Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: A6 2.5tdi poomine ja tahmamine seotud? (Vastuseid: 50 | Vaatamisi: 8336)
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 04.04.12 21:15 Tsiteeri

Et siis ca 10 km sõidad päevas ja soetasid 2.5tdi ?

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5

postitati 04.04.12 21:20 Tsiteeri

Tuleb nii välja. Sellessuhtes, et see on nö talvereźiim. Kevadest sügiseni on sõite rohkem. Ma ei saanud su lausele vist pihta, mis selles halba on?

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 04.04.12 21:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Sven_k
Tuleb nii välja. Sellessuhtes, et see on nö talvereźiim. Kevadest sügiseni on sõite rohkem. Ma ei saanud su lausele vist pihta, mis selles halba on?

Tasuvus.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.12 21:32 Tsiteeri

Nagu ma aru saan, siis pole see mootor nii lühikeste sõitude jaoks eriti odavam(kui mitte kallim??) Mis oleks siis parem soovitus olnud? Ise mõtlesin autot valides sellele, et kui võimalik siis diisel või 1.8T, kuid kuna 1.8T ja 1.9tdi üsna haruldased turul, siis sai otsustatud sellise masina kasuks. Kui ma midagi valesti mõistsin, siis oleks teretulnud "tasuvuse" mõiste lahtiseletamine.(Kütusekulu?Hoolduskulud?See, et suuremosa foorumi kasutajatest eelistab 2.8Q?)

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 05.04.12 04:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui ma midagi valesti mõistsin, siis oleks teretulnud "tasuvuse" mõiste lahtiseletamine.(Kütusekulu?Hoolduskulud?See, et suuremosa foorumi kasutajatest eelistab 2.8Q?)

Sa ju ise kirjeldasid seda tasuvust.
"Ilusa" ökotamise tulemusel tuleb nüüd remontida, kas tasus siis ära see.

Ja kui ~200-300 raha on liiga suur number remondile, siis odavam oleks vist takso/ühistransport, selle 10 km läbimiseks.

Audi varuosad, http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=181792 Autode ost/müük, hooldus ja remont Haapsalus, JanekCars OÜ
Best ET 12.08 :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.12 06:24 Tsiteeri

Noselge, aga saage palun aru et see 10km on talvel. Kevadest sügiseni on seda ikka rohkem. Eelmine sügis nt oli päeva keskmine pisut alla saja. Selle remondiga ongi selline asi, et hetkel viimase paari nädalaga on tehtud remonti kusagil 500 eest. Raha mul puuotsas ei kasva ning sellepeale võttiski korra ohkama. Samas usun, et kui nüüd sellegi korda saan, siis tuleb ka muretuid kilomeetrid omajagu. See auto oli minu valik ja ise olen taga rahul. Jätame nüüd OT ja tänasest üritan autot pitsitada pisut.Kui ta peaks ka kapotialt tossama hakkama, siis üritan ka selle koha tuvastada.

Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.12 06:53 Tsiteeri

Samas tahtsin küsida, et on ju ka kindlasti teisi võimalusi peale selle, et väljalase umbes? Et ehk oskate soovitada mida veel nö koduste vahenditega üle saaks kontrollida?

Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.12 14:50 Tsiteeri

Heleda tossu teke kapotiall oli tingitud kõvasti paarutades karteri vahelt pisut pritsinud õlist, mis sattus kuuma väljalaste peale ning haises siis. Vahetatud sai õhufilter ning must toss asendus heledamaga ja vb ka vähenes pisut. Sai siis üsna nobedasti hagu antud masinale, kuid seda peamiselt enne filtri kontrolli. Pärast vahetust oli ainult väike ring võimalik teha ning kedagi pimedusse ei matnud. Oskab keegi Tartus nimetada kohta kus CO-d kontrollida saab ja mis see eurodes teeks?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 05.04.12 16:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Heleda tossu teke kapotiall oli tingitud kõvasti paarutades karteri vahelt pisut pritsinud õlist, mis sattus kuuma väljalaste peale ning haises siis. Vahetatud sai õhufilter ning must toss asendus heledamaga ja vb ka vähenes pisut. Sai siis üsna nobedasti hagu antud masinale, kuid seda peamiselt enne filtri kontrolli. Pärast vahetust oli ainult väike ring võimalik teha ning kedagi pimedusse ei matnud. Oskab keegi Tartus nimetada kohta kus CO-d kontrollida saab ja mis see eurodes teeks?

Diislil kontrollitakse tahma sisaldust mitte co d. Suva ülevaatuspunktis saad seda teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 05.04.12 20:23 Tsiteeri

Kuidas V6'l kütusekogust muudetakse?

Väljalaske ummistumist ma eriti ei usu, V6'el nii jäme väljalase kogu ulatuses, et ma ei kujuta ette mis selleks tegema peaks, et seda tahmaga sel määral täita, et mootor seetõttu pöördesse ei jaksaks minna, ehk masuuti kütusena kasutama?! Alati kõigepealt jäävad kinni turbo liikuvad osad...
Kirjeldatud-joonistatud EGR' i pildid on koledad jh, kuid EGR käib maha ju lihtsalt, puhastamine pole ka eriline probleem... Samuti kontrollimine või vajadusel sulgemine.

Missugused veateated mootoril on?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.12 20:33 Tsiteeri

Selge, automees6, võtan teatavaks.
Kompuutrit autotaha pannud pole. Pöördesse muidu läheb, kuid vahel harva poob. Täna nt gaasi andes hetkeks poos ja siis kohe läks edasi. EGR puhastamise leian ilmselt foorumist. Ja kui ei leia, eks siis annan teada, tänud :)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.12 23:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Selge, automees6, võtan teatavaks.
Kompuutrit autotaha pannud pole. Pöördesse muidu läheb, kuid vahel harva poob. Täna nt gaasi andes hetkeks poos ja siis kohe läks edasi. EGR puhastamise leian ilmselt foorumist. Ja kui ei leia, eks siis annan teada, tänud :)

Sellegipoolest tasub alustada vigade lugemisest, alles veendudes, et mingeid vigu pole, tasub hakata oletusi tegema...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 07.04.12 17:09 Tsiteeri

Täna sai üle pika aja pikem sõit maanteel tehtud ja ka linnas viimastel päevadel lõõre puhastatud. Tänase testi käigus oli hall toss ja vahepeal harva hüppas paar törtsu tumedamat ka sisse, kuid üldiselt tossu tuli üsna palju, kuid mitte musta. Kui kontrollitakse tahmasisaldust diislitel, kas siis ainult see loeb, kas tahmab. ja tossata võib niipalju kui tahes, peaasi et tahmasisaldus normidesse jääb? Proovikäigus paar korda gaasi pressitud ja 1 kord ikkagi jäi pidama 3100 pöörde juures...

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 07.04.12 17:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Täna sai üle pika aja pikem sõit maanteel tehtud ja ka linnas viimastel päevadel lõõre puhastatud. Tänase testi käigus oli hall toss ja vahepeal harva hüppas paar törtsu tumedamat ka sisse, kuid üldiselt tossu tuli üsna palju, kuid mitte musta. Kui kontrollitakse tahmasisaldust diislitel, kas siis ainult see loeb, kas tahmab. ja tossata võib niipalju kui tahes, peaasi et tahmasisaldus normidesse jääb? Proovikäigus paar korda gaasi pressitud ja 1 kord ikkagi jäi pidama 3100 pöörde juures...

Tuleb auto remonti viia egas sel muud lahendust ei ole. Kas mingi rõhuviga või leke. Või lihtsalt nukad nii läbi et osa silindreid ei tööta enam normaalselt. Õhulugeja võib ka must olla kui filter hullult must oli.

Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 07.04.12 17:53 Tsiteeri

Nukkasid ei usu, kuna need on mõnikümmend tuhat tagasi vahetatud. Kui õhulugeja peetis, siis peaks ju pöörded ka kõikuma? Seda poomist ta väga tihti ei tee kui järjest põhja anda kohapeal siis mingi viienda korraga tegi ja sõiduajal niipalju kui vajutanud olen, siis ka paari päeva jooksul korra või kaks teinud. Kas pöörded kõikuma ei peaks kui asi õhulugejas vms? Õhulugeja pidi olema kusagil sinna 100 euri kanti minuteada ja puhastamine ka ei pidavat kestvat edu tagama.

teitur
huviline

Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad C5, VAZ 2105

postitati 07.04.12 20:07 Tsiteeri

Naerma ajab kui iga vea peale tullakse kulunud nukkvõlle süüdistama:D

Mul oma masinal ka see poomise viga küljes. Andis liiga suure turborõhu veakoodi ka. Täna võtsin turbo maha ja geomeetria oli kinni tahmanud, mingis osas liikus ka aga seegi oli vaevaline. Puhastasin ära ja nüüd peaks sellega mureta olema.

Seega soovitan sul veakoodid ära lugeda ja kui annab ka ülerõhu koodi siis puhasta geomeetria ära. Kui kruvikas ja mutrivõti pole esimest korda käes siis pole selles midagi keerulist. Küll aga läheb vaja tollmõõdus kuuskantvõtit.
Kui on selle töö kohta küsimusi siis saada julgelt PS.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.04.12 20:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: teitur
Küll aga läheb vaja tollmõõdus kuuskantvõtit.

Ainus (sise)kuuskant on selle töö juures õlitoru polt, kuid see on täiesti tavalise mõõduga ju? Vähemalt minu masinal oli niiviisi.

teitur
huviline

Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad C5, VAZ 2105

postitati 07.04.12 23:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Tsitaat:
Algselt postitas: teitur
Küll aga läheb vaja tollmõõdus kuuskantvõtit.

Ainus (sise)kuuskant on selle töö juures õlitoru polt, kuid see on täiesti tavalise mõõduga ju? Vähemalt minu masinal oli niiviisi.

Rõngas kus küljes on geomeetria labad, on kinni kolme sisekuuskandiga ja need olid minu omal küll tollmõõdus.
Mõtlen siis seda paksemast metallist rõngast mis on kuuma koja küljes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.12 16:04 Tsiteeri

Selge, homme/ülehomme saan loodetavasti aega arvutitaha auto lasta panna ja siis teavitan, mis teada sain:) Loodetavasti on viga likvideeritav puhastamisega :)

Inx1
huviline

Registreerunud 23.04.12
Kasutaja on eemal

Auto: a6 2.5 v6

postitati 23.04.12 18:43 Tsiteeri

Üldiselt V6 diislil põhjustab kõri kinnipoomist vigane õhulugeja, nö tüüpviga, mille tõttu läheb avariire˛iim loosi. tüüpviga.

Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 26.04.12 20:11 Tsiteeri

Sai nüüd siis õhufilter ja õli koos õlifiltriga vahetatud ja pikemalt sõidetud ja puhastatud lõõre.Nüüd korralikult vajutades törtsatab paar tumedamat sekka aga üldiselt sinakat suitsu.Nüüd siis selline probleem, et poomist enam ei tähelda, kuid isegi madalatel käikudel sõites ja korralikult vajutades liigub tunduvalt paremini kui enne. Pärast sõitu gaasitades tossab veits, kuid asja lahendab ajutiselt selline asi:kohapeal vajutan umbes 4000 pöörde peale, natuke tossab ja kui gaasitada siis ka tossab veidi. Hoian siis umbes 4000 pöörde peal paar sekundit ja mingihetk lööks nagu midagi lahti ja pöörded lendavad ise mingi 5500 peale ehk siis põhja ja tossamine kaob nii hoides kui gaasitades. Siis teen väikese sõidu isegi madala käiguga ja "peenestades" ning seisma jäädes sama rida.Tossab kuni midagi lahti lööb eest. Ehk on kellelgi kogemusi sellega?Natuke sega tekst tuli, kuid loodetavasti saate aru :)

Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 27.04.12 19:54 Tsiteeri

Täna sai siis linnavahel mootor soojaks lastud ja paar korda korralikult kiirendatud ka. Alguses liikus nagu liikus. Siis sai kohapeal jälle puhtaks lastud ning uuesti proovitud. Masin sai justkui uue elu sisse. Teise käiguga kusagil 3000 pöörde juures käib läbi kaks jõnksu ja masin saaks justkui kolmandiku jõudu juurde ja käiku vahetades liigub palju paremini ka kolmandaga...Iga kord kiirendades samamoodi. Algul ei saa korralikult vedama, siis tuleb 1800 peal turbo taha ja 3000 peal käib 2 jõnksu ja saaks justkui teise turbo taha....Ise ehk pakuks turboklappi, mis ei taha korralikult avaneda. See minek tekib just korralikult nii kui lasta gaas põhjas. Niisama vaiksemalt lastes üle 3000 siis seda ei täheldanud.(võimalik et ei tunnetanud lihtsalt vähema gaasiga)

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 28.04.12 07:30 Tsiteeri

Aga kirjuta järjest foorumisse, kuidas sa ikka väsinud/vigadega mootorit elu eest peeneks lased, selle asemel, et veakoode kiigata, mida oleks võinud teha KOHE alguses.

Samuti on päris naljakas, et "õhufilter oli väga must". Kas sa seda autot üldse hooldad ka? Või lihtsalt sõidad nii kaua, kuni asi kokku jookseb? Huvi pärast küsin, kui sageli sa õli vahetad? :)
Kui on see teine variant, siis mis mõtet on halada üldse?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 28.04.12 07:48 Tsiteeri

Esiteks küsimus, et kus ma kirjutasin, et õhufilter oli väga must? Olen näinud igasuguseid filtreid ja väga mustade alla seda kindlasti liigitada ei saa. Auto olnud minu käes umbes 3000 km ja see oli mu esimene õlivahetus antud autoga, õli polnud samuti nii must kui kartsin. See, kui ma nädala jooksul paar korda masinat piitsutan ei ole kindlasti "vigase" mootori kottilaskmine. See aeg-ajalt piitsutamine on masina lõõrid oluliselt paremaks tõmmanud. Järgnevalt paluks siia ainult võimalikke lahendusi, mitte kellegi arvamusi, kes suudab üle rea midagi lugeda ja ise juurde mõelda ning siis elama õpetab :)
Edit:Sinu suhtumise järgi on 90% selle alateema postitustest halamine?

Sven_k
huviline

Registreerunud 10.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 28.04.12 08:07 Tsiteeri

See, et veakoode pole vaatanud, see muidugi puhtalt enda viga, kuid pole tõesti võimalust olnud seda veel teha. Seni kuni võimalus tekib, uurin, ehk on kellelgi olnud samade sümptomitega viga ning teab pakkuda, milles asi võib olla, ehk on midagi lihtsat ja ei peagi ootama võimalust veakoodide väljauurimiseks.

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 45.3% - SQL: 54.7%]