Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 9 |
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 01.02.12 19:50
|
|
|
Eelnevalt peal olnud muruniiduki aku ei pidanud isegi suvel vastu. Laelamp võttis viimasegi jõu akult.
Praeguse peal oleva bochi akuga pole probleeme esinenud. Käivitub ka varahommikul -20'ga ilusti. Algul on auto natuke kangem, aga soojaks läheb
kenasti.
Defu - Matu
|
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 01.02.12 19:58
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: Harry_R
Tsitaat: | Algselt postitas: madjs
Otseses mõttes. Jahutusvedeliku temp on ilusti 90 peal, salongi
temperatuur on põhjas, aga auto on seest leige.
Eelmised autod on mul ka saunad olnud, aga sellega on teised lood ja niipalju, kui ma vist Autolehte lugesin, siis lõunamaade turule mõeldud autodega
on selline jama reaalne. |
Oled Sa kindel, et salongiradikaga kõik ikka ok on? Et radikas umbes pole ja kõik õhuklapid ikka ilusti liiguvad. Suht oluline on ka salongiradika
tihedus korpuse suhtes, st. et tuul radika ja korpuse vahelt läbi ei poe. |
Ainuke, milles ma kindel olen on see, et salongiradikas ei leki ja õhuklapid tunduvad ka kõik liikuvat. Ülejäänu kohta teab vaid Jumal. Ligipääs peaks
ka radikale olema ju selline, mida niisama lihtsalt ette ei võtaks. |
No radika umbes olemise saad enamvähem kindlaks teha nii, et lased moto ilusti soojaks ja siis paned soenduse täis võimsusel tööle. Peale seda katsu
salongiradikasse minevaid voolikuid. Kui sisseminev on tulikuum ja väljuv külm siis arvatavasti umbes.
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 01.02.12 20:19
|
|
|
Minuomal hakkab külma saabudes jälle tants Energie management-i liinis. Praegu kõigub MMI andmetel aku jääk nii 50 ja 70 % vahel. Sedamööda annab auto
endale vähemtähtsad ahelad lihtsalt tagant ära, näiteks ei saa puldist uksi lahti, salongis ei ole näha signa indikaatorite vilkumist jne.
Et aku ise on värske, siis võib oletada seal mingit elektroonilist laadi jama, sama hädaga on vahel uuendatud mõnd softi, teinekord ka mõnd
konkreetset moodulit ennast. Selliseid lugusid olen maailma foorumitest lugenud.
Praegu ei ole mingit kindlust, et mul hommikul muretult tööle õnnestub sõita.
Eelmisel aastal oli sarnane jama, siis läks esmalt vahetusse aku, siis starter. Lõpuks probleemi reaalne põhjustaja - üks õnnetu relee.
|
|
|
Tegelane5
huviline
Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 20:27
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: madjs
Tsitaat: | Algselt postitas: Harry_R
Otseses mõttes. Jahutusvedeliku temp on ilusti 90 peal, salongi
temperatuur on põhjas, aga auto on seest leige.
Eelmised autod on mul ka saunad olnud, aga sellega on teised lood ja niipalju, kui ma vist Autolehte lugesin, siis lõunamaade turule mõeldud autodega
on selline jama reaalne. |
Oled Sa kindel, et salongiradikaga kõik ikka ok on? Et radikas umbes pole ja kõik õhuklapid ikka ilusti liiguvad. Suht oluline on ka salongiradika
tihedus korpuse suhtes, st. et tuul radika ja korpuse vahelt läbi ei poe. |
Ainuke, milles ma kindel olen on see, et salongiradikas ei leki ja õhuklapid tunduvad ka kõik liikuvat. Ülejäänu kohta teab vaid Jumal. Ligipääs peaks
ka radikale olema ju selline, mida niisama lihtsalt ette ei võtaks. |
No radika umbes olemise saad enamvähem kindlaks teha nii, et lased moto ilusti soojaks ja siis paned soenduse täis võimsusel tööle. Peale seda katsu
salongiradikasse minevaid voolikuid. Kui sisseminev on tulikuum ja väljuv külm siis arvatavasti umbes. |
Nii peaks ju radikas korras olema, kuna annab sooja ära. Kui mõlemad vollad on kuumad ei anna radikas sooja ära.
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 01.02.12 20:43
|
|
|
Eelmine talv oli mul sõita 350 000 läbi sõitnud Peugeot Partner, kui masina kätte sain siis jah ei käivitunud üle 15 miinuskraadi, viskasin uued
eelsüüte küünlad ja -30 polnud probleem. |
Mina sõitsin 2003a. Berlingoga 5 aastat, mootoriks 1.9D. Kui nüüd need sidruni perverssused (tagasild, esivedrud, lugematu hunnik logisevaid pukse,
aastas korra pudenev summuti jne, jne) kõrvale jätta, siis selle 1.9D mootoriga võis rahule jääda. Külmaga käivitus hästi .... kriitiliseks piiriks
minu masinal oli -27. Muidugi, mis kuhugi ei kõlba on kütte etteande süsteem. Vaene kõrgsurvepumbake pidi läbi auguliste kapillaartorude auto teises
otsas olevast paagist pooltahket kütust välja imema ja lutsima. Prantslased ei tulnud vist selle peale, et üks etteandepump oleks paaki marjaks ära
kulunud. Noh klapikambrikaane tihendist pole mõtet rääkida, see unustati üldse sinna vahele projekteerida. Selle sidruni käivitamine selle -27 juures
võis kõrvaltvaatajale üsna koomiline tunduda, üks lüpsab kapoti all käsipumpa ja teine keerab starterit. Krt jubedaks off-topikuks kisub. Lühidalt
tahan öelda, et need masinad ei sobi hästi meie kliimasse ja teedele. OK rohkem ma sidruneid ei kiida, katsuge ise sama raha eest paremat autot
toota
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 01.02.12 20:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tegelane5
Nii peaks ju radikas korras olema, kuna annab sooja ära. Kui mõlemad vollad on kuumad ei anna radikas sooja ära. |
Sul on soojusvahetuse effektiivsusest päris kummaline arusaam
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 20:55
|
|
|
Tsitaat: | Tsitaat: | Algselt postitas: Tegelane5
salongiradikasse minevaid voolikuid. Kui sisseminev on tulikuum ja väljuv külm siis arvatavasti umbes. |
Nii peaks ju radikas korras olema, kuna annab sooja ära. Kui mõlemad vollad on kuumad ei anna radikas sooja ära. |
No mina olen asja vaadanud nii, et kui radikast suudab väljuda piisavalt kuum vedelik siis on läbivooluga asi ok, kui väljub külm või jahe vedelik
siis on läbivooluga probleeme. Kas on radikas piisavalt katlakivi või on enamus läbivoolu torudest täiesti umbes ja läbivoolava vedeliku kuumus
antakse kõik salongi, järelikult pole läbivool piisav kui välja tuleb külm või jahe vedelik ja salongi ikka sooja ei saa.
|
|
|
|
kapsel
huviline
Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 21:53
|
|
|
kui sisseminev voolik on kuum ja väljuv külm siis peaks soojus ikka putkasse jääma või kuidas
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 21:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kapsel
kui sisseminev voolik on kuum ja väljuv külm siis peaks soojus ikka putkasse jääma või kuidas |
Jah jääbki aga kui sealt mingi nire läbi mahub siis see ebapiisav, et salong soojaks kütta. See nire jahutatakse seal maha ja lool lõpp.
|
|
|
|
kapsel
huviline
Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 22:54
|
|
|
ma arvan et see nire jookseb sel juhul otse katlakivi vahelt läbi ja ei soojenda putkat
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 23:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kapsel
ma arvan et see nire jookseb sel juhul otse katlakivi vahelt läbi ja ei soojenda putkat |
Sellisel juhul oleks sul ka väljuv vedelik kuum. Paraku katlakivi juhib soojust suht hästi aga läbimahtuva vedeliku kogus on väike.
|
|
|
|
kapsel
huviline
Registreerunud 03.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 23:21
|
|
|
Fakt on see et tuba ikkagi külm, kui katlakivi eemaldusvahend ei aita siis ikkagi soendusradika vahetus. Mul endal A6 c4 diisel aastast 96, praegu
sooja annab hästi ja käivitus praeguste külmadega no nii piirimail, aku on alla aasta vana ja kõik eelsüüteküünlad on vahetatud veebruaris 2011. Kui
külma -15 siis käivitub esimesest paugust, -20 on veitsa raskem aga saab käima
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 02.02.12 04:55
|
|
|
Sai siis eile vilets akuga auto käima ilusti(25 c), kusjuures 5 päeva niisama seisnud oli auto. Täna 27- a läks isegi kergemini, sest aku oli saanud vurtsu ka juurde eelmisest päevast. Kütus ja õli vist
mängivad sealt suurt rolli.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 02.02.12 05:15
|
|
|
Salongi radikas arvatavasti ei ole nii võimas ega efektiivne küttekeha, et ta sisse tuleva 80-90 °C vee külmaks suudaks jahutada. Ei ole ise torusid
katsunud, aga arvan nii. Veelt ära antav võimsus oleneb temperatuuride vahest siseneval ja väljuval torul ning läbivooolust (l/h või m3/h). Läbivool
peaks koguaeg sama olema, muutub vaid temperatuuride vahe.
|
|
|
cobra113
huviline
Registreerunud 20.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 2,6 avant quattro
|
postitati 02.02.12 05:59
|
|
|
Täna hommikul Põlvamaal -30 juures käivitus mu audi V6 ben. probleemivabalt.
Edit: Juhiukse seestpoolt avamise tross murdus ainult nende külmade saabudes ära. Ja viimase paagitäiega tuli keskmiseks kuluks 17l/100km seda siis
90linn/10mnt.
Ja oh imet, vedrustus oleks ka nagu jäikuse poolelt mõnelt sportautolt pärit
|
|
|
raineys
huviline
Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5 2.3t
|
postitati 02.02.12 06:17
|
|
|
Jube tujudega auto mul. Eile hommikul käiasin 5 minutit, et auto tööle saada (-21). Täna läks pea paugust (-22). Tallinna tänavad on kuidagi tühjad.
Huvitav kas külm teeb oma tööd praegu
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 02.02.12 07:30
|
|
|
Mõned päevad on see vana 1.9 end veidi kehvemini käima tõmmanud... 3 korda küünlaid ja siis puterdades käima kuidagi... hilisem vaatlus tuvastas, et
neljast eelsüüteküünlast töötas vaid 1... seega vist isegi hästi käivitub.
|
|
|
|
JanariA4
huviline
Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Skoda Octavia RS III
|
postitati 02.02.12 08:04
|
|
|
Muud häda pole täheldanud, kui et esipidurid kipuvad peale jääma..
|
|
|
maxic
huviline
Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: auditu
|
postitati 02.02.12 08:11
|
|
|
Eile -22 läks raskemini tööle, kui täna -25. Tuju tegi heaks aga kodanik, kes Sõpruse pst Nestes tuli küsima, kuidas auto tööle läheb ja mis ma autoga
teinud olen. Tal endal olevat 2.5TDi'ga probleeme. Kui loed, siis soovin edu.
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 02.02.12 08:21
|
|
|
Külmadega olen märganud ühte asja läbi mitme aasta - peale paari päeva seismist koos pakasega on esialgu 3 käiku kasutuses, auto soojenedes lisandub
ka 4. Tegu siis C4 2.8 automaadiga.
See pagasilukk on C4 peal mõnus asi külmadega - iga talv on sõltumata töövõtetest see ikka kinni jäätunud. Puhastanud ja määrinud olen teda igatipidi,
aga pole veel sellist talve möödunud kus ei tuleks jälle sooja parklasse minna, et luuki lahti saada. Väike sportlik hasart juba sees järgmist talve
silmas pidades - kas saab lõpuks jagu sellest jamast või mitte.
Muidu siiamaani kõik toimib.
|
|
|
rat_013
klubiliige
Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: 3.0q
|
postitati 02.02.12 08:22
|
|
|
Ma käiasin mõned sekundid hommikul starterit kuni plinkiv punane tuluke hakkas närvidele käima.. Mõtlesin fakit, võtsin immo maha ja käivitus
nigu miki
|
|
|
|
Helina
huviline
Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008
|
postitati 02.02.12 08:33
|
|
|
Probleeme pole Käivitub koheselt nagu soojade ilmadega. Aga külmaga nagu
ikka, polstrid vähe nagisevad, käigukang jäik, aga soojenedes need mured kaovad
|
|
|
sibidisah
huviline
Registreerunud 07.02.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.02.12 10:34
|
|
|
Ei oska veel öelda kuna auto seisab eestis juba pea kuu. Kui järgmine nädal kodumaale saabun siis eks seda ole näha mis häält vanamees teeb. (Aku muidugi on maas)
VRB Motorsport
...turbo has gone titts up smoking and whistling like a [roppus]!
|
|
|
|
hamlet
huviline
Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.02.12 11:13
|
|
|
Neli tutikat eelsüüte küünalt teevad imet. :-D Ketramise eest hoolitseb Varta.
|
|
|
dub1
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 23.12.11
Kasutaja on eemal
Auto: AV6
|
postitati 02.02.12 11:45
|
|
|
täna hommikul kell 7 oli vaja naine tööle viia, siis oli väljas -29 ja auto käima pannes siis natuke esimesed sekundid puterdas ja roolivõimu pump
tegi häält... kuid peale 5-10 sec oli vaikus ja mootor töötas ilusti... tegu siis v6 2.6 mootoriga.... kang oli jube tahke liikuma ja samuti ka piduri
ja siduri pedaal .. aga max 5 minutit ja auto oli ilusti soe ja klaasid
puhtad ja käigud käisid kergelt juba.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 .. 9 |