Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kerghaagisega Venemaale (Vastuseid: 33 | Vaatamisi: 6158)
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 24.09.14 09:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Johnny
Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Tsitaat:
Algselt postitas: Johnny
Kuni haagis on auto küljes, korvab auto kindlustus haagise põhjustatud kahju. Kui näiteks haagis seisab maja ees ja veereb mingile masinale sisse, siis korvab haagise kindlustus kahju. Aga kindlustamine ikkagi kohustuslik. Sõber kunagi käruga teist autot riivas, siis tehti kindlustuses nii selgeks.

Mina olen läbinud avarii, kus rendikäru jooksis libedaga pöördel taga risti ning äestas ühte tee ääres seisnud masinat. Kahjud korvas käru kindlustus ja mina maksin rentnikuna rentijale koefitsendi tõusu ja käru pisivigade remondi kinni. Aga jätkuvalt kaagutan, et konkreetsemat infot saaks ikkagi sellest kohast, kust järelhaagist on plaanis rentida. See kuidas keegi on "ära saanud" või pada katlaga asju lahendanud pole siin teemas tegelikult kohta. Käitu vastavalt seadusele ja asi tahe. Kui seadust ei tunne ega viitsi tunda, siis pole mõtet oma ajus s*tta genereerida ja selle järgi käituda!

Oma arust nagu s*tta ei genereerinud, sest tean kindlalt, et sõbral maksis auto kindlustus selle kinni, mitte käru oma. Aga kes ise otsida ei viitsi, siis kindlustusseadus § 36. Haagisega tekitatud kahju: Haagisega tekitatud kahju loetakse haagist vedanud sõiduki valdaja tekitatuks, kui haagis oli haakes vedanud sõidukiga.
Ja ka KÕIK INFO, mida vaja piiriületuseks.

Sorry totaalse OT pärast! See s* genereerimine oli paljude postituste kohta siin teemas :). Kindlustusseaduse muudatus ja koefitsentide kaotamine tõi kaasa nii mõnegi veidral moel tõlgendatava muudatuse, mida erinevad kindlustusfirmad ka algselt väga erinevalt tõlgendasid (igalt poolt kuulsid oma tõlgendust). Lisaks ei ütle hetkel see seadusepunkt kahjuks mitte midagi rohkemat kui defineerib ära süüdlase (see on siis tegelikult liikurit juhtinud isik oma isikukoodiga). Kokkuvõte - seaduse kirjutajatel on kohati tõsiseid probleeme loogika ja lausestuse sidumisega ;). Seaduses pole kohta lausestusele, mida on võimalik mitmeti aru saada - saaks nad ise kah sellest aru :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 24.09.14 10:03 Tsiteeri

See seadusepunkt ei räägi isikust ega tema ID-st vaid ütleb:
§ 36. Haagisega tekitatud kahju hüvitamine
Haagisega tekitatud kahju hüvitatakse haagist kahju tekitamise hetkel vedanud sõiduki suhtes sõlmitud lepingu alusel. Kui haagis ei olnud kahju tekitamise hetkel haakes, hüvitatakse kahju haagise suhtes sõlmitud lepingu alusel.

Hetkel kehtiv liikluskindlustuse seadus (kuni 30.09.2014).

Tsitaat:
Algselt postitas: kps

Sorry totaalse OT pärast! See s* genereerimine oli paljude postituste kohta siin teemas :). Kindlustusseaduse muudatus ja koefitsentide kaotamine tõi kaasa nii mõnegi veidral moel tõlgendatava muudatuse, mida erinevad kindlustusfirmad ka algselt väga erinevalt tõlgendasid (igalt poolt kuulsid oma tõlgendust). Lisaks ei ütle hetkel see seadusepunkt kahjuks mitte midagi rohkemat kui defineerib ära süüdlase (see on siis tegelikult liikurit juhtinud isik oma isikukoodiga). Kokkuvõte - seaduse kirjutajatel on kohati tõsiseid probleeme loogika ja lausestuse sidumisega ;). Seaduses pole kohta lausestusele, mida on võimalik mitmeti aru saada - saaks nad ise kah sellest aru :D.

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.09.14 10:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tl470487
See seadusepunkt ei räägi isikust ega tema ID-st vaid ütleb:

Sa oled esimene, kes viimasele seadusele pihta sai, ma olen selle ka ise maha maganud :). Eelnev jutt oli eelmistest redaktsioonidest nopitud pooletoobise kohta, kus probleem tekkiski ;).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 24.09.14 10:51 Tsiteeri

Nu eelmises redaktsioonis sama tekst:
"§ 36. Haagisega tekitatud kahju hüvitamine
Haagisega tekitatud kahju hüvitatakse haagist kahju tekitamise hetkel vedanud sõiduki suhtes sõlmitud lepingu alusel. Kui haagis ei olnud kahju tekitamise hetkel haakes, hüvitatakse kahju haagise suhtes sõlmitud lepingu alusel.
[RT I 2004, 14, 90 - jõust. 25.03.2004]"

LKS eelmine
Ning ka sellest veel eelmises sama tekst. jne.
Ehk siis üle 10 aasta sama tekst.

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.09.14 12:04 Tsiteeri

Ma jään hetkel vait seaduse ja selle tõlgendamise osas, kuna endal mingi veider kogemus selles valguses 2009 või 2010.a. suvest selja taga. Paberit ma ilmselt sellest enam üles ei leia ja kindlasti ei ütle tagantjärgi sellel olev kindlustuspoliisi number enam midagi. Enda juhtumis oli vastaspool nii pabinas, et peatas mööda sõitva politseiauto, kust ulatati ka liikluseõnnetuse registreerimise leht ja konsulteeriti, mida kuhu kirja panna. Auto kindlustust ei soovitud kuigi ma ise kohapeal seda kahtluse alla seadsin ja minu isikut võeti kui põhjustajat ja edasine asjaajamine käis juba järelhaagise kindlustaja juures ja see polnud sama kindlustaja, mis mu autol. Kahjudest ei saa eriti rääkida - kerge muljumisjälg ja värvikriimud vastaspoole auto tagumisel uksel, mis oli silmaga iseenesest tuvastatav.

Kui juba kirjutamiseks läks, siis lisaks ka muu koomilise selle casega:
Juhtum ise oli muidugi samuti koomiline, tagurdasin pöördel käruga ja selle asemel, et tagant lähenev sõiduk minust mööduks ehmatas juht millegi üle ja pidurdas poolristi käru taga seistes. Kuna mina tema äkilist pidurdust enam ei näinud ja olin veendunud, et ta lihtsalt sõidab minust mööda jätkasin liikumist. Kui avastasin, et ta seisab mul "risti" taga nagu post oli juba hilja. Ehk siis süü laskus ikkagi mulle, kuna mina masin liikus põhimõtteliselt "viimasena" ja ma polnud veendunud, et manööver on ohutu :P

tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 24.09.14 12:34 Tsiteeri

Keegi ei ole täiuslik. Kindlustuste vahel kehtib aga võimalike protseduurivigade korral vajadusel ka pöördkindlustus, kus kahjunõue suunatakse edasi vastutust kandvale seltsile. Kui seltsil on juhtumi suhtes võimalik väljamaksest keelduda siis seda tehakse, ka sellise tagantjärgi avastuse korral, kasvõi hiljem ehk seltside vahel asju klattides.

andzz
huviline

Registreerunud 08.05.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 avant 2.6, A6 Avant Q 3.0 165kw

postitati 01.10.14 08:50 Tsiteeri

Olen nüüd siin uurinud ja kaalunud erinevaid võimlusi. Kõige mõistlikum variant tundub tõesti kaubiku rentimine või laenamine, kuna ka siin eelpool kommenteerijad on maininud, et järelhaagis võib auto tagant kaduda väga kergelt. Selleks, et üle piiri pääseda peab olema kasutaja isiku(autojuhi) nimi passis olemas. Olen juba saanud ka paar pakkumist rendikaubikutele. Aga kui siin on veel keegi, kes ise rendib või teab kedagi soovitada, kes rendiks kaubikut umbes 3m kaubaruumiga Venemaale sõiduks, siis võiks anda teada kas siia või u2u kaudu!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
siim1314
huviline

Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2006 171kw

postitati 01.10.14 09:55 Tsiteeri

https://autolevi.ee/ Mingi selline lehekülg on olemas, ehk leidub sealgi midagi hea.

andzz
huviline

Registreerunud 08.05.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 avant 2.6, A6 Avant Q 3.0 165kw

postitati 09.11.14 15:44 Tsiteeri

Natuke tagasisidet!
Nüüd Venemaal käidud ilma mingisuguste probleemideta. Sai renditud kaubik, nimi lisatud passi ja ei olnud piiril mingeid probleeme. Vajalik kaup sai ära toodud. Teistele, kellel veel plaanis minna Venemaale midagi suuremat ja hinnalisemat tooma, soovitan kindlasti selgeks teha, mida ja kui palju võib tuua. Info on tolli koduleheküljel. Kui on inimese kohta maksimum maksuvaba summa 300 eurot, siis seda ka tõesti kontrollitakse tsekkide alusel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 36.3% - SQL: 63.7%]