Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4  ..  9
Autor:
Pealkiri: Kuidas audi külmale vastu peab? (Vastuseid: 217 | Vaatamisi: 30906)
MatuAudi
huviline

Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line

postitati 01.02.12 19:50 Tsiteeri

Eelnevalt peal olnud muruniiduki aku ei pidanud isegi suvel vastu. Laelamp võttis viimasegi jõu akult.
Praeguse peal oleva bochi akuga pole probleeme esinenud. Käivitub ka varahommikul -20'ga ilusti. Algul on auto natuke kangem, aga soojaks läheb kenasti.

Defu - Matu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw

postitati 01.02.12 19:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Harry_R
Tsitaat:
Algselt postitas: madjs
Otseses mõttes. :D Jahutusvedeliku temp on ilusti 90 peal, salongi temperatuur on põhjas, aga auto on seest leige.
Eelmised autod on mul ka saunad olnud, aga sellega on teised lood ja niipalju, kui ma vist Autolehte lugesin, siis lõunamaade turule mõeldud autodega on selline jama reaalne.

Oled Sa kindel, et salongiradikaga kõik ikka ok on? Et radikas umbes pole ja kõik õhuklapid ikka ilusti liiguvad. Suht oluline on ka salongiradika tihedus korpuse suhtes, st. et tuul radika ja korpuse vahelt läbi ei poe.

Ainuke, milles ma kindel olen on see, et salongiradikas ei leki ja õhuklapid tunduvad ka kõik liikuvat. Ülejäänu kohta teab vaid Jumal. Ligipääs peaks ka radikale olema ju selline, mida niisama lihtsalt ette ei võtaks.

No radika umbes olemise saad enamvähem kindlaks teha nii, et lased moto ilusti soojaks ja siis paned soenduse täis võimsusel tööle. Peale seda katsu salongiradikasse minevaid voolikuid. Kui sisseminev on tulikuum ja väljuv külm siis arvatavasti umbes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 01.02.12 20:19 Tsiteeri

Minuomal hakkab külma saabudes jälle tants Energie management-i liinis. Praegu kõigub MMI andmetel aku jääk nii 50 ja 70 % vahel. Sedamööda annab auto endale vähemtähtsad ahelad lihtsalt tagant ära, näiteks ei saa puldist uksi lahti, salongis ei ole näha signa indikaatorite vilkumist jne.
Et aku ise on värske, siis võib oletada seal mingit elektroonilist laadi jama, sama hädaga on vahel uuendatud mõnd softi, teinekord ka mõnd konkreetset moodulit ennast. Selliseid lugusid olen maailma foorumitest lugenud.
Praegu ei ole mingit kindlust, et mul hommikul muretult tööle õnnestub sõita.
Eelmisel aastal oli sarnane jama, siis läks esmalt vahetusse aku, siis starter. Lõpuks probleemi reaalne põhjustaja - üks õnnetu relee.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 20:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Harry_R
Tsitaat:
Otseses mõttes. :D Jahutusvedeliku temp on ilusti 90 peal, salongi temperatuur on põhjas, aga auto on seest leige.
Eelmised autod on mul ka saunad olnud, aga sellega on teised lood ja niipalju, kui ma vist Autolehte lugesin, siis lõunamaade turule mõeldud autodega on selline jama reaalne.

Oled Sa kindel, et salongiradikaga kõik ikka ok on? Et radikas umbes pole ja kõik õhuklapid ikka ilusti liiguvad. Suht oluline on ka salongiradika tihedus korpuse suhtes, st. et tuul radika ja korpuse vahelt läbi ei poe.

Ainuke, milles ma kindel olen on see, et salongiradikas ei leki ja õhuklapid tunduvad ka kõik liikuvat. Ülejäänu kohta teab vaid Jumal. Ligipääs peaks ka radikale olema ju selline, mida niisama lihtsalt ette ei võtaks.

No radika umbes olemise saad enamvähem kindlaks teha nii, et lased moto ilusti soojaks ja siis paned soenduse täis võimsusel tööle. Peale seda katsu salongiradikasse minevaid voolikuid. Kui sisseminev on tulikuum ja väljuv külm siis arvatavasti umbes.

Nii peaks ju radikas korras olema, kuna annab sooja ära. Kui mõlemad vollad on kuumad ei anna radikas sooja ära.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 01.02.12 20:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Eelmine talv oli mul sõita 350 000 läbi sõitnud Peugeot Partner, kui masina kätte sain siis jah ei käivitunud üle 15 miinuskraadi, viskasin uued eelsüüte küünlad ja -30 polnud probleem.

Mina sõitsin 2003a. Berlingoga 5 aastat, mootoriks 1.9D. Kui nüüd need sidruni perverssused (tagasild, esivedrud, lugematu hunnik logisevaid pukse, aastas korra pudenev summuti jne, jne) kõrvale jätta, siis selle 1.9D mootoriga võis rahule jääda. Külmaga käivitus hästi .... kriitiliseks piiriks minu masinal oli -27. Muidugi, mis kuhugi ei kõlba on kütte etteande süsteem. Vaene kõrgsurvepumbake pidi läbi auguliste kapillaartorude auto teises otsas olevast paagist pooltahket kütust välja imema ja lutsima. Prantslased ei tulnud vist selle peale, et üks etteandepump oleks paaki marjaks ära kulunud. Noh klapikambrikaane tihendist pole mõtet rääkida, see unustati üldse sinna vahele projekteerida. Selle sidruni käivitamine selle -27 juures võis kõrvaltvaatajale üsna koomiline tunduda, üks lüpsab kapoti all käsipumpa ja teine keerab starterit. Krt jubedaks off-topikuks kisub. Lühidalt tahan öelda, et need masinad ei sobi hästi meie kliimasse ja teedele. OK rohkem ma sidruneid ei kiida, katsuge ise sama raha eest paremat autot toota:D

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 01.02.12 20:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tegelane5
Nii peaks ju radikas korras olema, kuna annab sooja ära. Kui mõlemad vollad on kuumad ei anna radikas sooja ära.

Sul on soojusvahetuse effektiivsusest päris kummaline arusaam:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 20:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Tegelane5

No mina olen asja vaadanud nii, et kui radikast suudab väljuda piisavalt kuum vedelik siis on läbivooluga asi ok, kui väljub külm või jahe vedelik siis on läbivooluga probleeme. Kas on radikas piisavalt katlakivi või on enamus läbivoolu torudest täiesti umbes ja läbivoolava vedeliku kuumus antakse kõik salongi, järelikult pole läbivool piisav kui välja tuleb külm või jahe vedelik ja salongi ikka sooja ei saa.

kapsel
huviline

Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 21:53 Tsiteeri

kui sisseminev voolik on kuum ja väljuv külm siis peaks soojus ikka putkasse jääma või kuidas

madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 21:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kapsel
kui sisseminev voolik on kuum ja väljuv külm siis peaks soojus ikka putkasse jääma või kuidas

Jah jääbki aga kui sealt mingi nire läbi mahub siis see ebapiisav, et salong soojaks kütta. See nire jahutatakse seal maha ja lool lõpp.

kapsel
huviline

Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 22:54 Tsiteeri

ma arvan et see nire jookseb sel juhul otse katlakivi vahelt läbi ja ei soojenda putkat

madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 23:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kapsel
ma arvan et see nire jookseb sel juhul otse katlakivi vahelt läbi ja ei soojenda putkat

Sellisel juhul oleks sul ka väljuv vedelik kuum. Paraku katlakivi juhib soojust suht hästi aga läbimahtuva vedeliku kogus on väike.

kapsel
huviline

Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal

postitati 01.02.12 23:21 Tsiteeri

Fakt on see et tuba ikkagi külm, kui katlakivi eemaldusvahend ei aita siis ikkagi soendusradika vahetus. Mul endal A6 c4 diisel aastast 96, praegu sooja annab hästi ja käivitus praeguste külmadega no nii piirimail, aku on alla aasta vana ja kõik eelsüüteküünlad on vahetatud veebruaris 2011. Kui külma -15 siis käivitub esimesest paugust, -20 on veitsa raskem aga saab käima

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 02.02.12 04:55 Tsiteeri

Sai siis eile vilets akuga auto käima ilusti(25 c), kusjuures 5 päeva niisama seisnud oli auto.:) Täna 27- a läks isegi kergemini, sest aku oli saanud vurtsu ka juurde eelmisest päevast. Kütus ja õli vist mängivad sealt suurt rolli.

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 02.02.12 05:15 Tsiteeri

Salongi radikas arvatavasti ei ole nii võimas ega efektiivne küttekeha, et ta sisse tuleva 80-90 °C vee külmaks suudaks jahutada. Ei ole ise torusid katsunud, aga arvan nii. Veelt ära antav võimsus oleneb temperatuuride vahest siseneval ja väljuval torul ning läbivooolust (l/h või m3/h). Läbivool peaks koguaeg sama olema, muutub vaid temperatuuride vahe.

cobra113
huviline

Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 2,6 avant quattro

postitati 02.02.12 05:59 Tsiteeri

Täna hommikul Põlvamaal -30 juures käivitus mu audi V6 ben. probleemivabalt. :)

Edit: Juhiukse seestpoolt avamise tross murdus ainult nende külmade saabudes ära. Ja viimase paagitäiega tuli keskmiseks kuluks 17l/100km seda siis 90linn/10mnt.
Ja oh imet, vedrustus oleks ka nagu jäikuse poolelt mõnelt sportautolt pärit :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 2.3t

postitati 02.02.12 06:17 Tsiteeri

Jube tujudega auto mul. Eile hommikul käiasin 5 minutit, et auto tööle saada (-21). Täna läks pea paugust (-22). Tallinna tänavad on kuidagi tühjad. Huvitav kas külm teeb oma tööd praegu :D

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 02.02.12 07:30 Tsiteeri

Mõned päevad on see vana 1.9 end veidi kehvemini käima tõmmanud... 3 korda küünlaid ja siis puterdades käima kuidagi... hilisem vaatlus tuvastas, et neljast eelsüüteküünlast töötas vaid 1... seega vist isegi hästi käivitub.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 02.02.12 08:04 Tsiteeri

Muud häda pole täheldanud, kui et esipidurid kipuvad peale jääma..

maxic
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: auditu

postitati 02.02.12 08:11 Tsiteeri

Eile -22 läks raskemini tööle, kui täna -25. Tuju tegi heaks aga kodanik, kes Sõpruse pst Nestes tuli küsima, kuidas auto tööle läheb ja mis ma autoga teinud olen. Tal endal olevat 2.5TDi'ga probleeme. Kui loed, siis soovin edu. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Audi100C2
klubiliige

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a

postitati 02.02.12 08:21 Tsiteeri

Külmadega olen märganud ühte asja läbi mitme aasta - peale paari päeva seismist koos pakasega on esialgu 3 käiku kasutuses, auto soojenedes lisandub ka 4. Tegu siis C4 2.8 automaadiga.

See pagasilukk on C4 peal mõnus asi külmadega - iga talv on sõltumata töövõtetest see ikka kinni jäätunud. Puhastanud ja määrinud olen teda igatipidi, aga pole veel sellist talve möödunud kus ei tuleks jälle sooja parklasse minna, et luuki lahti saada. Väike sportlik hasart juba sees järgmist talve silmas pidades - kas saab lõpuks jagu sellest jamast või mitte. :D

Muidu siiamaani kõik toimib.

rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 02.02.12 08:22 Tsiteeri

Ma käiasin mõned sekundid hommikul starterit kuni plinkiv punane tuluke hakkas närvidele käima.. Mõtlesin fakit, võtsin immo maha ja käivitus nigu miki :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
Helina
huviline

Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008

postitati 02.02.12 08:33 Tsiteeri

Probleeme pole :) Käivitub koheselt nagu soojade ilmadega. Aga külmaga nagu ikka, polstrid vähe nagisevad, käigukang jäik, aga soojenedes need mured kaovad :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
sibidisah
huviline

Registreerunud 07.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.12 10:34 Tsiteeri

Ei oska veel öelda kuna auto seisab eestis juba pea kuu. Kui järgmine nädal kodumaale saabun siis eks seda ole näha mis häält vanamees teeb. :P (Aku muidugi on maas)

VRB Motorsport
...turbo has gone titts up smoking and whistling like a [roppus]!
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.02.12 11:13 Tsiteeri

Neli tutikat eelsüüte küünalt teevad imet. :-D Ketramise eest hoolitseb Varta.

dub1
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 23.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: AV6

postitati 02.02.12 11:45 Tsiteeri

täna hommikul kell 7 oli vaja naine tööle viia, siis oli väljas -29 ja auto käima pannes siis natuke esimesed sekundid puterdas ja roolivõimu pump tegi häält... kuid peale 5-10 sec oli vaikus ja mootor töötas ilusti... tegu siis v6 2.6 mootoriga.... kang oli jube tahke liikuma ja samuti ka piduri ja siduri pedaal :D.. aga max 5 minutit ja auto oli ilusti soe ja klaasid puhtad ja käigud käisid kergelt juba.

Lehekülgi:  1  2  3  4  ..  9
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 38.7% - SQL: 61.3%]