Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Soovitage häid h7 pirne. (Vastuseid: 42 | Vaatamisi: 9098)
Erksolen
huviline

Registreerunud 19.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B5 1.8TQ

postitati 16.12.12 14:22 Tsiteeri

Ma just seda mõtlengi, kuna tellisin just uhiuued Valeo FL tuled siis oleks kahju need aastaga maha kanda, sest pirinid liiga võimasad ja reflektorid peetis vms.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Urmo14
huviline

Registreerunud 05.07.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 c6 S-line 3.0 tdi Q

postitati 16.12.12 14:40 Tsiteeri

Pirni eluiga pidi see ka pikendama, et kui auto kohapeal pikemalt seisab, siis ei tasu pool-või täistulesid põlema jätta, kuna klaas ei jahuta pirni ja kõrbevad kiiremini läbi.
(Ei ole testinud ja ei tea kas vastab tõele aga loogiliselt mõeldes peaks nii olema)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 16.12.12 16:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Erksolen
Mina sooviksin aga teada kas see Nightbraker + reflektroile ja luubile ei tee liiga? Kuna rohkem valgust halogeeni puhul tähendab ju suuremad töötemperatuuri, parandage kui eksin aga see oleks minu küsimus teil targematele.

Tervitades, Erks.

Ma ei usu, et temperatuur väga kardinaalselt erineb, sest me räägime ikkagi ~10-15% paremast valgusest ja samadest W'dest, lihtsalt asi on viidud viimase piirini. Ärme räägime nendest pirnidest, mida siin teemas eespool lugeda saab, et 85W jne. Lisaks, kui tegemist on originaalosadega, siis ma ei pabistaks, kui mingi läti tuuning, siis tasuks vist juba tavapirnidega ettevaatlik olla :D.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 16.12.12 17:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps

Ma ei usu, et temperatuur väga kardinaalselt erineb, sest me räägime ikkagi ~10-15% paremast valgusest ja samadest W'dest, lihtsalt asi on viidud viimase piirini. Ärme räägime nendest pirnidest, mida siin teemas eespool lugeda saab, et 85W jne. Lisaks, kui tegemist on originaalosadega, siis ma ei pabistaks, kui mingi läti tuuning, siis tasuks vist juba tavapirnidega ettevaatlik olla :D.

Täpselt. Kuna originaalis ka tegu 55w siis pole viga midagi. Naabrimees pani muidu ka kunagi audi a6-le 90wpirnid ja läks üldse põlema :D
Auto poest saab ju alati küsida. Night braker plusid küll midagi perse ei keera. See ju sama kui vaatad poes ringi, pooltel peal +50 või +70%. Minu arvates tegu ikkagi same **** ga seni kuni vatid samad :)

Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Erksolen
huviline

Registreerunud 19.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B5 1.8TQ

postitati 16.12.12 20:44 Tsiteeri

Aitähh, ei sisse lähevad siis H7 ja 55w nightbraker plussid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 18.12.12 11:19 Tsiteeri

Vot mina aru ei saa, miks neid Osram Nightbraker plusse nii kiidetakse...
Varem oli mul Audi 80 B4 tavaliste H4 reflektoritega (Boschid). Enne pirnide vahetust vahetasin tulede klaasid uute (Hella) klaaside vastu ja reflektorid said seest puhtaks tehtud ja peegeldasid ilusti, tuhmunud polnud kusagilt. Seega võiks öelda, et tuled ise olid ideaalses korras. Seal sees olid ostes mingised tundmatud 55/100 halogeenid. Klaaside vahetamise käigus märkasingi, et ebaseaduslikud pirnid ees ja siis saigi otsustatud, et paneks seaduslikud ja palju kiidetud Nightbraker plussid. Ostsin siis need kiidetud Osram Nightbraker plussid sinna sisse... Kaugtuli muutus samahästi kui olematuks võrreldes varasemaga (seda seletab võimsuse vahe 60W vs varasem 100W, seega siin ei saa midagi võrrelda). Lähituli ei näidanud ka enam nii hästi kui varem (ometigi oli see sees olnud tundmatu pirn 55W ja nightbraker samuti 55W. Kuna mulle meeldis Nightbrakerite kergelt sinakas valgus rohkem, siis jätsin need ette ikkagi. Tagantjärgi võin veel lisada, et minumeelest olid sinna vahele veel lisatud ka releed, sest tulede kangi juurest juhtmeid harutama hakates jooksis sinna suhteliselt jäme (oluliselt jämedam kui muud ümbritsevad juhtmed) toite juhe ja 2 releed ühendatud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.12 11:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: R-I-X
Vot mina aru ei saa, miks neid Osram Nightbraker plusse nii kiidetakse...
Varem oli mul Audi 80 B4 tavaliste H4 reflektoritega (Boschid). Enne pirnide vahetust vahetasin tulede klaasid uute (Hella) klaaside vastu ja reflektorid said seest puhtaks tehtud ja peegeldasid ilusti, tuhmunud polnud kusagilt. Seega võiks öelda, et tuled ise olid ideaalses korras. Seal sees olid ostes mingised tundmatud 55/100 halogeenid. Klaaside vahetamise käigus märkasingi, et ebaseaduslikud pirnid ees ja siis saigi otsustatud, et paneks seaduslikud ja palju kiidetud Nightbraker plussid. Ostsin siis need kiidetud Osram Nightbraker plussid sinna sisse... Kaugtuli muutus samahästi kui olematuks võrreldes varasemaga (seda seletab võimsuse vahe 60W vs varasem 100W, seega siin ei saa midagi võrrelda). Lähituli ei näidanud ka enam nii hästi kui varem (ometigi oli see sees olnud tundmatu pirn 55W ja nightbraker samuti 55W. Kuna mulle meeldis Nightbrakerite kergelt sinakas valgus rohkem, siis jätsin need ette ikkagi. Tagantjärgi võin veel lisada, et minumeelest olid sinna vahele veel lisatud ka releed, sest tulede kangi juurest juhtmeid harutama hakates jooksis sinna suhteliselt jäme (oluliselt jämedam kui muud ümbritsevad juhtmed) toite juhe ja 2 releed ühendatud.

Ma ei saa aru mis mõtte üldse nendel 55w pirnidel on??? Mina paneks 4 hellat katusele ja 2 tki ette, siis oleks ju igati norm? Vb mingid vilkuvad led-id veel külgedele lisada?

Life is tough.
Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.12 12:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: real-illusion
Ma ei saa aru mis mõtte üldse nendel 55w pirnidel on??? Mina paneks 4 hellat katusele ja 2 tki ette, siis oleks ju igati norm? Vb mingid vilkuvad led-id veel külgedele lisada?

Ma mitte ei tahtnud öelda, et peaks panema mingid ebaseaduslikud ja võimsamad pirnid ette või mingeid vilkuvaid pedemajakaid aretama kuhugi. Aga lihtsalt mingid suvalised noname 55w halogeenid (ei ole mingi xenon look ega extra light vms) tundusid ka paremad, kui need Nightbreaker plussid. Kuigi ootasin just vastupidist tulemust, et kiidetud pirnidega ikka tulemus paraneks võrdluses noname pirnidega. Ja seda pean silmas lähitule osas (kaugtule osa ei saa võrrelda, sest sellel noname-l oli võimsust 40W rohkem, kui ette nähtud). Ka üks põhjuseid, miks ikkagi hiljem jäin nende Nightbreaker plusside juurde oli see, et siiski kasutada seaduslikke lahendusi ja mitte kaasliiklejaid pimestada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.12 13:00 Tsiteeri

Minul näiteks bmw e36 peal nightbraker plus-id ei näidanud midagi. Ajasin ka kopra alla ja märkasin teda vb 5 m enne õhtul. Samas meil peres veel audi 100 ja tal night braker plusid just pandud ja nähtavus parem kui mu c6-l. Siuke asi paneb täitsa mõtlema. Enda c6-l tuled poleeritud ja ka uued xenonid sees...

Life is tough.
jass
huviline

Registreerunud 24.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B6 1,8TQ & A6 2,8 & BMW 525

postitati 18.12.12 13:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: R-I-X
Aga lihtsalt mingid suvalised noname 55w halogeenid (ei ole mingi xenon look ega extra light vms) tundusid ka paremad, kui need Nightbreaker plussid. Kuigi ootasin just vastupidist tulemust

Sama siin. Vahetasin odavad Philips Premium pirnid Osram Nightbreaker + vastu. Vahe pea olematu, pigem oli Philips heledam.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 18.12.12 13:47 Tsiteeri

H7 pirnidest julgeks soovitada ka NB Plus pirne. Hetkel omal masinal sees, tunduvad olevat paremad kui tavalised NB pirnid. Võibolla on asi minus, kuid jäi nagu meelde, et NB tuli oli valge, kuid NB+ on natukene kollamakama varjundiga siiski.
Tavaline NB põles mul aastaga läbi. Teine sats samat tüüpi autol (H4 pirn oli siis), aasta ja ühe kuuga. Teine tule pool täpselt nädal aega hiljem läbi. Praegu NB+ ei oska kommenteerida, kuna ei ole veel päris aastat minu meelest täis.

Samas on udukates see Cool Blue pirn sees ja kui panna B5-l udukad ja lähikad korraga põlema (tuled ühes korpuses), siis tule tooni vaadates vahet ei märka ning ei märka ka vahet valgustoonis maas. Ja kui panna põlema ainult udukad Cool Blue pirnide näol, siis ma küll ei ütleks, et need oleksid ilusad valged või xenonite (4300K) valguse tooni, pigem ikka sellised kollakad kergelt. Samas kui löön samas tule korpuses põlema 4300K xenoni, siis nii NB+ kui cool blue on kollased selle kõrval, kuid siiski mitte nii kollased kui tavapirnid.
Samas, NB+ pirnide valgustatuse kohta teel ei oska ma midagi eriti öelda. Valge, aga võiks olla valgem. Maanteel tundub olevat vihu pikkus ok, kuid linnas tundub olevat natukene lühike. Aga samas linnas on petjaks tänavavalgustus, teiste autode tuled jne. Samas kui panna vahelduseks sisse jällegi tava tanklapirn pärast NB+ kasutamist, siis nood tunduvad küll suht küünlad olevat- ei ole ei vihu pikkust ja lisaks väga kollase valgusega.
Miskipärast mu hea tuttav tuttav kasutab aastaid H4 pirnide näol Philips X-treme vision pirne, mida vahetab pidevalt kuskil kolmveerand aasta jooksul.

Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.12 14:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anduke88
...B5-l udukad ja lähikad korraga põlema (tuled ühes korpuses)...Samas kui löön samas tule korpuses põlema 4300K xenoni...

Ole hea räägi mulle, kas selle reflektori sees xenon jääb normaalselt näitama? A la sõites seina juurde ja lähituled põlema pannes moodustub seinale selge lõikepiiriga valgusvihk (mis teoorias ei tohiks vastu tulevaid autosid pimestada) või hajub valgus laiali igas suunas ja puudub selge lõike piir?

anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 18.12.12 14:45 Tsiteeri

Xenon on antud juhul kaugtules, H7. Või kui täpsemalt, siis sellel autol täpsemalt: kaug-H7 xen.; lähi H7 NB+; udu H1 Cool Blue.
Lähituledesse ei ole sõitmiseks sisse pannud, kuna see ei oleks niimoodi nõuetekohane ning lisaks ei meeldiks vastutulijatele. Kuigi korra proovisin Xenonit siseruumis sisse panna lähituledesse. Seinale lastes oli ära lõigatav osa ilus, kuid mina ütleks, et ei olnud just kõige selgem, nii nagu on tavalise pirniga. Täppe ei näinud, värvus ka ei muutnunud. Selles suhtes oli nagu korras. Aga kui vaatasid ise tule poole (nö jalakäija rollis), no küll säras ebameeldivalt eredalt ja autojuhi kõrguselt oli tõesti liiga hele ja häiriv. Lastes tulesid allapoole, läks asi paremaks, kuid isiklikult mind jäi asi siiski häirima. Seetõttu saigi Xenonist lähitules loobutud.
Samas alles paar nädalat tagasi sai sõber omale H1 Xenonid. Läksid hetkel ajutiselt BMW reflektor tuledesse. Imekombel ei pimesta vastutulijat (vb asi selles, et tuli lihtsalt madalal). Kuna tal reflektorid on uued ja ka klaasid ees, siis imelik oli see, et valgus oli triibuline ja ebaühtlane. Proovides paremat pirni sisse oli asi hea. Niiet paljugi võib olla xenon kitis ja pirnis kinni. Kuigi seina peale lastes oli sama nagu minul, et oli ilus lõige, kuid minu meelest, mitte kõige selgema servaga. Muidugi kui tal lõpuks tellitud varuosa tuleb, tõstab ta xenoni ringi luubiga lähitulesse-senikaua sõidab reflektrorvariandiga ringi.

Kaugtuledes valgus on super. Musti kohti ei ole, triipe ei ole, ei teel ega seinal. Kogu ala on valgustatud ühtlaselt ja korralikult. Ja pimedas tee valgustus-oi jah :P Vahepeal panin kaugtuledesse tavalise tanklapirni tagasi-õudne-valgus teel kollane ja eristatav vihk (no nö valge osa teel) oli väga lühike ja tunne oli, nagu sõidaks küünlavalgel. Kusjuures halogeen vs xenon pirn samas tules, xenon ei sega teisi. Kaugtulede vahetamine toimub täpselt samal ajal nagu muidu. Ainukese miinusena on hetkene pikem soojenemisaeg (kui tuled üldse esimest korda põlema panna). Kuid plusspoolelt on tee väga valge ja kõik on näha.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.12 16:06 Tsiteeri

Pigem öelge mulle, kust ma saan neid häid noname pirne soetada ja ma ei kobise enam siin teemas üldse :). Minu viimased lihtsamate tavapirnide soetused ei jää aastate tagusesse aega vaid suisa lähikuudesse. Ei saa nagu seda vahet kah olla, et ka noname läheb järjest paremaks. Tanklatest on muudele liikuritele igasugu jama kätte juhtunud, küll Osramit ja Philipsit. Päris ladu24 taolisest kohast 1.55 euri eest pole komplekti tellima hakanud :).
PS! Mul on põhimõtteliselt savi, mis pirni proovida, sest kõigi isendite peale kokku kasutan nii h1, h4 kui ka h7 pirne :). H3 oli vist äkki ainus, mida hetkel pole - või lihtsalt ei mäleta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 18.12.12 16:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anduke88
Xenon on antud juhul kaugtules, H7. Või kui täpsemalt, siis sellel autol täpsemalt: kaug-H7 xen.; lähi H7 NB+; udu H1 Cool Blue.
Lähituledesse ei ole sõitmiseks sisse pannud, kuna see ei oleks niimoodi nõuetekohane ning lisaks ei meeldiks vastutulijatele. Kuigi korra proovisin Xenonit siseruumis sisse panna lähituledesse.

Kui sa veel ei tea, siis agaramate tegelaste käest saad kohe erakorralise ülevaatuse, kui täistulel puudub vastav märge ja kasutad xenone.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 18.12.12 17:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Pigem öelge mulle, kust ma saan neid häid noname pirne soetada ja ma ei kobise enam siin teemas üldse :). Minu viimased lihtsamate tavapirnide soetused ei jää aastate tagusesse aega vaid suisa lähikuudesse. Ei saa nagu seda vahet kah olla, et ka noname läheb järjest paremaks. Tanklatest on muudele liikuritele igasugu jama kätte juhtunud, küll Osramit ja Philipsit. Päris ladu24 taolisest kohast 1.55 euri eest pole komplekti tellima hakanud :).
PS! Mul on põhimõtteliselt savi, mis pirni proovida, sest kõigi isendite peale kokku kasutan nii h1, h4 kui ka h7 pirne :). H3 oli vist äkki ainus, mida hetkel pole - või lihtsalt ei mäleta.

Viimase aasta jooksul nt. mina olen kasutanud Automaailmas müüdavat Lifetime pirne ja on kestnud imekombel kauem, kui nt. Allride toodang. 2- kuud peaks vist veel olema, siis saab aastake täis vahetusest.
Valguse kohalt ma niiväga ei nurise, kuna märja pinnasega ei näita suurem osa enivei muhvigi (v.a xenon) ja neid Osram ja Philips pole nende vastupidavuse töttu plaaninud soetada.
Ka pakub AM Dumlop toodangut, kuid visuaalsel vaatlusel tundub nende pirnide höögtraat peenem olema, mis kahandab vastupidavust.
Kui ikka juba töesti enam söita ei näe, siis kas uued tuled ja klaasid vöi lisatuled + silmaarst :) .

Vorsprung durch Drehmoment !
sutik
huviline

Registreerunud 07.12.12
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.12 19:39 Tsiteeri

Said autole NB+id sisse, vanad pirnid olid mingid 55w philipsid. Esma mulje on päris hea, sest valgustavuse vahe on ikka päris suur NB+ide kasuks, iseasi on see kui kaua nad kestavad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.12.14 23:35 Tsiteeri

Palju vett jälle merre voolanud, aga ei saa üle ega ümber sellest nõks paremate, aga legaalsete lambikeste teemast. Sai siis jälle ühel liikuril käsi kuradikesele antud ja pisut vahetuse käigus jälle katsetatud.
Nimelt masinal lähituli H7 ja kaug H1. Kuigi garaazhis vedelevad ka samale isendile xenon'id kõige tuledega, siis ei jätnud seniks kuniks süda rahule ja pidin ikka ära asjad vahetama ja ka nendes tuledes. Kui enamus masinatel olen piirdunud ainult lähitulede parandamisega (h4 välja arvatud), siis sellele isendile sai terve "jooks" osram nightbraker unlimited isendeid külge keeratud.
Esimesed asjad ikka enne, nimelt sai kontrollitud, kui palju generaator üldse välja annab, et raha kohe tuulde ei lendaks ja laadimispingeks sain stabiilse 13,7-13,8V. Masinal olid enne kasutusel täiesti tavalised Narva H7 ja H1. Mis valgustatust puudutab, siis julge 20% valgust sai juurde küll just tänu valge tasakaalule ja ka kaugtules on asi väga positiivse tulemusega. Ehk siis selle ~40€ eest on asja küll ja rohkem.

Räägiks nüüd aga ka natuke mittepositiivsest poolest, mis kogu selle maratoni käigus sai kogetud ja see pole kahjuks esimene kord.
Sai siis korjatud igasugu varud kokku ja katsetama hakatud. Kokku siis 4 erinevat H7't, millest üks oli samuti mingist komplektist üle jäänud üksik philipsi "vinge" asi. Masin sai paigutatud nii, et valgusvihk sai seinale. Tuledereduktor 0 asendisse, paberteip seinale vana elemendi valgusvihu järgi ja elemente vahetama. Kui nüüd kõik 4 erinevat ja see üks, mis siis masinal sees teisel pool oli, näitasid seinal paberteibist jutile 25m kauguselt +-3cm üles või alla, siis Osramid näitasid üks ~40cm üles ja teine ~10cm allapoole jutti. Kontrollitud sai korralikult, et asjad alati õigesti pesas istuks ja sai sügatud ka ise pisut silmi, et no pole kurat jälle võimalik - aga kahjuks oli. Paigast ise mitte midagi ära ei liigutanud, kuna vabastasin elemendi klambri ja eemaldasin reflektorist lambi nii, et juhe oli veel küljes - nii polnud võimalik reflektoreid ära liigutada juhet kõigepealt küljest kakkudes. Sai ka mitmeid kordi veel kindluse mõttes lampe vahetatud ja ka teise poole lampi ringi tõstetud ja no nagu valatud see +-3cm ainult.
Lõpuks saigi siis regulaatorid tulede endi küljes ikka väga nihu ära keeratud, et valgusvihk nende uute ja headega ikka õige oleks.
Nii, et kui keegi arvab, et võtab uue asja pakist, keerab masinale ette ja kõik ongi korras, siis kahjuks enda praktika näitab igati vastupidist ja just Osrami NB'dega ja nii H7 kui H4'dega teistel masinatel, millel neid sai vahetatud mitmel ja mitmeid kordi läbi aegade. Philipsi bluevisionitega sai sama kunagi kogetud, aga kuna nende eluiga oli mitmel korral kuidagi liiga lühike, siis loobusin raha raiskamisest.

Edu teistele katsetajatele samuti :).

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.1% - SQL: 67.9%]