinna juba alanud. Pealegi, oled kindel, et
see kooslus pole juba mingi chip-i rajaka mõju all? See võib antud juhul selgitada, miks pea kõik mööda paneb.
See pidi olema DPF filtri probleem. | | Sorry et ma lukksepp pole, ma lihtsalt üritasin edasi öelda mis minule
soovitati asjatundjate poolt.. Auto on välismaalt tuld ja ma pole milleski enam kindel, tõesti ei tea kas ta on chipitud või mitte, lähen dyno pinki
või ? Ma arvan et mitte ja minu mõistus sinna peale ei hakka et oskaksin ise neid ''põhjusi'' otsida. Masin läheb järgmisse kohta uuringutele kus
pidi osatama DPF korralikult välja programmeerida nii et ta ei annaks mingit viga nagu praegu annab ja seal siis otsustatakse järjekordselt mis ja kas
ja kuidas.. DPF läheb niikuinii vahelt ära kui ta juba p-hhi keeratud on.
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 08.12.14 21:52
|
|
|
Sorry et ma lukksepp pole, ma lihtsalt üritasin edasi öelda mis minule soovitati asjatundjate poolt.. Auto on välismaalt tuld ja ma pole milleski enam
kindel, tõesti ei tea kas ta on chipitud või mitte, lähen dyno pinki või ? Ma arvan et mitte ja minu mõistus sinna peale ei hakka et oskaksin ise neid
''põhjusi'' otsida. Masin läheb järgmisse kohta uuringutele kus pidi osatama DPF korralikult välja programmeerida nii et ta ei annaks mingit viga
nagu praegu annab ja seal siis otsustatakse järjekordselt mis ja kas ja kuidas.. DPF läheb niikuinii vahelt ära kui ta juba p-hhi keeratud on.
|
Eestis on liiga palju "asjatundjaid". Mis see järgmine koht on siis ka?
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 22:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Sorry et ma lukksepp pole, ma lihtsalt üritasin edasi öelda mis minule soovitati asjatundjate poolt.. Auto on välismaalt tuld ja ma pole milleski enam
kindel, tõesti ei tea kas ta on chipitud või mitte, lähen dyno pinki või ? Ma arvan et mitte ja minu mõistus sinna peale ei hakka et oskaksin ise neid
''põhjusi'' otsida. Masin läheb järgmisse kohta uuringutele kus pidi osatama DPF korralikult välja programmeerida nii et ta ei annaks mingit viga
nagu praegu annab ja seal siis otsustatakse järjekordselt mis ja kas ja kuidas.. DPF läheb niikuinii vahelt ära kui ta juba p-hhi keeratud on.
|
Eestis on liiga palju "asjatundjaid". Mis see järgmine koht on siis ka? | Jah ei teagi enam keda mida uskuda, järgmiseks üritan aja
saada Jõujaama.
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.12.14 22:51
|
|
|
Mkm . Tegele ikka põhjusega. Kodeering ja pihustite ülevool ei mõjuta sul
käivitust, samuti küünlad praeguse ilmaga. Pump, trass, see klapp, mis peaks kütet üleval hoidma jne pigem. Olgugi, et diislid on aastatega arenenud
kordades rohkem kui bensukad, on nende tööpõhimõte ikkagi sama ju. Kui ikka kütust ja survet kolvi peal pole, siis tossu üles ei võta ka .
Edit: Ja ära vii teda ühest kohast teise, kus iga järgmine on eelmisest targem ja ütleb, et "miks sa kohe siia ei tulnud". Mõtle ise loogiliselt,
välista järjest lihtsamad vead jne. Mõõda alustuseks surved ära, sest teatavasti selleks, et diislikütus pauku teeks, on vaja mootorit, mis poleks
sõitnud 4x kuule ja tagasi.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 08.12.14 23:03
|
|
|
Temp sensor 1 ei ole DPF-ga mitte kuidagi seotud. Soovitan soojalt pöörduda kohta, kus diagnostika ei käi fault codes nupu ja googlega.
See jutt, mis sa ennist kirjutasid on täielik jaburus ka. Diislil ja kütusega "uputab" jne. Kes iganes sul seda rääkis ei tea diislist vist üldse
midagi või siis on tõlkes väga palju kaduma läinud.
|
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.14 17:08
|
|
|
Väga hea kriitika. Kasutaja epic soovitab surved ära mõõta.. eile valoris jutu järgi seda tehti ja kõik pidi okei olema, mõtlen et ma panen nendest
diagnostika paberitest pildid siia üles, seal mõned näidud ja diagramm.. ise ma neist midagi suurt välja ei loe, aga nendel andmetel räägiti et kõik
on korras, ehk keegi targem oskab julgelt sõna võtta. Usutavaks tegi nende jutu suhtes mind see et mootor pidi külmalt nii üle doseerima kütusega et
kütus vajub/ jõuab lausa karterisse.. ning õli tase on mul tõesti üle normi, mida ma olen ise ka märganud, ehk siis kütus pidi õliga segamini olema..
Ja nüüd viimasel ajal on hakanud vahepeal ka käivitamise ajal lööma ette ''oil pressure..'' täpselt ei mäleta midagi sellist oli, olen kohe kui
seda teatab käivitamise lõpetanud.. Aga kasutaja prj jutt paneb mind tõsiselt mõtlema valori diisli spetsialisti pädevuse üle..
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.14 20:27
|
|
|
Aga kui sul tõesti kütus õli sees on, siis peab sellel põhjus olema. Selge see, et suure käiamisega ta sinna mingil määral läheb. Hõre mootor võiks ju
olla üks põhjuseid siin. Nad tõenäoliselt ei mõõtnud surveid kompressomeetriga, seda survete erinevust vaadatakse kuidagi softiga. Ma muidugi loodan,
et viga on lihtsam.
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.12.14 20:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: epic
Aga kui sul tõesti kütus õli sees on, siis peab sellel põhjus olema. Selge see, et suure käiamisega ta sinna mingil määral läheb. Hõre mootor võiks ju
olla üks põhjuseid siin. Nad tõenäoliselt ei mõõtnud surveid kompressomeetriga, seda survete erinevust vaadatakse kuidagi softiga. Ma muidugi loodan,
et viga on lihtsam. | Ma loodan kaa, see oleks ikka täispauk..
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 09.12.14 20:55
|
|
|
Mul paar juhust olnud kui mõni heitgaaside temp andur näitab väga kõrget temperatuuri enne käivitust siis ei taha vahest käima minna. Vigase anduri
vahetus on probleemi lahendanud. Siis oli vist mingi viga ka ajus, et ülekuumenemise kaitse peal ve mis iganes. Lihtsalt kogemusest, sinu probleemiga
ei pruugi seotud olla. Sul anduri katkestuse viga ka sees seega aju vast teda eriti ei arvesta.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 10.12.14 10:46
|
|
|
Omast kogemusest: Selle temp. anduri katkestus ei mõjuta mootori käivitamist.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 10.12.14 17:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Omast kogemusest: Selle temp. anduri katkestus ei mõjuta mootori käivitamist. |
Jah mul neid ka olnud kümneid millel andur katkestuses ja mootor töötab korralikult. Välja arvatud tahmafiltriga seonduv. Kuid nagu ütlesin, et andur
näitab kõrget tempi ja viga pole ajus. Näites mingi 700 kraadi kuigi mootor on 20. Sellisel juhul piiratakse mootori võimsust ka oluliselt.
|
|
|
kolmeneTdi
huviline
Registreerunud 17.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.12.14 18:04
|
|
|
Aga et siis antud autol mille kohta see teema ka tehtud on, on vähe tõenäoline et selle halb käivitumine too temp. anduri viga on ?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 10.12.14 22:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Omast kogemusest: Selle temp. anduri katkestus ei mõjuta mootori käivitamist. |
Minu kogemus risti vastupidine. Käivitub ja sureb kohe välja või käivitub pikalt. Just nimelt esimese anduriga, sest selle järgi piiratakse PID
kontrolleriga kütusekogust ning näiteks Q7-l on see probleem täiesti olemas, kus pekkis anduriga tahab ketramist või läheb käima ja sureb kohe välja.
Oleneb softist.
Ahjaa, kütus käivitamisel karterisse kohe kindlasti ei satu. See sinna satub ikka tahmafiltri põletuse tõttu.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |