Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Soe mootor ei käivitu peale seismist. (Vastuseid: 84 | Vaatamisi: 11315)
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 24.04.03 12:19 Tsiteeri

Veel selline küsimus: kui suur peab olema seisva mootori (ja seega ka mittetöötava pumbaga) kütuserõhk enne pritsepead. Proovisin toru peale filtrit lahti keerata, seal küll mingit märkimisväärset rõhku ei olnud. Ja täna õnnestus kuidagi niimoodi käima meelitada, et kapoti all ei käinud- alguses lubas korra nagu tavaliselt, lasin siis pumbal jupp aega vihtuda, siis lubas veel korra, lasin veel nac pumbal käia ja ennäe imet täica ise hakkas tööle, ei mingit erilist käiamist. See viitaks ikkagi nagu enne pritsepead puuduvale rõhule? Ja veel see, et alguses ju korraks pritsib pihustitest- järelikult ei saa nad ju siis lekkida??? Mõistus on ikka täica kinni. Olen küll juba suht ära harjunud sellise imelise käivitusmeetodiga aga sellegipoolest tahaks kuidagi muudmoodi.:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Ulvar
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Ioniq 5

postitati 24.04.03 13:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ferdinand
Veel selline küsimus: kui suur peab olema seisva mootori (ja seega ka mittetöötava pumbaga) kütuserõhk enne pritsepead.

http://www.sjmautotechnik.com/ficis.html#fuelp

Ulvar
PS: Üks võimalus oleks ju õhumõõtjast nöör salongi vedada, siis ei pea kapoti all käima. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
päkapikk
huviline

Registreerunud 18.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4Q & Mx5

postitati 28.04.03 19:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Veel selline küsimus: kui suur peab olema seisva mootori (ja seega ka mittetöötava pumbaga) kütuserõhk enne pritsepead. Proovisin toru peale filtrit lahti keerata, seal küll mingit märkimisväärset rõhku ei olnud. Ja täna õnnestus kuidagi niimoodi käima meelitada, et kapoti all ei käinud- alguses lubas korra nagu tavaliselt, lasin siis pumbal jupp aega vihtuda, siis lubas veel korra, lasin veel nac pumbal käia ja ennäe imet täica ise hakkas tööle, ei mingit erilist käiamist.

Nüüd keerasid küll asja peapeale :( Seisval mootoril bensufiltri torusid avades peaks sealt ikka tulema nii, et kõik kohad on bena täis. Ehk siis rõhuregulaator lahkunud ja seetõttu voolab paaki tagasi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.05.03 14:38 Tsiteeri

Nüüd tuli veel müstilisem asi välja: Nimelt võtsin külmkäivituspihusti otsast juhtmed lahti ja hommikul külmalt käivitus jummala ilusti??? Järelikult ei sobi ükski eelpoolnimetatud rikkevariantidest. Väga väga kummaline??!

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.05.03 09:59 Tsiteeri

Ikka probleem lahendamata. Äkki on kellelgi proovimiseks laenata seda juhtrõhuregulaatorit?

tm
huviline

Registreerunud 12.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 Aero

postitati 23.05.03 11:59 Tsiteeri

On olemas üks turbo mootori juhtrõhuregulaator ,saad sa äkki enda oma pealt vaadata audi tehasekoodi või siis boschi tootekoodi ,kontrolliks kas klapib sest rõhk neil erinev,kuna vidin mul maal siis saan seda vaadata esmaspäevaks ja kui sobib siis ka kaasa võtta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.05.03 12:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja tm
On olemas üks turbo mootori juhtrõhuregulaator ,saad sa äkki enda oma pealt vaadata audi tehasekoodi või siis boschi tootekoodi ,kontrolliks kas klapib sest rõhk neil erinev,kuna vidin mul maal siis saan seda vaadata esmaspäevaks ja kui sobib siis ka kaasa võtta.

Tänud, leidsin sealt pealt sellised numbrid: 0438140 124
Olen küll praeguseks enamvähem veendumusel, et juhtrõhuregulaatoris asi pole, kuid võimalusel prooviks ikka järgi, et asjas kindel olla. Parim variant oleks muidugi kui keegi raatsiks oma töötava masina pealt paari asjaga prooviks vahetust teha, saaks vähemalt konkreetselt teada milles siis viga on.

juss
huviline

Registreerunud 25.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI 90

postitati 25.05.03 21:27 Tsiteeri
Leige mootori käivitumine.

Mul on Audi 90 2,0i See ka ei käivitu veidi soojeneda jõudnud mootoriga ja ka siis, kui soe mootor on veerand tunnikest seisnud. Kummalisel kombel käivitub kohe, kui temperaatuurianduri pistik välja tõmmata. Pistik väljas aga ei saa sõita, jõudu pole. Käisin ka diagnostikas, aga sinna jõudes oli mootor soe ja peale väikse reguleerimise midagi ei avastatud. Kas keegi oskab öelda, mis pritsungitüüp PS mootoril õieti on? Oleks nagu KE-II, aga paar juppi ei klapi. On veel olemas KE-II/III; äkki see?

tm
huviline

Registreerunud 12.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 Aero

postitati 26.05.03 12:50 Tsiteeri

sai koode võrreldud ja asi klapib,kui katsetamiseks tahad siis helista homme tel. 050 78 266 ja lepime kokku kuidas asja kätte saad

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 29.05.03 14:03 Tsiteeri

Nonii! Probleem siis peale paarikuulist maadlemist lahenenud. Vigane oli bensupumba juures olev tagasivooluklapp. Siinkohal suurimad tänud tm'le kes laenas juhtrõhuregulaatorit ja kelle käest ka selle klapi sain. Kohe imelik on niimodi liigelda, et peale väikest seismist ei peagi kapotti üles tõstma. Arusaamatuks jääb mulle vaid see, et masin külmalt ka ilma külmkäivituspihustita ilusti käivitus??! Ja kummaline on see, et asi just peale kollektori mahavõtmist pihta hakkas. Nii, et ei olnud viga ei pihustites, pritsepeas ega ka juhtrõhuregulaatoris. Siin foorumis on vist teisedki samalaadsete probleemidega maadelnud, vist kirjutas kunagi Bob mingist sarnasest hädast, nii, et võibolla on siis minu kogemus kellelegi abiks! Ning veelkord tänud kõigile kes abiks püüdsid olla!

MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 30.05.03 06:41 Tsiteeri

Hea ,et korda said.
Aga nüüd hakkasin vaatama endal et mul polegi seda tagasivooluklappi ,ometigi teisel pumbal oli ,.Vana pump oli alumiiniumkorpusega aga praegu on täisplastikust,ei tea kas siis see klapp on seal pumba sees või ei

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.05.03 14:36 Tsiteeri

Ju ta kusagil ikka olema peab. Eks siis tõesti ilmselt pumbas? Muidu Sa jändaksid ju ka samamoodi kui mina paari kuu vältel?!:D

päkapikk
huviline

Registreerunud 18.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4Q & Mx5

postitati 30.05.03 14:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Nonii! Probleem siis peale paarikuulist maadlemist lahenenud. Vigane oli bensupumba juures olev tagasivooluklapp. Siinkohal suurimad tänud tm'le kes laenas juhtrõhuregulaatorit ja kelle käest ka selle klapi sain. Kohe imelik on niimodi liigelda, et peale väikest seismist ei peagi kapotti üles tõstma. Arusaamatuks jääb mulle vaid see, et masin külmalt ka ilma külmkäivituspihustita ilusti käivitus??! Ja kummaline on see, et asi just peale kollektori mahavõtmist pihta hakkas. Nii, et ei olnud viga ei pihustites, pritsepeas ega ka juhtrõhuregulaatoris. Siin foorumis on vist teisedki samalaadsete probleemidega maadelnud, vist kirjutas kunagi Bob mingist sarnasest hädast, nii, et võibolla on siis minu kogemus kellelegi abiks! Ning veelkord tänud kõigile kes abiks püüdsid olla!

Palju õnne ;)

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.05.03 19:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja päkapikk
Tsitaat:

Palju õnne ;)

Tänud!!! Veel tahan lisada, et tänu sellele veale olen saanud pritsesüsteemide kohapealt olulisemalt targemaks- kui enne ei teadnud sellest suurt midagi (olen küll kunagi töötanud sõiduautode mootorite diagnostikuna, kuid tollal olid eranditult karburaatorid ja needki vene omad) siis nüüd on vähemalt selle vana mehaanilise pritse tööpõhimõte suurepäraselt selge.

urquattro
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A4b5 1,8TQ & A6c4 avant 2,5TDI Q & S4c4 TDI

postitati 31.05.03 02:36 Tsiteeri

tore, et mootori korda said. sellist asja ei oskagi välja mõelda. aga mis see klapp ikkagi tegi-tegamata jättis, et mootor ei käivitunud ehk mis tema funktsioon on?

urquattro
huviline

Registreerunud 25.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A4b5 1,8TQ & A6c4 avant 2,5TDI Q & S4c4 TDI

postitati 31.05.03 02:53 Tsiteeri

tore, et mootori korda said. sellist asja ei oskagi välja mõelda. aga mis see klapp ikkagi tegi-tegamata jättis, et mootor ei käivitunud ehk mis tema funktsioon on?

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.05.03 08:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja urquattro

See klapp on selleks, et seisva mootori korral kütuse rõhk ära ei kaoks. See jääkrõhk pidi olema seal kusagil sutsu üle 3 at'i. Kui klapp katki eks siis tasapisi valgub kütus paaki tagasi ja käivitamisel võtab aega kuni õhu välja pumpab ja kütus tulema hakkab. Muidugi jääb mulle täielikult arusaamatuks miks minu masin külmalt ilusti käivitus? Siis peaks ju just see jääkrõhk kõige väiksem olema. Kuid nüüd olen juba paar päeva ringi kimanud ja käivitub ilusti- nii, et oli asi ikka kindlasti vaid selles klapis!

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 31.05.03 09:29 Tsiteeri

Nii fredinand kõnele mulle, kus see klapp asub ja milline välja näeb. Ma pole omal paaki laiali lammutanud ega tea mis seal sees on, pumba surve mõõtsin ära see oli ok, aga kui pump seisma jäi siis manomeetri osuti hakkas langema ... siit võiks järeldada, et see klapp samuti ei pea. Mutti autol sai kunagi mõni aasta tagasi pump vahetatud (A100'86) ja kui ma nüüd õieti mäletan siis mina seal kyll miskit klappi ei trehvand, pumba küljest läks toru välja ja kogumoos (pump paagis sees), või kükkitab see junn kuskil kõhuall, sillatala kyljes vms.? Igatahes minul mingeid erilisi käivitusprobleeme sellest klapist küll pole, iga ilmaga keerad võtit ja läheb (tihtipeale soojast peast sureb välja peale esimest käivitust ja teise matsuga jääb käima ... äkki seesama klappinuss).

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.05.03 14:28 Tsiteeri

Klapp paikneb täpselt bensupumba otsas seal kus voolik välja tuleb see keermega junn. Ühte otsa pidi keeratakse ta bensupumpa ja teise otsa läheb miski ufo või seenekese moodi asi, ilmselt miski rõhuühtlusti. Vahepealtuleb aga bensuvoolik. Kuid ilmselt osadel masinatel on see asi miskit muudmoodi lahendatud. Meemees siin kirjutas, et tema pumbal seal seda klappi polegi. Ja eks seisva pumbaga tegelikult peabki rõhk langema, kuid teatud kindla piirini. Siinsamas teemas eespool oli ka sellest jääkrõhust juttu. Ning kui masin hästi käivitub siis pole ju muretsemiseks mingit põhjust. Usun, et näiteks QUATTRO oskab üsna põhjalikult ja üksikasjaliselt seletada nendest asjadest. Mina ju nii vähe tolle teemaga kokku puutunud.

juss
huviline

Registreerunud 25.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: AUDI 90

postitati 14.11.03 20:22 Tsiteeri

Mul oli täpselt sama jama. Esiteks vahetasin ära kõik pihustite tihendid, ka plastmassist vahehülsside omad. Leigelt käivitamine läks märksa paremaks, kuid mitte päris heaks. Kui vahetasin ära ka suure kummist torbiku (oli altpoolt lõhki nagu vilepill), oligi mure kadunud. Maksis sindrinahk küll ligi tonni!

pepe
huviline

Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Avant Q S-Line FL

postitati 15.11.03 17:31 Tsiteeri

juss, räägi mis mootoriga masin sul on. ja mis torbikust jutt käib.

ise olen samuti lasknud need tihendid ja igasugu teisi vidimaid ära vahetada a ei midagi. Boschi diagnostik soovitas pihustid uued panna. ei pannud (ca 900 tk)

hommikul käivitades läheb laksust käima, siis tõmbab aga pöörded korraks nii alla, et peaaegu sureb välja. Ja siis käib korralikult edasi. Vanasti oli aeg-ajalt nii, et kui peale seda pöörete kukkumist auto välja suri, siis enam käima ei läinudki. Nüüd asi parem.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 17.11.03 07:12 Tsiteeri

Ma maadlen ka siiamaani oma käivitus probleemiga,aga paagis küll mingit tagasivoolu klappi ei ole.Bensupumbast tuleb otse voolik üles ja kogu moos.Aga paistab et kunagi on pumpa vahetatud,vähemalt mitte eestis ja järsku on klapp vahelt ära võetud.Mis ülesannet täidab kõhuall olev kopsik-raamat annab et kütuseakumulaator.Vana sai äravahetatud,kui hommikul süüdet keerad siis see hakkab krõbisema,nagu surutakse mingi vedru kokku,aga paremini ikka ei käivitu.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.11.03 07:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja jan-kos
Ma maadlen ka siiamaani oma käivitus probleemiga,aga paagis küll mingit tagasivoolu klappi ei ole.Bensupumbast tuleb otse voolik üles ja kogu moos.Aga paistab et kunagi on pumpa vahetatud,vähemalt mitte eestis ja järsku on klapp vahelt ära võetud.Mis ülesannet täidab kõhuall olev kopsik-raamat annab et kütuseakumulaator.Vana sai äravahetatud,kui hommikul süüdet keerad siis see hakkab krõbisema,nagu surutakse mingi vedru kokku,aga paremini ikka ei käivitu.

Kusagil peab see klapp olema, kui rõhk süsteemist ära kaob siis peaksid käivitusprobleemid esinema nii või naa. Äkki on ta kusagil torustiku vahel? või bensiinipumbas? Ei oska ka nõu anda kuna olen selle koha pealt kokku puutunud vaid enda masinaga ja seega erinevate variantide kogemused puuduvad.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 17.11.03 08:05 Tsiteeri

Pensiini pump on selline,mille ümber on mingid plastmass rõngad ja see krempel on paagipõhjas.Bensiini pumbast tuleb voolik üles ka kinnitub selle plastmass vidina külge,kus on näidiku reostaat,edsi läheb juba pritse süsteemi poole.?
Tuli meelde et on veel üks jäme kummi voolik-arvatavasti tagasivool.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.11.03 07:35 Tsiteeri

Ilmselt on ikka pump siis samasugune. Mismoodi siis see voolik pumba külge kinnitub? Vooliku otsas on metallist üleminek? Kui on siis selle poldi sees millega see üleminek kinni keeratakse ongi klapp.
Kuid millised need sümptomid on? Käitub täpselt samamoodi kui minu masinalgi oli?

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 28.6% - SQL: 71.4%]