Lehekülgi: 1 2 3 |
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 19:35
|
|
|
Ausaltöelda oma maisinal neid pole ja ei ole ühelgi neid seespoolt ka uurinud, et kuda ja mis seal üldse on. Kui kannatab (oleneb kui suured nad seal
on) jäta nad alles, kuid ära tuleks tugevdada siiski sest arvatavasti on tegu tavalise plastikkopsikuga.
|
|
|
|
karla
klubiliige
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 19:56
|
|
|
Kas tõesti on C4-jal kõlarikastid ustes??
OOOO
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 03.02.05 20:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ka4la
Kas tõesti on C4-jal kõlarikastid ustes?? |
On jah, igavene pikk plastkast ja kusjuures inverteriga veel.
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v -89, Audi V8 4,2 -92, Audi A8L 4,2TDi -08
|
postitati 03.02.05 20:36
|
|
|
Jap pikklik kast inverteriga seal kasti küljes 3oomine kõlar ja ukse sees 4oomine tweeter ning need kõik on Nokia toodang.
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 03.02.05 21:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RaidoT
Aga mida arvad audi originaal kastidest kas neid on mõtet alla jätta või on parem kui need ära võtta. |
juhtusin sellel nädalal kuulama ühte c4 kerega audit ja . . . misiganes seal esiustes ka ei olnud . . .midbassi tuli sealt kuidagi väga hästi ja
suhtkoht täpselt.
Siinkohal peab paika üks seaduspära, mis iga elemendi puhul. Mida suurem kast tal taga on, seda madalamale mängib ja "rõhku", "helikõvadust" on
vähem. Seevastu väiksemas kastis on madalamat otsa jälle vähem, kuid kõike muud jälle rohkem.
Kusjuures see on ikka väga suur dilemma kuidas elemendid paigaldada. Olen kuulnud/kuulanud DLS MS6 komplekti ukse sisse mängimas ja u. 15l kastis.
Vahe on meeletu.
Siinkohal tasuks inimestel mõelda sellepeale et väike element ei suuda iial korralikult madalale mängia ja ei ole mõtet sundida teda tegema midagi,
milleks ei ole loodud. Loomulikult mingi väga min. helitugevusega mängib ta ka need madala sagedused ära, kuid elemendi tõeline headus jääb sellisel
juhul tagaplaanile. Niisiis, filtriga lõikad midbassi ära . . . mis mõte siis suurel kastil, siinkohal uksel tegelikult jääb? Ust ei saa iial nii
tihedaks, müravabaks jne. kui kasti saaks.
Loomulikult kui ukse sisse paigaldada tõsised 8" supakad, siis on lugu teine.
Samas on uks kerge väljapääs paljudele ja kindlasti rahuldub enamus sellega.
Viimaks, teema algataja mõelgu mis ma just kirjutasin.
Tean, et inimene kes tegelikult kõige selle sees ei ole, ei saagi sellest aru - selleks kulub aastaid ja palju tahet, et see endale selgemaks, just
selgemaks, mitte selgeks teha.
Ühest tõde ei ole kusagil.
p.s> Imo. enamus tehase "stereo süsteeme" ei mängi lihtsalt sellel haigel põhjusel, et kogu ribalaius lastakse elementi sisse (mõtlen alumist
otsa siinkohal) ja lõppkokkuvõttes ajajooksul plärisevad enamus neist katkise suka, või veel hullem - lahtise mähise pärast.
|
|
|
Antskala
huviline
Registreerunud 11.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6BiTQ
|
postitati 04.02.05 09:20
|
|
|
Endal just käsil C4 esiustesse kõlarite paigutamine (kolmeribaline 8" midbassiga kompod). Praegune seis selline: http://www.emm.ee/stuff/gallery/album15
Enda kogemusest ütlen seda, et polstri külge midbassi paigutamine pole kõige parem lahendus, kuna siis tuleb kõvasti vaeva näha polstri kinnitamisega.
Vastasel juhul jääb polster plärisema.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.03.05 15:14
|
|
|
Lõpuks leitsin siis ka uste kastide tegemiseks aega ja valmis nad ka said ning eile sai ka külge pandud. Siin ka mõningad pildid ehituskäigust suured nad ei ole aga ehk aimu saab mis tehtud. Kuna elus esimesed kastid mis tehtud siis
võib isegi rahule jääda.
|
|
|
arx007
huviline
Registreerunud 03.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3.0TDI 171kw
|
postitati 14.03.05 20:35
|
|
|
minu kogemuste järgi..
vot siis...ei tea kas nüüd siis kõik see kupatus koos ja mängib? supakas kah?
omaltpoolt ütleks, et supakat aknalaua sisse panna..noh..enne tuleb põhjalikult selle supaka parameetreid uurida..pole just palju elemente, millele
meeldiks pagasisuurune kast. See pass just eriti konkreetseks heaks ja konkreetseks ei jää. Nagu keegi seal enne ütles, oleks siis juba mõtekam
taguistme käetoe august salongi vaatama panna..ja teha talle vaheseinaga sellise litraaziga kast nagu elemendile ettenähtud on. Või teha kast ja selle
inverterid tuua üles aknalauale, kus need võib siis katta kõlarikatetega soovikorral. Veel jäi mulle arusaamatuks, kas taga pole üldse siis kõlareid?
tagumisel rahval pole küll siis eriti kvaliteetne heli. Uste sisse kõlareid pannes ..peaks tegema kas kinnise kasti taha(kui tahad sealt normaalselt
madalsagedusi kah kuulda), või filtritega laskma salongikõlaritesse siis aind kesk ja kõrgsageduse( et vältida uste polstrite ja plekkide prärisemist)
On ka muidugi võimalus alati teha ustest endast kinnised kastid(sellisel juhul peaks tegema ukse õhukindlaks ja pigimattidega seest ära ) aga see
raskem teema ja palju asju silmas tuleb pidada.
Ei tahtnud targutada..aga ei saand ka ütlemata jätta
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 20:43
|
|
|
Tsitaat: | kas taga pole üldse siis kõlareid? tagumisel rahval pole küll siis eriti kvaliteetne heli. |
Aga kui taga on kõlarid siis ei ole eesolijatel mitte miskitki kvaliteeti.
Tegelt on nii, et kui seda viimast sealt taha, kvaliteeti siis mõtlen, siis seal on küll see asi, et tegelt saabki süsteemi paika panna vaid ühe
istuja järgi... mitut head asja korraga lihtsalt on võimatu saada.
Kuid kui sa selle "hea kvaliteedi" all mõtlesid seda, et kas tagaistujad siis peale bassimatsu ka miskit muud kuulevad? siis peaksid sa kellegi
sellise inimese autos korra istuma... minul on hetkel ees compod mis on rahapuuduse tõttu alles otse maki taga ning taga istudes ei tunne millestki
erilisest ikka puudust küll mitte võrreldes ees istumisega.
|
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 20:48
|
|
|
to: arx007.
* pagassi suurune kast - üldjoones selliseks asjaks sobib ainult free air element, mis ei tahagi üldse kasti. Kasti "asenduseks" kasutab see just
seda suur pagasi ruumi. Elemendil on SUUR mehaaniline võimsus taluvus, mis omakorda tähendab seda, et element ei ole nii "haavatav/lõhutav" madalate
sageduste poolest. Mingit head heli sealt loota pole, kuna üldjoones nii suure "kasti" puhul tuleb väga madal häälestus (kui nii öelda võib) ja
urin/mürin iseloomustaks seda.
* tagumised kõllid - pane kui tahad, keegi ei keela. Iseasi on see, et lõpp kokkuvõttes on kõlle rohkem, mis tähendab ka rohkem
viivitusi/moonutusi/vms. Mõtle nüüd ise, mis on kvaliteetsem. Mõned inimesed vist peavad kõik omal käel ära proovima, palju õnne, proovi!
* - kõllid ukse sees. Hmm, sellest on siin juba nii palju juttu olnud, et . . . misasi Sul seal plärisema hakkab? Vilt ja pigimatt on tuttavad?
Ust Sa niikuinii täiesti õhukindlaks ei saa, proovi kuidas tahad.
|
|
|
arx007
huviline
Registreerunud 03.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:14
|
|
|
usu mind olen vist juba niigi kõike proovinud..Selles suhtes ei vaidle üldse vastu, et parim saab autos olla vaid üks koht, kui selle järgi asi paika
panna ja installida. rohkemate kõllide puhul moonutama hakkab küll asi vaid siis kui neid asju oskamatult ühendada. Selleks on olemas makil
erifunktsioonid, et vastavalt vajadusele siis tagumised ära jätta, kui need sind häirivad..samas kui tagumised reguleerida võimust siis täpselt nii
mängima nagu vaja, siis ütleksin küll, et pigem nad täiendavad esimesi kui segavad. Supikate osas teoreetiliselt kõik õige..selge see et aind free air
selleks sobib(aknalauale) ... katsetuste ja mõõtmiste tulemusteks võiks siiski öelda, et see nö freeair..pole kindlasti nii, et kui on freeair siis
keera aga kuhugi kinni ja muudkui mängib..paljud(just odavamad firmad) on väga tundlikud pagasniku suuruse kohapealt. Ja kindlasti ei saa see freeair
võistlema bassi puhtuse ja kvaliteedi poole pealt kastidega supakatega. Parima tulemuse minu kogemuste järgi annab siiski oskuslikult tehtud ja
paigaldatud inverterkast...ideaalis peaks kastist õhk salongi jõudma..kas otse juhuitult või tehtud avade kaudu.
Nüüd vist läheb küll kohe vaidluseks..
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:17
|
|
|
to:arx007
Võibolla seletasin kehvasti aga siiski said valmis ainult esimeste uste kastid supakat veel pole. Supakas aknalauale...miks peaks selleks olema
pagassisuurune kast. kast tuleb ikka elemendile vastav aga lihtsalt elementi ei pane mängima mitte selatoe sees olevast avast vaid akna laualt. kuna
endale meeldib rohkem element aknalaual mitte pooleldi paistmas seljatoe avast aga see maitseasi ja maitse üle ei vaielda.
Ja kui oleksid teemat korralikumalt lugenud oleksid ka seda teada saanud et ette sai pandud komponent kõlarid milledel on filtrid ees.
|
|
|
arx007
huviline
Registreerunud 03.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:21
|
|
|
kuidas on võimalik, et kui sinul seal ees on heli viimase peal hea ja paika regullitud ..kooskõlas paraja matsuga taga aknalaua sees paukuva
bassikaga..siis tagumistel, kellel bassikas kuklasse hingab samamoodi asi ilusti kenasti kooskõlas ja harmoonias on? Taolise süsteemiga sõprade
autodes olen istunud küll(tänan huvi tundmast)...ja kohe kindlasti seal istudes nagu midagi puudu on helis..vähemalt taga. Eesistumisel pole see vahe
nii tuntav, sest lihtsalt siis vastavalt teisiti ka kõlarid regullitud..
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:21
|
|
|
Ühele sinu lausele vaidlen küll vastu:
Tsitaat: | samas kui tagumised reguleerida võimust siis täpselt nii mängima nagu vaja, siis ütleksin küll, et pigem nad täiendavad esimesi
kui segavad |
Sellekohta öeldakse tegelt nii, et tagumised kõllid on sitasti paigaldatud esikõllidele täienduseks
Kui eesotsas on kõik heliga OK, siis tegelt hakkaksid tagumised vaid segama.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: arx007
kuidas on võimalik, et kui sinul seal ees on heli viimase peal hea ja paika regullitud ..kooskõlas paraja matsuga taga aknalaua sees paukuva
bassikaga..siis tagumistel, kellel bassikas kuklasse hingab samamoodi asi ilusti kenasti kooskõlas ja harmoonias on? Taolise süsteemiga sõprade
autodes olen istunud küll(tänan huvi tundmast)...ja kohe kindlasti seal istudes nagu midagi puudu on helis..vähemalt taga. Eesistumisel pole see vahe
nii tuntav, sest lihtsalt siis vastavalt teisiti ka kõlarid regullitud.. |
Vat sinu sõpraede autos on see süsteem valesti lihtsalt paigas, bassikas on võimust ilgelt peale keeratud ning tagaistujad kuulevad vaid mats mats
mats ja muud ei midagi.
Sa peaksid ikka võrdluseks kuulama üht korralikku SQ masinat mitte iga nukataguse sõbra iseehitatud süsteemi.
|
|
|
|
arx007
huviline
Registreerunud 03.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:24
|
|
|
to:arx007
Võibolla seletasin kehvasti aga siiski said valmis ainult esimeste uste kastid supakat veel pole. Supakas aknalauale...miks peaks selleks olema
pagassisuurune kast. kast tuleb ikka elemendile vastav aga lihtsalt elementi ei pane mängima mitte selatoe sees olevast avast vaid akna laualt. kuna
endale meeldib rohkem element aknalaual mitte pooleldi paistmas seljatoe avast aga see maitseasi ja maitse üle ei vaielda.
Ja kui oleksid teemat korralikumalt lugenud oleksid ka seda teada saanud et ette sai pandud komponent kõlarid milledel on filtrid ees.
|
selge..sorry..filtrijuttu ei pannud jah tähele..supakapuhul polnud enne kastist juttu...sellest järeldasin, et niisama...kui kastiga, siis hoopis
teine asi..
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:24
|
|
|
usu mind olen vist juba niigi kõike proovinud..Selles suhtes ei vaidle üldse vastu, et parim saab autos olla vaid üks koht, kui selle järgi asi paika
panna ja installida. rohkemate kõllide puhul moonutama hakkab küll asi vaid siis kui neid asju oskamatult ühendada. Selleks on olemas makil
erifunktsioonid, et vastavalt vajadusele siis tagumised ära jätta, kui need sind häirivad..samas kui tagumised reguleerida võimust siis täpselt nii
mängima nagu vaja, siis ütleksin küll, et pigem nad täiendavad esimesi kui segavad. Supikate osas teoreetiliselt kõik õige..selge see et aind free air
selleks sobib(aknalauale) ... katsetuste ja mõõtmiste tulemusteks võiks siiski öelda, et see nö freeair..pole kindlasti nii, et kui on freeair siis
keera aga kuhugi kinni ja muudkui mängib..paljud(just odavamad firmad) on väga tundlikud pagasniku suuruse kohapealt. Ja kindlasti ei saa see freeair
võistlema bassi puhtuse ja kvaliteedi poole pealt kastidega supakatega. Parima tulemuse minu kogemuste järgi annab siiski oskuslikult tehtud ja
paigaldatud inverterkast...ideaalis peaks kastist õhk salongi jõudma..kas otse juhuitult või tehtud avade kaudu.
Nüüd vist läheb küll kohe vaidluseks.. |
vägev
Ole nüüd palun mees ja näita/too mulle auto, kus vähemalt 4 kõlli (siis kõik 4 kurka) on ühele inimesele seadistatud. Mingite helitugevustega
mängimisest ei ole siinkohal jutt. Kui Sul selline auto ette näidata, kasutades viiteid igale kanalile erladi ja see suht hästi kõlab, teen välja.
Ütle mulle palun, kuidas on moonutused ja kõllide ühendamine omavahel seotud? Kui Sa silmas pidasid faasi nihet siis küll, kuid imo. pole see päris
selge moonutus (kui ainult ühte elementi vaadata).
Freeair ON ettenähtud mängima suures kastis (pagasi ruumis). Loomulikult võid Sa selle ka 200L + kasti panna, oma asi, kuid sama teeks ära igakell
ükskõik mis teine element kastis.
Vaidlen vastu.
Parim tulemus ei tule alati (enamasti) inverter kastiga. Nimelt viimasel (kui tegu on nn. uuekooli elemendiga) tekib sagedus karasse iseloomulik muhk,
mis imo. ei seostu küll kuidagi parima kvaliteedi/tulemusega.
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:30
|
|
|
ja kui on supakas taga istme seljatoest välja mängimas siis see ei sega taga istujat kõrgemate helide kuulmises ?
|
|
|
arx007
huviline
Registreerunud 03.12.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 21:33
|
|
|
Tsitaat: | [
Vat sinu sõpraede autos on see süsteem valesti lihtsalt paigas, bassikas on võimust ilgelt peale keeratud ning tagaistujad kuulevad vaid mats mats
mats ja muud ei midagi.
Sa peaksid ikka võrdluseks kuulama üht korralikku SQ masinat mitte iga nukataguse sõbra iseehitatud süsteemi. |
eh..eks enda särk on ikka ihule kõige lähem..mul pole sellised
sõbrad..kellel põhjakeeratud bass tähtsaim on.. valearusaam..ja kuna ma
vist paras muusikafanatt olen..siis ma neid süsteeme kuulanud küll..nii isekokkukeeratud kui proffide poolt paigaldatuid ..ja siiski jääb mu eelistus
vähemalt kahe kõlaripaari süsteemi peale ehk esimestele istujatele
tagumised just palju juurde ei annagi, aga kindlasti tagumistele..ja asi pole mitte valjuduses vaid efektis ja puhtuses..
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.03.05 22:40
|
|
|
Nujah... ei oskagi enam miskit öelda hea et ise rahul oled.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.03.05 09:43
|
|
|
Veel jäi mulle arusaamatuks, kas taga pole üldse siis kõlareid? tagumisel rahval pole küll siis eriti kvaliteetne heli. |
Kui kontserdisaalis on 2 või enam rida istmeid, kas siis iga istmerea juures peavad oma kõlarid olema?
Selleks on olemas makil erifunktsioonid, et vastavalt vajadusele siis tagumised ära jätta, kui need sind häirivad..samas kui tagumised reguleerida
võimust siis täpselt nii mängima nagu vaja, siis ütleksin küll, et pigem nad täiendavad esimesi kui segavad. |
Kui tagakõlarid mind alati ja igal juhul, vaatamata sõitjate arvule, häirivad, siis milleks ma üldse taha kõlareid topin ja faderiga
mängima hakkan? Parem ostan tagakõlarite ostmata jätmisest üle jäänud raha eest ette korralikud kõlarid ja võimendan nad nii, et nad tagumiste poolt
täiendamist ei vaja.
Süvabassikõlar häälestatakse sellisele sagedusele, et sa ei kuule, kust suunast heli tuleb. Täpselt samasuguse helirõhuga hingab ta tagaistuja
kuklasse ja eesistuja talla alla.
Kui tihti sa sõidad nii, et autos on üle 1-2 inimese? Kelle jaoks sa oma helisüsteemi ehitad? Ok, kui sul on A8 Lang ja sa alati tagaistmel sõidad,
siis ilmselt on oluline helifookus sinna koondada, kuid kui sa ise alati roolis oled, siis kas sulle on tõesti tähtis, et tagaistujatel esiistmete
tõttu veidi hajutatum heli on? Vähemalt ei ole see tagakõlarite poolt totaalselt rikutud...
kuna ma vist paras muusikafanatt olen..siis ma neid süsteeme kuulanud küll..nii isekokkukeeratud kui proffide poolt paigaldatuid ..ja siiski jääb mu
eelistus vähemalt kahe kõlaripaari süsteemi peale ehk esimestele istujatele
tagumised just palju juurde ei annagi, aga kindlasti tagumistele..ja asi pole mitte valjuduses vaid efektis ja puhtuses.. |
Millist muusikat sa kuulad? Trance'i? Kui helis juba natukenegi vokaali või naturaalseid instrumente on, tuleb mängu selline mõiste, nagu helipilt.
Fanatile pole seda mõistet vaja selgitada.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.03.05 09:43
|
|
|
ja kui on supakas taga istme seljatoest välja mängimas siis see ei sega taga istujat kõrgemate helide kuulmises ? |
Kui on korralik süsteem siis pole hullu ka tagaistujatel. Vuufer küll matsub vastu selga aga eks ta õigem oleks üles suunatuna sellisel juhul. Kuid
siiski, sina istud ju peaaegu kogu aeg ees. Milleks siis tagaistujate pärast muret tunda?
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.03.05 07:03
|
|
|
mõni mõte veel . . .
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Kui tagakõlarid mind alati ja igal juhul, vaatamata sõitjate arvule, häirivad, siis milleks ma üldse taha kõlareid topin ja faderiga
mängima hakkan? Parem ostan tagakõlarite ostmata jätmisest üle jäänud raha eest ette korralikud kõlarid ja võimendan nad nii, et nad tagumiste poolt
täiendamist ei vaja.
|
Tegelikult . . . täiesti võimalik (ja kindlasti ka on), et ühele osale inimestele meeldibki, kui nad on muusika "sees". Sellisel juhul palju õnne,
pangu endale tagumised kõlarid.
Peamine probleem miks inimesed väidavad, et esikõlaritest jääb väheseks on see, et tegelikult ei ole nad kunagi kuulnud/kuulanud ühtegi autot, kus
oleks korralik/enam-vähen "front stage."
Meie võime siin raiuda, et see on hea, kuid kui inimesel reaalsed kogemused puuduvad, siis loogika keeldub kõike muud uskumast.
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Süvabassikõlar häälestatakse sellisele sagedusele, et sa ei kuule, kust suunast heli tuleb. Täpselt samasuguse helirõhuga hingab ta tagaistuja
kuklasse ja eesistuja talla alla.
|
vaidlen vastu.
Jämedalt ollakse arusaamal, et alla 250-300Hz inimene kõrgust ei taju ja alla 80 - 100Hz ei taju suunda.
Kui nüüd minna ekstreemsustesse, siis olles ise osalenud ühe aasta Street A SPL klaasis Eestis, julgen väita et elemendile lähemal ON SUUREM helirõhk.
Eespool salongi hakkavad rolli mängima juba lainete peegeldumised/hajumised jne.
Kuid kui kõrvale jätta, SPL siis imo. on ikkagi suunast aru saada. Olen teinud loomkatseid. Keerates supaka u. samale helitugevusele, kui ülejäänud
esikõlarid ja ok, mingi hetk tõesti ei ole aru saada, kuid siin on üks aga. Samal ajal mängisin supaka faasiga, suht sama mis viivitus. Kui supaka
poolt esitatud sagedus ja viivitus on kooskõlas esikõllidega, siis on väga raske aru saada, kas supakas üldse mängib. Kuid siin on veel üks
"pisiasi." Igal sagedusel on oma viivitus, kõike neid erladi seadistada oleks vist võimatu.
Niisiis . . . jään enda juurde, et kuulates võimalikult erinevaid muusika stiile, saab vabalt aru kus suunas supakas on (st. ei ole üle võimendatud
teistest elementidest).
vot nii arvan mina
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.03.05 08:35
|
|
|
lynx oled sa istunud Harry autos? kus on subwoofer tagaaknalaual ja ees maas ju midbassid veel... mitte ainsagi elemendi suunast seal aru ei saa,
keerasin maki rahulikult põhja, woofer tagaaknal liikus nii mis kole ja nu ei saa mitte kuidagi kohe aru et sealt üldse miskit häält tuleks.
Ma arvan, et siin kehtib nüüd sama asi mida sa ise ühele teisele asjale vastuargumendiks tõid... kui ise ei ole sellist varianti kuulnud/kogenud siis
ei oska ka seda ette kujutada
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |