Lehekülgi: 1 2 3 |
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 2.5TDI Quattro, A4 B6 1.9TDI Quattro
|
postitati 10.01.14 19:53
|
|
|
Võtsin mingi suvalise pumbaremontija Ebay vahendusel, seal on näha veakoodide nimekiri, mille puhul on pumba aju tõenäoliselt vigane. Ma ei oska
öelda, kas see sinu "ajutine" viga loeb või mitte:
http://www.ebay.de/itm/Einspritzpumpe-Dieselpumpe-BOSCH-Reparatur-VW-PASSAT-2-5-TDI-v6-VP44-/281239777969?pt=DE_Autoteile&hash=i
tem417b3272b1
Aga selle pumba õhutamine on tõesti paras ulme muidu. Kui sa räägid, et ketramise ajal hakkab kütet tulema pihustitorudest, aga torud kinni isegi ei
luba, siis äkki pole piisavalt õhutatud siiski. Ma olen kõik viimased korrad pannud julmalt lisapaagi otse filtrist pumpa minema vooliku külge ja
suhteliselt lihtsalt käima saanud. Muidu on tõesti selline tunne, et starter põleb maha enne.
Ja ühe pumba saatsin isegi kontrolli, sest lihtsalt ei saanud käima normaalsete võtetega, aga pump tunnistati korras olevaks(veakoode ka polnud
tegelikult). Sai jälle seda lisapaaki kasutatud ja oligi korras, lihtsalt puhtust peab jälgima, et mingit sodi pumpa ei pääseks ilma filtrita.
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Allroad 2.5 132kw
|
postitati 10.01.14 21:56
|
|
|
Olen proovinud igasuguseid varjante , aga tulutult. Pumba peal ajus hakkab midagi pinisema ja kütuse etteanne plokeeritud.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 10.01.14 23:23
|
|
|
Pigem "lõhnab" ikkagi mingile ebatihedusele torustikus või tagasivooluklapis. Ma olen ka selle tagasivooluklapiga tõsiselt hädas olnud, kusjuures
väliselt on kõik korras.
Muidu tavapäraselt on jh nii, et kui filter korralikult täis valada, siis läheb kohe probleemideta käima ja jääbki.
Muidugi on kuuldavasti juhtunud ka seda, et kuivaks jäänud pumbaaju sureb lihtsalt liigsesse kuumusesse.
Mida selle pihustitorude lahtikeeramisega loodetakse saavutada, vot sellst ma aru ei saa. Igasuguse loogika kohaselt tekitab selline tegevus vaid
lisaõhu enne pihusteid ja mõjub käivitumisele pigem negatiivselt.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 07:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Pigem "lõhnab" ikkagi mingile ebatihedusele torustikus või tagasivooluklapis. Ma olen ka selle tagasivooluklapiga tõsiselt hädas olnud, kusjuures
väliselt on kõik korras.
Muidu tavapäraselt on jh nii, et kui filter korralikult täis valada, siis läheb kohe probleemideta käima ja jääbki.
Muidugi on kuuldavasti juhtunud ka seda, et kuivaks jäänud pumbaaju sureb lihtsalt liigsesse kuumusesse.
Mida selle pihustitorude lahtikeeramisega loodetakse saavutada, vot sellst ma aru ei saa. Igasuguse loogika kohaselt tekitab selline tegevus vaid
lisaõhu enne pihusteid ja mõjub käivitumisele pigem negatiivselt. |
Torustik on korras , kui kuskilt lisaõhku ahmiks siis oleks see näha olnud!
Pumbas lihtsalt ei teki survet ja lööb seda veakoodi sisse siis ei saagi auto käima minna.
Tuleb pumba aju remonti viia, aga ei tea kuhu.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 08:30
|
|
|
Kui see veakood tuleb tagasi peale kustutamist, siis on ikkagi pumbaaju vigane, seda kinnitab ka minu eelpool antud link. Tartus DIA kindlasti
remondib neid, arvatavasti on neid kohti veel üle Eesti.
Pole ise küll näinud, et õhk sees starterit kedrates mingid pumbaelektroonika veakoodid sisse tulevad, õhu süüks neid ajada ei saa...
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 08:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: teet82
Kui see veakood tuleb tagasi peale kustutamist, siis on ikkagi pumbaaju vigane, seda kinnitab ka minu eelpool antud link. Tartus DIA kindlasti
remondib neid, arvatavasti on neid kohti veel üle Eesti.
Pole ise küll näinud, et õhk sees starterit kedrates mingid pumbaelektroonika veakoodid sisse tulevad, õhu süüks neid ajada ei saa...
|
Ei tahaks pumpa kohe maha kakkuda.
Saaks siis nii, et saadan ainult aju remonti.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 11:10
|
|
|
Kui soovid ainult aju maha võtta, siis pead vist juhtmed läbi lõikama ja pärast uuesti ühendama. Allroad-il tuleb nina eemale tõmmata, et pump kätte
saada, vähemalt mina tegin nii. Pihustitorud tuleks ära märkida kuidagi ja pärast ühekaupa alt alustades tagasi panna. Iseenesest midagi hullu pole,
hea oleks muidugi tõstuki peal teha, et väntvõlli märki vaadata jne.
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 11:44
|
|
|
Kui soovid ainult aju maha võtta, siis pead vist juhtmed läbi lõikama ja pärast uuesti ühendama. Allroad-il tuleb nina eemale tõmmata, et pump kätte
saada, vähemalt mina tegin nii. Pihustitorud tuleks ära märkida kuidagi ja pärast ühekaupa alt alustades tagasi panna. Iseenesest midagi hullu pole,
hea oleks muidugi tõstuki peal teha, et väntvõlli märki vaadata jne. |
No ma arvan et , selle aju mahavõtmine on lihtsam moodus .
Hiljuti sai ka vahetatud rihmad ja rullikud , aga seda tööd ei taha enam ette võtta.
Loodan et saan lihtsamini selle vea korda, aga jube närvi on juba ajand see jama
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 11:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
Kui oli korras ja sõitis siis on viga seotud:
1. Filtriga, voolikutega selle juures, tagasivoolu klapiga või muude asjadega mida oled vahepeal näppinud.
2. Pikalt käivitada üritades, kui pumba sees kütust ei olnud, sai pump viga aga seda ma hästi ei usu. |
Ma saan aru kui tagasivoolu klapp läbi laseb siis peaks ju läbipaistvast voolikust mullikesi nägema, aga seal jooksis puhas kütus .
Pump ise ei taha sellega koostööd teha , et survet tekitada . Aju ei lülita midagi seal pumba sees järgi ja käima ei saagi.
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 11.01.14 12:01
|
|
|
Tehke mulle lollile selgeks, kuidas võis pump/pumba aju katki minna kui auto töötas, suretati välja, vahetati filter ära ja nüüd on pump järsku katki?
Pigem on käed kõverad ja teadmisi vähe. Vii auto pädevama inimese juurde ja pannakse käima.
|
|
|
|
audipoiss
huviline
Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi a4 b8
|
postitati 11.01.14 13:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tautz
Nii täna siis leitud uus viga , 01268 quantity adjuster n146 37-10 - Faulty - Intermittent.
Mida selle veaga tegema peaks?
Pump maha ja remonti, või saab muudmoodi ka? |
Ilusti on näha ju et pumba aju on otsa saanut ja kütuse surve pole piisav, selle pärast ka käima ei lähe. Minu jäi sõidupealt seisma ja enam käima ei
läinud.
|
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.14 14:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audipoiss
Tsitaat: | Algselt postitas: Tautz
Nii täna siis leitud uus viga , 01268 quantity adjuster n146 37-10 - Faulty - Intermittent.
Mida selle veaga tegema peaks?
Pump maha ja remonti, või saab muudmoodi ka? |
Ilusti on näha ju et pumba aju on otsa saanut ja kütuse surve pole piisav, selle pärast ka käima ei lähe. Minu jäi sõidupealt seisma ja enam käima ei
läinud. |
Äitähh Audipoiss info eest!!!
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 11.01.14 22:39
|
|
|
Mina olen kuulnud räägitavat, et pumbaaju sureb maha just kuivale jäädes, ehk filtri vahetamise käigus. Mismoodi sellise masina kütusefiltri
vahetamine "ametlikult" välja näeb ma ei tea, kuid kui ma nüüd mõtlen, kui palju ma tühja pumbaga enda masinat "käianud" olen, siis ma tõesti ei
saa aru miks mul pumbaajuga probleeme ei ole olnud.
Kui uus filter peale paigaldamist ikka korralikult täita, siis vist pump ka tühjaks ei saa jääda.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 06:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Mina olen kuulnud räägitavat, et pumbaaju sureb maha just kuivale jäädes, ehk filtri vahetamise käigus. Mismoodi sellise masina kütusefiltri
vahetamine "ametlikult" välja näeb ma ei tea, kuid kui ma nüüd mõtlen, kui palju ma tühja pumbaga enda masinat "käianud" olen, siis ma tõesti ei
saa aru miks mul pumbaajuga probleeme ei ole olnud.
Kui uus filter peale paigaldamist ikka korralikult täita, siis vist pump ka tühjaks ei saa jääda. |
Kui pump korraks tühi on ei tohiks midagi juhtuda, aga näed mul juhtus! .
Eks need asjad annavad ikka ükskord otsad.
Leitsin netist ühe hea õhutamise viisi, ei pea "käiama" nii jõhkralt.
http://www.youtube.com/watch?v=4vSFNU74kVA
See säästab rohkem närve ja mootorit.
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 07:01
|
|
|
See lahe video, olen ka kunagi vaadanud seda
Põhimõtteliselt nii näebki tehas seda õhutamist ette, tuleb mõlemad tagasivoolud filtri kõrval kinni pigistada ja vaakumiga süsteem kütet täis imeda.
Ja ElsaWin ei käse isegi pihustitorusid lahti keerata, kui 15 sekundi jooksul ei käivitu, siis lihtsalt korrata õhutamist. Olen paaril korral
proovinud seda õige vaakumpumbaga, aga ei toimi nagu, vist ei tõmba paagist kütet üles sellisel viisil.
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 07:18
|
|
|
See lahe video, olen ka kunagi vaadanud seda
Põhimõtteliselt nii näebki tehas seda õhutamist ette, tuleb mõlemad tagasivoolud filtri kõrval kinni pigistada ja vaakumiga süsteem kütet täis imeda.
Ja ElsaWin ei käse isegi pihustitorusid lahti keerata, kui 15 sekundi jooksul ei käivitu, siis lihtsalt korrata õhutamist. Olen paaril korral
proovinud seda õige vaakumpumbaga, aga ei toimi nagu, vist ei tõmba paagist kütet üles sellisel viisil. |
Ma proovin ka seda varjanti siis nüüd, kui aega saab.
Teen sama moodi nagu seal videos , siis ei ole sellist starteri hävitamist.
|
|
|
audipoiss
huviline
Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 09:00
|
|
|
Vcds-iga saab paagisisese pumba 30 sekiks tööle panna ja nii saab ära õhutada. Kuna neil 2.5 käib pumbaaja jahutus kütte pealt siis tühjalt käiamine
ei mõiu hästi.
|
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 12:43
|
|
|
Vcds-iga saab paagisisese pumba 30 sekiks tööle panna ja nii saab ära õhutada. Kuna neil 2.5 käib pumbaaja jahutus kütte pealt siis tühjalt käiamine
ei mõiu hästi. |
Nagu ma aru olen saanud, siis see paagisisene pump ju ei anna midagi juurde.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
postitati 12.01.14 14:19
|
|
|
Minu arusaam oli sellest, et pumba aju läheb kuumaks kuna mootor on kuum. Kas seal siis nii kõvad protsessorid ja muud soojust eraldavad asjad, et
külma mootoriga annab ka aju ülekuumenemise tõttu saba?
ei mõiu hästi. |
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
teet82
huviline
Registreerunud 17.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 14:53
|
|
|
ei mõiu hästi. |
ElsaWin lubab vedada õhutamiseks toite otse paagipumba kaitsmele, siis on see pidevalt taga. See on vajalik siis kui paagis on vähe kütet ja see
"kauss" võib seal kuivale jääda. Autodel, millel paagipump lööb kütuse kapoti alla, piisabki õhutamiseks selle toite vedamisest.
Aga huvitaks ennastki, et mis nende pumbaajudega siis juhtub. Kas mingid elektroonika-komponendid põlevad maha või on probleem ainult mingites
külmjoodetes. See info on salastatud vist
|
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 15:04
|
|
|
ei mõiu hästi. |
ElsaWin lubab vedada õhutamiseks toite otse paagipumba kaitsmele, siis on see pidevalt taga. See on vajalik siis kui paagis on vähe kütet ja see
"kauss" võib seal kuivale jääda. Autodel, millel paagipump lööb kütuse kapoti alla, piisabki õhutamiseks selle toite vedamisest.
Aga huvitaks ennastki, et mis nende pumbaajudega siis juhtub. Kas mingid elektroonika-komponendid põlevad maha või on probleem ainult mingites
külmjoodetes. See info on salastatud vist |
No jah kui paak on tühi, siis on mõtekas panna see paagis olev pump tööle. 2.5 diislil peaks see süsteem kõik olema kõrgsurvepumbas või ma eksin.
|
|
|
audipoiss
huviline
Registreerunud 25.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.01.14 15:35
|
|
|
Seal on üks väike trants mis kehva jahutuse puhul maha põleb. Kui omal vahetasin seda siis algu ei liiminud transi ajukülge kinni ja nii ta uuesti
läbi kärssas.
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
|
Tautz
huviline
Registreerunud 25.11.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.01.14 19:46
|
|
|
Nonii nüüd siis uued probleemid. Kõrgsurvepumba aju oli surnud, ei hakkand seda remontima. Sain uue aju ja paigaldasin selle, aga sellega ka käima ei
lähe.
Arvuti näitab vigu mida ei saa kustutada.
01318 - Control Module for Injection Pump (J399)
37-10 - Faulty - Intermittent
00546 - Data wiring faulty
35-10 - - - Intermittent
01376 - Engine Speed Signal for Injection Pump
37-10 - Faulty - Intermittent
Kas mul oleks nüüd vaja auto ja pumba aju kokku viia?
|
|
|
Teeta6
huviline
Registreerunud 14.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.01.14 17:52
|
|
|
Mul oli Analoogne viga aga teise autoga hoopis. Ei läinud enam käima peale filtri vahetamist. Mul aitas peale poolt päeva jamamist filter ennem
kütust täis valada.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |