Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Mobiiltelefoni kasutamine autoroolis (Vastuseid: 81 | Vaatamisi: 8633)
NegativeExperience
huviline

Registreerunud 07.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: a4 Avant 2,5 TDI

postitati 18.03.12 10:01 Tsiteeri

Vähe sellest, et üks maksumaksja kaob, tekib ülejäänud rahvale lisa maksukoormus, kuna me peame seda invaliidi üleval pidama hakkama. Ma ei ütleks, et see oma asi päris on.

Stupidity is not a handicap!
Park elsewhere!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 18.03.12 10:10 Tsiteeri

Tsitaat:

Eks kui te kritiseerijad ise olete kord olukorras kus teil on politseid kiiresti tarvis, helistate 110 ja sealt üteldakse, et sry, resurssi pole, me praegu patrulli ei saada, ise näete, et patrullauto on tänava teises otsas ja vormistab kellelegi mobiiltelefoni kasutamise eest protokolli, eks te vist siis saate aru mida ma mõtlen...

Sellest osast saan vägagi hästi aru ja saan ka aru, et kui pole otseselt inimese elu ohus, ehk siis kui pole tapmis, vägistamis, rasket liiklusõnnetust vms, siis on raske politsei käest toetust saada. Samas on olnud negatiivseid ja positiivseid kogemusi politsei valdkonnas. Igas prefektuuris töötavad inimesed, kes ise määravad omas mõistuses mis on esimene prioriteet ja mis jääb tahaplaanile. Kes teeb õigeid otsuseid, kes valesid. Igatahes meenub aastatetagune lugu, kus mul visati pooled enda toa aknaklaasid sisse. Politsei käis kohal. Pätt oli teada reaalselt aga ei vaevutud veidigi uurima, et ma oma varakahju korvatud saaks. Ehk siis nii jäigi. See oli väike näide ja seda ei tasu nagu konti hambu võtta ja seda edasi materdada. Samas on olnud ka situatsioone, kus olen helistanud politseile ja nad on vägagi kähku kohale jõudnud ja mõistvat suhtumist üles näidanud, nii et mündil on siiski 2 poolt.

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 18.03.12 10:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: repsu007
Telefoni asjast saan veel aru aga teeb turvavöö eest trahvi no krt oma asi ju. Täpselt sama hea, et keegi hakkaks rahvale ilma paberita sital käimise eest trahvi tegema.

Oma asi küll jah, aga parem on siiski, kui ta peal on.
Üks tuttav kunagi sõitis koguaeg ilma turvavööta, lõpuks oli korralik avarii, kus hävines tema istekoht nii põhjalikult, et oleks ta vööga kinni olnud, oleks sisuliselt tükkideks. Kuna aga vöö oli lahti, lendas aknast välja ja jäi ellu (tõsi küll, raskete vigastustega)
Minul isiklikult aga, on elu jooksul olnud 3 rasket liiklusõnnetust, mainiks veel, et ühesgi pole ise süüdi olnud. Kui mul oleks ükskõik millises neist vöö lahti olnud, ei oleks hetkel siin kirjutamas, vaid päris kindalsti surnud.
Ühesõnaga jah, vahel tõesti pääsetakse tänu lahtisele vööle, kuid enamus ajast nad siiski päästavad elusid.
Ilma turvavööta ei hakka Sa mitte paberita sital käima, vaid kui hästi läheb, siis kellegi teise abiga.

Edit: Teemasse kah:
Kunagi olin ka kole sõjakas selle pärast, et ilma HF-ta telefoni kasutada ei tohi. Siis aga tegin silmad lahti ja hakkasin neid inimesi, kes kuskilt ette keerasid, tänaval uimerdasid, imelikke manöövreid tegid, punase tule alt läbi sõitsid jne... jälgima ja oh seda imet- 95% neist rääkisid telefoniga.
Ühesõnaga, tõsi ta on, et enamus inimesi tõesti on liiga häiritud telefoni hoidmisest, et adekvaatselt autot juhtida.
Ja olgem ausad, HF-ga on omalgi 10X mugavam.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Mudjamix
klubiliige

Registreerunud 29.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: TT mk2 + Q7

postitati 18.03.12 10:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jokerAudi

Ära võta isiklikult, kuid Sinu tekst oli ka nii loll jutt, kui üldse olla saab. Maksud maksudeks, kuid asjad, mis on seaduses kirja pandud, on täitmiseks kõigile. Kuidas saaks väita, et suitsuandur, helkur jms on bullshit? Nende asjade mõte on säästa SINU ja SU LÄHEDASTE elu. Kas on tõesti nii raske neid asju kanda/paigaldada? .....

Ei võtagi isiklikult aga noh mõtle nüüd ise ka järgi kuidas päästab minu elu suitsuandur, või helkurvest või sis ka helkur??? Need VÕIVAD päästa aga otseselt ei päästa need vidinad ju midagi.Kui ikka ise ei vaata ette siis pole vahet kas sul on helkurvest või mitte auto otsa sõidab oled surnud v vigane niikuinii.Ja loomulikult kasutan ma ise kaa turvavööd jne. värki aga me kõik oleme inimesed ja vahel ikka juhtub et eksitakse.Ja minu arvamus on see, et ma ei peaks ülal pidama politseid kes nurga taga seda luurabki et saaks aind selle kohutava liiklusrikkuja kätte ja trahvi kirjutada.Ja samas ei tee ta oma tööd, et karistada neid juhte keda me igapäevaselt näeme liikluses eeskirju rikkumas nii et see on ohtlik ka teistele liiklejatele.(a la suunatule kangi puudumine,pargin kuhu tahan jne.)Ehk sis ma ei ütelnud et seadust ei tule täita vaid seda et prioriteedid peaks paigas olema ikkagi.Aga lihtsam on ju nurgataga passida ja oma norm täis teha.

PS! Ja muideks olen oma autojuhi karjääri jooksul ühe korra vöö eest trahvi saanud ja korra kiiruse ületamise eest.Seda siis 8 aasta jooksul.Ma arvan et ma ei kvalifitseeru siiski sinna pidevalt rikkujate ja kirujate seltskonda.Aga eks igal inimesel ole oma mõistus ja arvamus asjadest.

Don't drink and drive. You might hit a bump and spill your beer
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 10:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Mudjamix

Ei võtagi isiklikult aga noh mõtle nüüd ise ka järgi kuidas päästab minu elu suitsuandur, või helkurvest või sis ka helkur??? Need VÕIVAD päästa aga otseselt ei päästa need vidinad ju midagi.Kui ikka ise ei vaata ette siis pole vahet kas sul on helkurvest või mitte auto otsa sõidab oled surnud v vigane niikuinii.Ja loomulikult kasutan ma ise kaa turvavööd jne. värki aga me kõik oleme inimesed ja vahel ikka juhtub et eksitakse.Ja minu arvamus on see, et ma ei peaks ülal pidama politseid kes nurga taga seda luurabki et saaks aind selle kohutava liiklusrikkuja kätte ja trahvi kirjutada.Ja samas ei tee ta oma tööd, et karistada neid juhte keda me igapäevaselt näeme liikluses eeskirju rikkumas nii et see on ohtlik ka teistele liiklejatele.(a la suunatule kangi puudumine,pargin kuhu tahan jne.)Ehk sis ma ei ütelnud et seadust ei tule täita vaid seda et prioriteedid peaks paigas olema ikkagi.Aga lihtsam on ju nurgataga passida ja oma norm täis teha.

Vot täpselt, võivad:
Helkurvest ja helkur: Oled teistele autojuhtidele paremini nähtav, annab pikema aja reageerimiseks jne...
Autojuhina peaksid piisavalt hästi teadma, kui halb on märgata pimedas tumedat kogu, eriti maanteekiirusel.
Suitsuandur: Kui rahulikult magamistoas magad, aga köögis näiteks, midagi põlema läheb, siis ei jõua Sinuni ennem mitte leek ega hääl, mille peale ärkaksid, vaid vingugaas, mis veel sügavamalt magama paneb.
Andur reageerib vingukogusele, mis ei ole inimesele veel ohtlik ja hakkab piiksuma. Piiksumise peale ärkad ja suudad veel elusalt majast väljuda. Mis siin nii arusaamatut on?

Lihtsalt mingi "Fight the power" teema?

anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 18.03.12 10:46 Tsiteeri

Väga hea teema :D:cool:

Ise kasutan uuemas aparaadis sisse ehitatud HF seadet üle BT. Vanemates siis kas HF seadet mis kõrvas, või siis telefoni ennast kuskil armatuuril hoidikus ja panen selle valjuhääldaja peale.
Ja ongi olemas. Tegelikult mõnikord siiski telefon on taskus ja tuleb kõne ja ikkagi võtad kõne vastu telefon kõrvaääres.
Ja traksid-alati igal pool peal. Va kodus garaa˛i sõites :) Uuematel hakkab auto piuksuma kui traks kinni ei ole.

OT:

Mul oleks pakkuda politseile üks väga suur ja ilgelt pappi sissetoov asi, mille eest autojuhte karistada:

märgid 361 ja 362:

Peatumis-ja parkimiskeelu märgi eiramine.

Pean ainult silmas seda märki, mitte mingeid muid lisamärke ja tahvleid selle all.
Jube hea allikas. Linnades alati pargitakse antud märkide piirkonnas.
Suurürituste ajal üle Eesti pargitakse massiliselt ja ülbelt antud märkide piirkonnas ja isegi siis, kui märgi all on lisatahvel, et auto veetakse ära. Ja samamoodi võiks trahvida haljasalal parkijaid.

Viimane toimub massiliselt. Ja miks? Sest LE ja LS ütleb, et ei tohi parkida, aga ta ei ütle seda, et mis juhtub või mis tagajärjed on siis, kui siiski pargitakse antud keelu alal.
Seal see kala ongi- ei olegi seda öeldud.
Seda kasutavadki need ülbikutest parkijad ära, sest vahet pole kui isegi pargid-keegi ei saa midagi teha.

Mul hea näide teisest linnast: parkimiskeeld ühel pool tänavast terve tänava pikkuselt. Kuna tänaval on paar ärihoonet, siis alati mingid ossid pargivad tänaval. Vähe sellest, et pargiksid õigel pool- EI, ikka ajavad autod parkimiskeeluga tänava poolele. Ma ei tea, kas seal on siis parem?
Ja jätaks mõni auto ka asfalti peale, krt, ikka muru peale. Ja kui peaks toimuma mõni suurüritus linnas-oehh jahh. Kõik kohad on autosid tänaval täis. Mõnikord on isegi oma väravaesine niimoodi kinni pargitud, et isegi jalgväravat ei anna lahti teha ega mahu ka väravast sisse. Ja siis pargitakse mõlemale poole tänavat nii, et enam 3. rida autosid ei mahu ka vahelt läbi sõitma.
Helistad võmmi-ei ole neil aega. Ei saa midagi teha.
No mida on???

Tuleks vastav seaduse parandus vastu võtta, et ala parkimiskeelu märgi piirkonnas parkivale autole tehakse trahv min 50€.
Siis saaks politsei aastaga nihukesed miljonid juba kokku aetud. See oleks alles nihukene trahvimasin. Võiks anda ka kodanikule õiguse, et kui pargitakse antud märgi piirkonnas, tee autost, märgist ja auto numbrist pilt, saada politseisse ja politsei saadab hiljem auto omanikule koos sinu tehtud pildiga trahvi koju. Nagu liikuvad kiiruskaamerad juba? Eksju ?

-e-
Tegelikult, äkki oleks AC jõudu selline seadus riigimeestele ühiselt peale suruda, et vastu võetaks? Pooldan seda ise nii autojuhina kui ka koduomanikuna, kelle maja ees tänaval on parkimiskeelu ala ja mida rikutakse massiliselt. Väga ebameeldiv on taoline ülbe parkimine ja suhtumine.

End of OT.
:)

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 18.03.12 10:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Saan aru, et politsei ei jõua alati igale poole, kuid olgem realistid, ei peagi jõudma IGALE poole (ressurss piiratud, lugege uudiseid).

Ilmselt riigimakse kenasti maksvat kodanikku see piiratud ressursi jutt väga ei huvita. Kui meil on ikka abi vaja, olgu tegu päästeameti, meditsiinipersonali või politseiteenusega, siis me sooviksime seda abi ikka saada ja olenevalt olukorrast ka kiiresti. Selline jõustruktuuri ülbitsev ja ebainimklik käitumine pole meile kellelegi vastuvõetav. Mulle meenub ka kaks blondi miilitsaprouat (nimesid ei nimeta) Tartu linnast, kes nagu kaks rahuldamatut politseikoera minu püksisääre kallal puresid. Küll näitasin tõkiskingi, autoapteeki, tulekustutit, tungrauda, mõõdeti rehvimustrit - ühesõnaga otsiti peatumise põhjust. See ülbitsemine ja lörisemine lõppes hoiatusega tolmuse numbri eest.

Aga teemasse tulles, siis telefoni käeshoidmine on minu arvates BS seadusesäte. Mina kasutan kah autos BT käed vaba süsteemi ja olgem ausad, kui sinu telefonivestlus nõuab mingisugust sügavat mõttelendu ja süvenemist, siis sa oled liikluspildis selle HF süsteemiga oluliselt ohtlikum, kui telefoni käeshoidev mölajuttu ajav autojuht, kelle masinal on juhtumisi automaatkäigukast. Niiet kogu seda temaatikat peab autojuht kaine mõistusega võtma.

PS: Nutitelefon on sisuliselt pihuarvuti ja seda võib sõiduajal käes hoida :)

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 11:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeus

Kuidas nii? Tegeled ju ikkagi kõrvalise asjaga :P

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 18.03.12 11:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Amadeus

Ametnikule vahele jäädes üritad ka seda seletama hakata?
Korravalvur vastab kindlalt, et tegu siiski telefoniga ja case closed.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 18.03.12 11:12 Tsiteeri

Ma arvan, et saan selle katse mõttest aru. Tuleb mõelda laiemalt kui ainult sellele, et neid siniseid jobusi õrritati. Kes laiemalt mõelda ei oska siis ei oska, las siis jääda. Kuid põhimõte ongi selles, et need sinised ei ole mõeldud muud tööd tegema, kui näpuga seadusi järgima ja esimesel võimalusel AINULT trahvi tegema. Kuid lihtsalt ajab närvi see, et nad on ise kõige hullemad, siis need samad seadused ei kehti. Maanteel nägin, kuidas Tartu motopolitsei võttis kinni kiiruseületaja. 20 min hiljem kihutas see sama motopolitsei minust ilma vilkuriteta mööda ülisuure kiirusega. Kui minul oli 100 (100 alas) siis see kihutas nagu seisvast postis mõõda. Julgen arvata, et minimaalne kiirus 160 km tunnis. Ehk politsei trahvib sama tegevuse eest, mida ta ise teeb, trahvib teisi. Ja neid näiteid võibki tooma jääda. Vaatake, kui palju maksumaksja raha eest ennast lõbutsevaid kõrgeid politseiametnikke on vahele jäänud erinevate raskete seadusterikkumistega. Nimesi teab igaüks kindlasti ise, samas on need telekas manitsenud ikka teisi aga ise.... ja enamus inimesi tegelikult ei teagi, mis seal politseis tegelikult toimub. Kuna on seal mõningaid tuttavaid, siis tean ja te ei usuks elus seda. Selle põhjal tekib tahtmata mõte, et seaduslikud pätid.
Seadused peavad kehtima kõigile ja võrdselt, siis saab hakata rääkima moraalist.

Ostan Vene-Tsaari münte. Pakkuda võib nii pronks, hõbe kui ka kuldmünte. Ostmine toimub valikuliselt.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 11:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
ja enamus inimesi tegelikult ei teagi, mis seal politseis tegelikult toimub. Kuna on seal mõningaid tuttavaid, siis tean ja te ei usuks elus seda. Selle põhjal tekib tahtmata mõte, et seaduslikud pätid.
Seadused peavad kehtima kõigile ja võrdselt, siis saab hakata rääkima moraalist.

Kuna omalgi mõned tuttavad seal, siis arvan, et tean mida mõtled:D
Näiteks kui see läbisõidupiirang tuli, siis võttis küll vaikselt pihku itsitama, et kas nüüd ei saagi enam kamraadidele taksoteenust pakkuda:P

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 18.03.12 12:13 Tsiteeri

Tsitaat:

Ütle palun, et sa teed nalja? Tihtipeale mõtlen, et kuidas sellised arvamused tekivad üldse? Tahad sa sõita otsa inimesele, kuna ta kõnnib liiga lähedal sõiduteele, sest sa ei näe teda? Tõsi jah, et kui sul on helkurvest seljas ja roolijoodik su alla ajab, siis ei päästa see sind. Aga mõtle nüüd kui kõik hakkaksid nii suhtuma, et, pohh, see turvavöö või helkur või suitsuandur on nii mõtetu jubin, et polegi teist mõtet kanda. Aga kui Sinu lapsel puudub see vest ja ta alla aetakse? On hea tunne? Tehes ise asju õigesti ja näidates eeskuju arendab see liikluskultuuri, tehes vastupidi läheb asi hullemaks. JokerAudi ütles õigesti, et need konkreetsed asjad on eelkõige Sinu enda ja Sinu perekonna kaitsmiseks. Olgu see teeääres kakerdav inimene purjus või mitte, ma tahaks ikka, et ta oleks nähtav ja saaksin mööda põigata ning hiljem temast vastavale asutusele teatada, kes ta sealt ära koristab. Järjest enam on inimesed oma väikese mätta otsas kinni ja ei näe suuremat pilti. Tõsi, siinkohal olen nõus, et korrakaitse organ peaks olema esimeseks eeskujuks. Seega kui näen, et Politsei linnas 70-ga 50. alas ilma vilkuriteta, roolis lösutades, minust mööda tuiskab, võtan kohe kõne politseisse ja ütlen autonumbri ja asukoha ning selgitan, mis juhtus. Tänaseks on mitu numbrit kuhu selliseid teateid jätta ja neid tuleb kasutada.

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 18.03.12 12:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Seega kui näen, et Politsei linnas 70-ga 50. alas ilma vilkuriteta, roolis lösutades, minust mööda tuiskab, võtan kohe kõne politseisse ja ütlen autonumbri ja asukoha ning selgitan, mis juhtus. Tänaseks on mitu numbrit kuhu selliseid teateid jätta ja neid tuleb kasutada.

Ja tulemus ? Me mõlemad teame, et selline tegevus on sisutu. Ainus vastus mis Sa selle teate peale saad on: Ju siis neil oli vaja kiiremini süitta :mad:

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 13:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: arsi
Seega kui näen, et Politsei linnas 70-ga 50. alas ilma vilkuriteta, roolis lösutades, minust mööda tuiskab, võtan kohe kõne politseisse ja ütlen autonumbri ja asukoha ning selgitan, mis juhtus. Tänaseks on mitu numbrit kuhu selliseid teateid jätta ja neid tuleb kasutada.

Ja tulemus ? Me mõlemad teame, et selline tegevus on sisutu. Ainus vastus mis Sa selle teate peale saad on: Ju siis neil oli vaja kiiremini süitta :mad:

Siiski päris sedasi pole.
2-3x sellisele tegevusele pugenud ja on tulnud ka köne tagasi, kus öeldud, et siseringi uuring algatatud.
Tulemustest muidugi ei räägita.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 18.03.12 13:06 Tsiteeri

Mina olen ka mentide suhtes suhteliselt kriitiline ja kahjuks ka ülbe. Kui linnas sõidavad nad mul 50 alas ees umbes 30- 40km/h siis mina neist mööda sõita ei pelga... On mulle järelegi tuldud selle peale, olen end õigustanud sellega et mendid sõitsid ees põhjenduseta aeglaselt, kuna ise olen suvel cruiisides selle eest hoiatuse saanud. Teine asi on ka telefoniga rääkimine... Olen hoiatuse saanud selle eest, et rääkisingi, ja samuti on mind kinni peetud selle eest, et hoian küünarnukki ukse polstril ja kätt pea najal... Selles suhtes, et minul on näiteks koguaeg sõidu ajal 1 käsi vaba, ja ma ei pelga telefoniga ka rääkida, samamoodi ei tohiks siis suitsu teha, makil volüümi näppida... jne. Ekstra ma mentide õrritamisega ei tegele, aga sellega olen päri et tegeleda tuleks rohkem isikuvastaste ja muude kuritegudega, kui liikluses fööniga passimisega ja 5km/h ületuse korral täie rauaga väntamisega.

end of OT :D

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 18.03.12 13:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits
Ametnikule vahele jäädes üritad ka seda seletama hakata?
Korravalvur vastab kindlalt, et tegu siiski telefoniga ja case closed.

Kohapealne jutt suure tõenäosusega lõpeb tõesti nii, nagu mainisid. Otsuse edasikaebamisel on selles osas juba positiivseid kohtulahendeid tehtud.
Lisaks on eduliselt sõidu ajal kasutatav laua GSM, kuna selle kasutamisel me juriidilises mõttes tervet telefoni käes ei hoia, vaid selle osa :)
Selge on see, politseihärraga puksimine pikemas perspektiivis kuhugile ei vii, raiskame ainult mõttetult inimlikku ressurssi. Kõige mõistlikum ja liiklusohutuse osas riskivabam on auto roolis kõrvaliste asjadega mitte tegeleda.

Aga teemaalgataja juhtum oleks võinud kah pisut positiivsemalt lõppeda. Üks asi on see, et korravalvureid lollitati, teiseks klassikaline politseiametnik ei suuda, ei soovi, ei oska viga tunnistada ja vabandada. Enamikest kodanikest saab ju lihtsalt teerulliga üle sõita, ainult mõned kaebavad liiga tegemisel otsuse edasi.

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 18.03.12 13:41 Tsiteeri

Kahju on küll aega sellise jama peale kulutada, kuid päris kindlasti vaidlen otsuse lõpuni, juhul muidugi kui politseinikud ise menetlust lõpetada ei otsusta. Ma ei ole teinud midagi keelatut ning olen seisukohal, et mind täiesti põhjuseta taaskord peedistatakse. Sellepärast ma selle teema ka tegin. Ja ega avatuma mõttemaailma ja laiema silmaringiga inimesed esimese hooga hukka mõistma ei tule, see siinsetest seisukohtadest ka hästi näha.

Liiklusseadus ei keela sõidu ajal esemete käeshoidmist kui selline tegevus ei sega juhtimist või liiklusolude tajumist, nagu ka antud juhul. Eesti rahvas kipub kõiki seadusi "üle täitma".Täpselt sama teema nende helkurvestidega- ma kaubandusvõrgus olen näinud reklaami, et "alates 2012 on autos helkurvest kohustuslik".
No ei pea sõiduautos helkurvesti olema ja politsei ei saa selle olemasolu ka nõuda.:D Sellegipoolest osteti poed möödunud aasta lõpul vestidest tühjaks.;) A see juba teine teema muidugi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 18.03.12 14:49 Tsiteeri

Liiklusseaduse muudatuse järgi peab autojuht pmedal ajal autost väljununa kandma helkurvesti. Seda kas kanda tuleb seljas, taskus, näpuotsas- seda pole kuskil kirjas...

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
huljes
huviline

Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q

postitati 18.03.12 16:49 Tsiteeri

Vähe täpsemalt seadust lugedes, siis märkaksid vast, et vesti pead sa kandma vaid autost väljudes sõiduteele. Kõrvalistuja kohapealt väljudes tee peenrale piisab vaid helkuristki.

Miskist ajast mäletan, et nn operatiivsõidukil on õigus osasid liikluseeskirja nõudeid eirata vaid vilkurite/häälsignaali kasutamisel(selleks ka omad nõuded), nende mitte kasutamisel on tegemist tavalise sõidukiga ning selle juhil ka kohustus kõiki Liiklusseaduse nõudeid täita, sh ka nt tee äärsel nn passimisel(kiiruse mõõtmine jms) peab olema sõiduk vastavalt nõuetele peatatud/pargitud. Vanasti meeldis sinivalgetele istuda pirita selveri juures, tehas seda kollase joone ääres(lubatud vaid peatumiseks ja kauba laadimiseks).

Igatahes mina teeksin Ferdinandi posti põhjal uue teema, kus igaüks saaks pildi materjali abil näidata oma hea/pahameelt meie liiklus kultuuri kohta, igasugune muu OT tuleks sealt muidugi kiiremas korras kustutada. Kaamera telefon pea igal ühel olemas ning suht huvitava pildimaterjali saaks kokku sealt(jutt mitte ainult sinivalgetest)

Viimase 2e päeva jooksul on minust selle tõttu, et ma liikluseeskirja täidan(lubatud kiirusega sõitmine) ning autost hooliva inimesena raudtee ülesõidul aeglustades oma kiirust ka alla 50kmh 2 korda möödasõitu teha. Kui kellegil peaks samad teguviisid olema siit, siis lootke, et minuga kokku ei satu tänavapildis, kuna miski mahlam+++ist idoodi tõttu ma oma perega riskima ei hakka ning kui keegi peaks ohustama neid seetõttu, et viimased 2ajurakku teevad tööd vaid selleks et leida gaasipedaali, siis tagasi ma ennast ei hoia, ei oleks esimene ega ka viimane kord!

Tsitaat:
Algselt postitas: mokits
Liiklusseaduse muudatuse järgi peab autojuht pmedal ajal autost väljununa kandma helkurvesti. Seda kas kanda tuleb seljas, taskus, näpuotsas- seda pole kuskil kirjas...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 18.03.12 19:33 Tsiteeri

Sain jupikese videot ka kokku lastud. Eks otsustage ise, kas selline tegevus võrdub mobiili kasutamisega. Anyway saadan selle linki katseks ka Reporteri toimetusele ja ootan huviga vastukaja (kui seda üldse tuleb)

Videojupp siin - http://www.youtube.com/watch?v=uFBXGwhOm08&feature=youtube

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 18.03.12 19:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mokits

Tsitaat:
§ 33. Juhi üldkohustused
(7) B-, C-, D- ja T-kategooria mootorsõiduki juht peab halva nähtavuse korral ja pimeda ajal asulavälisel teel hädapeatamise korral autost või traktorist sõiduteele väljumisel ja sõiduteel viibimisel kandma ohutusvesti.

§ 2. Mõisted
12) hädapeatamine on sõiduki seismajätmine või -jäämine, kui sõidu jätkamine on ohtlik või tehniliselt võimatu;

Nii et oma ihuhädade või politsei märguande tõttu maanteel teeservas peatudes võid vabalt ilma selleta autost välja tulla. Nõutav on vaid tavaline helkur või taskulamp (võid mobiili LED-i või ekraani kasutada vabalt):

Tsitaat:
§ 22. Jalakäija asukoht teel
(8) Halva nähtavuse korral või pimeda ajal teel liikudes peab jalakäija kasutama helkurit või valgusallikat.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 19:47 Tsiteeri

Huvitav, et kas peaks ka hädakisa töstatama?
Nimelt sain pärnakate käest noomida, kui esituledes sirasid nendest möödumise hetkel LED pirnikesed?

Ei oskagi koheselt sönastada...vaadake aegajalt fooritaga seistes körval asuvasse masinasse ja jälgige tegemisi...enamustel juhtudel on mobiili kasutamine teiste toimingute körval kökimöki.
Üsnagi tihti hakkab hommikutundidel silma asjaolu, kus noored mimmud end rooli taga mukivad.
Piisab vaid pisikesest nöksust, et masin liiguks kasvöi 2cm, kui mimmul on tajumata reaalsust juhe koos ja hoolikalt juba pedaali tallamas.
Sama olukord ka meessoost isikutega, kes hommikuses unes konitavad ja samal ajal raadiost midagi ergutavat otsides, ei jaga ümbritsevast mütsigi.

wilba
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5

postitati 18.03.12 20:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Ära võta isiklikult, kuid Sinu tekst oli ka nii loll jutt, kui üldse olla saab. Maksud maksudeks, kuid asjad, mis on seaduses kirja pandud, on täitmiseks kõigile. Kuidas saaks väita, et suitsuandur, helkur jms on bullshit? Nende asjade mõte on säästa SINU ja SU LÄHEDASTE elu. Kas on tõesti nii raske neid asju kanda/paigaldada? .....

PS! Ja muideks olen oma autojuhi karjääri jooksul ühe korra vöö eest trahvi saanud ja korra kiiruse ületamise eest.Seda siis 8 aasta jooksul.Ma arvan et ma ei kvalifitseeru siiski sinna pidevalt rikkujate ja kirujate seltskonda.Aga eks igal inimesel ole oma mõistus ja arvamus asjadest.

Olles tööl päästjana, võin sulle öelda, et sa oled ikka KÕIGE HOOLIMATUM INIMENE MAAILMAS. Kui sina ei suvatse kodus kasutada suitsuandurit, siis saad ise hukka, halvemal juhul ka sinu lähedased ja ise jääd ellu. Mina ütleks, et see oleks sulle paras karistus, kuna ei suutnud poes rahakotist välja võtta 10€ . Olen näinud palju juhtumeid, kus inimelu on päästnud just see pisikene imevidin ja samas on olnud ka juhtumeid, kus on andur laes, aga patareid ei ole. Üldjuhul on alati kohal uurijad surmapõhjuste teada saamiseks. Suitsuandur hakkab tööle tiheda suitsu peale...tegelikult piisab juba sellest kui kustutad all küünla ja lased sellel suitsul sinna sisse voolata. Tulekahjulevik korteris on alates küünla kukkumisest diivanile 5 minutit ja tuba on lausleegis. Suitsuandur reageerib vahel kiiremini kui 50 sekundit.

Lõpetan, aitäh.

Vabandust teemast mööda kaldumisel, aga ma ei suutnud seda siia kirjutamata jätta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 18.03.12 21:19 Tsiteeri

Turvavöö teemal: kui sa turvavööd ei kasuta, siis oled potentsiaalne mõrvar. Võibolla ennast jah ei koti mis sinuga juhtub kui avarii korral autost välja lendad ja auto alla jääd või siis läbi klaasi lennates omal veenid/arterid läbi lõikad, aga halvemal juhul võib juhtuda niimoodi, et tapad kaassõitja, kes võibolla oli turvavööga kinnitatud ja oleks eluga pääsenud kui sa kinnitatud turvavöö korral oleksid oma kohal püsinud. Korraliku avarii korral ei rõhu sa oma kehaga enam mitte 70-80 või 100 kg jõuga, vaid see jõud on tonnides. Avariid ei juhtu ju kõik ette-taha suunas ja erinevates suundades üle katuse rulludes võid sa lahtisena sattuda ükskõik millisesse auto ossa.

Mario81
huviline

Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.12 21:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits

Sama olukord ka meessoost isikutega, kes hommikuses unes konitavad ja samal ajal raadiost midagi ergutavat otsides, ei jaga ümbritsevast mütsigi.

:D Vabandust aga jube tuttav tunne.

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 53.9% - SQL: 46.1%]