| Lehekülgi: 1 2 3 |
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3,0 Q 2006
|
|
postitati 04.03.05 19:03
|
|
|
up up kas siis keegi tõesti ei oska mind aidata?
|
|
|
|
|
|
margus84
huviline
Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: 1992 a audi 80 B4 1.9 TDI
|
|
postitati 04.03.05 19:50
|
|
|
Kuna sul on bensukas, siis arvatavasti ikka temostaat.
Minu super-öko otsepritsediisel soojeneb mitte paari kilomeetriga, vaid pigem kümne(-tega)
mul oli enne 2,2 audi 90 ja see hakkas kohe pärast käivitamist juba 2 km pärast sooja puhuma, 4 km pärast tuli kuumust juba koomale võtma hakata
vaata, mis temperatuuri järel termostaat end avab (salongist vaata ja katsu, millal radikas soojenema hakkab)
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
80quattro
klubiliige
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B9 Allroad quattro; Audi Q3; Audi 100 C3
|
|
margus84
huviline
Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:10
|
|
|
ei oska mina ka ütelda, kuhu see soojus kaob, minu arusaamist mõõda peaks bensukas nii soojaks minema küll, et termostaat avaneb
kas sul siis pikema otsaga ka üle 80 ei tõuse?
kirjutasid: Lasin sis veel hommikul kohapeal seista termo avanes mingi ubbes 87 pealt siis hakkas hästi sooja puhuma.
termostaadi avanemine ei ole salongisoojaga seotud (üldine temperatuuri tõus on), kui termostaat on lahti, siis lihtsalt üldkokkuvõttes mootor ei
soojene ja maanteel temperatuur isegi langeb, sest termostaat ei sulgu, kui õhuvool liialt jahutab
|
|
|
|
80quattro
klubiliige
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: margus84
ei oska mina ka ütelda, kuhu see soojus kaob, minu arusaamist mõõda peaks bensukas nii soojaks minema küll, et termostaat avaneb
kas sul siis pikema otsaga ka üle 80 ei tõuse?
kirjutasid: Lasin sis veel hommikul kohapeal seista termo avanes mingi ubbes 87 pealt siis hakkas hästi sooja puhuma.
termostaadi avanemine ei ole salongisoojaga seotud (üldine temperatuuri tõus on), kui termostaat on lahti, siis lihtsalt üldkokkuvõttes mootor ei
soojene ja maanteel temperatuur isegi langeb, sest termostaat ei sulgu, kui õhuvool liialt jahutab |
Salongi puhub sooja ka juba 50-60 kraadi puhul ju
|
Toomas
|
|
|
|
|
margus84
huviline
Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:15
|
|
|
muidugi puhub, aga sellest, et termostaat avaneb, salongis soojemaks ei lähe, põhimõtteliselt pigem vastupidi, tegelt termostaadi ülesanne on
temperatuuri hoida
aga kuidas salongiradikas on seotud sellega, et mootor üle 80 ei taha soojeneda (ei mõtle seda, et jahutab maha, sest ventikas on põhjas)
|
|
|
|
80quattro
klubiliige
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:30
|
|
|
muidugi puhub, aga sellest, et termostaat avaneb, salongis soojemaks ei lähe, põhimõtteliselt pigem vastupidi, tegelt termostaadi ülesanne on
temperatuuri hoida
aga kuidas salongiradikas on seotud sellega, et mootor üle 80 ei taha soojeneda (ei mõtle seda, et jahutab maha, sest ventikas on põhjas)
|
Kui salongi ei puhu sooja, siis salongiradikas ikka seotud kull, ehk 80-ga puhub vägagi sooja
|
Toomas
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:31
|
|
|
temperatuuri hoida
|
njah... sa ei ole ikka korralikult kõikki texte läbi lugenud...
Salongi tuleb enamvähem sooja ka selle 75-80 juures saad aru asi ei ole selles et sooja ei tuleks vaid selles et miks ta siis nii kiiresti maha
jahutab. Näide: Soendan tükk aega autot nii temp jõuab siis 90 ni termo avanes juba 87 pealt nii siis siis tuleb sooja salongi temp normaalne.(95
pealt hakkab siis vent ka veel tööle) nii siis hakkan linnas sõitma sõidan 1 km maha ja temp jälle 75-80 saad nüüd aru?(kusjuures on 2 cm paks mistra
vaib ka veel ees). ometigi on radikas ju tule taga ta ei saa ju meeletult külma õhkugi peale.
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: 80quattro
temperatuuri hoida
|
Kui salongi ei puhu sooja, siis salongiradikas ikka seotud kull, ehk 80-ga puhub vägagi sooja |
saad aru seda nn"õiget" sooja hakkab mudu tulema alles 90 pealt mudu puhub kül sellist enamvähem sooja ka 75-80 pealt . See süsteem ju kõik töötab
jutt sellest ju et moto jahtub kahtlaselt kiiresti maha.
|
|
|
|
|
|
margus84
huviline
Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:35
|
|
|
mul juhtub seda mõnikord ikke, et põhjal ei loe
mul umbes sama asi, kui saan lõpuks diislil paarikümnekildise ringiga 70-75 kraadi kätte, teen 10 min pausi, istun autosse, jälle 50-60 kraadi
eks külm ilm ja sellest tulenev suur temperatuuride vahe mootoriga kiirendab jahtumist
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
margus84
huviline
Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 20:48
|
|
|
mul ju 70-75 kraadiga termostaat ei avanegi veel, järelikult radikas külm, järelikult vaip on mõttetu (mida ma külmast radikast soojendan )
kui radika kaudu jahutusvedelik liiga ruttu jahtub, siis termostaat sulgub ja vett ei lastagi radikasse
minu 90-l ei olnud midagi radika ees talvel ja alati oli soe, järske jahutusvedelikutemperatuuri langusi ka ei täheldanud
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 21:08
|
|
|
Praegusel hetkel on viga milleski muus kui termostaadis mis nagu aru on saada siiski hoaib süsteemi väiksel ringil... kuid mille põhjus on see, et
moto temp ei tõuse? minu mõistus enam kinni seda ei võta 
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 21:17
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Praegusel hetkel on viga milleski muus kui termostaadis mis nagu aru on saada siiski hoaib süsteemi väiksel ringil... kuid mille põhjus on see, et
moto temp ei tõuse? minu mõistus enam kinni seda ei võta
|
Kas selles ei saa asi olle et mingi õhk kusagil veel ikka sees on?
Sa ei ole ainus.
|
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 21:48
|
|
|
Kahtlen et õhk sees on... kuid arvatavasti oled sa asja juba mitmeid kordi õhutanud, et tõesti ebatõenäoline.
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 21:52
|
|
|
Proovi kindlasti sealt soendusradika torust asja õhutada, see peaks olema kõrgeim koht... äkki on miski mull veel sees kuskil.
|
|
|
|
|
|
syo
huviline
Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 04.03.05 22:01
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Proovi kindlasti sealt soendusradika torust asja õhutada, see peaks olema kõrgeim koht... äkki on miski mull veel sees kuskil. |
ok
|
|
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 05.03.05 08:30
|
|
|
Ma pigem kaldun arvama,et asi ei ole õhutamises,vaid nende ilmadega jahutab mootorit päris korralikult.Aastaid tagasi kui Coupet omasin juhtus isegi
selline asi et sõiduajal süttis armatuuris roheline tuli (alajahtumine,vanematel mudelitel ei olnud temp.näitajat) ja eest oli muidugi lahti- väljas
külma oli siis -27.Kui salongi puhur ka põhja keerata siis jahutab väikest ringi päris korralikult.
|
|
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 05.03.05 08:36
|
|
|
Ei saa sellist asja olla... väiksel ringil ei saa lihtsalt nii suur jahutus tulla ju? Nt kui mina praegu oma masinaga ringi liiklen ja salongipuhur
max peal nt hoian siis temperatuur istub praeguste ilmadega kriips paar alla 90C ehk siis täpselt selle kohapeal kus termostaat avanema peaks ja nii
asi toimima peakski, sest väikse rigi peal ei saa ükski asi nii suurt jahutust teha, et masin üle 75-80C ei lähe (võibolla tõesti -27C juures... kuid seda pole saanud proovida, et siis soendusradikale tulev jahe õhk jahutab
niivõrd palju)
|
|
|
|
|
|
airwolf
huviline
Registreerunud 30.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi A4 97a,volvo V40 2002a.suzuki GSXR-750, 99a
|
|
postitati 05.03.05 10:53
|
|
|
auto on ikka nii tehtud,et peab soojaks minema.mina seda radika kattmist küll ei poolda. siin on kindlasti õhk soendusradika vahel.kui õhku kätte ei
saa siis võiks auto nina kõrgemale ajada.osadel peab nii tegema aga marki ei mäleta.
|
|
|
|
kalda
huviline
Registreerunud 07.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: E60 3,0 D
|
|
postitati 05.03.05 17:35
|
|
|
ise ostsin raunexist, sain suht korraliku asja! Vaata termostaadi peal on kraadid kirjas!]
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
| Lehekülgi: 1 2 3 |