Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Audi A8L 4.2 - 2004 - tomz (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 18356)
kassu
huviline

Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 D4 Lang

postitati 01.01.15 18:12 Tsiteeri

Palju sellel autol reaalne linna kütusekulu on? Kas saab vähem kui 20l/100km hakkama?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.15 18:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kassu
Palju sellel autol reaalne linna kütusekulu on? Kas saab vähem kui 20l/100km hakkama?

http://www.autoweek.nl/auto/27270/audi-a8-42-quattro

verbruik binnen beb. kom 17,5 l/100km
infoverbruik buiten beb. kom 8,7 l/100km
infoverbruik gemiddeld 11,9 l/100km

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kassu
huviline

Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.01.15 22:21 Tsiteeri

Jep, sellest olen täiesti teadlik aga pigem mõtlesingi, et mis on tegelik Tallinna kütusekulu.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
rakkim
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4e

postitati 02.01.15 06:49 Tsiteeri

Tsitaat:

Oma kogemusele tuginedes, väidan et hakkama saab ilusti ( ka kui foori tagant esimesena järgmise foorini hüppad), 13-15liitrit/100km peale. Suuremates ummikutes ja 30km/h tiksudes, siis läheb see 17 ära. Lumesees drivtides saab üle 20liitri lihtsalt. Kui linn ja maantee kokku panna siis oli minu aastate üldkeskmine 13,4 -14-6 l/100km. Kahju, et praegu enam selliseid mootoreid ei toodeta, mis kestavad nii nagu see 246kw...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.01.15 11:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rakkim
Tsitaat:

Oma kogemusele tuginedes, väidan et hakkama saab ilusti ( ka kui foori tagant esimesena järgmise foorini hüppad), 13-15liitrit/100km peale. Suuremates ummikutes ja 30km/h tiksudes, siis läheb see 17 ära. Lumesees drivtides saab üle 20liitri lihtsalt. Kui linn ja maantee kokku panna siis oli minu aastate üldkeskmine 13,4 -14-6 l/100km. Kahju, et praegu enam selliseid mootoreid ei toodeta, mis kestavad nii nagu see 246kw...

Ütlen ausalt, et ega ma eriti seda kulu ei jälgi... Sõidan piisavalt vähe, tööle ei pea käima ja ummikutes istun harva.

Samas on ju teada, et ummikus istumine seda keskmise kulu numbrit suurendab (kui puudub stop & go funktsioon, mil on omad teised mured), kuigi kulu kiirusel 0km/h on väike (alla paari liitri tunnis), siis kompuutri järgi l/100km kohta kasvab. Nii kohapeal tühikäigul käies võib selle hetkekulu ju sinna 40-50 liitri juurde ka saada :)

Ma igapäevaseid trippe pole jälginud aga üldine keskmine oli kusagil 12-14 vahel ja suvel pisut rohkem maanteed, talvel suhteliselt minimaalselt.
Aga mõislikult sõites on kulu normaalne ja dünaamika piisav. Linnas rahulikult sõites pole ju eriti üle 2k rpm anda.

http://www.privaatdisain.ee/_data/a8l/inside.jpg

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.15 08:50 Tsiteeri

Kust saaks diagnostika juhtme soodsalt või viskab keegi Tallinnas laenuks?
Ei viitsi ebayst tellimisega mässata ehk keegi siinkandis müüb hea hinnaga.

http://www.privaatdisain.ee/_data/a8l/a83.jpg

Ramm
huviline

Registreerunud 15.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Range Rover Sport 5.0L 372kW

postitati 14.01.15 10:29 Tsiteeri

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206

Või kui korra vaja külge panna siis võin aidata.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 14.01.15 13:28 Tsiteeri

Need seal samasugused, nagu aliexpress.com-st, lihtsalt hind on eestisse jõudmisega kahekordistunud.

Kõige soodsama orignaalasja, mida ka pärast uuendada saad, saad siit:
http://www.autotestas.lt/

Nad on baltikumis üks ametlikke edasimüüjaid ning firmale saad ilma käibeta ka osta.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
TDN
huviline

Registreerunud 22.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Škoda Superb 2017

postitati 14.01.15 16:48 Tsiteeri

Või siis:
http://www.osta.ee/wv-audi-skoda-seat-diagnostika-seade-vag-com-hex-can-12-12-59064906.html

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.15 19:18 Tsiteeri

Kuna seda jubinat igapäevaselt vaja pole ja teenust pakkuma ei hakka, siis see 25 euri tundub selline ok number jah selle jublaka eest.

Tänud, uurin homme asja (Y)

Ramm
huviline

Registreerunud 15.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Range Rover Sport 5.0L 372kW

postitati 14.01.15 19:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tomz
Kuna seda jubinat igapäevaselt vaja pole ja teenust pakkuma ei hakka, siis see 25 euri tundub selline ok number jah selle jublaka eest.

Tänud, uurin homme asja (Y)

Puhtalt profülakti mõttes tasub korra nädalas ikka kasutada, vahest tuleb huvitavaid asju, kus auto märku ei anna :)

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.01.15 19:07 Tsiteeri

Sain õigete driveritega tolle vuhvel vag juhtme nüüd käima - ei ole mul hetkel mitte mõtet originaali investeerida, sest olen ikka pigem bayerni masinatele truu.

Käisin üle, seal oli mõned suhteliselt random vead (näiteks pagassi luugi el. lukustus, mis tekkis ilmselt sellest kui ükskord kaua lahti oli luuk ja lolliks läks hetkeks), mis kustutasin ja mis tagasi ei ole praeguseks tulnud.
Üks viga oli, millele tuleb tähelepanud pöörata aga ei midagi hullu.

Ühesõnaga mootoripatjadega vaja tegeleda (kuvas solenoidide vigu) ja siis jälle tibens. Kas juhtmestik või solenoidid läbi - on need eraldi vahetatavad?

urgaa
huviline

Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: ur-s4,cadillac bls

postitati 19.01.15 19:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Sain õigete driveritega tolle vuhvel vag juhtme nüüd käima - ei ole mul hetkel mitte mõtet originaali investeerida, sest olen ikka pigem bayerni masinatele truu.

Käisin üle, seal oli mõned suhteliselt random vead (näiteks pagassi luugi el. lukustus, mis tekkis ilmselt sellest kui ükskord kaua lahti oli luuk ja lolliks läks hetkeks), mis kustutasin ja mis tagasi ei ole praeguseks tulnud.
Üks viga oli, millele tuleb tähelepanud pöörata aga ei midagi hullu.

Ühesõnaga mootoripatjadega vaja tegeleda (kuvas solenoidide vigu) ja siis jälle tibens. Kas juhtmestik või solenoidid läbi - on need eraldi vahetatavad?

Mul ühel teisel masinal näitas ka solenoidi viga. Puhastasin pistikud ja klemmid ära ja toimib siiani.

Keep going and never stop!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.01.15 19:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: urgaa

Mul ühel teisel masinal näitas ka solenoidi viga. Puhastasin pistikud ja klemmid ära ja toimib siiani. ( näitas 3da. käigu solenoidi viga)

Natuke googeldamist ütles jah, et tegu suhteliselt tüüpilise veaga ning hilisematele A8'tele pandi täiesti tavalised padjad - töökindlamad.

Samas paljud ei pööra nendele vigadele isegi tähelepanud, sest padjad iseenesest toimivad.
Keegi kirjutas, et pannakse juhtmed pimedaks, sest midagi erilist sellest ei muutu - ei tea kui töene see on. Ei ole täpse tööpõhimõttega kursis :)
Tõenäoliselt aitab juhtmestiku puhatamine/kontroll - halvemal juhul solenoid ikka ise pekkis.

Vuhvel juhtmega ei saa kontrollida - õige asjaga saab üle tsekkida, kas solenoidid toimivad.

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.15 15:20 Tsiteeri

Järgmine nädak saab välja vahetatud vigane vääne padi ja kinnitatud lõpuks ka lahtine plastik vasaku tagumise ukse alt.

Siia otsa paar küsimust
1) Milline oleks kõige soodsam/mõistlikum iPod juhtme või Bluetooth lahendus antud autole? Internet erinevadi videosi ja lahendusi täis, ei oska seisukohta võtta.
2) Kõige soodsam lahendus väljalaske nooti pisut mahedamaks saada on vist nii > https://www.youtube.com/watch?v=KNIWNyuMMvo / https://www.youtube.com/watch?v=wV_aSlTJ2Mc
Tundub mõistlik ettevõtmine?

seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 23.01.15 21:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: urgaa

Mul ühel teisel masinal näitas ka solenoidi viga. Puhastasin pistikud ja klemmid ära ja toimib siiani. ( näitas 3da. käigu solenoidi viga)

Natuke googeldamist ütles jah, et tegu suhteliselt tüüpilise veaga ning hilisematele A8'tele pandi täiesti tavalised padjad - töökindlamad.

Samas paljud ei pööra nendele vigadele isegi tähelepanud, sest padjad iseenesest toimivad.
Keegi kirjutas, et pannakse juhtmed pimedaks, sest midagi erilist sellest ei muutu - ei tea kui töene see on. Ei ole täpse tööpõhimõttega kursis :)
Tõenäoliselt aitab juhtmestiku puhatamine/kontroll - halvemal juhul solenoid ikka ise pekkis.

Vuhvel juhtmega ei saa kontrollida - õige asjaga saab üle tsekkida, kas solenoidid toimivad.

Minu autol oli selle "lödi" mootoripadjaga see mure, et kippus vahel natuke mootorit aiste vahel kolistama. Mõnes kurvis ja kävitamisel vist ka, kui õigesti meeles on. Mina padjavahetusest ei pääsenud. Väga kallis ei olnud.

Mootori hääle "tuunimisega" tegelesin ma üsna põhjalikult, katsetasin igasugu asju: S5 pajad (ei istunud ilma ümbertegemiseta alla), ostsin ka MTM-i cat-back-i, mis siiani vist seinaääres kasutuna seisab. Tol hetkel tundus liiga lärmakas. A8 stangega ka niisama kokku ei sobi, sel topelt torud taga. Lihtsalt otsetorusid ma siiski ei paneks - esiteks ei saa sedasi ametlikult enam ülevaatuselt läbi ja teiseks on see hääl kuidagi "õõnes" ja noh, kuidagi... odav? Aga see on ainult minu arvamus.

Edit:
Igasugu retrofit vidinad on minuarvates kindlapeale minek hankida SIIT.

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.15 16:00 Tsiteeri

Vahetatud üks mootoripadi. Sellega siis hetkel ok.
Kinni sai keerautd ka lahti olnud plastiku nurk - nüüd visuaalselt tiptop.

Muffler delete pole päris tühi otsetoru... Ma saan aru, et katid ja tagumised pütid jäävad alles?
Ma pole muidugi A8 sumpa ehitusega kursis, aga pmst tutika s6 peal tehti audi foorumis nii saund päris mahedaks, et võeti vahelt ainult keskmine pütt.

Ajutiselt lasen hinna kolinal alla, sest midagi väga põnevat on silmapiiril.
http://www.a8sale.com/

Statistika on hetkel kurb... pakutud mitukümmend vahetust (ei midagi väga põnevat) aga 0 inimest on autot kaema tulnud ja raha pakkunud :)

----

Edasistest plaanidest
1) Lähipäevil korrlaik pesu + vaha peale
2) Kui auto veel käes, siis kevadel tahaks teha läigestava poleeri (mitte sassi ajada täieliku mitmeetapilise poleeriga), et mõned kasutamisest ikka ekkinud kriipsud/kraapsud ära saaks.
3) Sumpa hääle peale mõtlen realsemalt kevadepoole - hetkel pole vahet.

kassu
huviline

Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.15 09:13 Tsiteeri

Jah, no eks ilmselt aega läheb. Ma ei tea mis hinnaga sa selle ise ostsid aga eelmine omanik küsis ka suht viisakat hinda ning auto oli päris kaua müügis.

LINK

Isegi see on päris pikka aega müügis olnud, kuigi varustus on suht viisakas ning läbisõit a8 kohta olematu.

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.15 10:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Jah, no eks ilmselt aega läheb. Ma ei tea mis hinnaga sa selle ise ostsid aga eelmine omanik küsis ka suht viisakat hinda ning auto oli päris kaua müügis.

LINK

Isegi see on päris pikka aega müügis olnud, kuigi varustus on suht viisakas ning läbisõit a8 kohta olematu.

Ma olen harjunud keerulisi autosid pikalt müüma... v12 750'le ka üle poole aasta kaupa müünud :)
Hetkel on üks teine silmapiiril aga mul siin garaazis pole kahte kohta, et mitut autot hoida.
Auto seisma ei jää, kui ära ei müü... Sõidan, hooldan edasi, mitte ei lase kusagil lasna paneelika ees rondiks kätte.

See beez on jah hea läbisõiduga aga minu kiiks ei luba osta suurt ja mugavat autot, mis on beež väljast... Ei käi nagu kokku.
Teisalt see LS värk on nagu ta on... On suure ls'iga autosid, mis paremas seisus kui väikse ls'iga ja vastupidi... Sidruneid leiab ka väikse ls juures.

kassu
huviline

Registreerunud 28.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.15 10:58 Tsiteeri

Olen sinuga täiesti nõus, beež on nilbe värv ükskõik mis autole. Väidetavalt on see viimane Viking'i omaniku auto, roolinud seda enamik aega autojuht ning auto on mõõtnud kilomeetreid Hispaanias, krt teab kas see vastab ka tõele aga müügimees nii rääkis. Uuena igatahes oli see väga kallis auto.

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.15 09:30 Tsiteeri

Pikalt uurin ja otsin 20/21" velgi.... 21" kandis pole a24 midgai mõistliku hinnaga (ei rehvi ega rehvita).

20" on paar tk, esimene siis vanema tüübi ja teine uuema tüübi - teagi kumb võiks paremini istuda?
Tehase madalama sport vedruga peaks 20" päris hea jääma ja vajadusel saab ka patja veel madalamaks lasta.

http://www.auto24.ee/products/detail_product.php?id=1164156
http://www.auto24.ee/products/detail_product.php?id=1173742

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 02.02.15 10:15 Tsiteeri

Need esimesed on ikka üleprahi :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 02.02.15 15:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Pikalt uurin ja otsin 20/21" velgi.... 21" kandis pole a24 midgai mõistliku hinnaga (ei rehvi ega rehvita).

20" on paar tk, esimene siis vanema tüübi ja teine uuema tüübi - teagi kumb võiks paremini istuda?
Tehase madalama sport vedruga peaks 20" päris hea jääma ja vajadusel saab ka patja veel madalamaks lasta.

Esimesel pildil olemuslikult S8 OEM look, mul oli sama komplekt.
Tehase madalam sportvedru?

Konrad
klubiliige

Registreerunud 27.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: TT RS Roadster / Abarth 124 Spider

postitati 02.02.15 16:38 Tsiteeri

Tsitaat:

Need esimesed on pärit minu auto alt.
Klubilistele kehtib siin olev hind: link. Auto24-jas kuulututab mul üks veljemüügiga tegelev tuttav lihtsalt.
Auto all pilti leiaks paremat kah, aga sellel pildil ongi tehase sportvedruga madalamas asendis seis.

Tsitaat:
Algselt postitas: seitsmene

Jah, adaptive air suspension - sport.
Comfort, auto ja dynamic seades on auto sama kõrge kui tavavedru dynamic, aga spordi comfort on sama jäik kui tava dynamic ja teised on tuntavalt jäigemad. Lift tõstab +25mm.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.15 18:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Konrad

Need esimesed on pärit minu auto alt.
Klubilistele kehtib siin olev hind: link. Auto24-jas kuulututab mul üks veljemüügiga tegelev tuttav lihtsalt.
Auto all pilti leiaks paremat kah, aga sellel pildil ongi tehase sportvedruga madalamas asendis seis.

Tsitaat:
Algselt postitas: seitsmene

Jah, adaptive air suspension - sport.
Comfort, auto ja dynamic seades on auto sama kõrge kui tavavedru dynamic, aga spordi comfort on sama jäik kui tava dynamic ja teised on tuntavalt jäigemad. Lift tõstab +25mm.

Väike sõnaerror oli jep, mõtlesin sport õhkamorti - vedruga pole siin midagi pistmist :)

Audi A8 (4E) standard suspension (PR-1BK): 416 mm (front) and 398 mm (rear)
Audi A8/S8 (4E) sport suspension (PR-2MA/2MB): 396 mm (front) and 378 mm (rear)

Ligi 20mm madalam on sport ja vag juhtmega peaks veel madalamaks saama (erinevad saidid räägivad erinevat jutt, et kui palju madalamaks lasta võimaldab) - kui aga õigesti aru saan, siis muuta saabki ainult seda ühte baasväärtust mis tähendab, et madalamaks muutub ka LIFT seade, mis on juba niigi madal (suvel tahtis juba kännu taha kinni jääda). Mingid mooduli vahetamise variandid on ka aga need kallimad.

Velgede suhtes mõtlen/kirjutan mingipäev - ajab näpud sügelema ja müügimõtted eemale jälle.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 22]
[PHP: 39.2% - SQL: 60.8%]