Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Kulutused peale auto ostu? (Vastuseid: 34 | Vaatamisi: 7567)
Madisx
huviline

Registreerunud 06.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 c4 2,8 30v ja a4 facelift 2,8 Quattro

postitati 03.10.13 16:50 Tsiteeri

Minu arvates on see täiesti normaalne, et peale auto ostu tuleb sinna 1000 ja rohkem investeerida, eriti veel uuemate autode puhul.
Ise ostsin paar aastat tagasi omale audi 100 1993a, ja tegin auto oma jaoks korda, paljalt juppide alla investeerisin korraga 2000 eur ja teine investeering keretööd ja uus korralik värvkate. nii et minu Audi millepeale saan kindel olla palju aastaid läks paljalt materjal üle 2500 eur. Ja olen selle investeeringuga väga rahul. tööd ei arvestanud, kuna ise selle ala mees.
Kui rahakott peale hakkab, tee auto oma jaoks korda, ja kui mitte, müü maha ja osta vanem ja odavam auto mille remondile ja hooldusele hammas peale hakkab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tl470487
aeg maha

Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 16:51 Tsiteeri

OK, arusaadav. Soovitan natuke kodutööd teha ja autole eelkõige "perearst" leida/valida, keda usaldada. Loomulikult saab pädevuste kohta infot koguda ka erinevaid kohtasid testides aga see võib erinevaid, eelkõige vastutuse võtmisega, kurbi tagajärgi tekitada.
Tsitaat:
Algselt postitas: chopter
Sellesmõttes, et ma täielik võhik autode alal praegu. Alles load saanud ja see on mu esimene auto. Eks kogemus tule ajaga.

- 51905398 - autode diagnostikaseadmed ja töövahendid - VCDS - VAS - LAUNCH PRO3- http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=101206
HHO mootoripuhastus - kõik ja igasugused sisepõlemismootorid, küsi lisa 51905398 - https://www.youtube.com/watch?v=b5paGgZB_tM
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
urki
huviline

Registreerunud 31.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: MB 212 3,5 TDI,MB 212 CNG,A4 Q

postitati 03.10.13 16:53 Tsiteeri

Rihmade,rullide peale kulub 1000 raha ja käigukastiõli vahetuse võiksid teha Kadrinas firmas http://www.hobenool.eu/ ,teevad dünaamilist õlivahetust ja võid pärast kindel olla,et kast ka töötab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
chopter
huviline

Registreerunud 28.09.13
Kasutaja on eemal

postitati 03.10.13 18:06 Tsiteeri

Tundub, et mu sõbrad on siis väga sinisilmsed. Nad arvavad, et parem oleks kui sellest autost kiiremas korras lahti saaksin ja ostaksin samas hinnaklassis korraliku auto. Et see ei ole normaalne, et sellise auto sain.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
OnuJack
huviline

Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a

postitati 03.10.13 19:01 Tsiteeri

Samas hinnaklassis korralik auto oleks midagi vanemat ilmselt :)

Tsitaat:
Tundub, et mu sõbrad on siis väga sinisilmsed. Nad arvavad, et parem oleks kui sellest autost kiiremas korras lahti saaksin ja ostaksin samas hinnaklassis korraliku auto. Et see ei ole normaalne, et sellise auto sain.

A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together... ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 03.10.13 19:48 Tsiteeri

Pisut üle viie aasta tagasi maksis korralik 2002a esiveoline A6 ligikaudu 10 000 €. Tänu mudelivärskendustele ja uuemate laiemale levikule on nende hinnad tublisti langenud, aga 2500 € on ilmselgelt väike summa ja selle eest pead ikka midagi vanemat vaatama, kui soovid korralikku. Ise ma valiks iga kell korraliku, kui üritaks s*tast saia teha, aga sellise leidminegi lihtne pole ja mõnikord võib see saiategu ka õnnestuda.

Kassu321
huviline

Registreerunud 20.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: A8 97 2,8 quattro

postitati 04.10.13 06:58 Tsiteeri

Teemaalgataja võib ka minu audi teemale silma peale visata, kus sai otsitud võimalikult korralik toorik, et mitte vigaseks maksta. Alguses läks suure hoolduse peale umbes 1100.- euri ning sinna ka töö juurde. Kui sul juhtub olema V6 mootoriga isend, siis mingisuguse pildi saad minu teemast ette.

Ise lasin teha nn traditsioonilise kastiõlivahetuse, mitte seda dünaamilist. Ka siinsamas foorumis samast asjast juttu olnud ning inimesed, keda sellel alal targemaks pidasin, soovitasid just tavalise teha. Samas auto aastast 97 kah.

Tallinnas teeb muidu korralikku tööd audihooldus ehk praeguse nimega Flameko (parandage, kui eksin). Ega väga mujale ei julgeks autot ka viia. Samas Forssist on ka alati abi saanud.

Ise lasin paljud tööd teha CSG-s.

Saan aidata ka uute varuosadega, kui huvi siis PS või 58194696.

Parimat
Kaspar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
milo
huviline

Registreerunud 20.07.04
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.13 23:03 Tsiteeri

Meenutades enda lugu siis auto(audi a6 avant 1998 2,8 automaat) hind oli ostes(2012 mai lõpp) 2700 euri ehk siis odavama otsa poole. Forssis nö ostukontroll ja vahetati õli mootoris ja käigukastis + käigukasti õlivann + küünlad. Arve üle 600 euri. Täpselt ei mäleta aga kokkuvõttes oli see mahavisatud raha. Sest hiljem tegi Teemo kogu töö uuesti üle(v.a õlivann ja küünlad). Teemo juures tehtud pidurikettad + klotsid. Mootoris tihendid, rihmad, rullikud, pumbad jne kogu pudi mida andis vahetada. Arve üle 1000 euri. Siia sisse ei arvestanud ma enda edevust a'la uued rehvid, veljed, salongi pesu, nahahooldus, poleer... Ja siia sisse pole ma arvestanud neid summasid mis on läinud kasutaja rocketile püsika parandamise ja muude pisiremondi tööde eest. Siia sisse pole ma arvestanud sillastendi, toonitud klaase jne
Ühesõnaga kui loen, et sa said 2002 aasta A6 2500 euri eest... ja 1000 euri remondi alla laduda. Loodan, et sul tuleb sellest välja!

inaaris
huviline

Registreerunud 01.03.14
Kasutaja on eemal

postitati 15.09.14 09:37 Tsiteeri

Tere!

Minu kogemused on suures plaanis samasse auku nagu 90% eelnevalt vastanutest.
Lühidalt, autoks 2006 B7 Audi A4, 2.0TDI, 103kw ning multitronic kast(jumala õnnistus!). Autot ostes olin küllaltki siniste silmadega, kuid oli piisavalt oidu, et panna ca 1/6 auto väärtusest kõrvale võimalikeks remonttöödeks. Auto eest maksin 2014 veebruaris 6400 EUR ja ostsin selle Europe autost, kus auto tituleeriti "PERFEKTSES KORRAS" masinaks.
Minu seiklused siis kuni praeguseni:
- Auto ostueelne kontroll Flameko autos (35 vms EUR);
Tuvastati paar viga, mis EUROPE auto kõrvaldas ise;
- Auto 240 000km hooldus (579 EUR, Forss auto);
Autol on algusest peale olnud turbo tundlik teema. Ehk, autot ostes sain sisuliselt kuskil nädal hiljem äkk-kiirenduse käigus autol eelsüüteküünalde tule vilkuma. Olin kogenematu ja natukene googeldades avatasin, et tegemist on ühe filtri puhtaks põletamisega. Kuna probleem kadus igakord pärast auto taaskäivitamist ära, siis ei olnudki otseselt põhjust rohkem kahtlustada. Reaalsus: Turbo rõhu kontrollimis solenoid oli õhtal. Nali nüüd asja juures on see, et Forss´s käisin kaks korda autoga seda probleemi vaatamaas, lisaks kõlab auto salongi kiirendamise ajal selline õrn sahin (mitte vilin, nagu peaks, vaid kerge sahin). Eeldasin, et tegemist on ühe probleemiga ning käisin kaks korda Forssis. Mõlemal korral maksin rõõmsalt selle eest ja mõlemal korral sõitsin õnnelikult koju, kuna mind veendi, et pole häda midagi. Natukene aega hiljem avastasin, et sõbral on kaabel, mõeldud-tehtud, turbo ülerõhu viga ning eelsüüteküünalde vilkumine ei ole mitte filtri puhastamine, vaid mootori avariireziim. Flameko, kes selle korda tegi ei suutnud hiljem uskuda, kuidas Forss seda ei avastanud. Aga, see on omaette teema.
- Turbo solenoidi vahetus (koos tööga 180 EUR);
Mõnda aega tagasi avastasin, et sõber multitronic teeb aegajalt kergemaid jõnkse. Lugesin teemat ja avastasin, et tegemist ongi oluliselt õrnema kastiga, kui mine esialgsete hinnangute lugemisel avastasin (moraal: ära loe google´t vaid süvene mõnda spetsiifilisse foorumisse, nagu audiclub või parem oleks isegi mõni inglise keelne variant, sest seal on veel rohkem inimeste kogemusi). Tõeline silmade avamine oli see, kui külastasin hõbenoolt. Hea töö mehed, kast veel siiani jõnksub tiba aegajalt, kuid loodame, et ajaga ja adaptsioonide tekkimisega see mure kaob. (vähemalt, lootus selleks on).
- Kasti õlivahetus (250 EUR);
Kõige naljakam kõige sellejuures on aga see, et enne auto ostu lugesin siit samast foorumist ühte kasutajaarvamust, kes ütles, et kui sul on 4000 EUR, siis sa ostad 2000 EUR-se auto ja ülejäänud 2000 EUR jätad remondiks. Sel hetkel ajas see mind naerma ja pidasin seda ebaloogiliseks, praegu aga mõtlen, et see on täiesti õige lähenemine.
- Lisaks sellele on veel umbes 600 EUR eest nipet näpet asju teha, mis kõrvaldan järgmise hoolduse käigus.
Lühi matemaatika ütleb ca 1700 EUR, ehk 1/3 autoväärtusest.
Minu soovitused:
- Automaatkasti puhul tehke autole ära universaalne õlivahetus. Kui te tahate faktiliselt teada, miks see on mu soovitus, siis lugege seda, mida ütleb autole kasti tootnud tehas hooldamise kohta, mitte ärge keskenduge sellega, mis auto brosüüris kirjas on.
- See, et REVAL või mõni normaalsem koht teeb teie autole ostueelse kontrolli ei tähenda seda, et see, mis nad teile ütlevad on 100% tõsi. Mõelge loogiliselt, kui reaalne on see, et 1h-ga on võimalik kontrollida kõik auto seisukohast elutähtsad asjad üle? Diiselmootoriga masina puhul on reeglina 3 asja, mis kõige kulukamad vahetada. Automaatkast (sõltumata mootorist), turbo ning diiselpihustid (eeldusel, et teil ei ole uuema generatsiooni common rail auto). Enamikke nendest asjadest (eeldusel, et diagnost vigu ei anna) ei ole võimalik täiesti adekvaatselt kontrollida puhtalt peale vaadates. Sama näide kehtib selle kohta, et seesama Flameko kontrollis minu autot, kus see turboklapp ära vahetati ja fakt on see, et viga oli autol juba sel hetkel olemas, lihtsalt veamälu oli ilusti kenasti puhtaks tehtud.
- Varuge korralik reserv raha juhuks, kui asjad peaksid hakkama valele suunale minema. Kui kõik hästi läheb, saate selle mingile muule asjale kulutada.
- NB! NB! NB! UURIGE põhjalikult, mida te ostma hakkate, palju asju on võimalik vältida puhtalt uurimise teel, näiteks 1.9 TDI vs 2.0 TDI, Multitronic vs Tiptronic, 2.5 TDI vs 3.0 TDI jne...
Viimaks, vabandan juba ette ära, kui kellegi eksperdi siit teie seast oma arvamusega närvi ajada olen suutnud. Saan aru, et tegemist on tehnikaga, mis kulubki ja see on paratamatu ja saan ka sellest aru, et ostueelne kontroll ei ole muud, kui visuaalne kontroll ning veamälu skaneerimine. See on puhtalt minu kogemus ja arvamus.

Loodan, et mu pikast monoloogist on kellegile kasu.
Olge tublid.
Indrek.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
eko89
huviline

Registreerunud 11.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 d3 171kw

postitati 19.09.14 11:22 Tsiteeri

Tere!

Kasutatud auto ostul on see täiesti ok ja sul on isegi hästi läinud.
Kindlasti ei tasu autot osta viimase raha eest!
Hammasrihma ja õlivahetus ning silla juppid on kuluv osad! Võta need maha ja tuleb välja, et oled saanud päris odavalt suhteliselt korraliku auto:)

Inimesi võib liigitada 3 rühma:
1) Inimesed, kes ostavad kastuatud auto ja kulutavad raha remontimisele.
2) inimesed, kes kulutavad raha otsimisele ja diagnostikale, ning ostavad kallimmalt aga korraliku auto.
3) Inimesed, kes ostavad esindusest uue auto.

Tsitaat:
Sai soetatud 2002 A6 endale 2500 euri eest. Auto on väliselt väga ilus nii väljast kui seest.
Peale ostu hakkasid vead välja tulema. Sai käidud küll ostueelses kontrollis mingis väikses kohas, aga tundub, et müüjal olid seal väiksed tutvused. Algul pakkusin välja revalisse mineku ja müüja oli nõus, aga kahjuks seal oli 5 päeva järjekord, mõtlesin, et mis siis ikka.

Asjad mis vajavad tegemist:
Esisild suht ptsis omadega - 400 eur
hammasrihma vahetus (ei oska hinda öelda, äkki keegi oskab?)
õlivahetus (kuskil 50-100 euri vahel ma pakun)
suunatulede relee (50 eur?)
taga puksis käib mingi hääl, töökojas öeldi, et mingi asi käib vastu lihtsalt ja selle saab kinni panna (loodan et see nii)
automaatkäigukast jõnksub jubedalt, täna olid esimest korda natuke külmem ja see viga kadus nagu iseenesest
aga peab vist ära tegema ikkagist pesu ja õlivahetuse (200 eur)
mootorituli hakkas lambist põlema ükspäev (check the engine), mingit muutust nagu autol pole

Ehk siis kokku läheb 1000 eur umbes ma arvan, finants on mul olemas, aga tahaksin teada, kas asi on normaalne, et selline summa läheb peale ostu, kuidas teistel kogemused on. Tegu mu esimese autoga, kogemus suht väike.

Kas oleks mõttekas maha müüa ja uus mingi teine auto vaadata või siis ära remontida?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 29.8% - SQL: 70.2%]