Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: tumedad päikeseprillid (Vastuseid: 35 | Vaatamisi: 6274)
margus84
huviline

Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: 1992 a audi 80 B4 1.9 TDI

postitati 11.05.05 15:20 Tsiteeri

ostsin igatehes endale prillid eelmisel nädalal ära.

Paljud kindlasti ütlevad, et odav prill on saast, kuid mina ostsin endale klassikalised suure klaasiga prillid, mis on minuarust ajatud.

Maksid nad 87 :o krooni, on niisugused suitsu-rohelised, tumedusaste 3 nagu enamik prille (miks nr 4 kuskil ei müüda, mina ei tea- mina ostaks küll)

Nende prillide eeliseks pean seda, et nad on KLAASIST, mis minuteada on silmadele palju parem kui ükskõik milline plastik.

Ostsin nad siis Peterburi mnt 38 DIO tanklast

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 11.05.05 16:13 Tsiteeri

Vaidleks vastu sinu jutule et ainult päris klaasidega prillid on head. Plastik klaasidega prillide eelis on nende kergus. Muidugi peavad nad ka kvalteet prillid olema. Omal on mul küll ravi prillid. Lasin nad teha plastikust ja on ikka kerged küll. Mingeid moonutusi ma nendega ei näe. Pilt on ilus selge. Aga klaasidega prille pikalt kandes hakkavad nad su ninale vägagi suruma.

Ja tumedaks minemise koha pealt on selline aga, et tumedaks lähevad nad ainult otsese päikese valguse käes. Autoga sõites lähevad nad heledaks tagasi, kuna auto aken võtab need kiired kinni mis neid tumedaks teevad.
Ärge kõvasti lööge, et sõna võtsin.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Arts
huviline

Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Coupe GT

postitati 12.05.05 09:23 Tsiteeri

tavaline klaas on odavast plastikust sellepärast parem et neelab juba ise UV kiirgust.Tavaline plastik seda ei tee, selleks ongi vaja osta plastikust korraliku UV kaitsega prillid.

Vana auto on must auk!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
argonaut
huviline

Registreerunud 31.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1,8T quattro

postitati 13.05.05 20:47 Tsiteeri
prillid

Tsitaat:
Algselt postitas: margus84
ostsin igatehes endale prillid eelmisel nädalal ära.

Paljud kindlasti ütlevad, et odav prill on saast, kuid mina ostsin endale klassikalised suure klaasiga prillid, mis on minuarust ajatud.

Maksid nad 87 :o krooni, on niisugused suitsu-rohelised, tumedusaste 3 nagu enamik prille (miks nr 4 kuskil ei müüda, mina ei tea- mina ostaks küll)

Nende prillide eeliseks pean seda, et nad on KLAASIST, mis minuteada on silmadele palju parem kui ükskõik milline plastik.

Ostsin nad siis Peterburi mnt 38 DIO tanklast

Kui aus olla,siis need prillid on täielik saast ja tundub,et Sul on oma silmadest täiesti savi. Normaalsed prillid algavad 500 kroonist. Miks Oakley prillid maksavad Eesti 1000-5000 kroonini. Sellepärast, et klaasid on lõgatud tükist suurusega 50x50cm.Sellest saab ainult ühe klaasi. Valitakse parim koht sellelt tükilt.Ka teised tuntud firmad teevad väga kvaliteetseid prille.Kasutatakse väga tugevaid ja kergeid materjale,mis tagavad vastupidavuse ja kestvuse ekspluatatsioonile. Kaasa saad veel korraliku karbi kus neid hoida, spetsiaalse puhastuslapi ja vahetusklaasid.On olemas ka polaroid klaasidega päikeseprillid. mille klaasid reguleerivad ise tumedust vastavalt ilmale(kallid raisad).Päiksekaid ostes tuleks ikka endasse paremini suhtuda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype
margus84
huviline

Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.05 12:49 Tsiteeri

Nii palju kui mina tean on optiliselt parim materjal silmale KLAAS, plastik väsitab silmi;)

margus84
huviline

Registreerunud 04.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.05 09:02 Tsiteeri

to argonaut:

FOTOKROOMSED klaasid tumenevad ise

POLAROID klaasid polariseerivad valgust, mis tuleb mingist suunast eriti intensiivselt, näiteks peegeldused teelt, veelt jne

Silmadest mul savi ei ole, lihtsalt tervet stippi päikeseprillide alla panna ei ole minu arust mõtet ja pealegi mulle meeldivad need KLAASprillid,

parem odav klaas kui odav plastik:P

krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 16.05.05 10:19 Tsiteeri

Ei julgeks üldistada päris nii, et plastik väsitab ja klaas ei väsita. See sõltub liiga paljudest asjadest, ning oma silmale sobivad prillid peab ikka igaüks ise väljavalima. Aga tahaks hoiatada inimesi piraatprillide eest, mida välismaal suhteliselt palju liigub, ja on tõenäoliselt ka Eestis - nad on kallite originaalidega äravahetamiseni sarnased ning ainult spetsialist oskab vahet teha. Olin just hiljuti USAs ja mitmel korral oleks peaaegu prillid äraostnud, aga õnneks sai spetsialistist sõber iga kord sabast kinni. Mina oma lihtsameelsuses muidugi arvasin, et firmaprillid on lihtsalt odavamad kui Eestis:D

Polariseeriva klaasiga prillid polariseerivad valgust tõesti vaid teatud nurga alt. Just sellepärast on profikaameratel ka ringpolariseerivad filtrid: saad keerata selle ise sobivasse asendisse, et välistada need just soovitud suunast tulevad valguskiired. Prillidega (ja ka odavamate kaameratega) on lihtsam, kuna eeldatakse, et Päike paistab ülevalt ning prillid (kaamera) on käes horisontaalselt:). Aga tahan prillidest samuti eelkõige tumedust, kuna väldin päikeseprillide kasutamist niikaua, kuni see on võimalik.

Kuna siin oli juba küsimusi prillikandjatelt, siis arstina julgeksin tõsimeeli soovitada nägemist korrigeerivaid silmaoperatsioone. Arstid ise on sageli suht kehva nägemisega, ning peale silmahaiguste õppimist ja operatsioonidega tutvumist käisid üle poole meie kursuse prillikandjatest ise kah operatsioonile. Paljud on kasutanud tagantjärgi selle kohta väljendit, et elu parim investeering. Kel huvi, leiab juba ise selle kõige kohta lisainfot. Haakub selle teemaga täpselt niipalju, et päikeseprillide valik muutub siis veidike lihtsamaks kui prillikandjatel:) (sorry offtopiku pärast)

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
TT
huviline

Registreerunud 08.06.04
Kasutaja on eemal

postitati 16.05.05 12:22 Tsiteeri

Mina ostsin kolme aasta eest DUNLOP-i prillid, mis maksid toona 1800.-
Olen nendega siiani rahul ja silmad korras.
Igasuguseid asju on juhtunud nende prillidega (kukkumised, pealeistumised jne.) kuid siiani näevad välja nagu uued.
Soovitan samuti osta kvaliteeti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Originalstw
huviline

Registreerunud 22.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 1.8T fwd, Audi A6 Avant C5 1.8 fwd,VW Passat B7 2.0 TDI 4motion

postitati 28.08.09 17:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: villu157
Ja tumedaks minemise koha pealt on selline aga, et tumedaks lähevad nad ainult otsese päikese valguse käes. Autoga sõites lähevad nad heledaks tagasi, kuna auto aken võtab need kiired kinni mis neid tumedaks teevad.
Ärge kõvasti lööge, et sõna võtsin.

Jutt täiesti õige! Kuna isegi kasutan fotokroom klaasidega prille siis tean väita et autos ei lähe värv tumedamaks isegi väga ereda päikesega. Võibolla on asi audi klaasis võibolla mitte, ei ole väga palju teiste autode ja nende prillidega päikese käes sõitnud nii, et ei tea 100 protsendise kindlusega öelda, et teistes autodes ka nii on.

Samas tekkis idee ja küsimus. kas keegi teab kuidas fotokroom klaase tehakse ja äkki on kuidagi võimalik saada autole sellist toonklaasi. minu arust suhteliselt efektiivne asi oleks, päeval tume, hämaras valge, saab tagurdada jms.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 29.08.09 08:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Originalstw
Samas tekkis idee ja küsimus. kas keegi teab kuidas fotokroom klaase tehakse ja äkki on kuidagi võimalik saada autole sellist toonklaasi. minu arust suhteliselt efektiivne asi oleks, päeval tume, hämaras valge, saab tagurdada jms.

Päris sellist kilet olemas pole, nagu Sa kirjeldasid, vähemalt ise pole veel kohanud.
Lumaril oli/on selline sinakas kile, mis läks valguse käes mingi 10-20% tumedamaks, peast ei mäleta hetkel, kuid ainuüksi kile enda hind oli mingi 3-4x kallim, kui tavaline.

Oma autol olen tuuleklaasi mitu korda tooniminud, erinevatel autodel, erinevate kiledega ja effekt on väga positiivne, eriti päikesepaistelise ilmaga. Põhimõtteliselt sai ilma päikeseprillideta sõidetud, ilma et silmi kissitama vms. oleks pidanud (siiani üle 50% pole tuuleklaasile toppinud). Väga lahe on/oli suvi läbi nii sõita. Üks hea asi oli veel. Kui auto mitmeid tunda lõõmava päikese käes seisis, siis uksi avades oli auto salong tunduvalt jahedam (kui kõik klaasid olid toonitud).

Kuid sellega on üks väga suur aga ka. 50% kile tuuleklaasile on lahe/hea ainult päevasel ajal, õhtul ja öösel pimedale ristimikule lähenedes kiskus asi päris pimedaks ikka.
Siiani parim effekt on üks spets päiksekaitse kilega, mis oma päikeseenergia peegeldumise võime poolest oli tugevam kui näiteks SolarGardi Q52 ja päeval ajal peegeldas/paistis ka oluliselt vähem läbi, olgugi et oli mingi 20% kile ainult.

Minu soovitus, et kui tuuleklaasi üldse toonida siis ainult päikesekaise kilega, mis tumeduselt oleks max. 20%.
On jah lahe, kui tuuleklaasist juhti näha ei ole, kuid kui peaksid pimedas kellegi seepärast alla ajama, siis enam nii lahe pole.

Lisaks on tuuleklaasile paigaldamine natukene ohtlikum tänu kivitäketele, mis puhuriga sooja andes "jooksma" võivad hakata.

Äkki oli kellelegi kasu :)

Rule: Do your homework or suffer the consequences !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Originalstw
huviline

Registreerunud 22.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 1.8T fwd, Audi A6 Avant C5 1.8 fwd,VW Passat B7 2.0 TDI 4motion

postitati 29.08.09 14:24 Tsiteeri

Tegelikult on tuuleklaasi toonimine üldse illegaalne, ja pidasin silmas ikkagi tagumise osa tooni.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.5% - SQL: 67.5%]