Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: 1.9 TDi 96kw Chippimine.Hooratas ja sidur? (Vastuseid: 38 | Vaatamisi: 7020)
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 12.02.14 21:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tux
Minu autol jyrisoo kopeeris arvutisse auto tarkvara, siis läks tund või kaks, siis saime uuesti kokku ja siis laadis selle nn uue tarkvara peale ja autol hoopis teine hingamine... Et päris nii, ei olnud, et tuli kohale ja laadis lihtsalt oma tarkvara vms peale.

Autoga ju keegi diagnostika küljes ei sõitnud ja tõmbeid ei teinud.
Seega ei ole asi "auto järgi" tehtud vaid lihtsalt failis suvaliselt mappe muudetud. Ehk siis tegemist ikkagi lihtsalt tarkvara peale laadimisega.
See, et originaal maha loetakse on iseenesest mõistetav ükskõik millise tuuningu puhul.

Seda püütigi teemaalgatajale selgeks teha.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 12.02.14 21:24 Tsiteeri

Vot see hind panebki asja paikka. Tehasest tulevad kõik ühe softiga. Kui autol muudatusi tehtud pole siis ma ei kardaks küll kopeeritud softi mis on mingi teise autopeal seadistatud. Eriti mingi lihtne vana TDI. Loomulikult peab mootor igati korras olema. Originaal soft võib ka õnnetu mootri ära tappa. Se pidev reklaam igalpool hakkab ka natuke ära tüütama. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 12.02.14 21:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Vot see hind panebki asja paikka. Tehasest tulevad kõik ühe softiga.

Ei tule. Näide 3.0 TDI audi, mul on hetkel 32 erinevat softi versiooni arvutis ühele ja samale 3.0 tdi mootorile.

Tsitaat:
Kui autol muudatusi tehtud pole siis ma ei kardaks küll kopeeritud softi mis on mingi teise autopeal seadistatud.

Kui oleks mõne teise auto peal seadistatud oleks ju enam-vähem.
Fakt on aga see, et ei ole. On lihtsalt auto soft võetud, mõned mapid tõstetud ning ongi kõik. Testinud pole seda keegi.

Saad selle, mille eest maksad. Diislil on väga lihtne igasuguse meetodiga natuke jõudu teha.
Kui tahad aga head tulemust on vaja teha normaalne soft auto peal, mitte umbes 10% pihusti- ja turbo mappe tõsta. Paraku ei ole see ilma tõmmete tegemiseta konkreetse auto peal võimalik.

Tegelikult võiks sellest veel pikemalt rääkida, mul ka mõned dünograafikud ette näidata, kui peaks vaja olema, aga ei ole mõtet niisama tatti pritsida.
Nii palju võin öelda, et ma garanteerin, et saan rohkem jõudu turvaliselt ja vähema suitsuga kätte, kui ükskõik milline generic soft. Aga jah, paraku 50 euroga ma asju ei tee - samas näen iga auto puhul 4-8h vaeva, et saada parim võimalik tulemus ning vastavalt omaniku soovile. Inimesed on erinevad - osad tahavad, et ei oleks peeglist midagi näha, osad ütlevad, tahmakogus ei ole oluline. Ka vanemad autod on erinevad - hoorattad, automaatkastid erinevat moodi kulunud.

Jutu point on see, et softil ja softil on vahe. Ei ole nii, et kõik pakuvad täpselt sama ja ainult hind on erinev.

macdiversant
huviline

Registreerunud 10.12.03
Kasutaja on eemal

Auto: A5Q

postitati 12.02.14 21:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Seega ei ole asi "auto järgi" tehtud vaid lihtsalt failis suvaliselt mappe muudetud. Ehk siis tegemist ikkagi lihtsalt tarkvara peale laadimisega.

"Auto järgi tehtud" - nagu prj. Ühel kenal päeval sai soft tema masinasse, siis modis map-i ja järgmisel päeval mod. soft autole ning mingi paar tundi Tartu taga maanteel testimist (kiirendamist jms.) ning selle tegevuse käigus live's modimist ja lõpptulemus on voilaa, väga super. Just nagu antud autokasutajale tarvis oli. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 12.02.14 22:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Vot see hind panebki asja paikka. Tehasest tulevad kõik ühe softiga.

Ei tule. Näide 3.0 TDI audi, mul on hetkel 32 erinevat softi versiooni arvutis ühele ja samale 3.0 tdi mootorile.

Ma ei mõelnud päris nii. Tehasest väljuvad samal ajal näiteks 3,0 tdi 171 kw ikka ühe softiga. Muidigi aja jooksul tehakse ikka mingeid uuendusi või muudatusi. Mainisin, et vanemad autod ütleme, et siis kuni 2000 ja mõni aasta peale. Need autod ei maksa ise eriti palju enam ja kes ikka tahaks seadistamise peale 400+ euri kulutada. Muidugi iga auto seadistamie eraldi annab parima tulemuse aga las igaüks valib ise.
Mul on lihtsalt natuke kahju, et isetegijad ei julge siin forumis enam suud lahti teha kuna sa materdad kõik chipimise ja mootri omakälise aretamise maatasa. Ma ei näe nagu väga probleemi kui ma oma 96 aasta tdi mootrit edasi aretan nii nagu endale õigeks pean. Midagi ära lõhkuda on ka ikka äärmiselt keeruline ja kellegile ohtu ma ka sellega ei tekita. Vahest on huvitav lugeda mida inimesed ise korda saatnud on väga lihtsate vahenditega. Siin foorumis on neid aretajad küll. Hetkel lõppeb iga selleteemaline postitus sinu kiiduga. Ma ei ütle, et sa midagi halvasti teed pigem väga pooldan seda, et selline mees Eestis olemas on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 12.02.14 22:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma ei mõelnud päris nii. Tehasest väljuvad samal ajal näiteks 3,0 tdi 171 kw ikka ühe softiga.

Point on selles, et sa eksid. Kui sa võtad 30tk erinevat 3.0 TDI, siis on üsna väike tõenäosus, et ühelgi neist softid klapivad.
Pooltele on vahepeal esinduses tehtud softiuuendus, mootorit pandi erinevatele keredele jne. A4 peal on soft hoopis teine kui Q7, A6 või A8 peal ning neil omavahel on nad ka erinevad.
Tsitaat:
Mainisin, et vanemad autod ütleme, et siis kuni 2000 ja mõni aasta peale. Need autod ei maksa ise eriti palju enam ja kes ikka tahaks seadistamise peale 400+ euri kulutada. Muidugi iga auto seadistamie eraldi annab parima tulemuse aga las igaüks valib ise.

Kust sellised hinnad? Stage 1 soft vanema auto puhul ei maksa ühegi pakkuja puhul 400 EUR. Kaasa arvatud siin mainitud JõuJaam ja VKM. See, kui sa mingisuguse ulme endale kapoti alla aretad ning siis sellele seadistamist küsid - loomulikult on hind tavalisest 2x suurem. Kui ei meeldi tee ise, või pane progeaju kui vähegi võimalik on. Kui raha ei ole, siis pole mingeid suuri turbosid ja pihusteid ka mõtet aretada, sest alati on risk, et tükid taga.

Nagu ennist öeldud, saad selle, mille eest maksad. Ma võin ka 5 minutiga pihustitest ja boosti mapist 10% peale keerata ja selle eest 50 euri küsida - auto käib kohe kindlasti mõnevõrra paremini edasi diisli puhul, aga ma ei tooda lihtsalt sellist jama. Samamoodi, nagu ma lihtsalt põhimõtte pärast ei keri spidokaid ja ei tegele muude sarnaste asjadega. Õnneks on piisavalt kliente, kes oskavad ka kvaliteeti hinnata, muidu ilmselt elaks tänaval :D
Tsitaat:
Mul on lihtsalt natuke kahju, et isetegijad ei julge siin forumis enam suud lahti teha kuna sa materdad kõik chipimise ja mootri omakälise aretamise maatasa. Ma ei näe nagu väga probleemi kui ma oma 96 aasta tdi mootrit edasi aretan nii nagu endale õigeks pean. Midagi ära lõhkuda on ka ikka äärmiselt keeruline ja kellegile ohtu ma ka sellega ei tekita. Vahest on huvitav lugeda mida inimesed ise korda saatnud on väga lihtsate vahenditega. Siin foorumis on neid aretajad küll. Hetkel lõppeb iga selleteemaline postitus sinu kiiduga. Ma ei ütle, et sa midagi halvasti teed pigem väga pooldan seda, et selline mees Eestis olemas on.

Ma ei ole näinud, et Eestis keegi reaalselt ka midagi teeb nende mootoritega. Pigem võetakse mingeid suvalisi kivisid ja siis "proovitakse".
Pole ühtegi inimest veel näinud, kes näiteks AEL-l reaalselt softi sisse läheb, kaardid üles otsib ja teadlikult mingid muudatused teeb. See ei ole nii vana auto puhul teab kui keeruline ka enam.
Kui keegi midagi selle kohta küsiks - aitaks heameelega. Paraku enamus küsimusi on olnud umbes sellised, et "anna mulle kõik oma andmed, nüüd, tasuta ja kohe" - neile ei kipu eriti vastama, sest vanade mootorite puhul on suur osa andmeid netis olemas. Pigem tahetakse midagi "ise" teha, sest rahast on "kahju", aga millest aru ei saada on see, et ise midagi tehes on rahaline ja ajaline häving oluliselt suurem, kui lasta kellelgi seadistada. Piima ostetakse ka reeglina poest, mitte ei minda ise lehma lüpsma.

Tux
huviline

Registreerunud 11.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 D3 3,0TDi

postitati 13.02.14 07:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Tux
Minu autol jyrisoo kopeeris arvutisse auto tarkvara, siis läks tund või kaks, siis saime uuesti kokku ja siis laadis selle nn uue tarkvara peale ja autol hoopis teine hingamine... Et päris nii, ei olnud, et tuli kohale ja laadis lihtsalt oma tarkvara vms peale.

See, et originaal maha loetakse on iseenesest mõistetav ükskõik millise tuuningu puhul.

Seda püütigi teemaalgatajale selgeks teha.

Selge, siis olen targem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MrChris
huviline

Registreerunud 21.07.13
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.14 06:56 Tsiteeri

96 kw kas on mõtet chippida. Tuleb mingi 10 kw juurde ja kogu muusika. Lihtsam oleks kohe võimsama mootoriga auto muretseda ja kui endiselt kw väheks jääb siis võimsamaks ehitada. Ise ei näe erilist mõtet 1.9 chippimisest. Aga nagu ikka asi ju maitses.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 17.02.14 07:29 Tsiteeri

Kus kohast sellised andmed või igavusest postidad siia? Chipiga saab sinna ikka mingi 20 ja rohkemgi kw juurde. Ja miks mitte seda 1.9 võimsamaks ehitada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
madvello
huviline

Registreerunud 27.08.13
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.14 11:58 Tsiteeri

Ma ei tea kas mootor sama kuid kunagi ammu ammu oli mul Seat Leon 1.9TDI 110KW, millel oli wetteraueri tuuning tehtud esinduse kaudu.
Liikus väga hästi edasi (vahe stockiga oli päris korralik, paberil 132kw/400Nm), korra sain vahetada ka sidurit koos hoorattaga, mootoripadjad.
Lõppes kõik lõpuks ca 94tuh juures suure mootori remondiga. Kuid kuni sinnani oli ikka väga hea elamus :D, peale seda väldin tuunitud diisleid. Kuid see oli aastaid tagasi ning minu isiklik kogemus ning äkki audile tehtud 96kw 1.9TDI midagi muud kui Seatidele paigaldatud 110kw.
Seega ma arvan, et hooratas ja sidur on tuunimise puhul kõige väiksem mure. Korralik chip annab igaljuhul juurde, iseasi kas seda on tegelikult ka vaja. Kuid inimene õpib läbi kogemuste.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.14 12:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MrChris
96 kw kas on mõtet chippida. Tuleb mingi 10 kw juurde ja kogu muusika. Lihtsam oleks kohe võimsama mootoriga auto muretseda ja kui endiselt kw väheks jääb siis võimsamaks ehitada. Ise ei näe erilist mõtet 1.9 chippimisest. Aga nagu ikka asi ju maitses.

Täiesti valeinfo. Tegelikult on 1.9 TDI, eriti just 96kw mootor on üks parimaid mootoreid, mida teha, kuna juurde saab kuni 40kw!
40kw muidugi üsna suure tahmaga, aga 30kw lisa on täiesti normaalselt teaostatav.

Tsitaat:
Algselt postitas: madvello
Ma ei tea kas mootor sama kuid kunagi ammu ammu oli mul Seat Leon 1.9TDI 110KW, millel oli wetteraueri tuuning tehtud esinduse kaudu.
Liikus väga hästi edasi (vahe stockiga oli päris korralik, paberil 132kw/400Nm), korra sain vahetada ka sidurit koos hoorattaga, mootoripadjad.
Lõppes kõik lõpuks ca 94tuh juures suure mootori remondiga. Kuid kuni sinnani oli ikka väga hea elamus :D, peale seda väldin tuunitud diisleid. Kuid see oli aastaid tagasi ning minu isiklik kogemus ning äkki audile tehtud 96kw 1.9TDI midagi muud kui Seatidele paigaldatud 110kw.
Seega ma arvan, et hooratas ja sidur on tuunimise puhul kõige väiksem mure. Korralik chip annab igaljuhul juurde, iseasi kas seda on tegelikult ka vaja. Kuid inimene õpib läbi kogemuste.

Ma ei arva, et mootoriremont oli sellest põhjustatud.
110kw ja 96kw mootorid on tugevama sisuga ning sinna järjepidevalt paigaldatakse 3 liitrise diisli turbosid ning suuri pihusteid ja asjad kestavad ilusti ka pea 200kw juures.

Tarkvaraga on neid pea võimatu laiali lasta, peab meelega üritama.

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 17.02.14 13:01 Tsiteeri

Mootorid peaks olema suht samad 96kw ja 110kw ainult turbo, siis oli vist veepump ja sohft on erinev. Eestis vist väga neid 3.0 turbosi väga peale ei panda kuna need suht kallid. Enda leonile just paigaldasin selle suurema turbo ja panin ka suuremad pihustid. Eks kui juba mootorit tuunima hakata tuleks ka kuluosad üle vaadata. Need mootorid on ka sellesuhtes suht head ,et originaal pihustid kannatavad 220hp üle selle tuleb juba vahetada otsad vähe paremate vastu.
Ja nagu PRJ rääkis siis neid 3.0 turbosi pannakse välismaal juba aastaid peale ja sõidavad nad kõik väga ilusasti lihtsalt tuleb soft õigeks teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
madvello
huviline

Registreerunud 27.08.13
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.14 13:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: MrChris

Täiesti valeinfo. Tegelikult on 1.9 TDI, eriti just 96kw mootor on üks parimaid mootoreid, mida teha, kuna juurde saab kuni 40kw!
40kw muidugi üsna suure tahmaga, aga 30kw lisa on täiesti normaalselt teaostatav.

Tsitaat:

Ma ei arva, et mootoriremont oli sellest põhjustatud.
110kw ja 96kw mootorid on tugevama sisuga ning sinna järjepidevalt paigaldatakse 3 liitrise diisli turbosid ning suuri pihusteid ja asjad kestavad ilusti ka pea 200kw juures.

Tarkvaraga on neid pea võimatu laiali lasta, peab meelega üritama.

OT: Eks vahepeal on aeg ka palju edasi läinud (2006a oli mul see mure), 100% ei julge ma kinnitada, et see just tuunigu tagajärjel. Ma äkki panen väga mööda, aga saaled olid vist korralikult kulunud ja midagi veel ülemises mootori osas ehk remont läks ca 30tuh EEKu. Ehk siis minu jaoks lagunes 100tuh sõitnud tuunitud masin ära, sõltumata sellest, et hooldatud oli seda korralikult iga 15tuh tagant (kõik, mis vaja sai ära tehtud). Nagu nende chippidega on, siis lappimine jääb järgmisele omanikule :D.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 17.02.14 13:56 Tsiteeri

Tsitaat:
OT: Eks vahepeal on aeg ka palju edasi läinud (2006a oli mul see mure), 100% ei julge ma kinnitada, et see just tuunigu tagajärjel. Ma äkki panen väga mööda, aga saaled olid vist korralikult kulunud ja midagi veel ülemises mootori osas ehk remont läks ca 30tuh EEKu. Ehk siis minu jaoks lagunes 100tuh sõitnud tuunitud masin ära, sõltumata sellest, et hooldatud oli seda korralikult iga 15tuh tagant (kõik, mis vaja sai ära tehtud). Nagu nende chippidega on, siis lappimine jääb järgmisele omanikule :D.

Kui saaled olid kulunud sellise läbisõidu juures, siis on olnud probleeme õlirõhuga. Normaalselt teostatud tuuning ei kuluta sul saalesid mitte kuskilt otsast, enne lähevad raam- või kepsupoldid pooleks, kui saale läbi surub.
Ülemisele otsale ka asi ei mõju, sellele mõjuvad pigem pöörded.

Ehk siis sa võid neid asju omavahel seostada, kui soovid, paraku reaalsusega on sel vähe ühist.

Samuti ei chipi esindus ametlikult autosid, kui passi oli sisse kantud, siis pole sellel esindusega midagi pistmist.
Kui esindus midagi lasi teha või soovitas, siis on see esinduse omavoli ning tehas võib garantiist sel juhul lahti öelda.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 40.8% - SQL: 59.2%]