Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Norm temperatuur palju on???? (Vastuseid: 47 | Vaatamisi: 5826)
leosa
huviline

Registreerunud 24.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: A-6 2,8 Q 1995.a.

postitati 06.05.06 16:50 Tsiteeri
Igal mootoril oma t-r

Mootori temperatuur peab ikka kogu aeg olema ühesugune.Pole tähtis kas sõidad või seisad(töötava mootoriga).Suured temperatuuri kõikumised mõjuvad nii mootorile kui rahakotile halvasti.Õige temperatuuriga on mootor kõige ökonoomsem.
Minu audil seisab temperatuur nagu naelutatud(umbes 90).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 06.05.06 17:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: leosa
Mootori temperatuur peab ikka kogu aeg olema ühesugune.Pole tähtis kas sõidad või seisad(töötava mootoriga).Suured temperatuuri kõikumised mõjuvad nii mootorile kui rahakotile halvasti.Õige temperatuuriga on mootor kõige ökonoomsem.

Sama teema 90 ja gramm peale. Nii oli vana termostaadiga kui ka nüüd uuega mis sai 1000km tagasi pandud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
priidusson
huviline

Registreerunud 26.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2,0

postitati 06.05.06 17:45 Tsiteeri

Mul tõuseb linnas sõites üle 90 kraadi. Maanteel on 90 kraadi. Kas see on muidu normaalne.

Elektritööd
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
leosa
huviline

Registreerunud 24.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 06.05.06 17:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: priidusson
Mul tõuseb linnas sõites üle 90 kraadi. Maanteel on 90 kraadi. Kas see on muidu normaalne.

Natuke + -- on ikka lubatud.Ventilaatorit iga graadi pärast käima panna pole ka ju mõtet.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tomsik6
huviline

Registreerunud 21.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100 2.0 85kw

postitati 06.05.06 19:08 Tsiteeri

mul armatuuris peale 90 kaks väikest valget täppi,ja seier seisab esimese täpi peal(98).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
priit467
huviline

Registreerunud 01.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: a6 1999 1,8T

postitati 08.05.06 15:33 Tsiteeri

no aga kui mul on temp maanteel 80 kraadi ja linnas läheb soojemaks ehk siis 90, nagu peab, siis on ikka probla ikka trmostadis. Sümptomid on küll sellised mis vihjavad termostaadile. Kas see on suut töö, vahetada ära A4 -jal, kus see asub?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 08.05.06 17:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: priit467
no aga kui mul on temp maanteel 80 kraadi ja linnas läheb soojemaks ehk siis 90, nagu peab, siis on ikka probla ikka trmostadis. Sümptomid on küll sellised mis vihjavad termostaadile. Kas see on suut töö, vahetada ära A4 -jal, kus see asub?

Korras termostaadiga ei tohiks maanteel temp alla 90 langeda. Töö suurus oleneb mootorist, mitte kerest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
dants
huviline

Registreerunud 01.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A8 D3 3.0 tdi

postitati 12.05.06 11:07 Tsiteeri

Mul on tavaliselt seier keskel, ehk siis 100 ringi, kui maanteel sõita siis on 90. Seda on siis liiga palju?? järgmine number peale 90 on 110 aga sinna pole kunagi jõudnud, maks midagi 105.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
genka1975
huviline

Registreerunud 31.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2,3 100 C4 91 a. 98 kw man.

postitati 12.05.06 14:29 Tsiteeri

väike teema risustus.. aga kas termosiduriga ventilaaturita läheb suvel väga hulluks asi või... Nimelt talvel viskasin selle jubina üle õla, sest oli kutu.
Tegelikult on radikal ka el.vent , kuid see vist võtab signaali radika alt. Põhimõtteliselt peaks ka see hekkama tööle. kui temp liiga kõrgeks läheb.
Samas selliste ilmadega pole väikelinna tänavatel üle 90 kopikatega kraade saanud.
Pole ka julgenud testida, et kui kuumaks kohapeal käiies mootor läheb ja kas see el. vent tööle hakkab.
Kommentaare paluks.:cool:

Räägi tõtt, või vahemalt ära valeta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
-mec-
huviline

Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 2,0E AT

postitati 12.05.06 15:41 Tsiteeri

mul 82C termostaat sees, ja mootor igal ajal nagu 5 kopikat 90 kraadi,vahet pole, kas linn v maantee, kui veel termostatt katki oli (vana) sis bensiinikulus seda kohe näha, paar liitrit oli ikka suurem

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
sada1000
huviline

Registreerunud 06.10.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.05.06 17:14 Tsiteeri

mul 2.6 A4 ja temp koguaeg mingi 92 juures, linnas ja maanteel..
vist on korras siis :)

Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 12.05.06 18:50 Tsiteeri

B4 2.0 ABK temperatuur alati ca. 92 kraadi.

veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 12.05.06 19:08 Tsiteeri

AHK 92 Celsiuse järgi, õlitemp 60'st järgmine triip...

S8 http://images.spritmonitor.de/1565415_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.png Die Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 12.05.06 19:15 Tsiteeri

Maantee 92. Kohapeal kaua seistes 105-110. AAN S4.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
leosa
huviline

Registreerunud 24.04.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.05.06 23:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Offroader
Maantee 92. Kohapeal kaua seistes 105-110. AAN S4.

Siis on küll midagi viga.Natuke palju kohapeal seistes.Võib-olla temp.andur?Vent hakkab liiga hilja tööle.

Toomas15
huviline

Registreerunud 22.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant C5

postitati 31.05.06 00:29 Tsiteeri

2.6 C4 on ette nähtud 87C termostaat ja sealt veidi ülespoole nagu eelnevadki kasutajad on kirjutanud 90C+paar kraadi peaks hakkama tööle el.ventilaator.Temperatuuri seismine 90C on õige.Kui aga temp seisab 70C peal on tegemist suvise termostaadiga mis teeb talvel igaljuhul elu päris ebamugavaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erkki_k
huviline

Registreerunud 20.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 1.8T 110kw

postitati 31.05.06 06:28 Tsiteeri

priit467, sul on suure tõenäosusega jah termostaat läbi.
Osta uus, soovitan wahler 87 kraadi - ca 270kr

Vahetamine ei ole raske 1.8 mootoril, kui varem ka mutreid keeranud oled.
Eemaldad alt karterikaitse/porikaitse, ja seal näed ühte lõdvikut mootorisse minemas plastmasspõlvega, teine ots läks vist radikasse. Seal kõrval näed ka ühte 19-st poldipead, sealt saad eelnevalt jahutusvedeliku välja lasta. Igaksjuhuks keera lahti ka paisupaagi kork. Kui vedelik väljas, siis võta lõdvik lahti ja keerad need kaks 10-st mutikat mootorisse minevalt plastmasspõlvelt lahti, ongi termostaat käes.

PS! kui sul on vähemalt 97a auto siis kasuta ikka punast jahutusvedelikku G12.

Mul A4 1.8T peale uut termostaati läheb täpselt 90kraadi ja ei liigu millimeetritki.

priit467
huviline

Registreerunud 01.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.05.06 16:00 Tsiteeri

Tere Erkki
Tänan sind sellise ilusa postituse eest mulle. Arvasin et lasen selle teeninduses korda teha aga kui see nii lihtne on nagu sa rääkisid siis teen seda hoopis ise. Oled sa kindel et see nii lihtsasti käib. Mulle õeldi et tuleb terve esi ots lahti kiskuda ja siis veel roolivõim ka küljest. On see tõsi???
kui sa oled ise vahetanud termostaati siis kuidas ja kust sa õhu välja said. Räägitakse et pidi õhk sisse jääma ja mõni mees on koguni kokku kõrvetanud! Kas seda siis maksab ikka ise teha.
Anna veel head nõu
Tänanades ette Priit467

Nüüd ma siis uurisin oma auto alust. Seldus: et ongi kõik nii nagu erkki kirjeldas. Pumba küljes on 19 mutter, kust saab vee välja lasta. Siis on plastik üleminek mis jookseb pumba külge. Seda hoiab kinni kaks 10 mutrit.
Küsimus kas termostaat ongi selle plastik ülemineku ja pumba vahel?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Ivoonu
huviline

Registreerunud 25.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Honda Shadow vt750c

postitati 31.05.06 17:43 Tsiteeri

Sügisel sai oma autolgi termostaat ära vahetatud (B4 1.9 TDI). Enne vahetust oli temp. sõltumata ilmast 80 kraadi, eelmisel suvel sai aga termostaadi tööleping läbi ja üle 70 naljalt enam ei läinud, peale vahetamist (sai pandud 87 kraadine) on temperatuuri osuti nigu ponks tiba alla 90 kraadi. Talvel oli igatahes oluliselt mõnusam sõita - mootor läks rutem soojaks ja ka salongis sai teha suvist tunnet.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
erkki_k
huviline

Registreerunud 20.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 1.8T 110kw

postitati 31.05.06 18:59 Tsiteeri

to priit

termostaat ongi selle plastik põlve ja pumba vahel jah, termostaadiga pead kaasa saama ka uue kummitihendi.
ja kui sul ikka 1.8 mootor, siis ei ole seal vaja midagi rohkem lammutada.
Minul õhutusega probleeme ei tekkind, aga kuskil oli kirjas, et õhutada saab salongiradikasse minevast lõdvikust niimoodi, et tõmbad lõdvikut natuke toru pealt ära ja sealt tuleb nähtavale õhutusauk.
Ei oska öelda kas see tegelt ka nii on...

Pärast kokkupanekut, valad vedeliku normi, lased rahulikult käia ja kui juurde vaja, kallad juurde...

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 31.05.06 19:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: leosa

Mu eelmise Autuga (diisel 2,0 D) oli nii, et kui õues temperatuur oli -20 ja sellest madalam, tekkis olukord kus autoga seisma jäädes (mootor töötas koha peal) langes temperatuuri näidik alla poole:(). Olenemata termostaadi vahetusest.

Ainuke loogiline seletus on see, et diisel mootor tarbib nii vähe kütet, et ei jõua kohal seistes seda ploki massi üles soojendada (soojana hoida).

priit467
huviline

Registreerunud 01.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.05.06 20:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: erkki_k
to priit

termostaat ongi selle plastik põlve ja pumba vahel jah, termostaadiga pead kaasa saama ka uue kummitihendi.
ja kui sul ikka 1.8 mootor, siis ei ole seal vaja midagi rohkem lammutada.
Minul õhutusega probleeme ei tekkind, aga kuskil oli kirjas, et õhutada saab salongiradikasse minevast lõdvikust niimoodi, et tõmbad lõdvikut natuke toru pealt ära ja sealt tuleb nähtavale õhutusauk.
Ei oska öelda kas see tegelt ka nii on...

Pärast kokkupanekut, valad vedeliku normi, lased rahulikult käia ja kui juurde vaja, kallad juurde...

Ole sa tänatud erkki ma katsun nüüd selle siis ära vahetada. Vaatasin ise ka sinna kapote alla ja ei tundu seal midagi keerulist olema. Soovitate ikka seda kõrgema tempertuuri termostaati? Arvan, et see peaks parem olema kuna eesti pidevalt jahe ja lühikeste otsadega ei saagi mootor soojaks.
Sain ma õigesti aru et see kummitihend käib pumba ja plastik ülemineku vahele, et sealt jooksma ei hakkaks?
Mootor kindlalt 1.8 97a lõpp 92 Kw

Ühest asjast ma ikka aru ei saa. Kuidas on see võimalik et, kui tõmbad soojendusradika küljest vooliku eemale (peaks olema vasak poolne voolik) siis tuleb nähtavale õhutusauk...?

priit467
huviline

Registreerunud 01.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.06.06 06:12 Tsiteeri

Vahetasin siis täna termostaadi ära. Kõik oligi nii nagu Erkki juhendas. Vahetamine on mingi 1.5 H töö ja siis ei pea ka rapsima. Uurisin seda õhutamise asja siis ka. Soojendus radikasse jooksva vasakpoolse toru peal on tõeasti õhutus ava mis on mingi 2 mm suurune.
Õhutamine käib nii: Tõmbad sette vooliku toru otsast eemale aga mitte maha. Ühesõnaga nii kaugele et see auk mis on vooliku peal tuleks toru pealt ära ja õhk saaks välja tulla. Samas aga jahutusvedelik ei jookse maha vaid ringleb edasi. siis mootor tööle ja kui asi on kuum annad natuke kaasi niikaua kuni jääbgi purskama jahutusvedelikku.
Kui on soovi ja tahtmist siis võib seda toimingut korrata. Pärast lükkad turu uuesti tagasi ja volia. Mul see süsteem töötas

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 23.4% - SQL: 76.6%]