Lehekülgi: 1 2 |
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 11.02.18 10:03
|
|
|
2 aastat muidugi pole veel aku puhul mingi näitaja ka, veel vähem see mida seal testis uute akude puhul mõõdeti, poest välja tulles on nad muidugi
üsna samas seisukorras.
Ise kasutasin Hankook akut 8 aastat. Nüüd on Bosch, eks aastate pärast näeb võrdlust.
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
|
rainz66
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 29.10.17
Kasutaja on eemal
Auto: Q7,330D,Passat B5,5
|
postitati 11.02.18 18:37
|
|
|
bosch oli mingi 120 euri ja täpselt samade andmetega AD sain 80 euriga! Vahe 40 euri! Ok,sai vähe üle pakutud kuid umbes 30- 40 prossa tuleb vahe ikka
ja kui ikkagi akudel üks sisu siis milles probleem! Kuigi jah,olen ka uue hea bosch aku poodi tagasi viinud sest kolmandal päeval enam bemmi
bensuvõrri ringi ei ajanud! Tulevikus olen enda jaoks YUASA välja valinud! Aku peab ikkagi olema võimalikult hea!
|
|
|
rendoqoz
huviline
Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.18 19:48
|
|
|
Lisan omapoolse kasutuskogemuse.
Kui mu mälu mind ei peta, siis ostsin 2012 aasta lõpus Exide Premium aku. Mäletan veel, et peale sünnipäeva (pool piduses meeleolus) Handymanist
ostetud. See selleks.
Ühesõnaga 6-s aasta jookseb ja selle aja jooksul on sellega sõidetud ~140t KM. Kaks korda on aku täiesti tühjaks saanud (jaanipäeva aegu, ööläbi
muusikat kuulates või miskit taolist). Autos on üsna korralik muusikavarustus, korralik subwoofer (mis sõites alati sees on). Muus osas suuremaid
elektrilisi lisasid ei ole.
Ise olen üsna imestunud, et niigi hästi on vastu pidanud. Ei taha küll ära sõnuda, aga 2x tühjaks lasta on akule üsna suur piin. Ise olen soovitanud
ja soovitan ka edaspidi Exide (Premium klassi). Igasugu odavklassi eksemplare proovida ei raatsi, sest aku ostetakse ikka aastateks. Ja on seda tehes
mõtet 30-40 eur kokku hoida.
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.02.18 20:03
|
|
|
1. Sealt kust selle AD saab 80€ saab Bosch-i 100€.
2. Kui aku peab hea olema siis miks säästumudeleid ja premium-tootjate säästuseeriaid vaatad?
YUASA akud on säästumarketist nagu kõik asiaadid toyota-kia-honda...
Bosch akud on väga head, aga nende turustust saadab laosüsteem, mis on puudulik. Akud vajavad regulaarset kontrolli ja vastavat lao-järellaadimist.
Bosch pakendab akud kartongi ja hoiab laos kuni klient tekib. Sellisel kujul on akud juba laos vahel alalaetud ning sellest tulenevalt happeakud
sulfatiseerunud ehk riknenud ja klient saab nn DOA. Sellest tulenevalt on tark aku testida juba müüja juures laual seistes või vähemalt enne autole
installi. See eeldab muidugi piisavalt tarka testrit, sest pelgalt pinge mõõtmisega ei ole võimalik hinnangut anda.
Vartal on selles mõttes tehniliselt läbimõeldud turustuskanal. Kui on muidugi. Kui müügiahel läheb pikaks siis tekib ka vigu.
Selles mõttes võib osta ükskõik millise tootja aku, mis on laos väärkoheldud. Aku tootmise kuupäev on selles mõttes ka üks oluline indikaator.
Tsitaat: | Algselt postitas: rainz66
bosch oli mingi 120 euri ja täpselt samade andmetega AD sain 80 euriga! Vahe 40 euri! Ok,sai vähe üle pakutud kuid umbes 30- 40 prossa tuleb vahe ikka
ja kui ikkagi akudel üks sisu siis milles probleem! Kuigi jah,olen ka uue hea bosch aku poodi tagasi viinud sest kolmandal päeval enam bemmi
bensuvõrri ringi ei ajanud! Tulevikus olen enda jaoks YUASA välja valinud! Aku peab ikkagi olema võimalikult hea! |
|
|
|
|
rainz66
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 29.10.17
Kasutaja on eemal
Auto: Q7,330D,Passat B5,5
|
postitati 12.02.18 15:38
|
|
|
ma ei tea kuidas eestis kuid olen lugenud inglaste vw foorumist et yuasa-t peetakes ikkagi üheks parematest akudest! Iga akutootjal esineb
praaki-lihtsalt nii on! Ainuke probleem mis yuasa aku kahjuks räägib on see et tal pole BEM koodi! Aga saab ka ilma selleta kodeerida!
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.02.18 16:05
|
|
|
Kui on VW "säästuauto" siis ongi optimeeritud ehk säästukooslus. Pealegi UK-s ja lõuna pool saadaksegi ilmastikutingimuste najal juba säästutada.
Eestis on talved ja energiat kulub sõna otseses mõttes rohkem - seetõttu ei ole ka akutootjate premium-brändide säästumudelid energiamahukate
sõidukite osas tõsise talvega regioonidele.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 12.02.18 18:51
|
|
|
Ise ostsin 61 Ah 600 A BOSCH S5 hinnaga 77,7 eur. Mis maksaks samaväärne AD (ja C4 istme alla ikka 175 kõrgusega)?
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
|
80quattro
klubiliige
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B9 Allroad quattro; Audi Q3; Audi 100 C3
|
postitati 28.02.18 08:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 80quattro
Külmad siis käes ja õige aeg akut vahetada: Audi originaalosad ja akukampaania
Mis määrab ära aga käivitusakuna kasutava plii-kaltsiumaku kvaliteedi? Suures osas määrab aku kestvuse ja muud näitajad ära plii sisaldus. Plii
sisaldus on aga lihtsalt mõõdetav kaalumise teel. Mida suurem on plii sisaldus seda raskem on aku.
Täiendamaks kirjeldatud müügiargumente, sai kaalutud ära järgnevad akud:
Audi originaal (tootja Varta): 000915105DL AUTOAKU 110AH/520A 29 kg
Vastavalt samas mõõdus ja andmetes järelturu asendus:
Varta 610402092 SILVER I1 110AH 920A 393x175x190mm 25 kg
Seega ei saa võtta automaatselt, et järelturu toode ja originaal on samaväärsed |
Lisaks on koos paigaldusega Audi teeninduspartneri juures Audi originaalakudel 3-aastane garantii
Toomas
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |